*

Αποστολέας Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής  (Αναγνώστηκε 58611 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:58:13 am »
Είμαι ο τελευταιος που θα ήθελα να αποπροσανατολίσω κάποιον. Για το λόγο αυτό κιόλας δεν ψήφισα στις ψηφοφορίες οι οποίες είναι άκρως υποκειμενικές και αποπροσανατολιστικές, όχι μόνο γιατί ο αριθμός των ατόμων που έχουν ψηφίσει είναι μικρός και δεν μπορεί να βγάλει κανείς στατιστικά συμπεράσματα αξιόπιστα, αλλά και γιατί οι βαθμολογίες σε θέματα ανάπτυξης δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια. Επομένως άλλοι αποπροσανατολίζουν και όχι εγώ.
 Όποιος πάει και προσθέσει τις βαθμολογίες ανα μάθημα όλων όσοι πέρασαν τη βάση του 2005 (όχι μόνο των διοριστέων) και μετα τα διαιρέσει με τον αριθμό των ατόμων που πέρασαν τη βάση θα βγάλει τα νούμερα που έβγαλα και εγώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:57:06 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:13:38 am »
Ο Μ/Ο αυτών που πέρασαν τη βάση δε νομίζω πως ενδιάφερει και πολλούς. Η συζήτηση εδώ γίνεται για τους διοριστέους.

Η ψηφοφορία στο pde δεν έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει. Το αντίθετο μάλιστα. Αν η πλειοψηφία πιστεύει το αντίθετο, μπορώ κάλλιστα να κλειδώσω/διαγράψω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:31:32 am »
Απλά να πω ότι οι ψηφοφορίες είναι καλές γιατί αποτυπώνουν κάποια τάση.ΟΜΩΣ οι χρήστες του διαδικτύου (δυστυχώς) είναι ακόμα μια μεοψηφία που αποτελείται από καλά (σε γενικές γραμμές) προετοιμασμένους υποψήφιους του διαγωνισμού. ΕΠΙΣΗΣ, οι συνάδελφοι που δεν έγραψαν καλά (φαντάζομαι) δεν έχουν καμία πλέον όρεξη ούτε να ψηφίζουν ούτε να ασχολούνται με τις βάσεις διορισμού.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:33:54 am »
Συμφωνώ με τον Ovidius

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:57:06 »

Αποσυνδεδεμένος Anakrewn

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:51:05 am »
Συμφωνώ και γω με τον Ovidius. Θα θελα όμως την άποψή σας στο εξής ερώτημα : τι αξία έχει μια ψηφοφορία στην οποία ψηφίζουν μονο αυτοί που έγραψαν καλά; Είναι σαν να κάνει κάποιος δημοσκόπηση και να ρωτά τους οπαδούς ενός μόνο κόμματος για το τι θα ψηφίσουν.Καταλαβαίνετε ότι όλοι έχουμε την αγωνία μας και όλοι προσπαθούμε να κρατηθούμε από την παραμικρή έστω πληροφορία.

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:56:59 am »
Απλά κράτα σαν πληροφορία το ότι οι καλά ή πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι (που αποτελούν και την πλειοψηφία αυτού του χώρου) έγραψαν τους βαθμούς που βλέπεις στις ψηφοφορίες. Εγώ προσωπικά έχω μιλήσει με πολλούς φίλους μου (που ήταν όχι απροετοίμαστοι, αλλά μέτρια προετοιμασμένοι) που έχουν γράψει χαμηλότερους βαθμούς από αυτούς που αποτυπώνονται ως τάση στις ψηφοφορίες.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 02:17:45 am »
Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή σε όλους, και αυτή είναι και η σημασία της. Έχει σκοπό να αποτυπώσει εκτιμήσεις των υποψηφίων για τις επιδόσεις τους. Η ψηφοφορία δεν υποχρεώνει κανέναν να λάβει σοβαρά τα αποτελέσματά της, ούτε φυσικά κανείς έχει το δικαιώματα να τα απορρίπτει, γιατί έτσι απορρίπτει και τις προσωπικές εκτιμήσεις για το γραπτό τους όλων όσων έλαβαν μέρος σε αυτήν.

Και τι θα πει που σε αυτήν συμμετείχε μια ελάχιστη μειοψηφία των υποψηφίων; Δεν θα έπρεπε ούτε καν να ξεκινήσουμε την ψηφοφορία επειδή τα αποτελέσματά δεν υπήρχε περίπτωση να είναι αντικειμενικά;
Απόψεις ανταλλάσσουμε σε αυτό forum, δεν διεκδικούμε τον επαγγελματισμό της AGB.

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:51:54 pm »
Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή σε όλους, και αυτή είναι και η σημασία της. Έχει σκοπό να αποτυπώσει εκτιμήσεις των υποψηφίων για τις επιδόσεις τους. Η ψηφοφορία δεν υποχρεώνει κανέναν να λάβει σοβαρά τα αποτελέσματά της, ούτε φυσικά κανείς έχει το δικαιώματα να τα απορρίπτει, γιατί έτσι απορρίπτει και τις προσωπικές εκτιμήσεις για το γραπτό τους όλων όσων έλαβαν μέρος σε αυτήν.

Και τι θα πει που σε αυτήν συμμετείχε μια ελάχιστη μειοψηφία των υποψηφίων; Δεν θα έπρεπε ούτε καν να ξεκινήσουμε την ψηφοφορία επειδή τα αποτελέσματά δεν υπήρχε περίπτωση να είναι αντικειμενικά;
Απόψεις ανταλλάσσουμε σε αυτό forum, δεν διεκδικούμε τον επαγγελματισμό της AGB.

Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αν θέλαμε επίσημη δημοσκόπηση θα τη δίναμε στην AGB την ώρα που βγαίνανε οι υποψήφιοι από τα εξεταστικά κέντρα. Αυτό το δείγμα υποψηφίων είχαμε, σ'αυτό κάναμε ψηφοφορία. Και ούτε κανείς από μας γνωρίζει κατά πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο άλλος που θα ψηφίσει. Τώρα, όποιος θέλει τα λαμβάνει υπόψη, όποιοις δεν θέλει δεν τα κοιτάει καθόλου. Συμφωνώ επίσης με την ioanna89 ότι η δυσαρέσκεια ενδεχομένως οφείλεται στο βαθμό προετοιμασίας και στις προσωπικές προσδοκίες του καθενός σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα. Κι όταν κάποιος σου λέει ότι έγραψε καλύτερα από πέρισυ αυτό δεν αποτελεί ντε και καλά δείκτη ότι η πλειοψηφία έγραψε καλύτερα από πέρισυ γιατί σκεφτείτε κι όλους αυτούς που έδωσαν φέτος για πρώτη φορά΄οπότε δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη για καλύτερα ή χειρότερα.
Όπως και να'χει, πιστεύω ότι όλα εκτός από τα παιδαγωγικά και τα Αρχαία ήταν δυσκολότερα από πέρισυ.

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:53:33 pm »
Σ' αυτό το forum κινούνται όντως καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι.Εγώ τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω.Και θεωρώ ότι οι συζητήσεις είναι γόνιμες ακόμα και όταν υπάρχουν διαφωνίες. Αρκεί μόνο να μη διατυπώνονται απόλυτες κρίσεις και θέσεις. Το απόλυτο δεν έχει θέση στη σχετικότητα της διαμόρφωσης των βάσεων διορισμού. Και από το δικό μου περιβάλλον λαμβάνω μηνύματα για χαμηλές επιδόσεις από πρετοιμασμένους υποψηφίους(έτσι λένε τουλάχιστον).Και φυσικά πρωταγωνιστεί η αποτυχία στην ιστορία και στο μισό άγνωστο.Πρόκειται για τους "νέους" των 25-30 ετών.Στο διαγωνισμό όμως αυτόν συμμετείχαν με αξιώσεις αρκετοί "παλιοί" επιτυχόντες των 30-40.Στο δικό μου εξαταστικό ο μέσος όρος ηλικίας ήταν σίγουρα πάνω από 30.Ας λάβουμε,λοιπόν, υπόψη μας και την παράμετρο των "παλιών" με δεδομένο ότι οι πολλοί διορίζονται μετά από 2 ή 3 φορές συμμετοχής στο διαγωνισμό.Μήπως  αυτών το "80" πιέσει εκτός των 840 διοριστέων τους πολλούς του 75-79;
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 12:59:00 pm »
Μα εννοείται αυτό! Όταν ο άλλος έχει μαζέψει καμιά 20αριά μόρια από προηγούμενους διαγωνισμούς πού πάω εγώ, εσυ... κι όλοι οι υπόλοιποι με το απόλυτο μηδενικό στη τσέπη; Εξυπακούεται ότι καμιά εκατοστή θέσεις θα γεμίσουν με τους "παλιούς"...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:05:48 pm από rica »

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:05:38 pm »
Τα μόρια των προηγούμενων ΑΣΕΠ δε μετράνε. Έχω κι εγώ. Άχρηστα.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:07:56 pm »
 ??? ??? ??? ??? Τί λες τώρα! Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Εγώ νόμιζα ότι όσο πάς πάνω από τη βάση το κρατάς για τον επόμενο. Δεν ισχύει αυτό;;;
Ιβιιιιι................

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:11:12 pm »
Μακάρι να ήταν έτσι...... :(
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 01:14:50 pm »
Ισχύει μόνο για τον πίνακα αναπληρωτών όχι για τους διοριστέους. Πετύχεις δεν πετύχεις στον πρηγούμενο-ους δεν έχει καμιά απολύτως σημασία για τον επόμενο διαγωνισμό.Είναι βέβαιο.Το έχω τσεκάρει.
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30