*

Ψηφοφορία

1η επιλογή περιοχής διορισμού

Αττική
22 (21%)
Πελοπόννησος
6 (5.7%)
Ιόνια
5 (4.8%)
Κυκλάδες
6 (5.7%)
Δωδεκάνησα
3 (2.9%)
Κρήτη
7 (6.7%)
Στερεά Ελλάδα
7 (6.7%)
Θεσσαλία
2 (1.9%)
Ήπειρος
6 (5.7%)
Θράκη
9 (8.6%)
Νησιά
9 (8.6%)
Δυσπρόσιτο σχολείο (ονομαστικά)
8 (7.6%)
Μακεδονία
14 (13.3%)
1 (1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 104

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη επιλογή περιοχής-ΠΕ02  (Αναγνώστηκε 27170 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
Απ: Πρώτη επιλογή περιοχής-ΠΕ02
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 08, 2009, 08:35:54 pm »
swtia μου θύμησέ μου, είσαι από ΑΣΕΠ??Γιατί ξέρω αρκετές φιλολογους 24μηνου από Καβάλα και ...δεξιά που θα βάλουν όλα όσα θες...Ελπίζω να έχει πολλές θέσεις να μπεις κι εσυ κάπου βολικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:37 »

Αποσυνδεδεμένος vorios

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:58:37 am »
νομιζω πως το συστημα ξεκινα με την σειρα των υποψηφιων και τσεκαρει τις επιλογες του καθενος. πχ ο πρωτος που διοριζεται θα πιασει την πρωτη του επιλογη κτλ...
θα ηθελα να ρωτησω εστω οτι εγω δηλωνω μια περιοχη πχ γ εβρου που εχει και καποια δυσπροσιτα, εχει καποιο νοημα να δηλωσω μετα απο την περιοχη και ονομαστικα τα δυσπροσιτα? αν υπαρχει κενο δεν θα παρω τη θεση ουτως η αλλως εφοσον εχω δηλωσει την περιοχη? αν καποιος δηλωσει ονομαστικα το δυσπροσιτο ενω ειναι πιο κατω απο μενα σε σειρα προηγειται απο μενα που δηλωσα μονο την περιοχη?

swtia, στο άλλο τόπικ εξήγησα τι συμβαίνει όταν δίνεται και η περιοχή (Γ΄Έβρου) και ονομαστικά κάποια δυσπρόσιτα που ανήκουν στην περιοχή αυτή (π.χ. Γ/σιο Δικαίων). Άλλου είδους κενά αντιστοιχούν στη μια περίπτωση και άλλα στην άλλη. Στα ονομαστικά δυσπρόσιτα αντιστοιχούν τα οργανικά κενά, ενώ στην περιοχή τα λειτουργικά. Άρα δεν υπάρχει θέμα ποιος προηγείται, αφού πρόκειται για διαφορετικά κενά.
Παράδειγμα: η Γ΄Έβρου έχει συνολικά 10 κενά. Από αυτά τα 8 είναι λειτουργικά σε όλα τα σχολεία (δυσπρόσιτα και μη) και τα δύο οργανικά σε δυσπρόσιτα. Τα δύο τελευταία έχουν δοθεί ονομαστικά. Οπότε, αν τα 8 λειτουργικά κενά τα έχουν πάρει άλλοι που έχουν καλύτερη σειρά από σένα και εσύ δεν έχεις δηλώσει το δυσπρόσιτο, δεν πας στην περιοχή αυτή. Θα πάει κάποιος που έχει δηλώσει το δυσπρόσιτο.
Αν, λοιπόν, σε ενδιαφέρει πολύ η περιοχή αυτή και δε σε πειράζει η διετία, καλό είναι να δηλώσεις και την περιοχή και το δυσπρόσιτο.

ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα είναι αυτός που περιγράφει η swtia και αναφέρεται αναλυτικά σε αλλο topic (αν το λέω σωστά...) Πάντως πάντα υπαρχει κάτι που πάει στραβά διαφορετικά δε θα γεμίζαν οι ΔΙΔΕ με υπεράριθμους...

Τελικά ήταν να μη ξεκινήσω...
Ιωάννα συγγνώμη αλλά νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο. Γίνομαι πιο συγκεκριμένος: στο παράδειγμα σας έστω η Γ' Εβρου που έχει 10 κενά από τα οποία τα 2 είναι δυσπρόσιτα και διορίζει 8 άτομα στη περιοχή και 2 κατευθείαν στα δυσπρόσιτα (πράγμα απίθανο πάντα μένουν θέσεις...). Με το που παρουσιάζονται οι συνάδελφοι τους γνωστοποιούν τα σχολεία με τα κενά, κάνουν δήλωση προτίμησης, συγκαλείται ΠΥΣΔΕ και κατανέμονται οι νεοδιόριστοι στα σχολεία (τα κριτήρια είναι: αριθμός παιδιών, συνυπηρέτηση, εντοπιότητα κλπ) Οι συνάδελφοι που διορίσθηκαν σε δυσπρόσιτο πάνε  de facto στη θέση στην οποία διορίστηκαν χωρίς να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής σχολείου (άλλωστε έχουν σχολείο αυτό που διορίστηκαν). Τα κενά είναι όλα οργανικά σε αυτή τη φάση. Απλώς στη μία περίπτωση πηγαίνεις σε περιοχή και στη συνέχεια σε σχολείο ενώ στη δεύτερη κατευθείαν στο σχολείο. Οι διορισμοι και οι μεταθέσεις γίνονται σε οργανικά κενά. Τα κενά αυτά τα δώσαμε στα τέλη της περασμένης σχ. χρονιάς. Αυτό που δε γνωρίζω (γιατί αλήθεια δε με απασχόλησε ποτέ) είναι αν στα πχ 10 κενά συμπεριλαμβάνονται και τα δυσπρόσιτα ή τα δίνουν ξεχωριστά. Αν διάβαζε κάποιος συνάδελφος αποσπασμένος σε Δ/νση θα μπορούσε να μας το διευκρινήσει. Λογικά πρέπει να δίνονται χωριστά.

Λειτουργικά κενά ακόμα δεν τα ξέρουμε, πολύ απλά γιατί δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία να δούμε ποιοι είμαστε... Η καταγραφή τους είναι από τις πρώτες δουλειές που θα κάνω μόλις ανοίξει το σχολείο. Και θα γίνεται συνέχεια κάθε φορά που θα διορίζει αναπληρωτές μέχρι να συμπληρωθεί το προσωπικό.
Για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα : Οργανικά Κενά έστω για ΠΕ02: Παίρνω το ωρολόγιο πρόγραμμα από την μία και τις αναθέσεις μαθημάτων και προσθέτω τόσες ώρες ιστοριά, τόσες ώρες αρχαία....κλπ επί τόσα τμήματα Α' τάξης = Χ ώρες η Α' τάξη + Υ ώρες (

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 09, 2009, 02:29:45 am »
Κι εγώ ξαναλέω ....Πώς θα γίνει ρε παιδιά και σε ένα χρόνο θα πάρετε όλοι μα όλοι μετάθεση στο σπίτι σας??? :o

Το ενδεχομενο να ειμαστε απο μερη με χαμηλη βαση μεταθεσης το σκεφτηκες? Η να ειμαστε πολυτεκνοι? Η να εχουμε συνυπηρετηση με σωματα ασφαλειας? Και μιλαω για εμας που γραφουμε εδω (περιπου 30 ατομα ΠΕ02) και δειχνουμε οτι μας ενδιαφερει να γυρισουμε στον τοπο μας.

Μαλλον δεν ησουν σε φορμα σημερα Μαγδα, διακρινω αρκετη ειρωνεια σε όλες τις απαντησεις σου... Ας ελπισουμε αυριο να ειναι μια καλυτερη μερα με λιγοτερο αγχος για ολους μας. Μην ξεχνας οτι οι "κακοι" δεν ειμαστε εμεις που αγωνιουμε και ελπιζουμε αλλα αυτοι που παιζουν με τις ζωες μας, κανοντας τον εναν να πηγαινει στον τοπο του άλλου!

Αυτα τα λίγα... καλό βράδυ σε όλους...  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2009, 02:31:25 am από max »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 09, 2009, 02:39:25 am »
vorios, ευχαριστώ για την παρέμβαση. Πολύ χρήσιμα και κατατοπιστικά όσα έγραψες. Ομολογώ ότι η δική μου γνώση και εμπειρία είναι πολύ μικρότερη από τη δική σου.
Έχω καταλάβει ότι τα κενά σε ένα σχολείο βγαίνουν με τον τρόπο που περιέγραψες.
Επίσης, γνωρίζω ότι οργανικό θεωρείται το κενό όταν δεν υπάρχει οργανικά τοποθετημένος εκπαιδευτικός στο σχολείο, ενώ λειτουργικό θεωρείται όταν ο εκπαιδευτικός που κατέχει την οργανική θέση απουσιάζει λόγω απόσπασης ή άδειας. Τα περισσότερα -αν όχι όλα- οργανικά κενά καλύπτονται με τις οριστικές τοποθετήσεις του Ιουνίου. Συχνά τα οργανικά κενά είναι λιγότερα από τους εκπαιδευτικούς που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ κι έτσι κάποιοι δεν παίρνουν οργανική. Σε ορισμένες περιοχές αυτοί είναι πάρα πολλοί, υποθέτω επειδή στην πραγματικότητα οι μεταθέσεις δεν αντιστοιχούν στα οργανικά κενά.

Την προηγούμενη χρονιά υπηρέτησα ως νεοδιόριστη σε δυσπρόσιτο σχολείο (όχι με καθεστώς διετίας, γιατί διορίστηκα στην περιοχή).
Το σχολείο έχει 4 οργανικές θέσεις φιλολόγων (οι οργανικές θέσεις υπολογίζονται με βάση τα μαθήματα α΄ανάθεσης, δηλαδή και τις ιστορίες). Τις τρεις από αυτές τις κατείχαν (και τις κατέχουν ακόμα) συνάδελφοι αποσπασμένες σε διάφορους φορείς. Η τέταρτη είχε μείνει κενή, γιατί δεν καλύφθηκε με τη διαδικασία των οργανικών τοποθετήσεων του Ιουνίου. Το κενό αυτό δόθηκε για διορισμό με καθεστώς δυσπρόσιτου (διετίας).
Τελικά τοποθετηθήκαμε συνολικά τρεις φιλόλογοι στο σχολείο, η μία με καθεστώς δυσπρόσιτου και οργανική, και οι δύο με προσωρινή τοποθέτηση αναπληρώνοντας τις δύο αποσπασμένες συναδέλφους (δε χρειάστηκε 4ος φιλόλογος, γιατί δεν είχαμε θεωρητική κατ/ση στη Γ΄Λυκείου, ενώ οι ιστορίες ανατέθηκαν σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων για συμπλήρωση ωραρίου).
Το ίδιο έγινε και στις άλλες ειδικότητες: όσοι συνάδελφοι διορίστηκαν με καθεστώς δυσπρόσιτου κάλυψαν κενές οργανικές θέσεις που δεν είχαν καλυφθεί με τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων, ενώ οι υπόλοιποι νεοδιόριστοι κάλυψαν κενά από αποσπάσεις, άδειες κ.λπ. (δηλαδή λειτουργικά). Άλλωστε, όταν παρουσιαστήκαμε στη δ/νση, μας διευκρίνισαν ότι θα τοποθετηθούμε σε λειτουργικά κενά. Τα λειτουργικά κενά που προέκυψαν μετά τους διορισμούς (π.χ. από άδειες ανατροφής) καλύφθηκαν από νεοδιόριστους που "περίσσευαν" σε άλλες περιοχές του ΠΥΣΔΕ (τα στραβά που λες κι εσύ) και από αναπληρωτές/ωρομίσθιους.
Φέτος το σχολείο έχει περίπου 10 κενά, όλα λειτουργικά, γι' αυτό και δε δόθηκε ως δυσπρόσιτο σε καμιά ειδικότητα (δόθηκε όμως η περιοχή). Τα κενά θα καλυφθούν από αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ, από νεοδιόριστους και από αναπληρωτές/ωρομίσθιους.
Από τη μικρή μου εμπειρία έτσι έχουν τα πράγματα στις περιοχές που έχουν δυσπρόσιτα σχολεία: οι οργανικές θέσεις που μένουν κενές δίνονται για διορισμό με καθεστώς δυσπρόσιτου.

Με λίγα λόγια, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι διορισμοί γίνονται τύποις σε οργανικά κενά, αλλά στην πράξη οι νεοδιόριστοι καλύπτουν λειτουργικά κενά, τουλάχιστον σε περιοχές (για να μη γενικεύω) όπου κατοικούν ...φαντάσματα (βλ. Άι Στράτη).
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2009, 10:36:57 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:28:37 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 09, 2009, 03:34:19 am »
Κι εγώ ξαναλέω ....Πώς θα γίνει ρε παιδιά και σε ένα χρόνο θα πάρετε όλοι μα όλοι μετάθεση στο σπίτι σας??? :o

Το ενδεχομενο να ειμαστε απο μερη με χαμηλη βαση μεταθεσης το σκεφτηκες? Η να ειμαστε πολυτεκνοι? Η να εχουμε συνυπηρετηση με σωματα ασφαλειας? Και μιλαω για εμας που γραφουμε εδω (περιπου 30 ατομα ΠΕ02) και δειχνουμε οτι μας ενδιαφερει να γυρισουμε στον τοπο μας.

Μαλλον δεν ησουν σε φορμα σημερα Μαγδα, διακρινω αρκετη ειρωνεια σε όλες τις απαντησεις σου... Ας ελπισουμε αυριο να ειναι μια καλυτερη μερα με λιγοτερο αγχος για ολους μας. Μην ξεχνας οτι οι "κακοι" δεν ειμαστε εμεις που αγωνιουμε και ελπιζουμε αλλα αυτοι που παιζουν με τις ζωες μας, κανοντας τον εναν να πηγαινει στον τοπο του άλλου!

Ειρωνία σε όλες μου τις απαντήσεις??? Δεν φταίει κανένας άλλος αλλά εγώ και κάποιοι ακόμη παλαιότεροι που ενώ δεν έχουμε κανένα συμφέρον καθόμαστε να σας βοηθήσουμε....Γι αυτό και σταματώ εδώ...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 09, 2009, 09:52:22 am »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ακόμη σχετικα με τις περιοχές και τα δυσπρόσιτα...
Η Δ' Δωδεκανήσου δεν έχει δοθεί καθόλου ως περιοχή. Έχουν δοθεί μόνο συγκεκριμένα σχολεία ως δυσπρόσιτα.
Σ' αυτήν την περίπτωση τι γίνεται? Προχωρούν στον ενιαίο πίνακα ή μετά τους 240 του ασέπ μέχρι να βρουν κάποιον που να τα έχει δηλώσει ονομαστικά ή θα πάρουν όποιον έχει δηλώσει το ναι σε όλα τα δυσπρόσιτα?
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 09, 2009, 11:07:57 am »
Η Δ Δωδ/σου δεν δίνεται πλέον ως περιοχή αλλά μόνο τα δυσπρόσιτα από αυτήν, γιατί παλιότερα που έβγαινε ως περιοχή στους διορισμούς οι παλιές καραβάνες/αναπληρωτές που δεν είχαν πολλά μόρια αλλά ήξεραν τα κόλπα δήλωναν την περιοχή αυτή για διορισμό. Όμως απέφευγαν να πάνε τελικά. Όταν ήταν να κάνουν αίτηση τοποθέτησης, δεν δήλωναν κανένα σχολείο της Δ Δωδ/σου και έτσι ανάγκαζαν τη

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 09, 2009, 11:10:37 am »
swtia μου θύμησέ μου, είσαι από ΑΣΕΠ??Γιατί ξέρω αρκετές φιλολογους 24μηνου από Καβάλα και ...δεξιά που θα βάλουν όλα όσα θες...Ελπίζω να έχει πολλές θέσεις να μπεις κι εσυ κάπου βολικά.
δυστυχως Μαγδα μου απο ασεπ... 170 στους 240 που θα παρουν φετος... οποτε πολυ δυσκολο πιστευω να μου μεινει καμια θεσουλα στη θρακη! :)
vorios ευχαριστουμε για τις συμβουλες...

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Αυγούστου 09, 2009, 11:34:21 am »

Ειρωνία σε όλες μου τις απαντήσεις??? Δεν φταίει κανένας άλλος αλλά εγώ και κάποιοι ακόμη παλαιότεροι που ενώ δεν έχουμε κανένα συμφέρον καθόμαστε να σας βοηθήσουμε....Γι αυτό και σταματώ εδώ...

ρε παιδιά αντί να ευχαριστουμε τους παλιότερους τους τη λέμε κιόλας??για να ηρεμήσουμε λιγο!!η ειλικρίνεια απο ποτε μεταφράζεται ως ειρωνεία??Magda η συνάδελφος δεν εκφράζει το συνολο του φορουμ,κ εγω προσωπικά σ ευχαριστώ για ολες τις χρησιμες παρεκβάσεις σου! ;)
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #121 στις: Αυγούστου 09, 2009, 11:58:49 am »

ρε παιδιά αντί να ευχαριστουμε τους παλιότερους τους τη λέμε κιόλας??για να ηρεμήσουμε λιγο!!η ειλικρίνεια απο ποτε μεταφράζεται ως ειρωνεία??Magda η συνάδελφος δεν εκφράζει το συνολο του φορουμ,κ εγω προσωπικά σ ευχαριστώ για ολες τις χρησιμες παρεκβάσεις σου! ;)
++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος sisses

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή τελικά είναι ωραία!!!- ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:06:12 pm »
Γεια σας και από μένα! Μήπως  ξέρει κάποιος να μου πει πόσους φιλολόγους από ΑΣΕΠ θα πάρει φέτος; Γύρω στους 240 περίπου;

Αποσυνδεδεμένος Ευ-αγγελία

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:12:36 pm »
240 μπορεί κ περισσότερους,αν καποιοι της πρωτης φουρνιάς δεν υποβάλλουν αίτηση ή αν δεν καλυφθούν τα κενά απο τους προηγουμενους..
"Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά"(Νίκος Καζαντζάκης)

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:13:43 pm »
Γεια σας και από μένα! Μήπως  ξέρει κάποιος να μου πει πόσους φιλολόγους από ΑΣΕΠ θα πάρει φέτος; Γύρω στους 240 περίπου;

240 σίγουρα, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο τελευταίος θα είναι ο 240ος του Ασεπ, μπορεί καποιοι να κάνουν αίτηση του χρόνου  :)
όσο για το θέμα της ειρωνίας μου που αναφέρθηκε παραπάνω, καμιά φορά τα γραπτά παρεξηγούνται λόγω της έλλειψης προσωπικής επαφής.
Ειλικρινά δεν το είπα με ειρωνία ότι δεν μπορούν να πάρουν όλοι μετάθεση στα σπίτια τους σε ένα χρόνο,απλά πρέπει να το ξέρουν όσοι δεν ανήκουν στις κατηγορίες που ανέφερε η κοπέλα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Αυγούστου 09, 2009, 12:13:53 pm »
Τόσους.

ΥΓ: Και εγώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη Μάγδα και στους άλλους συναδέλφους που μας βοηθούν τόσο πολύ.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573