*

Αποστολέας Θέμα: Δυσπρόσιτα και διετία  (Αναγνώστηκε 7695 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Δυσπρόσιτα και διετία
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:38:55 pm »
αφού 1ον είναι επιλογή κάποιου να πάει σε δυσπρόσιτο, 2ον έχει διπλάσια μόρια,

Το δυσπρόσιτο δίνει διπλά μόρια μόνο στους αναπληρωτές. Ο μόνιμος που διορίζεται σε δυσπρόσιτο παίρνει τα μόρια δυσμενών συνθηκών που αντιστοιχούν σε αυτό (από 9 ως 12 μόρια, ανάλογα με το σχολείο).
Είναι διαφορετικός ο τρόπος μοριοδότησης για να πάει κάποιος αναπληρωτής ή για να διοριστεί, και διαφορετικός αφού μονιμοποιηθεί.

Αυτό εννοούσα, αλλά από βιασύνη είπα λάθος  ;)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:50:00 »

Αποσυνδεδεμένος den_leei

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:45:59 pm »
Από όλες αυτές τις συζητήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες μέρες εδώ, και από όσα στοιχεία μας έδωσαν οι παλαιότεροι για την αίτηση διορισμού εγώ κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

Εξηγώ την περίπτωσή μου περιληπτικά και μετά πως θα δράσω.

Είμαι διοριστέος ΠΕ03 στη θέση 150. Έχω πολύ λίγες ελπίδες να διοριστώ φέτος και αν συμβεί αυτό θα είμαι σίγουρα από τις τελευταίες επιλογές(αλλά πολύ τελευταίες μιλάμε). Αν είναι να πάω σε μακρινό δυσπρόσιτο θα ήθελα να μείνω 1 χρόνο λόγο οικογενειακής κατάστασης αλλά αυτόν τον ένα χρόνο θέλω να είμαι σε δυσπρόσιτο ώστε να μαζέψω όσο περισσότερα μόρια γίνεται και να έρθω κοντύτερα.

Όταν με το καλό βγει η εγκύκλιος διορισμών στις 30 μου επιλογές θα βάλω
1. τις περιοχές που είναι κοντά μου(για τυπικούς λόγους),
2. τα δυσπρόσιτα που με βολευουν ως περιοχή(θεωρητικά ούτε και για αυτό έχω ελπίδες αφού εμένα με βολευει η πελοπόνησος),
3. θα δηλώσω και τις περιοχές δυσπρόσιτων που θέλω με σειρά προτίμησης(π.χ.τυχαία Δ Δωδεκανήσου, Δ Κυκλάδων, Δ Εβρου κλπ)και τέλος
4. θα τσεκάρω την επιλογή διορισμού σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και ΟΧΙ σε οποιοδήποτε δυσπρόσιτο.

Πιστεύω πως το μόνο που έχω να ρισκάρω είναι να μην με πάρουν φέτος κάτι που εγώ προτειμώ από το να πάω 2 χρόνια μακριά από την οικογένειά μου( θα δυσκολευτεί για 2 χρόνια να είναι μονογονεϊκή  ενώ για έναν θα το αντέξει).

Ευχαριστώ όλους όσους εδώ μέσα απάντησαν στις ερωτήσεις μας και μας εξηγούν ακόμα πράγματα για πολλοστή φορά. Ευχαριστώ που δε με βαρεθήκατε(τουλάχιστον φανερά).

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:46:51 pm »
Αντιλαμβάνομαι ότι όταν κανείς έχει οικογένεια είναι ακόμη πιο (γιατί κι αυτοί που δεν έχουν σύζυγο και παιδιία έχουν δικούς τους σοβαρούς λόγους) δύσκολο να επιλέξει δυσπρόσιτο γι αυτό και είναι προτιμότερο να μην το δηλώσει από το να το δηλώνει "προγραμματίζοντας" πως θα την "κάνει" με τις ευλογίες του νόμου.
Όμως επιλέξαμε και επιδιώξαμε με χίλια βάσανα μια δουλειά που ξέρουμε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να είναι αμέσως κοντά στον τόπο μας και το σπίτι μας και κυρίως μια δουλειά που αφορά ανθρώπους - παιδιά και νομίζω οφείλουμε να το σκεφτόμαστε και αυτά.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:53:00 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:50:00 »

Αποσυνδεδεμένος fever

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 21, 2009, 04:54:52 pm »
...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:22:16 pm από ΦΩΤΕΙΝΗ2009 »

Αποσυνδεδεμένος den_leei

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:08:19 pm »
Ευχαριστώ Μάγδα.

mat έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Είναι όμως πολύ δύσκολο να μείνεις μακριά από την οικογένειά σου 2 ολόκληρα χρόνια. Και αν θες την προσωπική μου άποψη δεν θα με πείραζε καθόλου να μείνω σε ένα νησάκι της Ελλάδας για 2-3 χρόνια με καλούς συναδέλφους, ηρεμία και όσα αλλα καλά έχουν τα δυσπρόσιτα. Μπορείς όμως να έρθεις στη θέση της γυναίκας μου που θα μείνει 2 χειμώνες να δουλευει να συντηρεί το σπίτι και να μεγαλώνει το παιδί μας μόνη της; Δεν θέλω να το επιβάλλω αυτό στον άνθρωπο που αγαπώ.

Για να μην αισθάνομαι τύψεις που θα μείνω μόνο έναν χρόνο σε δυσπρόσιτο(αν πάω όπως εγραψα παραπάνω) προσπαθώ να σκέφτομαι πως οι μαθητές μου θα περάσουν καλά μαζί μου τον ένα χρόνο που θα είναι μαζί μου και πως θα με αντικαταστήσει κάποιος που επίσης θα αγαπήσουν. Σκέφτομαι πως και για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα συνεχίσω να κάνω μάθημα μακριά από το σπίτι μου αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να επιστρέφω στη χειρότερη το Σαβ/κο ή στην καλύτερη αργά το μεσημέρι και έτσι δεν θα αισθάνομαι πως "προγραμμάτισα" ένα βόλεμα. Τέλος ελπίζω να αποκτήσω καλές σχέσεις με τους μαθητές μου σε όποιο σχολείο βρεθώ τα επόμενα χρόνια ώστε κανένα από αυτά να μην με θλίβει όταν το θυμάμαι.Ο αλτρουισμός μου θα περιοριστεί σε αυτό δυστυχώς.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:24:02 pm »
Πολύ ειλικρινή αυτά που λες,

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:31:04 pm »
Φωτεινή καταρχήν, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη νομίζω ότι ακόμη και στο τέλος του πίνακα να είσαι αν δεν έχεις δηλώσει ονομαστικά να πας σε δυσπρόσιτο δεν πρόκειται να σε στείλουν με το ζόρι να υπηρετήσεις τη διετία. Άσε που πάντα κάποιοι «μουρλοί» βρίσκονται και τα δηλώνουν κι έτσι «γλυτώνουν» οι υπόλοιποι. Δεύτερον, το ξαναλέω και θα επιμείνω: είναι γνωστό ότι  οι εκπαιδευτικοί δεν διορίζονται στο σπίτι τους. Άρα, όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία το γνωρίζεις  και υποτίθεται έχεις μελετήσει και έχεις λάβει υπόψη σου όλες τις παραμέτρους,  τα υπόλοιπα είναι, δικαιολογίες. Τρίτον, το επιχείρημα ότι δεν μπορείς να πάρεις τα παιδιά μαζί σου δεν ευσταθεί όταν πρόκειται για παιδιά που πάνε σχολείο κι όχι μωρά. Μια χαρά μπορείς να τα πάρεις μαζί σου, διότι τα παιδιά που θα πας να διδάξεις εκεί τι είναι  παιδιά κατώτερου θεού? Αυτά δηλαδή, πως ζουν εκεί? (Παρεμπιπτόντως φέτος είχαμε συνάδελφο αναπληρώτρια που είχε πάρει μαζί της το κοριτσάκι της, που πήγαινε νηπιαγωγείο και μια χαρά πέρασαν και οι δυο, έχοντας πλήρως την υποστήριξη του συλλόγου ώστε το πρόγραμμα της συναδέλφου να της επιτρέπει να παίρνει το παιδί από το νηπιαγωγείο).
Τέλος, τι να σου πω εγώ για την έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού και τις «επιλογές» του συστήματος? Χάλια είναι, όμως αυτό δεν δικαιολογεί τίποτα από όσα ακολουθούν. Αν σπούδασε κάποιος κάτι που δεν του άρεσε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συνεχίζει να κάνει και κάτι που δεν του αρέσει αλλά, αυτό είναι θέμα προσωπικών επιλογών του καθενός……….

Den_leei, καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αναφέρετε όλοι εσείς οι παντρεμένοι με παιδιά όμως επιδιώκοντας το διορισμό σας ως εκπαιδευτικοί πήρατε αυτό το ρίσκο: ότι θα είστε μακριά από το σπίτι σας και δεν λέω κατ'ανάγκη εσείς να πάτε στα δυσπρόσιτα προς θεού!!
Λέω όμως ότι ακόμα κι αν σας τύχει δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, όλα αντιμετωπίζονται. Στο μέρος που είμαι υπήρχε συνάδελφος που έμεινε 3 χρόνια έχοντα αφήσει πίσω 3 παιδιά και γυναίκα.  Στην ανάγκη όλα αντιμετωπίζονται άμα υπάρχει καλή θέληση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2009, 05:37:47 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:41:22 pm »
Άσε που πάντα κάποιοι «μουρλοί» βρίσκονται και τα δηλώνουν κι έτσι «γλυτώνουν» οι υπόλοιποι.

Εγώ πάντως του χρόνου που θα έρθει η σειρά μου λέω να δηλώσω δυσπρόσιτα, ως κλασική "μουρλή". Άρα, όσοι θα διοριστούν του χρόνου έχουν μία πιθανότητα λιγότερη να πας σε δυσπρόσιτο και ένα λόγο λιγότερο ν'ανησυχούν, γιατί μία θέση θα καλυφθεί από εμένα (είμαι 271η στους φιλολόγους, οπότε του χρόνου φαντάζομαι ότι αν δηλώσω καμιά 20 δυσπρόσιτα θα με πάρουν σε κάποιο, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι η σειρά μου του χρόνου θα είναι καλή).
    Είναι αλήθεια ότι δηλώνουμε τις ίδιες περιοχές και τα ίδια δυσπρόσιτα όσοι περνάμε μέσω ΑΣΕΠ με αυτούς που διορίζονται μέσω προϋπηρεσίας;  Δηλαδή π.χ. αν εγώ έχω δηλώσει δυσπρόσιτα στη Λήμνο, στα Δωδεκάνησα στις Κυκλάδες που έχει δηλώσει έστω κι ένας από τους ενιαίους πινάκες διορισμών, την παίρνει αυτός τη θέση;

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:42:53 pm »
Eγώ μεγάλωσα σε νησί και τέλειωσα σ' ένα σχολείο που δίνει 1 μόριο κάτω από το δυσπρόσιτο του νησιού. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρχαν 5 μόνιμοι και ήταν πέρασμα για όλους τους πρωτοδιόριστους. Ειλικρινά δε με πείραζε που δεν έμεναν δεύτερο χρόνο, αλλά ο τρόπος που μας συμπεριφέρονταν. Λες και ευθυνόμασταν εμείς που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Κάθε άλλο παρά στενοχωριόμασταν, στο τέλος της σχολικής χρονιά που δε θα τους ξαναβλέπαμε. Απ' όλους αυτούς μόνο δύο φιλόλογοι μου έμειναν στη μνήμη. Η μία, μάλιστα, ήταν και ωρομίσθια. Φέτος, που διορίζομαι ελπίζω να πάω σε αυτό το σχολείο. Φυσικά θα πάρω μαζί μου και το παιδί μου που θα πάει νηπιαγωγείο. Το ζήτημα δεν είναι αν θα κάτσω και δεύτερη χρονιά, αν τελικά διοριστώ εκεί (δεν είναι δυσπρόσιτο βλέπετε), αλλά να μη νιώσουν οι μαθητές ότι ένιωθα εγώ ως μαθήτρια.  

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:43:50 pm »
Nαι πάντα προηγούνται αυτοί που είναι από τον Ενιαίο, το 30μηνο και το 24μηνο.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:50:47 pm »
........ αλλά ο τρόπος που μας συμπεριφέρονταν. Λες και ευθυνόμασταν εμείς που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο. Κάθε άλλο παρά στενοχωριόμασταν, στο τέλος της σχολικής χρονιά που δε θα τους ξαναβλέπαμε. Απ' όλους αυτούς μόνο δύο φιλόλογοι μου έμειναν στη μνήμη. .......
Ακριβώς αυτό εισπράττουν και σήμερα τα παιδιά. Οι περισσότεροι συνάδελφοι (και σημειώστε αυτοί που είναι χωρίς υποχρεώσεις) φέτος που βρέθηκαν στο σχολείο μου χωρίς να το έχουν δηλώσει έκαναν σαν αφηνιασμένοι τον πρώτο καιρό. Έλεγαν τα χειρότερα για το μέρος. Και βέβαια τα παιδιά το εισέπρατταν αυτό. Αλλά, τους αντιμετώπιζαν  (τα παιδιά πάντα) με τον καλύτερο τρόπο. Όταν ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των μεταθέσεων κάποιοι που πήραν μετάθεση έκαναν πάλι σαν αφηνιασμένοι γιατί τώρα δεν ήθελαν να φύγουν αυτή είναι η ειρωνεία της ζωής….

Αποσυνδεδεμένος den_leei

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:54:32 pm »
mat εγώ σε καμία περίπτωση δεν περιέγραψα ως τραγική την όποια κατάληξη της ύπαρξής μου σε δημόσιο σχολείο. Όπως έρθουν τα πράγματα. Απλά περιέγραψα το ιδανικό για εμένα σενάριο με τις νόμιμες συνθήκες. Σου επαναλαμβάνω πως θα συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια να υπάρχω μακριά από το σπίτι μου αλλά όχι τόσο μακριά.

Ο συνάδελφός  που έμεινε 3 χρόνια μακριά από την γυναίκα του και τα 3 του παιδιά - εφόσον είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει στη 2ετία- απλά δεν ήθελε να είναι μαζί τους και είναι δικαίωμά του. Σίγουρα δεν κάθισε για να μη στεναχωρήσει τους μαθητές του.

LK αυτή την επαφή με τα παιδιά ανέφερα και εγώ πολές φορές στο μήνυμά μου γιατί σε αυτή τη σχέση στηρίζεται η ζωή μας καλώς ή κακώς. Εγώ αγαπώ τη δουλειά μου και αυτό έχει να κάνει μόνο με τους μαθητές και τίποτα άλλο. Και ως φροντιστής με την ίδια νοοτροπία δούλεψα.

Αποσυνδεδεμένος fever

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 21, 2009, 05:57:15 pm »

..
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:19:37 pm από ΦΩΤΕΙΝΗ2009 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη