PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων
(Συντονιστές:
Pixie
,
MARKOS
,
AntreaEirini
)
Οι βάσεις εισαγωγής
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3
...
21
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Οι βάσεις εισαγωγής (Αναγνώστηκε 58377 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
trol
Νέο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση
Οι βάσεις εισαγωγής
«
στις:
Φεβρουαρίου 02, 2007, 01:35:55 pm »
Tweet
Νομίζετε ότι οι βάσεις για τους διοριστέους θα πέσουν ή θα ανέβουν; Τι ακούτε από όσους έδωσαν στο διαγωνισμό; Ποια είναι η γνώμη των ιστορικών για τα θέματα της ιστορίας;
Καταγράφηκε
ο καθείς και τα όπλα του
(εκτός ύλης στίχος του ποιητή που έγραψε την Μαρίνα των
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Οι βάσεις εισαγωγής
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:55:47 »
Λουλου
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
«
Απάντηση #1 στις:
Φεβρουαρίου 04, 2007, 09:05:44 am »
Trol,δεν μπορω να προβλεψω πως θα κινηθουν οι βασεις θα σου πω μονο πως εγραψα εγω συγκριτικα με τον προηγουμενο διαγωνισμο,λοιπον στο γνωστικο ειμαι περιπου στα ιδια δηλ.γυρω στο 70 μεσο ορο,στα παιδαγωγικα καλυτερα δηλ. γυρω στα 80 και στην διδακτικη ελπιζω και νομιζω καλυτερα ,το 2005 ειχα 67 μεσο ορο στην β θεματικη.Για τα θεματα της ιστοριας τωρα εκτος απο 2 θεματα που ηταν εξωπραγματικα(δολλαριο και8η σταυροφορια) τα αλλα δεν μου φανηκαν ιδιαιτερα δυσκολα ασχετα αν δεν μπορεσα να πιασω υψηλο βαθμο οπως υπολογιζα.Καλο θα ηταν οι φιλολογοι του pde να καταθεσουν εδω πως εγραψαν και ισως με αυτο το μικρο δειγμα να καταλαβουμε περιπου πως θα κινηθουν οι βασεις.
Καταγράφηκε
para5
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Φεβρουαρίου 12, 2007, 11:57:26 pm »
Αν υποθέσουμε πως οι απαντήσεις είναι που έδωσε η Ελευθεροτυπία είναι όντως οι επίσημες του ασεπ, εγώ νομίζω πως οι βάσεις θα κυμανθούν στα ίδια πλαίσια με το 2005 ή θα πέσουν 1-2 μονάδες.
Ο μέσος όρος των διοριστέων το 2005 ήταν 75,40 στο γνωστικό και 76,15 στη διδακτική. Αν θεωρήσουμε πιθανό πως το γνωστικό θα πέσει λίγο, και η διδακτική θα ανέβει αντίστοιχα, είμαστε στα ίδια.
Καταγράφηκε
Λουλου
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
«
Απάντηση #3 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 09:36:20 am »
Μακαρι ,να μεινουν στα ιδια φοβαμαι ομως οτι θα ανεβουν.Τα θεματα στο γνωστικο ηταν περιπου ιδιας δυσκολιας ,τα θεματα στα παιδαγωγικα ευκολα σου δινουν βαθμο πανω απο 80,τα θεματα στην διδακτικη και αυτα περιπου ιδια με του 2005,συμπερασμα ανοδος της βασης με δικη μου εκτιμηση γυρω στο 77.Επισης σκεφτομαι οτι καθε νεος ΑΣΕΠ θα συγκεντωνει καλυτερα προετοιμασμενους και ψαγμενους υποψηφιους.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:55:47 »
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #4 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 10:22:18 am »
Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές, ακόμη κι αν σε όλα κυμανθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρισυ, η Ιστορία θα μας ρίξει όλους ή έστω σχεδόν όλους, οπότε μία μικρή πτώση πιστεύω -ή θέλω να πιστεύω- ότι θα υπάρχει.
Καταγράφηκε
para5
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #5 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:07:53 pm »
Και γω το ίδιο πιστεύω Rica. Η ιστορία σίγουρα θα ρίξει τις βάσεις στο γνωστικό. Από την άλλη τα Νέα δεν ήταν πιο εύκολα από την προηγούμενη φορά, μάλλον ελαφρώς δυσκολότερα, και στα Αρχαία το άγνωστο ήταν σίγουρα πιο απαιτητικό, από το εντελώς βατό κείμενο του 2005. Τα παιδαγωγικά ναι, είναι επικίνδυνα να ανεβάσουν τις βάσεις, όμως στη διδακτική νομίζω θα κινηθούμε όπως και την προηγούμενη φορά. Γι'αυτό θέλω να πιστεύω, όπως γράφω και πιο πάνω, πως οι βάσεις θα είναι στα ίδια επίπεδα ή θα πέσουν λίγο.
ΥΓ. Δεν καταλαβαίνω καθόλου όσους βρίσκουν λογικά και αναμενόμενα τα θέματα στην ιστορία. Προσωπικά, είχα διαβάσει τα σχολικά βιβλία πολύ καλά, καθώς και κάποια επιπλέον στοιχεία από άλλα βιβλία. Ωστόσο, για το 1/3 σχεδόν των ερωτήσεων έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου.
Καταγράφηκε
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #6 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:16:45 pm »
Tα φετινά θέματα της Ιστορίας δεν απευθύνονταν ούτε σε διαβασμένους, ούτε σε αδιάβαστους αλλά ας μου επιτραπεί -και με το μπαρντόν κιόλας- σε κωλόφαρδους!
Καταγράφηκε
Minoan
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #7 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:38:46 pm »
Επειδή με τον ΑΣΕΠ δεν θα βγάλουμε άκρη, θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.Ακούγεται ότι με το άνοιγμα των επαγγελματικών λυκείων στο πανεπιστήμιο θα γίνει κάποια αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και έτσι θα διοριστούν αρκετοί ακόμα φιλόλογοι.Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο?
Καταγράφηκε
eleftheria
Επισκέπτης
«
Απάντηση #8 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 12:40:35 pm »
Εννοείς πέρα από τους 840;
Καταγράφηκε
ovidius
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #9 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 01:01:40 pm »
800
Καταγράφηκε
CARPE DIEM
Minoan
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #10 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 01:06:00 pm »
Χμ,δεν νομίζω. Μας το έλεγε μια επιτηρήτρια-συνδικαλίστρια την ώρα αναμονής των θεμάτων. Αρχικά μας είπε για το "άνοιγμα" των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο αλλά επειδή μου φάνηκε απίθανο δεν έδωσα σημασία.Να όμως που έγινε.Και μας είπε ότι η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει αρχικά σε προσλήψεις πολλών αναπληρωτών και την επόμενη διετία σε διορισμούς.Φοβόμουν για ραδιοαρβύλα αλλά μήπως τελικά έχει κάποια λογική?Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τώρα στα ΤΕΕ διδασκόταν μόνο Νέα Ελληνικά. Εφόσον θα υπάρχει πλέον και η δυνατότητα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο δεν πρέπει να διδάσκονται και όλα τα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης?Αλλά από την άλλη, ένας μαθητής που θέλει να μπει στα ΑΕΙ γιατί να πάει σε ΕΠΑΛ?Μήπως δηλαδή θεωρητικά θα υπάρχουν θέσεις για φιλολόγους αλλά πρακτικά όχι γιατί δεν θα υπάρχουν μαθητές?
Καταγράφηκε
VICA
Πλήρες μέλος
"...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
«
Απάντηση #11 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 01:47:27 pm »
Για την ιστορία: τα σχολικά βιβλία Αρχαίας και
Καταγράφηκε
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους
ovidius
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #12 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 02:04:31 pm »
Είναι δύσκολο να μην ανέβουν οι βάσεις. Παιδαγωγικά θα μπορούσε να γράψει πάνω από 80 ακόμα και όποιος είχε ασχοληθεί ελάχιστα.Να αναφέρω ενδεικτικά ότι αν ισχύουν οι απαντήσεις που δημοσιεύονται προσωπικά θα έχω γράψει 30 μονάδες περισσότερες από το 2005 (είχα πάρει περίπου 58)
Στη Διδακτική τα πράγματα είναι ρευστά. Αυτή θα καθορίσει αν θα ανέβουν 2-3 μονάδες οι βάσεις ή θα συγκρατηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα.
Καταγράφηκε
CARPE DIEM
VICA
Πλήρες μέλος
"...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
«
Απάντηση #13 στις:
Φεβρουαρίου 13, 2007, 02:13:45 pm »
Δεν αντισταθμίζεται η καλή επίδοση στα παιδαγωγικά από τη δυσκολία των υπόλοιπων;
Και κάτι άλλο: γιατί 800 οι διοριστέοι; Αφού 840 είναι ο αριθμός των θέσεων στον πίνακα του Ασεπ. Μήπως και στην ιστοσελίδα του δεν είναι έγκυρες και επίσημες οι πληροφορίες; Τι να πω;
Καταγράφηκε
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
3