*

Αποστολέας Θέμα: Ξανα ΑΣΕΠ;  (Αναγνώστηκε 14974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Ξανα ΑΣΕΠ;
« στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:41:18 am »
Καλησπέρα σε όλους; Τώρα που έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τις εξετάσεις και πλησιάζει η ώρα των αποτελεσμάτων θέλω να σας κάνω μία ερώτηση: αν δεν διοριστείτε φέτος (υποθετικά, εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, αλλά ας σκεφτούμε και αυτό το ενδεχόμενο) έχετε άλλες ψυχικές, σωματικές ή οικονομικές αντοχές να ξαναπεράσετε τέτοιες εξετάσεις την επόμενη φορά;. Η δική μου απάντηση στην ερώτηση: από την αρχή της προσπάθειας του ασεπ 2007 έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να δώσω άλλη φορά και τώρα δύο μήνες μετά εξακολουθώ να υποστηρίζω το ίδιο. Δεν μπορώ να δώσω άλλο, έχω αδειάσει από ψυχικές αντοχές. Αναρωτιέμαι πως μπορούν άνθρωποι που τα έχουν δώσει όλα δύο και τρεις φορές να μαζεύουν τα κομμάτια τους μετά από αποτυχία και να ξαναδίνουν;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ξανα ΑΣΕΠ;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:03:24 »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 21, 2007, 12:52:17 am »
Δύσκολα μας βάζεις. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όταν με πιάνει η αγανάκτηση λέω ότι δεν θα τους ξανακάνω την τιμή, όταν πάλι σκέφτομαι με ψυχρή λογική λέω ότι όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσω μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια που θα μεσολαβήσουν, αναγκαστικά πάλι εκεί θα καταλήξω. Εκτός κι αν αλλάξει πολιτική το ΥΠ.ΠΟ, πράγμα απίθανο... 

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2007, 02:20:01 am »
Ωραίο θέμα,παιδιά.Φέτος μόνο ασχολήθηκα σοβαρά με την υπόθεση ΑΣΕΠ,3-4 μήνες.Το 2005 πήγα έτσι να δω πώς είναι.Μέχρι τότε έπρεπε να στρώσω τη ζωή μου, οικονομικά κυρίως.Τώρα είχα τη διακριτική ευχέρεια να χαλαρώσω λίγο τη δουλειά και να διαβάσω...ιστορία.Αρνούμαι να ρυθμίσω τη ζωή μου σε συνάρτηση με τον ασυνάρτητο αυτό θεσμό.Γι' αυτό δεν δαπάνησα πολλές φορές τον εαυτό μου σ' αυτήν την ιστορία.Έτσι έχω ακόμη δυνάμεις...Δεν αποκλείω λοιπόν την προοπτική να ξαναδώσω...Ούτως ή άλλως μ' αυτό το αντικείμενο ασχολούμαι χρόνια τώρα(αν εξαιρέσουμε τη βυζαντινή ιστορία).Ίσως,λοιπόν, ξανά ΑΣΕΠ.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:15:45 pm »
Καλό μεσημέρι σε όλους! Νομίζω πως όλοι μας αναρωτηθήκαμε είτε σιωπηλά είτε φανερά αν θα περάσουμε πάλι αυτή την ψυχοφθόρα δοκιμασία. Να απαντήσω και εγώ. Ειλικρινά δεν ξέρω, στον προηγούμενο Ασέπ ήμουν επιτυχούσα μη διοριστέα (τίτλος και αυτός), από τη μια είχα απογοητευτεί αλλά πίστευα πως αν τα δώσω όλα στον επόμενο Ασέπ θα πετύχαινα. Αυτή τη φορά προσπάθησα πολύ περισσότερο, ήμουν ψυχικά ήρεμη, αλλά διαπίστωσα πως ποτέ δεν μπορείς να τα δώσεις όλα. Κατηγορώ τον εαυτό μου για τα επιπόλαια λάθη και την ψυχολογία του μαθητή που κουβαλώ χρόνια πάνω μου. Έχω αδειάσει και εγώ από ψυχικές αντοχές αλλά ποιος μου λέει ότι δε θα μπω πάλι στο στημένο παιχνίδι τους. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μία αρχή έστω και ως αναπληρωτές. Εκεί εγώ εναποθέτω τις τελευταίες μου ελπίδες.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:03:24 »

Αποσυνδεδεμένος vsk

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 21, 2007, 01:21:48 pm »
Κακά τα ψέματα παιδιά, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι ο μόνος μεγάλος διαγωνισμός που γίνεται στάνταρ κάθε δύο χρόνια (μέχρι στιγμής) και προσφέρει - λίγη έστω - ελπίδα για διορισμό σε κάποιους κλάδους αποφοίτων. Είναι πολυτέλεια να έχει τη δυνατότητα κάποιος (ψυχικά, οικονομικά, χρονικά, οικογενειακά κτλ) να δώσει στον εν λόγω διαγωνισμό και να μην το κάνει σνομπάροντας τον. Φυσικά, αν δε μπορεί αλλάζει το θέμα.
Πάντως, δεν ξέρω αν το να ξεκινήσει κανείς τη διαδικασία του να διοριστεί μέσω του 40% (πίνακας διορισμών μέσω προϋπηρεσίας) είναι λιγότερο ψυχοφθόρο-δαπανηρό-κουραστικό.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 21, 2007, 02:21:08 pm »
Ίσως έθεσα το θέμα πολύ άσπρο- μαύρο. Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα για αναπληρωτές, απλά για μένα -έτσι όπως είναι φτιαγμένο το σύστημα- με τις προσαυξήσεις που έχω ή διορίζομαι ή δεν διορίζομαι και αν είμαι για λίγα μόρια κάτω από τη βάση διορισμού δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στον πίνακα αναπληρωτών γιατί όταν αφαιρούνται τα μόρια προσαύξησης κατεβαίνω πολύ χαμηλά. Απ' όσο έχω καταλάβει καλύτερες πιθανότητες να πάει κάποιος αναπληρωτής είναι να έχει γράψει λίγο κάτω από τη βάση διορισμού και να μην έχει προσαυξήσεις και μεγάλο βαθμό πτυχίου. 'Ετσι ίσως είναι καλύτερα για μένα προσωπικά, γιατί βλέπω αναπληρωτές να ταλαιπωρούνται, να ξαναδιαβάζουν ασεπ (όταν είσαι αναπληρωτής 'πρέπει' να δώσεις ασεπ και αυτό είναι το ψυχοφθόρο) δουλεύοντας ταυτόχρονα και η ψυχολογία τους δεν είναι και η καλύτερη.

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 21, 2007, 03:07:27 pm »
Το 2005 έδωσα πέρασα και δεν διορίστηκα για 0.5 μόρια....... Φαντάζεστε τι ωραία!!!!!! Αλλά τι να κάνω ....έχει καταντήσει η κατάσταση μονόδρομος πως αλλιώς μπορεί κάποιος, που δεν έχει μόρια ως αναπληρωτης ούτε τα τα κονέ για πρόσθετη διδακτική στηριξη ώστε να αποκτήσει (γιατί αναπληρωτής χωρις προυπηρεσία δεν γίνεσαι πια στο ΠΕ04) ; Γενικά είναι έτσι η κατάσταση που αναγκάζεσαι και πάλι και πάλι.......

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 21, 2007, 03:07:34 pm »
Κακά τα ψέματα παιδιά, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς είναι ο μόνος μεγάλος διαγωνισμός που γίνεται στάνταρ κάθε δύο χρόνια (μέχρι στιγμής) και προσφέρει - λίγη έστω - ελπίδα για διορισμό σε κάποιους κλάδους αποφοίτων. Είναι πολυτέλεια να έχει τη δυνατότητα κάποιος (ψυχικά, οικονομικά, χρονικά, οικογενειακά κτλ) να δώσει στον εν λόγω διαγωνισμό και να μην το κάνει σνομπάροντας τον. Φυσικά, αν δε μπορεί αλλάζει το θέμα.
Πάντως, δεν ξέρω αν το να ξεκινήσει κανείς τη διαδικασία του να διοριστεί μέσω του 40% (πίνακας διορισμών μέσω προϋπηρεσίας) είναι λιγότερο ψυχοφθόρο-δαπανηρό-κουραστικό.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά, νομίζω πως εξίσου ψυχοφθόρο-δαπανηρό-κουραστικό είναι να περιμένεις δέσμιος ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, για το πότε μετά από αρκετά χρόνια θα σε διορίσουν. Δέσμιος δηλαδή μιας κατάστασης τόσο «ντεμί» ως εποχικά ή"μισο"- απασχολούμενος- ή άνεργος. Αν δεν διαθέτεις τις "πλάτες" της οικογένειας για πόσα χρόνια μπορεί κάποιος τη μια χρονιά να είναι άνεργος, την άλλη εποχικά εργαζόμενος και την άλλη ημι-απασχολούμενος?
Τουλάχιστον, μέσω του διαγωνισμού επιδιώκεις μια πιο άμεση και αποτελεσματική λύση. Προσωπικά θα δώσω και θα ξαναδώσω εξετάσεις αν χρειαστεί. Γιατί νομίζω πως αξίζει να δίνει κανείς τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ εφόσον έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τα θέλω του, τους στόχους του και ότι για να τα πετύχει πρέπει να καταβάλει κόπο.
Όταν είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει τις επιθυμίες του, να βάζει στόχους, να ξέρει και να πιστεύει στις δυνατότητες του τότε βρίσκει και το θάρρος να μαζεύει τα κομμάτια του, που λέει και ο/η Syllas, και να αγωνίζεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 22, 2007, 11:07:49 am από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος infinity_kos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2007, 08:14:43 pm »
Το 2005 έδωσα πέρασα και δεν διορίστηκα για 0.5 μόρια....... Φαντάζεστε τι ωραία!!!!!! Αλλά τι να κάνω ....έχει καταντήσει η κατάσταση μονόδρομος πως αλλιώς μπορεί κάποιος, που δεν έχει μόρια ως αναπληρωτης ούτε τα τα κονέ για πρόσθετη διδακτική στηριξη ώστε να αποκτήσει (γιατί αναπληρωτής χωρις προυπηρεσία δεν γίνεσαι πια στο ΠΕ04) ; Γενικά είναι έτσι η κατάσταση που αναγκάζεσαι και πάλι και πάλι.......

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η Κ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΤΥΧΗ ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΜΟΡΙΟ , ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΠΗΓΕΣ?
Λίγο μετά τα 1000 ο διορισμός.

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 21, 2007, 08:20:01 pm »

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η Κ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΤΥΧΗ ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΜΟΡΙΟ , ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΠΗΓΕΣ?

Infinity_kos παρακαλώ τροποποίησε το μήνυμά σου σε πεζά. Στο pde δεν γράφουμε με κεφαλαία ;)
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2007, 11:39:39 pm »
Συνάδελφε Ματ, συμφωνώ ότι πετυχαίνει κανείς όταν καταβάλλει κόπο, αλλά αυτό ισχύει για τη ζωή γενικά, για το ασεπ ισχύει ότι αν πετύχεις είναι σίγουρο ότι έχεις καταβάλει πολύ κόπο, αλλά όχι και αντίστροφα: αν καταβάλεις και πολύ κόπο δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το ασεπ είναι περισσότερο τυχερό παιχνίδι και από την ίδια τη ζωή.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 22, 2007, 12:49:17 am »
Χαίρομαι ειλικρινά που χαλαρά συζητώντας βάζουμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.Χαίρομαι που τελείωσε για όλους το μαρτύριο που ξεκίνησε τον Αύγουστο(ανεξαρτήτως- επαναλαμβάνω- αποτελεσμάτων).Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι και ο παράδεισος, αν αυτό φανταζόμαστε.Εργασιακά δικαιώματα εξασφαλίζει απόλυτα,αυτό είναι το βέβαιο και το μεγάλο δέλεαρ.Κατά τα άλλα, γενικά συνθλίβει την όρεξη για δουλειά, σε βυθίζει σε τάξεις 25-30 μαθητών...και τα περί προσφοράς...γίνονται-συνήθως-ατμός.Τα φροντιστήρια είναι κόλαση ανταγωνισμού σκληρού-τα ζω χρόνια...Η ίδια κόλαση μεταφέρεται και στα ιδιαίτερα των διορισμένων...σφαγή κι εκεί και άπειρες μικρότητες...ποιος θ'αρπάξει τα περισσότερα και τους περισσότερους μαθητές...για να μιλήσουμε και για την επόμενη μέρα των διοριστέων...Ο ΑΣΕΠ είναι μόνο η αρχή του παραλογισμού...έπεται συνέχεια...ίσως σκληρότερη ως μη αναμενόμενη.Διοριστέα του 2002 είπε: ένα μήνα κρατά η ευδαιμονία...εξατμίζεται πολύ γρήγορα η χαρά της ασεποεπιτυχίας...μετά η ζωή συνεχίζεται,κανονικά σκληρή(στην Κάρπαθο;).Παρά ταύτα, το ποθούμενο έστω πραγματικότητα για όλους...Κι ας μην είναι τουλάχιστον το μοναδικό...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 22, 2007, 10:45:57 am »
Συνάδελφε Ματ, συμφωνώ ότι πετυχαίνει κανείς όταν καταβάλλει κόπο, αλλά αυτό ισχύει για τη ζωή γενικά, για το ασεπ ισχύει ότι αν πετύχεις είναι σίγουρο ότι έχεις καταβάλει πολύ κόπο, αλλά όχι και αντίστροφα: αν καταβάλεις και πολύ κόπο δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το ασεπ είναι περισσότερο τυχερό παιχνίδι και από την ίδια τη ζωή.
Σε κάποιο έργο του ο Σαίξπηρ παρομοιάζοντας τη ζωή του ανθρώπου με ένα θεατρικό έργο λέει πως το μόνο που είναι "εξασφαλισμένο σε αυτή (τη παράσταση) είναι η είσοδος και η έξοδος από (τη σκηνή) αυτή". Έτσι είναι που τα λες τίποτα δεν σου εξασφαλίζει ότι καταβάλλοντας πολύ κόπο θα πετύχεις. Μήπως όμως το ίδιο δεν ισχύει για ότι κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε?
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη τυχαία μας ζωή. Ακόμη κι όταν "τζογάρει" κανείς δεν αρκεί να βασίζεται μόνο στην τύχη. Τέλος κατ' εμέ πως να περιμένει κανείς να "κερδίσει" αν δεν παίξει καν? ;)
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 22, 2007, 11:47:50 am »
Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ρόδινα μετά το διορισμό. Πιθανόν, όσοι διοριστούν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το απαξιωτικό πνεύμα των προηγούμενων γενιών εκπαιδευτικών, μεγάλες τάξεις μαθητών, εκπαιδευτικό υλικό που δεν ανταποκρίνεται στο σήμερα, αλλαγή τόπου διαμονής, και ό,τι άλλο.

Όμως το κλίμα διαμορφώνεται και από εμάς τους ίδιους, και σε τελική ανάλυση το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ο τρόπος που βλέπει κανείς ένα ποτήρι με νερό. Μισοάδειο ή μισογεμάτο.
Εγώ πιστεύω πως η νεότερη γενιά διοριστέων μπορεί να κάνει τη διαφορά ατομικά ή συλλογικά, και σταδιακά να διαμορφώσει ένα κλίμα διαφορετικό παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι συνάδελφοι, πάντα κάποιοι μαθητές που θέλουν να μάθουν.

Δε νομίζω πως κάποιος από μας τρέφει αυταπάτες πως μετά το διορισμό τα πράγματα θα είναι τέλεια. Παράδεισος δεν είναι ούτε το σχολείο ούτε η κοινωνία στην οποία ζούμε. Όμως, αν προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αν βλέπουμε σε κάθε κατάσταση πρώτα τα θετικά στοιχεία και όχι τα αρνητικά, αν αφήσουμε τη δημιουργικότητά μας να εκφραστεί χωρίς να επηρεαζόμαστε πολύ από τον περίγυρο, με λίγα λόγια αν καταφέρουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, θα έχουμε πιστεύω συμβάλει αρκετά στη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας μας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)