0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
random όταν γίνεις μόνιμος που στο εύχομαι και δεις πως είναι τα πράγματα έλα και πές μου τότε.Αυτό που είπα σε πείραξε ή το γεγονός οτι τα μαθήματα μας τα παίρνουν με ανάθεση άλλες ειδικότητες και γι΄αυτό δε συμπληρώνουμε ωράριο.Αν δείς αγαπητέ μου το τι αγκαροδουλειές κάνει ένας πληροφορικός στο σχολείο (και δε μιλάω για μαθήματα ) τότε έλα και πές μου.Φυσικά και θέλω να βολευτούν οι φίλοι μου.Θέλω όμως να κάνω τα μαθήματα που πρέπει και όχι να τα κάνουν ένα σωρό άσχετες ειδικότητες.ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΩΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ/ΤΗΝ Ε
Επίσης προς ενημέρωση σου υπάρχει νόμος που άσχετα με το πόσες ώρες έχει ο πληροφορικός αναλαμβάνει μόνο το εργαστήριο και ευφημερία.Όμως στα σχολεία τις επαρχίας επείδη δεν υπάρχουν γραμματείς κτλ όλα τα φωρτονόμαστε εμείς.Φέτος πέρα όλων των άλλων όπως survey,αποτύπωση,έπαφο κτλ έκανα και τα οικονομικά επειδή είχα μειωμένο ωράριο, που σημαίνει ότι ήμουν στο σχολείο κάθε μέρα 8-2.Οπότε όπως καταλαβαίνεις θα πρότιμούσα να είχα 18 ώρες (τόσες είναι το ωράριο μας και 3 το εργαστήριο) παρά να κάνω όλα αυτά.'Οπως κατάλαβες εμένα δε μου ''ξεφεύγει κάτι όπως είπες'' ,απλά ξέρω τι λέω.Ίσως όμως επειδή κάπως έτσι θα σκεφτόσουν εσύ πιστεύεις ότι όλοι μιλάμε ή μάλλον γράφουμε και κοιτάμε το συμφέρον μας.
Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ' ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο( όχι όμως διδακτικό) (π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων.
Η' δεν καταλαβαίνεις τί λέω ή δεν θέλεις να καταλάβεις.Σε ένα ΕΠΑΛ εάν οι καθηγητές πληροφορικής συμπληρώσουν το ωράριο τους τότε το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής π.χ της κομμωτικής θα το διδάξει η κομμώτρια που έχει πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες ,στους ηλέκτρολόγους ο ηλεκτρολόγος που έχει πιστοποίηση.Όπως επίσης στα ΓΕΛ στο μάθημα ΑΕΠΠ θα έπρεπε στο εργαστήριο να μπαίνουν 2 καθηγητές πληροφορικής κατι το οποίο στη χρονιά που πέρασε δεν έγινε.Λέω λοιπόν ότι εξαιτίας αυτών των λόγων χάνονται πολλές ώρες πληροφορικής με αποτέλεσμα και ωράριο να μην μπορούμε να συμπληρώνουμε οι μόνιμοι και ωρομίσθιους στη Δ/βάθμια να μην προσλαμβάνουν.Επίσηςνα σε ενημερώσω ότι μέχρι πέρυσι ο καθηγητής πληροφορικής δεν αναλάμβανε τιποτα άλλο εκτός από το εργαστήριο και την εφημερία.'Όλες τις υπόλοιπες δουλειές τις κάνουμε όχι γιατι μας υποχρεώνει κάποιος αλλά για να βοηθήσουμε το σχολείο.Να σε ενημερώσω επίσης οτι εξαιτίας του μειωμένου ώραριου που έχουμε γιατι άλλες ειδικότητες κάνουν τα μαθήματα μας ,έχω διδάξει Γεωγραφία, τεχνολογία, Κοινωνική και Πολιτική αγωγή και μία χρονιά ήμουν Γραμματειακή υποστήριξη.Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα και δε σε κατηγορώ γι'αυτό τουλάχιστον δε χρειάζεται να είσαι τόσο εριστικός.Επειδή όμως έχουμε ξεφύγει απο το αρχικό θέμα αν θέλεις στείλε μου pm να τα πουμε αν θέλεις τηλεφωνικά ή ακόμα και να πάμε και για καφέ αν μένεις Θεσσαλονίκη.Τέλος να πω οτι αυτά μας φάγαν σε αυτό το κλάδο ,οι διαφορές μεταξύ μονίμων και μη,μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ και το ποια σχολή είναι η καλύτερη.Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ενώ σε άλλες ειδικότηες δεν τολμάνε να κάνουν αυτά που κάνουν σε εμάς.Ψαξε να μάθεις για την ηλεκτρονική τάξη και το eschool να δεις τι μας ετοιμάζουν.
Έστω δύο απόφοιτοι Πληροφορικής, χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ, δίνουν ΑΣΕΠ. Ο ένας γράφει 75 και ο άλλος 60. Ποιος θα διοριστεί???Στο παράλογο αυτό κράτος διορίζεται ο δεύτερος (με το 60). Και αυτό γιατί? Γιατί έχει την "τύχη" να είναι από ΤΕΙ ενώ ο άλλος "δυστυχώς"είναι από ΑΕΙ. Μα στους πίνακες ίσοι δε θεωρούμαστε? Γιατί στον ΑΣΕΠ μας διαχωρίζουν? Ό,τι να ΄ναι! Τα λέμε στις κάλπες σ' ένα μήνα!
Μην τσακωνεστε ρε ΑΕΙ - ΤΕΙc'est la vie !!και οπως λεμε και εμεις στην Κρητη... οπως σου παιζουνε την λυρα θα χορευεις !!
Θα επιχειρήσω μια πρόχειρη στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 3Π/2008, επισημαίνοντας ότι οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 διαγωνίστηκαν στα ίδια θέματα.Κλάδος Διαγωνιζόμενοι σε όλες τις ενότητες Επιτυχόντες Ποσοστό Επιτυχίας ΠΕ19 2126 519 24,4%ΠΕ20 1795 45 2,5%Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει στατιστική ανάλυση μόνο ως προς το γνωστικό αντικείμενο, επειδή το ΑΣΕΠ δεν δημοσιοποιεί τα αναλυτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού. Σημειώνεται, επίσης, ότι η αναλογία των επιτυχόντων ΠΕ19:ΠΕ20 είναι περίπου 10:1 ενώ η αναλογία διορισμών είναι 3:2.