*

Αποστολέας Θέμα: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 117476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Το lobby των φιλολόγων κτύπησε στο ΕΑΠ
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:51:34 pm »

Δηλαδή, σύμφωνα με τη διοίκηση της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, οι απόφοιτοι του "Ελληνικού Πολιτισμού" έχουν επάρκεια να διδάξουν 3 μαθήματα επιλογής. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο (υποτιθέμενο) λόμπυ φιλολόγων γι' αυτά τα 3 μαθήματα  (που επίσης τα επιλέγουν ελάχιστοι μαθητές και -το κυριότερο- δεν τα έχουν ως μαθήματα α΄ανάθεσης οι φιλόλογοι); Πού είναι η "επικάλυψη";

Υ.Γ. Οι ώρες αρχαίων που προστέθηκαν δεν είναι αποτέλεσμα της πίεσης κανενός λόμπυ φιλολόγων (δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα), αλλά της συζύγου του πρώην γ.γ. ΥΠΕΠΘ, στην οποία "οφείλεται" επίσης και η ίδρυση δύο νέων τμημάτων στο Παν/μιο Πελοποννήσου.

Αγαπητή Ioanna89 σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες.

Κατα την ταπεινή μου άποψη, οι άνθρωποι του lobby σκέφτηκαν ότι αν βάλουν πόδι στην εκπαίδευση αυτά τα "σκουλήκια" τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Και σωστά το σκέφτηκαν. Κάτι οι δεύτερες αναθέσεις, κάτι οι συμπληρώσεις ωραρίου. Να ανοίξουνε τους ασκούς του Αιόλου;;

Όσο για την κυρία που αναφέρεις  η οποία ήταν (στην περίοδο της μεγάλης ακμής της) καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» έκανε καλή δουλειά.

Ως αυθεντικός εκπρόσωπος του lobby.

Υ.Γ. Αν αυτό δεν είναι lobby τότε ποιό είναι; Ή μήπως δεν ξέρετε τον σημερινό "ηγέτη" του lobby;;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:19:22 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:58:23 pm »
Αγαπητή Ioanna89 σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες.

Κατα την ταπεινή μου άποψη, οι άνθρωποι του lobby σκέφτηκαν ότι αν βάλουν πόδι στην εκπαίδευση αυτά τα "σκουλήκια" τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Και σωστά το σκέφτηκαν. Κάτι οι δεύτερες αναθέσεις, κάτι οι συμπληρώσεις ωραρίου. Να ανοίξουνε τους ασκούς του Αιόλου;;

Πάλι όμως ερχόμαστε εδώ, fair play:

Αυτό το πανίσχυρο λόμπυ των φιλολόγων πώς δεν μπλόκαρε και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (πρόκειται για δύο μαθήματα επιλογής, που τώρα τα διδάσκουν κι αυτά φιλόλογοι);

Στην περίπτωση αυτή δε φοβήθηκε το "λόμπυ" μήπως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου;
Μήπως να αναζητήσετε αλλού τον "φταίχτη" (αν υπάρχει), π.χ. στη διοίκηση του ΕΑΠ;

Όσο για την κυρία που αναφέρεις  η οποία ήταν (στην περίοδο της μεγάλης ακμής της) καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» έκανε καλή δουλειά.

Ως αυθεντικός εκπρόσωπος του lobby.

Υ.Γ. Αν αυτό δεν είναι lobby τότε ποιό είναι; Ή μήπως δεν ξέρετε τον σημερινό "ηγέτη" του lobby;;;;

Η κυρία ό,τι έκανε το έκανε από ιδεοληψία (αρχαιομανία και παραδοσιακή "εθνικοφροσύνη") και προσωπική φιλοδοξία, και όχι για να προασπίσει τα "συμφέροντα" των φιλολόγων. Αν την ενδιέφεραν αυτά, θα είχε κόψει τις β΄αναθέσεις στην Ιστορία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 22, 2009, 12:12:58 am από ioanna89 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 22, 2009, 12:15:47 am »
......
Πάλι όμως ερχόμαστε εδώ, fair play:

Αυτό το πανίσχυρο λόμπυ των φιλολόγων πώς δεν μπλόκαρε και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (πρόκειται για δύο μαθήματα επιλογής, που τώρα τα διδάσκουν κι αυτά φιλόλογοι);

Στην περίπτωση αυτή δε φοβήθηκε το "λόμπυ" μήπως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου;
Μήπως να αναζητήσετε αλλού τον "φταίχτη" (αν υπάρχει), π.χ. στη διοίκηση του ΕΑΠ;

Αγαπητή ioanna89,

στο πρώτο που λες δεν έχεις άδικο. Η μόνη σκέψη που κάνω είναι "Το μη χείρον βέλτιστον". Δεν τους βγήκαν όλα δηλαδή. Υπάρχουν και άλλες ομάδες πίεσης προφανώς.

Στο δεύτερο "φταίχτης" σίγουρα υπάρχει. Μόνο τυχαία δεν είναι η εξαίρεση των νέγρων του Ελληνικού Πολιτισμού.

Αυτό με τη διοίκηση του ΕΑΠ πως το εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 22, 2009, 12:36:31 am »
Εξήγησέ μου, Fair Play, τι ακριβώς θέλετε οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος. Ας πούμε ότι έχουμε Lobby και μπλοκάρισε την είσοδό σας στα σχολεία. Εσείς τι μαθήματα θέλετε να διδάσκετε στα σχολεία; Υπάρχει μάθημα που να λέγεται "ελληνικός πολιτισμός"; Ως τι θέλετε να μπείτε να διδάξετε; Αν, λοιπόν, σας εμπόδισε αυτό το lobby από το να διδάσκετε αρχαία, έκθεση, νέα, ιστορία, φιλοσοφία, ε τότε ορθώς δεν έπραξε; Εξήγησέ μας τι ζητάτε επιτέλους!!!!!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:19:22 »

Αποσυνδεδεμένος KASIANOS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 22, 2009, 02:42:45 am »
εχετε πολυ πλακα!!!!!!!!!!

ολοι μας δηλαδη!!!!
σαν τα σκυλια ο ενασ να φαει τον αλλον

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 22, 2009, 08:51:18 am »
καλημερα....εχω να κανω μια αποκαλυψη σημερα....και παρακαλω να μεινει μεταξυ μας......

ο ηγετης του lobby μας...ειναι ο θειος....ε ναι λοιπον....ο Σωκρατης.....

(ε οχι ο γνωστος αρχαιος ρε παιδια.....!) ο Κοκκαλης !!! γιατι νομιζετε οτι παιρνει κ ο Ολυμπιακος συνεχεια πρωταθλημα?

(ΜΑΡΚΟ σορι.....αλλα τι να σου πω...αλλαξε ομαδα! μηπως και μπεις στο lobby δηλαδη..!!!..ασε το πρωταθλημα....!!!) ειναι απλα για γελια ......(Σωκρατη θεε,διορισε με αδερφε.....)

ενταξει το παρακαναμε νομιζω με τα περι lobby κτλ...και με το παραμυθι με την βασιλισσα Μαριεττα...

ειπαμε...αλλα....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 22, 2009, 09:21:38 am »

δεν εχω κανενα προβλημα να αναγνωριστει το δικαιωμα και στους ΕΑΠιτες να δινουν ΑΣΕΠ.
δεν με χαλαει η ολη φαση.
αν τα προγραμματα σπουδων το επιτρεπουν, γιατι οχι?,ας δινουν.
συγγνωμη,παιδια, δεν ξερω τι ακριβως κανουν στη σχολη αυτη και ετσι κρατω και καποια επιφυλαξη.
σιγουρα ομως δεν ειμαστε εμεις που θα κρινουμε τα προγραμματα των σχολων και τις επαγγελματικες διεξοδους τους.

υ.γ. eleni09 ΠE02, δεν αλλαζω ομαδα με τιποτα. παναθα ημουν και παναθα θα μεινω..... ;D ;D ;)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 22, 2009, 09:32:05 am »

Το συγκεκριμένο επιχείρημα είχε αποδέκτη το Μάρκο, ο οποίος μίλησε για "παραθυράκια". Και δυστυχώς για πολλούς (όχι για όλους) το ΕΑΠ είναι ένα μεγάλο "παράθυρο".

ναι, μονο που εγω δεν εντασσω στα "παραθυρακια" τους ΕΑΠιτες. (ισως για πολλους αλλους να ειναι)
ειλικρινα ρε παιδια, δε γνωριζω τι συμβαινει με το τμημα/σχολη αυτη.
η ουσια ειναι για μενα οτι δεν με χαλαει να δινουν και αυτοι ασεπ.δηλ.τι δινουν 20000, τι 20500 φιλολογοι για μενα δεν κανει διαφορα.
παραθυρακια εννοουσα το μεσον και καποιες κατηγοριες που τις εχουμε πει κατα κορον.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 22, 2009, 09:32:53 am »
τοτε ΜΑΡΚΟ λυπαμαι...εισαι εκτος lobby..... ;D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 22, 2009, 09:37:05 am »

αυτο ηθελαν να ακουσουν οι ΕΑΠιτες μου. οτι δεν ειμαι στο λομπυ των φιλολογων που ειναι εναντιον τους. ειμαι δικος τους!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 22, 2009, 09:49:32 am »

αυτο ηθελαν να ακουσουν οι ΕΑΠιτες μου. οτι δεν ειμαι στο λομπυ των φιλολογων που ειναι εναντιον τους. ειμαι δικος τους!!

αποκαλυφθηκες λοιπον......!!  ;D
Θα σε αναφερω στον ηγετη Σωκρατη!  ;) ;D

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 22, 2009, 11:30:30 am »
Απλώς θα ήθελα να αναφέρω συνάδελφοι ότι το 12 επί 3 = 36 για τα μαθήματα του ΕΑΠ δεν ισχύει. Κάθε Θεματική του ΕΑΠ αντιστοιχει σε min. 3 εως 5 (σπάνια 6 σε κάποιες θεματικές) συμβατικά μαθήματα.

Σύμφωνα με το ΠΔ οι του Ισπανικού διορίζονται ως καθηγητές Ισπανικής και του Ευρωπαϊκού μάλλον θα πάρουν δικό τους κωδικό καθώς το τμήμα αυτό επεκτείνεται στις πολιτικές επιστήμες, οπως και στις ανθρωπιστικές. Εχει δλδ σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το ιστορικο αρχαιολογικο κλπ και σε κάποιους τομείς διατηρεί τη μοναδικότητα λόγω της πρωτοτυπίας του. Κάποια αντικείμενα δλδ είναι το πιο κατάλληλο να τα διδάξει. Σχεδόν καθόλου σχέση με ΠΕ02 δλδ, αν εξαιρέσουμε ευρωπαική λογοτεχνία πχ.

Την απόφαση ένταξης ή όχι σε κλαδους της εκπαίδευσης δεν την παίρνει το Υπουργείο αλλά το ΣΑΠΕ το οποίο απαρτίζεται από τους πρυτάνεις ων Ελληνικών Παν/μιων. Οπότε δεν συμμερίζομαι τις απόψεις περί λόμπυ κλπ. Η διιαδικασία είναι τουλάχιστον αξιοκρατικη.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 22, 2009, 11:50:04 am »
Το γεγονός ότι ο "Ελληνικός πολιτισμός" δεν εντάσσεται στην εκπαίδευση είναι μαλλον αποτέλεσμα της διάρθρωσης αυτού του τμήματος καθώς δεν περιλαμβάνει αρχαία και λατινικά, ενώ νομίζω περιλαμβάνονται κάποια απίθανα (εξειδικευμένα) αντικείμενα όπως νομίζω ο ελληνισμός της διασποράς κλπ. που συναντιούνται μάλλον σε επίπεδο Master και όχι προπτυχιακού.

Επίσης είναι το μόνο τμήμα όχι μόνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά ολόκληρου του ΕΑΠ που δεν διορίζεται στην εκπαίδευση. Νομίζω πως προσφέρει άξιόλογη γνώση αλλά έχει μια μάλλον ατυχή διάρθρωση διδασκόμενων αντικειμένων που κατά τη γνώμη μου σωστά δεν του επιτρέπουν την εισαγωγή στη δευτεροβάθμια. Μάλλον χρειάζεται αλλαγές αυτό το τμήμα.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 22, 2009, 12:28:25 pm »
Το γεγονός ότι ο "Ελληνικός πολιτισμός" δεν εντάσσεται στην εκπαίδευση είναι μαλλον αποτέλεσμα της διάρθρωσης αυτού του τμήματος καθώς δεν περιλαμβάνει αρχαία και λατινικά, ενώ νομίζω περιλαμβάνονται κάποια απίθανα (εξειδικευμένα) αντικείμενα όπως νομίζω ο ελληνισμός της διασποράς κλπ. που συναντιούνται μάλλον σε επίπεδο Master και όχι προπτυχιακού.

Επίσης είναι το μόνο τμήμα όχι μόνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά ολόκληρου του ΕΑΠ που δεν διορίζεται στην εκπαίδευση. Νομίζω πως προσφέρει άξιόλογη γνώση αλλά έχει μια μάλλον ατυχή διάρθρωση διδασκόμενων αντικειμένων που κατά τη γνώμη μου σωστά δεν του επιτρέπουν την εισαγωγή στη δευτεροβάθμια. Μάλλον χρειάζεται αλλαγές αυτό το τμήμα.

θα ήθελα να σε ενημερώσω πως η συγκεκριμένη θεματική της διασποράς αποτελεί μάθημα επιλογής του τετάρτου έτους, την οποία κανείς απ'όσα γνωρίζω δεν επιλέγει, εξαιτίας ακριβώς του εξιδεικευμένου  γνωστικού αντικειμένου της. Πάντως καλό θα ήταν να αντρέξετε στη διάρθωση του προγράμματος σπουδών για να δείτε περί τίνος επρόκειτο. Οι απόφοιτοι πάντως δεν επιδιώκουν να ενταχθούν στον κλάδο των φιλολόγων του ΑΣΕΠ αλλά να αποκτήσουν δικό τους ανεξάρτητο. Το πρόβλημα προκύπτει  τη στιγμή που υπάρχουν μαθήματα κοινά με αυτά των φιλολόγων, όπως ιστορία, ιστορία της τέχνης, ελληνική λογοτεχνία, φιλοσοφία κλπ. Επισημαίνω για άλλη μια φορά ότι δεν επιδιώκουν να διδάξουν αρχαία ή λατινικά από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνονται στην εκπαίδευσή τους. ΄Ετσι κι αλλιώς, όπως παρατηρήσατε στο έγγραφο της κοσμητείας του ΕΛΠ ΕΑΠ ξεκινά έστω και δυνητικά η αναγνώριση των προς εκπαίδευσιν αντικειμένων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)