0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
β) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμόαυτοι τι θα διδασκουν??
Δηλαδή εν ολίγοις για να καταλάβουμε, αναγνωρίστηκαν ως ΠΕ02;;
Για άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.Αυτή τη φορά στο ΕΑΠ.Στις 11 Ιουνίου με Προεδρικό Διάταγμα ( http://www2.eap.gr/frameset.jsp?locale=el , κάτω δεξιά Ανακοινώσεις -> Προς τους Φοιτητές του ΕΑΠ -> 6η κουκίδα) καθορίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων:α) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό,β) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό,γ) Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός.Τα 2 τελευταία τμήματα απόκτησαν δικαίωμα διορισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπ/ση.Εξαιρέθηκαν του δικαιώματος οι απόφοιτοι του Ελληνικού Πολιτισμού.Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια.
Όταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !
Παράθεση από: Sun στις Ιουλίου 20, 2009, 07:02:13 pmΌταν λές : "Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.Έτσι μάθατε να δράττε, υπόγεια και παρασκηνιακά.Ντροπή και σε κείνους που γλείφετε και σας κάνουν τα χατήρια", αναφέρεσαι σε ΟΛΟΥΣ τους φιλολόγους ; Γιατί αν ανφέρεσαι σε όλους η ντροπή είναι μόνο δική σου ! Σου επιστρέφουν ΟΛΟΙ οι φιλόλογοι τις ύβρεις σου ...Επιτέλους, η ανοησία θα πρέπει να έχει κάποια όρια !Νομίζω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά σε ποιούς αναφέρομαι.Στους συνδικαλιστικούς σας φορείς, στους συμβούλους και παρατρεχάμενους του κλάδου σας που έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα και στις διαδικασίες λήψης απόφασης. Και σε όσους "είναι" μαζί τους.Αν εσένα δεν σε εκφράζει ο συντεχνιακός αποκλεισμός των άλλων για να μη μας πάρουν τις θεσεις, τότε η αναφορά δεν σε πιάνει.
Για άλλη μια φορά το lobby των φιλολόγων κτύπησε.Φοβήθηκαν μη χάσουν τις ωρίτσες τους οι Φιλόλογοι, πίεσαν και το κατάφεραν.Ντροπή σας κύριοι Φιλόλογοι.
Νομίζω πως λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει. Απ' ό,τι διαβάζω, οι απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού αποκτούν πλέον το δικαίωμα να διορίζονται σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και άλλους φορείς του δημοσίου, όπου μπορούν να φανούν χρήσιμες οι γνώσεις τους. Στην εκπαίδευση όμως δε διορίζονται (κατά τη γνώμη μου καλώς), διότι το πρόγραμμα σπουδών δεν περιέχει ούτε μια ώρα παιδαγωγικών ή διδακτικής. Αν παρ' όλα αυτά, εσείς θεωρείτε πως έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες (έμφυτες;) και πως το υπουργείο δεν τις αναγνωρίζει, τότε ίσως πρέπει, αντί να συνομωσιολογείτε, να αναζητήσετε ευθύνες στους δικούς σας εκπροσώπους που δεν ήταν όσο πειστικοί όσο οι ομόλογοι τους του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.