*

Αποστολέας Θέμα: ασεπ αξιοκρατικος η οχι?  (Αναγνώστηκε 4151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
ασεπ αξιοκρατικος η οχι?
« στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:13:19 pm »
μηπως ηρθε η ωρα να κανουμε κατι με την ειδικη διδακτικη ολων των κλαδων?δεν μπορει η υποκειμενικη γνωμη του εξεταστη να αποφασιζει ποιος εγραψε καλα και θα διοριστει.χρειαζεται αντικειμενικοτητα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ασεπ αξιοκρατικος η οχι?
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:29 »

Αποσυνδεδεμένος daffyduck

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:30:33 pm »
μηπως ηρθε η ωρα να κανουμε κατι με την ειδικη διδακτικη ολων των κλαδων?δεν μπορει η υποκειμενικη γνωμη του εξεταστη να αποφασιζει ποιος εγραψε καλα και θα διοριστει.χρειαζεται αντικειμενικοτητα.

Στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές δηλαδή γιατί κρίνεται το μέλλον τους με βάση το βαθμό στην Έκθεση (και για τους θεωρητικούς και Λογοτεχνία, Ιστορία κλπ) όπου ασφαλώς παίζει βαρύνοντα ρόλο η προσωπική εκτίμηση του διορθωτή; Γιατί σε εμάς θα έπρεπε να είναι αλλιώς; Και πώς άραγε γίνεται να γίνει αντικειμενικότερη η εξέταση στην Ειδική Διδακτική;
Μην περιμένεις να δεις, για να πιστέψεις...Πίστεψε, και θα δεις!

Αποσυνδεδεμένος possessed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 29, 2009, 10:36:51 pm »
Γιατί βρε παιδιά,τα θέματα του γνωστικού σας φαίνονται νορμάλ;Ελέγχουν την επάρκεια του εκπαιδευτικού να μπει στην τάξη;Ας το πάρουμε απόφαση.'Οσο υπάρχουν 100 διαφορετικοί πίνακες διορισμού,θα μικραίνει ο αριθμός των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ και ο ο ίδιος ο διαγωνισμός θα λειτουργεί σα σφαγείο ως οφείλει στον εαυτό του.

Αποσυνδεδεμένος k.d.pe03

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 29, 2009, 11:50:17 pm »
εγώ πάντως το μόνο που θα ζητούσα ,θα ήταν να δώσει μια φορά ο ΑΣΕΠ απαντήσεις στην ειδική διδακτική!από το 2004 που ξεκίνησε η ιστορία  μου με τον ΑΣΕΠ ακόμη δεν κατάλαβα τι πρέπει να γράψουμε στην ειδική διδακτική!και το 2004 και το 2005 κόπηκα λόγω ειδικής διδακτικής!σε αυτό τον διαγωνισμό πήγα φροντιστήριο!πίστευα ότι είχα αγγίξει το 100,μιας και οι απαντήσεις που είχε δώσει το φροντιστήριο ήταν ακριβώς οι ίδιες με αυτά που είχα γράψει!πήρα 50!δεν κατάλαβα το γιατί και δεν με νοιάζει να το καταλάβω γιατί είμαι διοριστέα.ο λόγος που γράφω τώρα σε αυτό το θέμα είναι για να σας πω ότι ο ΑΣΕΠ είναι αξιοκρατικός αλλά δεν μας λένε τι θέλουν για να το διαβάσουμε!εκεί πιστεύω ότι πρέπει να κινηθείτε και όχι στην αξιοκρατία ή όχι του ΑΣΕΠ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:29 »

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:23:55 am »
Γιατί βρε παιδιά,τα θέματα του γνωστικού σας φαίνονται νορμάλ;Ελέγχουν την επάρκεια του εκπαιδευτικού να μπει στην τάξη;Ας το πάρουμε απόφαση.'Οσο υπάρχουν 100 διαφορετικοί πίνακες διορισμού,θα μικραίνει ο αριθμός των διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ και ο ο ίδιος ο διαγωνισμός θα λειτουργεί σα σφαγείο ως οφείλει στον εαυτό του.
όπως το είπες. Αυτή ειναι η δουλειά του. Είναι μια κλειστή μπουκαπόρτα που καπου έχει μια βαλβίδα για να ελυθερώνεται λίγη πίεση που και που. Δεν είναι είσοδος.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:47:00 am »
η διδασκαλια ειναι τεχνη, ειπε ο Παπανουτσος. ως εκ τουτου δυσκολα θα παψει να υπαρχει η υποκειμενικοτητα στην βαθμολογηση.
 ουτε και η καθιερωση ενος και μοναδικου τελειου σχεδιου ειναι εφικτη.γιατι,αν υπηρχε το ενα και μοναδικο σχεδιο τοτε δεν θα υπηρχε λογος εξετασης του μαθηματος.
κοιταξτε, ο βαθμολογητης εχει μπροστα του εκατονταδες γραπτα και καλειτε να επιλεξει ποια απο αυτα ειναι,κατα τη γνωμη του τα πιο "σωστα".
ειναι γιαυτον,θεωρω, καπως πιο ευκολο να τα ξεχωρησει,μεσα στο συνολο.

μια γενικη εντυπωση που εχω για αυτον,ειναι οτι ναι ειναι αξιοκρατικος.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 30, 2009, 12:59:40 am »
Δεν ειμαι σε θέση να αμφισβητήσω την αξιοκρατία του αλλά σίγουρα η διεξαγωγή των διαγωνισμών δεν θυμίζει εγκυρότητα ιδιαίτερα. Από την οργάνωση, την ύλη, την εξέταση ως και τη βαθμολόγηση υπάρχουν πλήθος ενστάσεων. Ειδικά φέτος

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 30, 2009, 01:06:13 am »
Δεν ειμαι σε θέση να αμφισβητήσω την αξιοκρατία του αλλά σίγουρα η διεξαγωγή των διαγωνισμών δεν θυμίζει εγκυρότητα ιδιαίτερα. Από την οργάνωση, την ύλη, την εξέταση ως και τη βαθμολόγηση υπάρχουν πλήθος ενστάσεων. Ειδικά φέτος

σε αυτο δεν μπορει παρα να συμφωνησουμε ολοι. και βεβαια λεγοντας "αξιοκρατικος"ΟΚ.με την εννοια οτι οσοι κατορθωνουν να ειναι στους διοριστεους δεν το πετυχαν ευκολα. κουραστικαν και ισως εδωσαν 2-3 φορες τουλαχιστον.....

και φυσικα,αυτο δεν σημαινει οτι ολοι δεν εχουν τη δυνατοτητα ή δεν ειναι καλοι. πολλα πραγματα παιζουν ρολο σε τετοιους διαγωνισμους και κυριως η τυχη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 30, 2009, 01:07:58 am από Μarkos »

Αποσυνδεδεμένος habanero

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 30, 2009, 02:26:18 am »
Δεν θέλω να το σκέφτομαι διότι με πιάνει απογοήτευση:Δύο γνωστοί μου, άσχετοι μεταξύ τους και σε άσχετη χρονική περίοδο μου είπαν ότι άκουσαν ότι κάποιοι που είχαν γερό βύσμα ήταν σίγουροι ότι θα είναι διοριστέοι.Θα τους "πείραζαν "το βαθμό προς τα πάνω και χωρίς να αλλοιώσουν κανενός κακομοίρη τα αποτελέσματα, θα έτρωγαν τη θέση του τελευταίου στη σειρά.Αχ Παναγία μου!!!Και όσο σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...Μα είναι δυνατόν;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 30, 2009, 01:26:49 pm »
το οτι καποιοι μπαινουν απο την πισω πορτα ειναι το μονο σιγουρο.το θεμα ειναι εμεις οι υπολοιποι.φυσικα και οσοι διοριζονται το αξιζουν και κοπιασαν γι΄αυτο.ομως ποιος μπορει να με διαβεβαιωσει οτι ο διορθωτης ασχοληθηκε πραγματικα με το γραπτο μου και δεν το ξεπεταξε.και να δεχτω οτι κανουν σωστα τη δουλεια τους,μετα απο καμια πενηνταρια  γραπτα το μυαλο εχει θολωσει αρα κατα ποσο συνεχιζει να ειναι αντικειμενικος και δεν βαζει ενα τυχαιο βαθμο.πως δικαιολογουνται τοσο μεγαλες αποκλεισεις αναμεσα στους δυο βαθμολογητες?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 30, 2009, 01:38:38 pm »
το οτι καποιοι μπαινουν απο την πισω πορτα ειναι το μονο σιγουρο.το θεμα ειναι εμεις οι υπολοιποι.φυσικα και οσοι διοριζονται το αξιζουν και κοπιασαν γι΄αυτο.ομως ποιος μπορει να με διαβεβαιωσει οτι ο διορθωτης ασχοληθηκε πραγματικα με το γραπτο μου και δεν το ξεπεταξε.και να δεχτω οτι κανουν σωστα τη δουλεια τους,μετα απο καμια πενηνταρια  γραπτα το μυαλο εχει θολωσει αρα κατα ποσο συνεχιζει να ειναι αντικειμενικος και δεν βαζει ενα τυχαιο βαθμο.πως δικαιολογουνται τοσο μεγαλες αποκλεισεις αναμεσα στους δυο βαθμολογητες?

ακριβως ετσι ειναι. συμφωνω +++++++++

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 13, 2009, 04:04:26 am »

++++++++++++++++++  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2009, 04:14:03 am »
Αλίμονο, αν δεν υπήρχε η υποκειμενικότητα σε κάθε γραπτό δοκίμιο!
Κι εγώ υποκειμενικά διορθώνω τις εκθέσεις των μαθητών μου! Γίνεται αλλιώς;  ???

Αλίμονο, αν η διόρθωση της Ειδικής Διδακτικής ήταν αντικειμενική!
Δε θα υπήρχε ίχνος φαντασίας και πρωτοτυπίας τότε, παρά μόνο θα γινόμασταν παπαγαλάκια (όπως ήδη είμαστε στο Γνωστικό...) και όλα τα γραπτά θα ήταν φωτοτυπία...

Αλίμονο, αν όλοι οι εκπαιδευτικοί ήμαστε ίδιοι!  :o
Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του, τις εμπειρίες του, το γνωστικό του υπόβαθρο, τον δικό του μοναδικό τρόπο διδασκαλίας.
Πώς μπορεί αυτοί οι εκπαιδευτικοί να μπουν σε καλούπια;;;  ???

Ναι, ο ΑΣΕΠ, όπως ειπώθηκε ήδη από πάρα πολλούς, δεν "περνά" τους καλύτερους εκπαιδευτικούς, αλλά τους πιο τυχερούς και πιο ευνοημένους από άποψη βαθμολογητών.
Για πόσους διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ δεν ακούσατε άσχημα σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκoυν;
Καλός ο διορισμός και πολυπόθητος, αλλά η ενημέρωση του καθηγητή περί των μαθημάτων του και το ήθος του καθημερινά δοκιμάζονται.

Για όλα αυτά, συνεπώς, θεωρώ μη σωστό να "απαιτούμε" τις "σωστές απαντήσεις" στην Ειδική Διδακτική.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 13, 2009, 05:36:55 am από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 13, 2009, 09:39:17 am »
Θα σας πω για 3 φιλες μου και τον τροπο που αντιμετωπισαν τον διαγωνισμο και βγαλτε τα συμπερασματα σας:
1.Εγραψε 73 αλλα δεν ασχοληθηκε καθολου με τον διαγωνισμο,πηγε με οτι γνωριζε απο τον προηγουμενο ΑΣΕΠ,χωρις αγχος αφου δεν ειχε επενδυσει κατι σε αυτη την ιστορια.
2.Εγραψε 72.5,διαβασε συστηματικα και πηγε με την ψυχολογια αυτων που προσδοκουν κατι απο αυτην τηνυποθεση.
3.Εγραψε 72.7 και ισχυουν οσα και για την 2η.
Τωρα θα μου πειτε πως ειμαι σιγουρη για το αν διαβασαν η οχι.Σας απαντω οτι ειμαι τοσο σιγουρη οσο μπορει να ειμαι για καποιες που ξερω καλα.
Τι δηλωνουν αυτα που σας αναφερω;μα οτι εκτος απο την προετοιμασια της/του καθε διαγωνιζομενης/ου,απο αυτην/αυτον που διορθωνει τα γραπτα,καταλυτικο ρολο στον διαγωνισμο παιζει  η σταση και η ψυχολογια της/του διαγωνιζομενης/ου.
Εχοντας αυτη την αποψη δεν επιρριπτω την ευθυνη στο ατομο,ισα-ισα λεω ξεκαθαρα οτι ενοχη για την επιδοση δεν χωρα σε αυτην την ιστορια γιατι περα απο την δικη μας ψυχοφθορα καταφερνουμε να επικυρωσουμε τον ελεγχο στον οποιο στοχευει οΑΣΕΠ,με οτι μπορει να σημαινει αυτο για την/τον καθεμια/καθενα.
Αν ο ΑΣΕΠ ειναι αξιοκρατικος ξεχωρα απο τα αλλα;απλως λεω οτι ειναι ενας μηχανισμος ελεγχου και επιλογης για τον διορισμο στην εκπ/ση(οχι απαραιτητα των καλυτερων) απο τους τοσους που υπαρχουν και ως τετοιο πρεπει να τον βλεπουμε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)