0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή, σύμφωνα με τη διοίκηση της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, οι απόφοιτοι του "Ελληνικού Πολιτισμού" έχουν επάρκεια να διδάξουν 3 μαθήματα επιλογής. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο (υποτιθέμενο) λόμπυ φιλολόγων γι' αυτά τα 3 μαθήματα (που επίσης τα επιλέγουν ελάχιστοι μαθητές και -το κυριότερο- δεν τα έχουν ως μαθήματα α΄ανάθεσης οι φιλόλογοι); Πού είναι η "επικάλυψη";Υ.Γ. Οι ώρες αρχαίων που προστέθηκαν δεν είναι αποτέλεσμα της πίεσης κανενός λόμπυ φιλολόγων (δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα), αλλά της συζύγου του πρώην γ.γ. ΥΠΕΠΘ, στην οποία "οφείλεται" επίσης και η ίδρυση δύο νέων τμημάτων στο Παν/μιο Πελοποννήσου.
Αγαπητή Ioanna89 σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες.Κατα την ταπεινή μου άποψη, οι άνθρωποι του lobby σκέφτηκαν ότι αν βάλουν πόδι στην εκπαίδευση αυτά τα "σκουλήκια" τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Και σωστά το σκέφτηκαν. Κάτι οι δεύτερες αναθέσεις, κάτι οι συμπληρώσεις ωραρίου. Να ανοίξουνε τους ασκούς του Αιόλου;;
Αυτό το πανίσχυρο λόμπυ των φιλολόγων πώς δεν μπλόκαρε και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (πρόκειται για δύο μαθήματα επιλογής, που τώρα τα διδάσκουν κι αυτά φιλόλογοι);
Όσο για την κυρία που αναφέρεις η οποία ήταν (στην περίοδο της μεγάλης ακμής της) καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικής Διαχείρισης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά» έκανε καλή δουλειά.Ως αυθεντικός εκπρόσωπος του lobby.Υ.Γ. Αν αυτό δεν είναι lobby τότε ποιό είναι; Ή μήπως δεν ξέρετε τον σημερινό "ηγέτη" του lobby;;;;
......Πάλι όμως ερχόμαστε εδώ, fair play:Παράθεση από: ioanna89 στις Ιουλίου 21, 2009, 06:55:02 pmΑυτό το πανίσχυρο λόμπυ των φιλολόγων πώς δεν μπλόκαρε και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (πρόκειται για δύο μαθήματα επιλογής, που τώρα τα διδάσκουν κι αυτά φιλόλογοι);Στην περίπτωση αυτή δε φοβήθηκε το "λόμπυ" μήπως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου;Μήπως να αναζητήσετε αλλού τον "φταίχτη" (αν υπάρχει), π.χ. στη διοίκηση του ΕΑΠ;
Υ.Γ. Αν αυτό δεν είναι lobby τότε ποιό είναι; Ή μήπως δεν ξέρετε τον σημερινό "ηγέτη" του lobby;;;;
Το συγκεκριμένο επιχείρημα είχε αποδέκτη το Μάρκο, ο οποίος μίλησε για "παραθυράκια". Και δυστυχώς για πολλούς (όχι για όλους) το ΕΑΠ είναι ένα μεγάλο "παράθυρο".
τοτε ΜΑΡΚΟ λυπαμαι...εισαι εκτος lobby.....
Παράθεση από: eleni09 ΠΕ 02 στις Ιουλίου 22, 2009, 09:32:53 amτοτε ΜΑΡΚΟ λυπαμαι...εισαι εκτος lobby..... αυτο ηθελαν να ακουσουν οι ΕΑΠιτες μου. οτι δεν ειμαι στο λομπυ των φιλολογων που ειναι εναντιον τους. ειμαι δικος τους!!
Το γεγονός ότι ο "Ελληνικός πολιτισμός" δεν εντάσσεται στην εκπαίδευση είναι μαλλον αποτέλεσμα της διάρθρωσης αυτού του τμήματος καθώς δεν περιλαμβάνει αρχαία και λατινικά, ενώ νομίζω περιλαμβάνονται κάποια απίθανα (εξειδικευμένα) αντικείμενα όπως νομίζω ο ελληνισμός της διασποράς κλπ. που συναντιούνται μάλλον σε επίπεδο Master και όχι προπτυχιακού.Επίσης είναι το μόνο τμήμα όχι μόνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά ολόκληρου του ΕΑΠ που δεν διορίζεται στην εκπαίδευση. Νομίζω πως προσφέρει άξιόλογη γνώση αλλά έχει μια μάλλον ατυχή διάρθρωση διδασκόμενων αντικειμένων που κατά τη γνώμη μου σωστά δεν του επιτρέπουν την εισαγωγή στη δευτεροβάθμια. Μάλλον χρειάζεται αλλαγές αυτό το τμήμα.