*

Αποστολέας Θέμα: σε λιγάκι παίρνω πτυχίο.. πώς θα διοριστώ;  (Αναγνώστηκε 12837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • πώς ν κρυφτείς απ'τα παδιά!όταν αυτά τα ξέρουν όλα
    • Προφίλ
σε λιγάκι παίρνω πτυχίο.. πώς θα διοριστώ;
« στις: Ιουνίου 29, 2009, 08:52:13 pm »
Καλησπέρα..

Τον Σεπτέμβριο παίρνω το πτυχίο μου και θα μαι κι εγώ μια ακόμη φιλόλογος..

Θα ήθελα αν μπορείται να βοηθήσετε και να μου απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις.. :

1. Όταν πάρω το πτυχίο μου που θα πρέπει να καταθέσω και τι για να μπω στον πίνακα μηδενικών μορίων;
και απο  εκεί τι θα κερδίσω; παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου και οτι το παίρνω στα 4 χρόνια φοίτησης:

2. τον Σεπτέμβριο γίνονται προκυρήξεις ή θα πρέπει να περιμένω από την καινούρια χρονιά;

3. το οτι είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας πα'ιζει κάποιο ρόλο;

4. Τι είναι το καλύτερο πρώτο βήμα που μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ πολύ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2009, 10:26:44 pm από Lia11 »
ήρωας δεν είναι αυτός που ξέρει να νικάει..

αλλά αυτός που μπορεί και  περνάει την κάθε δυσκολία μ' ένα

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: σε λιγάκι παίρνω πτυχίο.. πως θα διοριστώ;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:39:39 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2009, 09:10:55 pm »
Καλωσήρθες στο φόρουμ!
Οι αιτήσεις αυτές για φέτος έγιναν και έχουν λήξει, ακόμη και αυτή για την πρόσθετη διδακτική στήριξη που πηγαίνεις χωρίς απαραίτητα ναέχεις μόρια δεν την προλαβαίνεις (αλλά ίσως φέτος απαιτεί και μόρια από ασεπ)
Ο μόνος τρόπος που απομένει για να πάρεις μόρια είναι το ασεπ, που λογικά θα γίνει το 2011. Για να έχεις βάσιμες ελπίδες πρέπει να αρχίσεις από τώρα διάβασμα και να ενημερώνεσαι εδώ στο φόρουμ για να είσαι μέσα στο κλίμα και στο πνεύμα αυτών των εξετάσεων. Το ότι είσαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας δεν παίζει ρόλο. Στον ασεπ μετράει ο βαθμός πτυχίου, μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία.

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 29, 2009, 09:14:44 pm »
Καλησπέρα..

Τον Σεπτέμβριο παίρνω το πτυχίο μου και θα μαι κι εγώ μια ακόμη φιλόλογος..

Θα ήθελα αν μποτείται να βοηθήσετε και να μου απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις.. :

1. Όταν πάρω το πτυχίο μου που θα πρέπει να καταθέσω και τι για να μπω στον πίνακα μηδενικών μορίων;
και απο  εκεί τι θα κερδίσω; παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου και οτι το παίρνω στα 4 χρόνια φοίτησης:

2. τον Σεπτέμβριο γίνονται προκυρήξεις ή θα πρέπει να περιμένω από την καινούρια χρονιά;

3. το οτι είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας πα'ιζει κάποιο ρόλο;

4. Τι είναι το καλύτερο πρώτο βήμα που μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ πολύ
Καταρχήν, σου εύχομαι με το καλό το πτυχίο σου και τα καλύτερα στη ζωή σου.Όσο για τις ερωτήσεις σου:
1.Όταν πάρεις το πτυχίο σου καταθέτεις στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας της περιοχής σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά:απ' όσο θυμάμαι χρειάζεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του πτυχίου σου,της αστυνομικής σου ταυτότητας,του ΑΦΜ σου και την αίτηση που παίρνεις από τη δευτεροβάθμια.Άλλωστε βγαίνει και εγκύκλιος κάθε φορά που γράφει αναλυτικά τα δικαιολογητικά.
2.Οι αιτήσεις γίνονται κάθε χρόνο γύρω στον Ιούνιο. Άρα, πρέπει να περιμένεις από την καινούρια χρονιά.
3.Για τους εκπαιδευτικούς δεν παίζει ρόλο το ότι είσαι τέκνο πολυτέκνων.Μόνο αν εσύ είσαι πολύτεκνη(δηλ.παντρεμένη με 3-4 παιδιά).
4.Το καλύτερο βήμα είναι να αρχίσεις διάβασμα για τον ΑΣΕΠ.Είναι μονόδρομος για εμάς τους φιλολόγους.Είδικά αν δεν έχεις και καμία γνωρίμια(βλ.Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη,ΟΑΕΔ,Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας,Σιβιτανίδειος που εκεί μονο με μέσον σε παίρνουν) η μόνη λύση είναι ο ΑΣΕΠ.Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, απλά να ξέρεις χρειάζεται πολλή προσπάθεια,επιμονή και υπομονή!Αν τα διαθέτεις,δεν θα έχεις πρόβλημα!Εύχομαι καλή τύχη!

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:05:35 pm »
καταλαβα.. τόσο όμορφα είναι τα πράγματα .. το Σιβιτανίδειος τι είναι; και στην ΟΑΕΔ ως τι να δουλέψω; υπάρχουν τομείς και για τον κλάδο μας; μα πόση άγνοια μπορεί να έχω.. δηλ αν δηλώσω για ωρομίσθια στο πιο μακρινό και δυσπρόσιτο μέρος της Ελλάδας πάλι δεν έχω ελπίδες; 

στην ενισχυτική αφού τα μαθήματα ξεκινούν πού αργα δεν σημαίνει πως και ο χρόνος κατάθεσης αιτήσεων θα έχει μια μεγάλη παράταση;

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:39:39 »

Αποσυνδεδεμένος chemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:09:04 pm »
Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα ο οαεδ δεν παιρνει φιλολογους εδω και δυο χρονια

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:12:14 pm »
ευχαριστώ πολύ.. γνωρίζεις μήπως κάτι για την ενισχυτική; το πως μπορεί να διδάξεις εκεί;

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:20:23 pm »
η υλη για τον ΑΣΕΠ του 2011 πότε ανακοινώνεται; μόρια παίρνεις μόνο αν περάσεις τη βάση; και όταν λέμε βάση τι εννοούμε; δηλαδη ποιο είναι το άριστα και ποιά η βάση; πώς βαθμολογούν;

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: σε λιγάκι παίρνω πτυχίο.. πώς θα διοριστώ;
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:38:04 pm »
Για την ενισχυτική πρέπει να βγει πρώτα η εγκύκλιος και μετά πας στη δευτεροβάθμια και με αντίγραφο του πτυχίου σου,βιογραφικό σημείωμα και την αίτηση που σου δίνουν εκεί τα καταθέτεις.Συνήθως γίνεται το Σεπτέμβριο.Η Σιβιτανίδειος είναι η σχολή τεχνών και επαγγελμάτων και βρίσκεται στην Αθήνα.Εκεί παίρνουν όμως μόνο όσους έχουν γερό βύσμα.

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:43:00 pm »
η υλη για τον ΑΣΕΠ του 2011 πότε ανακοινώνεται; μόρια παίρνεις μόνο αν περάσεις τη βάση; και όταν λέμε βάση τι εννοούμε; δηλαδη ποιο είναι το άριστα και ποιά η βάση; πώς βαθμολογούν;

Επίσης, ακόμα κ αν δηλώσεις δυσπρόσιτη περιοχή με μηδενικά μόρια δεν σε παίρνουν πουθενά.Η βάση του ΑΣΕΠ είναι το 55%.Ακόμα όμως και τη βάση να πιάσει κάποιος φιλόλογος,δεν αρκεί.Προσωπικά εγώ στον προηγούμενο έγραψα 61% αλλά φυσικά δεν με κάλεσαν ούτε ωρομίσθια καθώς δεν έχω μόρια από προϋπηρεσία.Για να είναι κάποιος στους διοριστέους πρέπει -σύμφωνα με τον προηγούμενο ΑΣΕΠ του 2007 να έχει γράψει στο σύνολο τουλάχιστον 75%!Δηλαδή, σχεδόν άριστα σε όλες τις ενότητες. Η ύλη ανακοινώνεται συνήθως 6-8 μήνες πριν το διαγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:46:41 pm »
Αλήθεια; δεν σε κάλεσαν πουθενά; ε ναι .. θέλουν προυπηρεσία αλλά δεν μας παίρνουν και κάπου για να αποκτήσουμε.. όσο για τον ασεπ αν βγει η ύλη 6-8 μήνες πριν πώς θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε; είναι πολύ δύσκολο;

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 29, 2009, 11:00:24 pm »
στον ασεπ υπάρχουν κάποια σίγουρα θέματα;; δηλαδή μέχρι να ανακοινωθεί η ύλη τί διαβάζουμε;
 ???

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 29, 2009, 11:10:17 pm »
στον ασεπ υπάρχουν κάποια σίγουρα θέματα;; δηλαδή μέχρι να ανακοινωθεί η ύλη τί διαβάζουμε;
 ???

Για το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι οι γραμματολογίες, τόσο για την αρχαία όσο και για τη νεοελληνική λογοτεχνία.

Αποσυνδεδεμένος Lia11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 29, 2009, 11:36:06 pm »
Τι ακριβώς εννοείς γραμματολογίες?

χαμόγελο..

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:17:31 am »
Ιστορία της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας- σχολικό Γυμνασίου ή και φυσικά όποια θέλεις εξωσχολικά- Δημαράς, Λ. Πολίτης κ.α και εισαγωγές όλων των σχολικών
Ιστορία της Αρχαίας Ελλ Γραμματείας- σχολικό ή Κακριδή, Λέσκυ, Γεωργοπαπαδάκου και εισαγωγές όλων των σχολικών βιβλίων
στάνταρ είναι και τα βιβλία γλώσσας γυμνασίου και λυκείου, τα παιδαγωγικά, ίσως και η σύγχρονη ιστορία (όλα τα σχολικά, παλιά και καινούργια)
Λεπτομέρειες για βιβλιογραφια θα βρεις καλύτερα στο 'Διαγωνισμοί Ασεπ' κλάδος Φιλολόγων, εδώ αναλύουν τα σχετικά με αναπληρωτές ωρομίσθιους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182550
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)