*

Αποστολέας Θέμα: Η κρυφη γοητεια των 45 !!  (Αναγνώστηκε 6948 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
Απ: Η κρυφη γοητεια των 45 !!
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 29, 2009, 06:00:33 pm »
Ok Καταλαβαίνω σε τι θέση βρίσκεται κάποιος 45 χρονών αδιόριστος, αλλά τόσα χρόνια τι έκανε μόνο φροντιστήρια και ιδιαίτερα και θυμήθηκε να διοριστεί τώρα;Τόσα χρόνια δεν μπορούσε να βρει ώρες στην ΠΔΣ;Αφήστε που μέχρι το 2004 μπορούσε κάποιος να πάρει και πάνω από 10 ώρες στην ΠΔΣ! ΑΣΕΠ δεν πήρε κανένα μόριο από το 1998 μέχρι τώρα; Εγώ με πτυχίο το 2004,2 επιτυχίες σε ΑΣΕΠ 2006 και 2008 και 2 τελευταίες σχολικές χρονιές ωρομίσθιος στην ΠΔΣ πως κατάφερα και έχω 15 μόρια; Και δεν έχω κλείσει ακόμα τα 30. Για προσπαθήστε να βρείτε ώρες ΠΔΣ και διαβάστε όσο μπορείτε για να είστε έστω επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ. Μην ζητάτε αυτόματο διορισμό στα 45! Δηλαδή οι 30-44 τι θα κάνουν; Είμαστε άλλη κατηγορία καθηγητών εμείς;

με τα λεφτα της προσθετης δεν συντηρεις σπίτι καλό μου!!!
εκτός αν ο μπαμπάς σου σε συντηρει ΑΚΟΜΑ!

Τι ψσχνεις να βρεις παιδι μου.Και μετα λεμε οτι οι νεοι δεν κανουν παιδια.πως αμα μεχρι τα τριαντα φευγα καθετε με τους γονεις της αντε να κατανοησει την απελπισια του αλλου που εγραψε την επιστολη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2009, 06:03:17 pm από Αναστασια 76 »
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:55:40 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 29, 2009, 06:28:28 pm »
Δηλαδή τι σημαίνει το να είναι κάποιος 45;
Πως δεν μπορεί να διεκδικήσει μια δουλειά επί ίσοις όροις;
Πως επειδή κατάφερε και έφτασε 45 και είναι αδιόριστος θα πρέπει η πολιτεία να τον ανταμείψει;
Πως δικαιωματικά μετά τα 45 θα πρέπει να αράξει και να μην προσπαθεί να πετύχει με την αξία του αλλά λόγω ηλικίας;
Πως θα πρέπει να ανταμειφθεί επειδή είχε το μυαλό πάνω από το κεφάλι για 20 και πλέον χρόνια και τό 'παιζε ανένταχτος ή ασχολούνταν με δουλειές που δεν τον οδήγησαν στο διορισμό;

Αυτή η επιστολή των 45άρηδων είναι από τις πιο κραυγαλέες διακηρύξεις ρεμαλοσύνης (σόρρυ για το νεολογισμό) που έχω διαβάσει.

Αποσυνδεδεμένος km

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 29, 2009, 06:35:41 pm »
Πέστα πέστα! Εγώ ξέρω συναδέλφους με 18 μόρια οι οποίοι διορίστηκαν χωρίς ΑΣΕΠ και φυσικά ήταν μόνο 30 χρονών. Αυτό έγινε γιατί διεκδικούσαν διδακτικές ώρες σε ΠΔΣ ή ώρες αναπλήρωσης στην ειδική αγωγή (κι αυτό επειδή ασχολήθηκαν και απέκτησαν χαρτιά που τους έδιναν το δικαίωμα). Επισης οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι πήγαιναν όπου τους καλούσαν ως αναπληρωτές ή ωρομίθιοι και δεν αρνούνταν να φύγουν σε άλλο μέρος από αυτό που έμεναν. Οι περισσότεροι δε ήταν και παντρεμένοι!Ίσως να μην είχαν παιδιά. Πάντως σίγουρα δεν τους τα πλήρωναν όλα οι γονείς τους.Απ τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι πήραν αυτό που ήθελαν πολύ πριν γίνουν 45!

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 29, 2009, 06:39:10 pm »
Ξέρω τέτοια περίπτωση συναδέλφου φιλολόγου που κοντεύει να στοιχειώσει μέσα σε φροντιστήριο κάποιου κατά πολλά χρόνια νεότερού του.
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:55:40 »

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 29, 2009, 06:57:47 pm »
Οι 45άρηδες φιλόλογοι είναι διορισμένοι προ συστήματος ΑΣΕΠ. Αν δεν είναι προφανώς κάτι δεν κυνήγησαν.....αρνήθηκαν αναπλήρωση ή διορισμό. Αδικημένοι θα έπρεπε να θεωρούνται οι κοντά στα 40 με την έννοια ότι περίμεναν στην επετηρίδα μέχρι τα 30 περίπου και όταν πλησίαζαν να τους φωνάξουν ήρθε ο διαγωνισμός. Σημειωτέον ότι ΠΔΣ δεν μετρούσε αρχικά ως προϋπηρεσία και πολλοί δεν την κυνηγούσαν γι' αυτό το λόγο και έκαναν φροντιστήρια ή άλλες δουλειές για να ζήσουν.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:05:11 pm »
Δηλαδή, συγνώμη, από όλα αυτά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι:
1) Υποαπασχοληθείτε μέχρι τα 45, και μετά μην ανησυχείτε γιατί θα διοριστείτε (αν τελικά γίνει αυτό δεκτό)
2) Μην ανησυχείτε, ψάξτε και βρείτε βύσματα για να πάρετε ώρες ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβητανείδειο ΄(είμαι σίγουρη ότι γράφεται αλλιώς!) κλπ
3) Κάντε πολλά παιδιά και θα διοριστείτε!

Και οι υπόλοιποι; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Εγώ δηλαδή που μέχρι τα 30 μου παιδεύομαι με μεταπτυχιακά για να γίνω καλύτερη στην επιστήμη μου και δεν έχω παντρευτεί, και δεν έχω κάνει 3,4,5 παιδιά; Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 45 μου;
Ε, λοιπόν, όχι! Δεν το δέχομαι αυτό! Αυτός που έιναι 45 χρονών σήμερα, λογικά έχει πτυχίο εδώ και 20 χρόνια (τουλάχιστον). Πριν από 20 χρόνια όλες οι ειδικότητες δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα. Αν το προσπαθούσε έστω και λίγο θα ήταν διορισμένος τώρα.

Με την ίδια λογική, εγώ θέλω να διορίζονται αμέσως όσοι έχουν διδακτορικό. Άλλος θέλει να διορίζονται όσοι έχουν βγάλει άριστα στι πτυχίο τους. Άλλος όσοι είναι από παραμεθώριο περιοχή (χμμμμ αυτό θα με βόλευε και μένα), άλλος όσοι είναι ξανθοί (και αυτό θα με βόλευε) ή μελαχροινοί ή όσοι έχουν το ίδο όνομα με τον υπουργό.....

Νομίζω ότι όλοι πλέον θέλουμε όλα να μας έρχονται στο πιάτο και να μας μασάνε και την τροφή μας!!!!

Το πιο δίκαιο για ΟΛΟΥΣ είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να γίνονται διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Αν ο καθένας βγαίνει και κάνει μία πρόταση για το ποιοί πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς....We sat the boat, my friends!!!!!

Υ.Γ. Κανονικά ίσως δεν θα έπρεπε να παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί έχω διοριστέι. Στρώθηκα, διάβασα, έγραψα στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα. Μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό, που δεν μου αναγνωρίζεται πουθενά φυσικά (γιατί στην Ε΄λλάδα δεν θέλουμε πολλά προσόντα στους δασκάλους μας) και τώρα κάνω το διδακτορικό μου. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος διορισμού και η διεκδίκηση του πιο δίκαιου τρόπου είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 29, 2009, 07:41:05 pm »
Δηλαδή, συγνώμη, από όλα αυτά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι:
1) Υποαπασχοληθείτε μέχρι τα 45, και μετά μην ανησυχείτε γιατί θα διοριστείτε (αν τελικά γίνει αυτό δεκτό)
2) Μην ανησυχείτε, ψάξτε και βρείτε βύσματα για να πάρετε ώρες ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβητανείδειο ΄(είμαι σίγουρη ότι γράφεται αλλιώς!) κλπ
3) Κάντε πολλά παιδιά και θα διοριστείτε!

Και οι υπόλοιποι; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Εγώ δηλαδή που μέχρι τα 30 μου παιδεύομαι με μεταπτυχιακά για να γίνω καλύτερη στην επιστήμη μου και δεν έχω παντρευτεί, και δεν έχω κάνει 3,4,5 παιδιά; Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 45 μου;
Ε, λοιπόν, όχι! Δεν το δέχομαι αυτό! Αυτός που έιναι 45 χρονών σήμερα, λογικά έχει πτυχίο εδώ και 20 χρόνια (τουλάχιστον). Πριν από 20 χρόνια όλες οι ειδικότητες δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα. Αν το προσπαθούσε έστω και λίγο θα ήταν διορισμένος τώρα.

Με την ίδια λογική, εγώ θέλω να διορίζονται αμέσως όσοι έχουν διδακτορικό. Άλλος θέλει να διορίζονται όσοι έχουν βγάλει άριστα στι πτυχίο τους. Άλλος όσοι είναι από παραμεθώριο περιοχή (χμμμμ αυτό θα με βόλευε και μένα), άλλος όσοι είναι ξανθοί (και αυτό θα με βόλευε) ή μελαχροινοί ή όσοι έχουν το ίδο όνομα με τον υπουργό.....

Νομίζω ότι όλοι πλέον θέλουμε όλα να μας έρχονται στο πιάτο και να μας μασάνε και την τροφή μας!!!!

Το πιο δίκαιο για ΟΛΟΥΣ είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να γίνονται διορισμοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Αν ο καθένας βγαίνει και κάνει μία πρόταση για το ποιοί πρέπει να προηγούνται στους διορισμούς....We sat the boat, my friends!!!!!

Υ.Γ. Κανονικά ίσως δεν θα έπρεπε να παίρνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί έχω διοριστέι. Στρώθηκα, διάβασα, έγραψα στον ΑΣΕΠ και διορίστηκα. Μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό, που δεν μου αναγνωρίζεται πουθενά φυσικά (γιατί στην Ε΄λλάδα δεν θέλουμε πολλά προσόντα στους δασκάλους μας) και τώρα κάνω το διδακτορικό μου. Αλλά πιστεύω ότι ο τρόπος διορισμού και η διεκδίκηση του πιο δίκαιου τρόπου είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.

Αν καταλαβα καλα μενεις με τους γονεις σου ακομα γι αυτο εχεις χρονο για τοσο διαβασμα αν εχεις οικογενεια με μικρο παιδι πιστεψε με ολα αυτα ειναι πολυ δυσκολα γιατι ταυτοχρονα πρεπει και να δουλευεις οπου βρεις αρκει να προσφερεις στην οικογενεια.Δεν υπαρχει η πολυτελεια του χρονου για καλο διαβασμα.Και παραλληλα καθε χρονια να τρεχεις για αιτησεις που ομως πεφτουν στο κενο.
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:12:17 pm »
Θα μιλήσω για τον κλάδο μου,γιατί δεν μπορώ να ξέρω για τους υπόλοιπους. Λοιπόν, για να πάρεις ώρες ΠΔΣ Αθήνα και Πειραιά(ίσως και αλλού δεν ξέρω) βασική προυπόθεση είναι το βύσμα.Έκανα κι εγώ για 2 χρονιές στις αρχές αρχές, χιλιοπαρακαλώντας το γνωστό μου διευθυντή.Μετά δεν μπόρεσα να ξαναβρώ ούτε ώρα πρόσθετης.Είχα από ΑΣΕΠ 2002 κάπου 12 μόρια και το μόνο που συνέβη ήταν να με καλέσουν ωρομίσθια στη Ρόδο και σε άλλα μακρινά μέρη που δεν είχα δηλώσει μαλιστα, γιατί δεν έβρισκαν και έπαιρναν όλους τηλ!!!!Για 10 ώρες περίπου.Εννοείται δεν πήγα γιατί δεν υπήρχε το χρήμα, ούτε ο μπαμπάς που τα χώνει ,ούτε κανείς. Όσους ωρομίσθιους ξέρω ηλικίας κάτω των 30 που ξενιτεύονται,είναι αυτοί που τους τα πληρώνουν οι δικοί τους.Μόνο για αναπλήρωση μπορείς να ξενιτευτείς, η ωρομισθία σε μακρινό μέρος θέλει γερό πορτοφόλι από πίσω.
Τώρα για τους 45άρηδες, πάλι της ειδικότητάς μου, το παιχνίδι είχε χαθεί πριν τον ΑΣΕΠ γιατί η επετηρίδα μας είχε κολλήσει ανεπανόρθωτα.
Η μόνη λύση ήταν ο διαγωνισμός.Κι εγώ στα 37 μου διορίστηκα αφού έδωσα 3 φορές.Παρόλα αυτά διαφωνώ με το διορισμό με κριτήριο την ηλικία γιατί το θεωρώ άδικο προς τους νεώτερους συναδέλφους.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:22:25 pm »
Καλά ρε παιδιά, αυτοί οι 45ρηδες έτσι γεννήθηκαν, 45 ετών και με παιδιά? Κάποτε υπήρξανε όλοι 25 και 30 χωρίς υποχρεώσεις και με χρόνο (και κουράγιο) για διάβασμα. Το γεγονός ότι δεν το κυνήγησαν τότε όσο ίσως θα έπρεπε, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει τώρα η πολιτεία να τους δώσει στο πιάτο αυτό το οποίο απαξίωσαν τόσα χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:27:29 pm »
Καλά μην είσαι και τόσο σίγουρη magda ότι υπάρχουν γονείς πίσω.Αν δουλέψεις ακόμα και σε άσχετη δουλειά μαζεύεις χρήματα για να φύγεις.Εγώ αυτό έκανα και θα φύγω πετώντας ωρομίσθια όταν έρθει η ώρα εκείνη.Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2009, 08:31:26 pm από hey »

Αποσυνδεδεμένος astron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:30:23 pm »
Πάντως δεν νομίζω ότι απαξίωσαν κάτι. Αναπληρωτές λένε ότι είναι. Από τη στιγμή που θέλουν να διορίσουν και τους τρίτεκνους  γιατί όχι και οι 45άρηδες και νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουν σειρά και οι δύτεκνοι :)

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:42:27 pm »
Πιστεύω ότι ορισμένοι το απαξίωσαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία που μου έκανε μάθημα όταν έδινα Πανελλαδικές, που μου δήλωνε με περηφάνια ότι βγάζει 4 φορές περσσότερα από όσα θα έβγαζε διορισμένη σε κάποιο "κ@λοχόρι" (συγγνώμη για την έκφραση, τα δικά της λόγια χρησιμοποιώ).
Τώρα που το σκέφτομαι η συγκεκριμένη κυρία θα πρέπει να είναι γύρω στα 45.....

Αποσυνδεδεμένος agrinio30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:45:18 pm »
Τι να πει κανείς οι απόψεις διίστανται!
ΠΕ03 - Μαθηματικός

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:48:21 pm »
Πάντως δεν νομίζω ότι απαξίωσαν κάτι. Αναπληρωτές λένε ότι είναι. Από τη στιγμή που θέλουν να διορίσουν και τους τρίτεκνους  γιατί όχι και οι 45άρηδες και νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουν σειρά και οι δύτεκνοι :)

summum jus summa injuria (= η υψιστη δικαιοσυνη γεννα την υψιστη αδικία)

συνεπως, με πιο απλα λογια, ετσι που εχουν τα πραγματα ολα πια ειναι σωστα και δικαια. Ναι, υπο αυτο το πρισμα, συμφωνω πια και με αυτο.
εχουν δικιο. (οπως εχουν οι 40μηνιτες,30μηνιτες,24μηνιτες-η αρχη της αδικιας-18μηνιτες,πολυτεκνοι, 3τεκνοι,οαεδιτες, και επονται.....)
γιατι απλα ενα συστημα ολοι 100% μεσω ασεπ δεν συμφερει.και τελος,ποιες ειναι οι διορθωτικες κινησεις? τις ειδατε? γιατι εγω μονο μεσω του pde βλεπω αντιδρασεις.κανω λαθος?
προς τι λοιπον το μισος και ο αλληλοσπαραγμος?

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182712
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144