*

Αποστολέας Θέμα: εκμαθηση λεξιλογιου  (Αναγνώστηκε 1820 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
εκμαθηση λεξιλογιου
« στις: Ιουνίου 30, 2009, 04:35:05 pm »
στο φροντιστηριο που δουλευω εχω 2 κοριτσακια πεμπτης δημοτικου που δεν διαβαζουν ιδιαιτερα και το μεγαλυτερο προβλημα το εχουν στο λεξιλογιο.δεν εχουν καποια μαθησιακη δυσκολια αλλα ειναι τεμπελες.απο τις 30 για παραδειγμα λεξεις μαθαινουν τις 10 και αυτες οχι παντα σωστα.τι να κανω?πως να τισ παρακινησω να διαβαζουν?και στο σχολειο δεν ειναι ιδιαιτερα καλες μαθητριες.8 παιρνουν.οι γονεις δεν ασχολουνται καθολου μαζι τους αλλα εχουν την απαιτηση να παρουν καλους βαθμους στα αγγλικα για να μην πετανε τα λεφτα τους.αν και τους εχω εξηγησει οτι εξαρταται απο τα παιδια μονο δεν λενε να καταλαβουν.η μια δε μαθητρια ειναι πολυ γλωσσου και κορη της ξαδερφης μου.με μισο ματι με κοιταει.πως να αντιδρασω?τι να κανω?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: εκμαθηση λεξιλογιου
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:45:28 »

Αποσυνδεδεμένος Elpida82

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 30, 2009, 04:43:56 pm »
Μια πρώτη ιδέα πιστεύω θα ήταν να δημιουργήσεις εναν ..ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποια μπορεί να μαθει τις περισσότερες απο τις λέξεις που εχεις δώσει! Οσον αφορά τον τρόπο που μπορούν να μάθουν τις λέξεις, ειναι κ θεμα της εργασίας μου, ειναι να γράφουν τις λέξεις σε καρτούλες ή τις πιο δύσκολες απο αυτές μπρος την ξενογλωσση και απο πίσω την ελληνική, μπορουν επισης να προσθέσουν ενα παράδειγμα, ένα αντίθετο ή ό,τι άλλο νομιζεις οτι ταιριάζει. Υπάρχει μια τεχνική χρησιμοποιωντας ενα κουτί για να κάνουν επαναληψη αυτών των λέξεων. Ειδάλλως μεσα στην τάξη μπορεί η μία να ρωτάει την άλλη. Αν σε ενδιαφέρει το κουτι, πες μου.
ΠΕ 07

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 30, 2009, 04:49:33 pm »
Bettina καλησπέρα.

Στο ερώτημα "Πως να αντιδράσω; Τι να κάνω;" η απάντηση είναι απλή: Πες την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Στο ερώτημα "Πως να τις παρακινήσω να διαβάσουν;" η απάντηση είναι πολύ δύσκολη.

Χωράει πολύ κουβέντα το θέμα. Αν δεν έχουν εσωτερικά κίνητρα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Είναι αρκετά μικρές πάντως, για να έχουν χάσει τελείως τα εσωτερικά τους κίνητρα. Πόσα χρόνια κάνουν αγγλικά και τα βαρέθηκαν έτσι.

Τώρα για εξωτερικά κίνητρα μπορείς να δοκιμάσεις πολλά.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 30, 2009, 04:54:39 pm »
ειναι κολλητες φιλες υποτιθεται.η μια το παιζει αρχηγος και η αλλη την ακολουθει πιστα σε ολα.οτι πει η Ζωη ειναι νομος για την αλλη.τρεχει πισω απο τον κ.... της.οσον αφορα τισ καρτες δεν νομιζω οτι θα κανει κατι.ειναι πραγματικα τεμπελες και αδιαφορες.θα το δοκιμασω βεβαια γιατι ποτε δεν ξερεις.οσον αφορα τον ανταγωνισμο το εχω δοκιμασει πολλες φορες αλλα δεν πιανει.η Ζωη την εχει δει σπουδαια που μενει σε πολη και κανει παρεα με την αφροκρεμα ενω η αλλη νιωθει υποδιεστερη γιατι ειναι απο χωριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:45:28 »

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 30, 2009, 05:06:49 pm »
φετος ηταν η τριτη χρονια.ετσι ειναι απο τη μερα που ξεκινησαν.στο φροντιστηριο το συστημα που ακολουθουμε ειναι καθε ταξη κανει 2 φορεσ τη βδομαδα coursebook και grammar με μια καθηγητρια και 1 φορα skills με αλλη καθηγητρια.ειμαστε 2 καθηγητριες μονο και καθε χρονο τα παιδια που κανανε coursebook με την α΄ καθηγητρια και  skills με τη β' αλλαζουν και κανει coursebook η β' και skills η α'.το προβλημα το εχει και η αλλη καθηγητρια.φετος εγω τους εκανα σκιλς και αν και τους εβαζα 10 με 15 λεξεις δεν τις διαβαζαν.οσο για τους γονεις παντα ειμαι ειλικρινης και λεω την αληθεια αλλα αποτελεσμα μηδεν.για να μην αναφερω οτι η ξαδερφη δεν με συμπαθει για αυτα που της ειπα για την κορη της και το εχει περασει και στο παιδι.ηταν ενα διαστημα στη b junior που το παιδι ελεγε πως θελει να παει σε ενα γειτονικο φροντιστηριο που μαθαινουν μονο 4 λεξεις για ορθογραφια.

Αποσυνδεδεμένος marina ;-)

• Νέο μέλος
  • *
  • Χαμογελάτε και κάντε τους άλλους να ανησυχούν!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 30, 2009, 11:33:59 pm »

Αποσυνδεδεμένος drew

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2009, 12:19:53 am »
Moυ έχει τύχει και ειδικά την πρώτη χρονιά είχα μόνο τέτοια παιδάκια! :o Αισθανόμουν πολύ άσχημα, γιατί προσπαθούσα να βρω λύση και δεν μπορούσα να βρω άκρη. Έπρεπε να μάθουν τους μήνες στα Αγγλικά και δεν τους ήξεραν στα Ελληνικά. Αποτέλεσμα: εκμάθηση Ελληνικών με μια δόση Αγγλικά. Επειδή δεν άντεξα την κατάσταση αυτή και λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά, που δε διαβάζουν επειδή είναι τεμπέλικα, φοβούνται μόνο τους γονείς τους είχα τρελάνει στα tests, βάζοντάς τους όχι μόνο τις 20 λέξεις που έπρεπε να μαθουν, αλλά και τις προηγούμενες 20. Τα γραπτά αυτά πήγαιναν στους γονείς. Περιττό να πω ότι τους έκανα και ένα τέταρτο Ελληνικά  :o . Όταν μου παραπονέθηκαν οι γονείς ότι βάζω πολλά, τους φώναξα όλους, τους έδειξα τα βιβλία και τους είπα: αυτή είναι η ύλη που πρέπει να βγάλω και αυτά είναι τα αποτελέσματα των παιδιών σας... Οι γονείς με ευχαριστούν μέχρι σήμερα, καθώς βελτιώθηκαν και στο σχολείο. Θέλω να σου πω ότι μερικές φορές το πρόβλημα ξεκινά από τη μητρική γλώσσα...
Στα παιδάκια τα υπόλοιπα προσπαθώ να θυμούνται τις λέξεις με προτασούλες γεγονός που τους αρέσει ιδιαίτερα...

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 01, 2009, 12:37:31 am »
το θεμα ειναι οτι οι γονεις ειναι το μεγαλυτερο προβλημα γιατι νομιζουν οτι εγω ειμαι πολυ απαιτητικη και οτι μπορουν ας κανουν  δεν θα γινουν επιστημονες.ομως οταν ερχεται η ωρα των βαθμων αλλα ακουω.οσο για τα ελληνικα και εγω αναγκαζομαι  να αφιερωσω λιγη απο την διδακτικη ωρα μπας και παρουν μπρως.αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι αν και στο σχολειο δεν τα πανε καλα δεν λενε τιποτα για τους δασκαλους αλλα στο φροντιστηριο φταιει ο καθηγητης παντα,ποτε το παιδι.ασε που οταν τους φερεις παραδειγμα απο αλλα παιδια της ιδια ταξης βρισκουν του κοσμου τις δικαιολογιες για να σε πεισουν οτι ειναι δικο σου φταιξιμο και οτι τα παιδια που τους αναφερεις ειναι εξαιρεση και οχι παραδειγμα.ειδικα στην συγκεκριμενη περιπτωση η μια μανα κανει ολα τα χατηρια στη μικρη γιατι χωρισε με τον αντρα τηςκαι η αλλη γιατι απουσιαζε για μεγαλο χρονικο διαστημα γιατι ειχε προβληματα υγειας το αλλο της παιδι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)