0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα άλλο θέμα - αν γίνουν οι διορισμοί - είναι το αν θα έχουν οι διορισθέντες δικαίωμα για αίτηση μετάθεσης( επειδή δε θα κλείσουν χρόνο). Π.χ. σε κάποιους διορισθέντες Οκτώβριο 2005 αν θυμάμαι καλά νομίζω δεν είχε δοθεί. Σε τέτοια περίπτωση η διετία σε δυσπρόσιτα μπορεί να γίνει τριετία...
Εγκύκλιος
Παράθεση από: outsider στις Νοεμβρίου 05, 2009, 09:06:06 pmΜπορεί κάποιος να υποβάλλει τώρα την αίτηση, να του έρθει ο διορισμός και αν δεν θέλει να πάει να το ακυρώσει, διατηρώντας το δικαίωμα του διορισμού για του χρόνου;Όχι. Με βάση την εγκύκλιο διορισμού:Οι υποψήφιοι, που θα διορισθούν και δε θα αναλάβουν υπηρεσία, καθώς επίσης και όσοι αναλάβουν υπηρεσία αλλά παραιτηθούν μέσα σε ένα χρόνο από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα διαγραφούν. Επίσης, επισημαίνεται ότι δε θα έχουν δικαίωμα εγγραφής στους πίνακες αναπληρωτών (διατηρούν, βέβαια, δικαίωμα να συμμετάσχουν σε επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ).
Μπορεί κάποιος να υποβάλλει τώρα την αίτηση, να του έρθει ο διορισμός και αν δεν θέλει να πάει να το ακυρώσει, διατηρώντας το δικαίωμα του διορισμού για του χρόνου;
1. Χρόνος υπηρέτησης οργανικής για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης:1.1. Απαιτείται ένα έτος υπηρέτηση της οργανικήςΑπό το Π.Δ. άρθρο 8 του ΠΔ 50/96 (παρ. 1 και 2 ) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 (παρ. 1 και 2 ) του Π.Δ. 100/97 ορίζεται σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης ότι:«1. (…) απαιτείται υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. 2. Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης».
Αυτό που εννοούσα είναι ότι ο χρόνος από 1/9 έως ας πουμε 8/11 που θα γίνουν οι διορισμοί δεν είναι κανείς ούτε σε προσωρινή τοποθέτηση, ούτε σε διάθεση όπως λέει η εγκύκλιος, άρα δε συμπληρώνεται έτος, άρα δε θα υπαρχει δικαίωμα αίτησης μετάθεσης φέτος και για δυσπρόσιτα ούτε του χρόνου (γιατί αντίστοιχα δε θα συμπληρώνεται διετία) - εκτός και αν γίνει κάποια ειδική ρύθμιση. Έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστον
Παράθεση από: gaz στις Νοεμβρίου 06, 2009, 08:12:55 amΑυτό που εννοούσα είναι ότι ο χρόνος από 1/9 έως ας πουμε 8/11 που θα γίνουν οι διορισμοί δεν είναι κανείς ούτε σε προσωρινή τοποθέτηση, ούτε σε διάθεση όπως λέει η εγκύκλιος, άρα δε συμπληρώνεται έτος, άρα δε θα υπαρχει δικαίωμα αίτησης μετάθεσης φέτος και για δυσπρόσιτα ούτε του χρόνου (γιατί αντίστοιχα δε θα συμπληρώνεται διετία) - εκτός και αν γίνει κάποια ειδική ρύθμιση. Έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστονΧμμμ, δεν είχα καταλάβει αυτό που είπες. Τώρα που το ξαναβλέπω, σαν να μου φαίνεται οτι μπορεί και να έχεις δίκιο, κυρίως για το δικαίωμα μετάθεσης από την πρώτη χρονιά. Στα δυσπρόσιτα δεν νομίζω να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα... αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω
Αν δηλώσεις Γ Ευβοίας και δεν δηλώσεις το δυσπρόσιτο στη Σκύρο (που περιλαμβάνεται στη Γ Ευβοίας) υπάρχει περίπτωση να σε στείλουν Σκύρο;
Μήπως ξέρει κανένας το αλγόριθμο διορισμού σε σχέση με το τσεκάρισμα ή όχι του κουτιού δυσπρόσιτα?Κάπου το είχα δεί παλαιότερα στο pde αλλά δεν μπορώ να το βρώ.Δηλαδή αν τσεκάρω το ναι στα δυσπρόσιτα, πρώτα θα εξεταστούν οι περιοχές που έχω δηλώσει και αν δεν υπάρχει κενή θέση θα σαρωθούν τα δυσπρόσιτα ή υπάρχει άλλος αλγόριθμος?
Επίσης αν η πρώτη μου επιλογή (Γ Εύβοιας) περιλαμβάνει δυσπρόσιτο (Σκύρος) και έχω τσεκάρει τα δυσπρόσιτα αν πάω Σκύρο είμαι υποχρεωμένος να κάτσω 2 χρόνια?
Γνωρίζει κανείς για τους διορισμούς ΠΕ20, αν είσαι στη 2η κατηγορία, δηλαδή έχεις τα απαιτούμενα μόρια 7,15 και παραπάνω από προϋπηρεσία, παιδαγωγική επάρκεια και όχι ΑΣΕΠ, από ποιον πίνακα θα κοιτάξουν στο Υπουργείο να πάρουν τα 16 άτομα;Από τον πίνακα αναπληρωτών(όπως λέει η εγκύκλιος) ή από τον ενιαίο πίνακα διορισμών; Γιατι αν πάρουν από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών τι στην ευχή χρειάζεται ο ενιάιος πίνακας των διορισμών;