*

Αποστολέας Θέμα: Μία ακόμη ερώτηση  (Αναγνώστηκε 1177 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Μία ακόμη ερώτηση
« στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:14:05 pm »
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς το εξής.
 Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Υπουργός παιδείας αποφάσισε ότι όλα τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα διορίζοναι εφόσον φυσικά έχουν εργαστεί 12 μήνες ως αναπαληρωτές.

α) Γνωρίζουμε αν αυτό ψηφίστηκε, θα ψηφιστεί ή είναι μια θέση που απλά την συζητούν και τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη; Αν πρόκειται να ψηφιστεί γνωρίζει κανείς πότε;

β) Με βάση αυτήν την απόφαση (δεδομένου ότι έχω αναπηρία 67%) εγώ αν εργαστώ ως αναπληρωτής για 12 μήνες μετά θα διοριστώ μόνιμος ανεξαρτήτως μορίων; Δηλαδή αν π.χ. διοριστώ Θεσσαλονίκη και το σχολείο μου δίνει 1 μόριο (!!) εμένα δεν θα έπρεπε να με απασχολεί αυτό; Η καλό θα είναι να δηλώσω σε περιοχές με αρκετά μόρια;

γ) Επειδή δεν έχω καταλάβει απολύτως αυτό το θέμα με τα μόρια των σχολείων, αυτά χρησιμεύουν διότι όταν τελειώσω ως αναπληρωτής θα χρειάζεται να έχω μαζέψει κάποια μόρια για την μονιμοποίηση μου; Αν ναι, ο αριθμός των μορίων παίζει ρόλο στο που θα πάω μόνιμος; Δηλαδή αν π.χ. έχω μαζέψει 25 μόρια τότε θα γίνω μόνιμος σε σχολείο που αυτά τα μόρια θα είναι επαρκή; Για να δώσω ένα πιο ακριβές παράδειγμα του τι εννοώ... Έστω ότι έχω μαζέψει 25 μόρια. Θέλω να κάνω αίτηση για μονιμοποίηση. Κάθε περιοχή έχει κάποια προαπαιτούμενο αριθμό μορίων που χρειάζεται;
Δηλαδή Θεσσαλονίκη π.χ θέλει 28 μόρια, Αθήνα 30, πάτρα 25 κ.ο.κ., κι εγώ με βάση τα μόρια μου τοποθετούμαι εκεί που με στέλνουν με βάση αυτά; Ή είμαι εντελώς εκτός θέματος;

Να τονίσω ότι τα νούμερα των μορίων είναι εντελώς υποθετικά απλά για να καταλάβετε τις ερωτήσεις μου. Μην σας φανούν γελοίες, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μία ακόμη ερώτηση
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:36 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:26:36 pm »
Η πραγματική προυπηρεσία σου θα πρέπει να είναι 12 μήνες.
Τώρα πως θα τους μαζέψεις,είναι δική σου επιλογή.
Θέλεις ωρομίσθιος?
Θέλεις αναπληρωτής?

Αποσυνδεδεμένος kwstas_pe03

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:48:56 pm »

Δηλαδή αν π.χ. διοριστώ Θεσσαλονίκη και το σχολείο μου δίνει 1 μόριο (!!) εμένα δεν θα έπρεπε να με απασχολεί αυτό; Η καλό θα είναι να δηλώσω σε περιοχές με αρκετά μόρια;

Λοιπόν, οπουδήποτε και να δουλέψεις, είτε Θεσσαλονίκη, είτε Αθήνα, είτε Αλεξανδρούπολη, τα μόρια που θα μαζέψεις  είναι ίδια και αντιστοιχούν στους μήνες προυπηρεσίας, και όχι στην περιοχή. Δηλαδή, για να μαζέψεις 12 μόρια θα πρέπει να εργαστείς είτε σαν ωρομίσθιος είτε ως αναπληρωτής 12 μήνες οπουδήποτε θέλεις.

Τώρα, το που θα διοριστείς μόνιμος εξαρτάται από τις θέσεις που θα ανοίξουν όταν θα κάνεις τα χαρτιά σου (όπου θα βγει ξεχωριστή εγκύκλιος και θα λέει και τις περιοχές), όπου καλείσαι να επιλέξεις με σειρά πρωτεραιότητας.

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:52:37 pm »
Τότε το όλο θέμα με τα μόρια τι είναι; Γιατί υπολογίζουν τα μόρια; Πως γίνεται να λένε ότι τα πιο δύσβατα μέρη δίνουν πιο πολλά μόρια;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2009, 08:54:17 pm από ΘΟΔΩΡΗΣ »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:36 »

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:57:18 pm »
1 μόριο αντιστοιχεί σε έναν μήνα προυπηρεσίας. Αυτά τα μόρια σε ενδιαφέρουν εσένα.
Τα δυσπρόσιτα σου δίνουν ναι μεν πολλά μόρια,αλλά δεν είναι πραγματική προυπηρεσία.
Επομένως δεν μετράνε ούτε στους 30μηνίτες,ούτε στους 24μηνίτες,ούτε στο 40% και φυσικά ούτε και στην κατηγορία σου.
Μετράνε όμως στο να ανεβαίνεις στον πίνακα αναπληρωτών.

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 16, 2009, 08:59:00 pm »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος kwstas_pe03

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 16, 2009, 09:02:56 pm »
Κάθε περιοχή έχει τα μόριά της (τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα μόρια της προυπηρεσίας που χρειάζεσαι για να διοριστείς). Τα μόρια κυμαίνονται από 1 ως 12. π.χ. τα σχολεία της Αθήνας έχουν συντελεστή 1 ενώ τα σχολεία στους Παξούς έχουν συντελεστή 12. Αν εργαστείς ως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής σε σχολείο από 9 συντελεστή και πάνω, θεωρείται δυσπρόσιτο, οπότε τα μόριά σου ως προυπηρεσία διπλασιάζονται,  μόνο για να πας όμως ωρομίσθιος ή αναπληρωτής.
Π.χ. αν δουλέψεις 3 μήνες σε σχολείο με συντελεστή 10, τότε θα έχεις 3*2=6 μόρια για ωρομίσθιος αναπληρωτής και 3 μόρια για μόνιμος (που αυτό είναι που σε ενδιαφέρει εσένα).
Τώρα, αυτά τα μόρια των σχολείων, χρειάζονται μετά τον διορισμό  για μεταθέσεις.
Δηλαδή κάποιος που έχει δουλεψει 10 μήνες σε σχολείο με συντελεστή 11 έχει πολλά περισσότερα μόρια για μετάθεση από κάποιον που έχει δουλέψει 10 μήνες σε σχολείο με συντελεστή 2.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)