0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτά όσον αφορά τα μαθηματικά.Πάμε στα Αγγλικά.Είμαι κάτοχος Proficiency και έχω εκδόσει εδώ και πολλά χρόνια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.Θα άξιζε να προσπαθήσω για τη πρόσληψή μου σε κάποιο φροντιστήριο αγγλικών ή είναι καλύτερα να ψάξω για ιδιαίτερα?Μιλάω από άποψη απολαβών.δεν υπάρχουν μόνον οι απολαβές αλλά και τα έσημα!επίσης τα 10 ευρώ την ώρα είναι πολύ καλά αν λογαριάσεις ότι είναι το 1/3 από το μεροκάματο ενός εργάτη!τέλος δεν είναι αργά για να βρεις μαθητές ειδικά γυμνασίου που ξεκινούν συνήθως όταν βρουν τα σκούρα!καλά βοηθήματα είναι του Στεργίου (σαββάλας)
Το γεγονός ότι έχεις το Proficiency δε σημαίνει ότι μπορείς να διδάξεις κιόλας.
Με συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα.Τα Μαθηματικά σ'ενδιαφέρουν τελικά ή τα Αγγλικά?
Πήγαινε κάνε κάποιο σεμινάριο μεθοδολογίας να δεις αν σ'ενδιαφέρει πρώτα γιατί είναι κρίμα να μην σου αρέσει και να παρατήσεις τα παιδάκια στα κρύα του λουτρού.
Παράθεση από: Vera_Sp στις Αυγούστου 21, 2009, 02:35:11 pmΤο γεγονός ότι έχεις το Proficiency δε σημαίνει ότι μπορείς να διδάξεις κιόλας. Φυσικά και μπορεί να διδάξει αφού έχει Proficiency. Αγγλικά θα διδάξει, δεν θα εξερευνήσει το διάστημα ο άνθρωπος! Μπορεί να ξεκινήσει με χαμηλότερο επίπεδο για αρχή. Παράθεση από: Vera_Sp στις Αυγούστου 21, 2009, 02:35:11 pmΜε συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα.Τα Μαθηματικά σ'ενδιαφέρουν τελικά ή τα Αγγλικά? Έχει αναφέρει ότι τον ενδιαφέρουν και τα δύο. Παράθεση από: Vera_Sp στις Αυγούστου 21, 2009, 02:35:11 pmΠήγαινε κάνε κάποιο σεμινάριο μεθοδολογίας να δεις αν σ'ενδιαφέρει πρώτα γιατί είναι κρίμα να μην σου αρέσει και να παρατήσεις τα παιδάκια στα κρύα του λουτρού.Εσύ παρακολουθώντας κάποιο σεμινάριο κατάλαβες το θες να διδάξεις???Γιατί εγώ δεν παρακολούθησα κανένα σεμινάριο, αλλά κατάλαβα ότι θέλω να διδάξω διδάσκοντας!!Μην τον αποπαίρνεις τον άνθρωπο!!!Συνάδελφε Πάνο!Όσον αφορά τα μαθηματικά, πρώτα βρες μαθητή. Ύστερα, κάνε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση στα βοηθήματα. Του Στεργίου όντως είναι πολύ καλά. Ξεκίνα να γράφεις δικές σου σημειώσεις για τα μαθήματά σου, θα σου είναι χρήσιμα για το μέλλον και για την πρόσληψή σου σε φροντιστήριο όταν θα πάρεις το πτυχίο σου. Καλή τύχη!
Vera για να ψάχνομαι να διδάξω σημαίνει ότι ξέρω πως μπορώ να το κάνω.Τα Αγγλικά, εκτός του ότι είναι τόσο τραγικά εύκολη γλώσσα που το proficiency είναι υπεραρκετό,τα ξέρω καλύτερα απο πολλούς "δασκάλους" και "δασκάλες" που διδάσκουν ήδη.Στο θέμα μας...Ψάχνω να δουλέψω και να βγάλω λεφτά (για τον ίδιο λόγο κάνουμε όλοι μαθήματα , όχι απο την καλή μας την καρδιά) οπότε αν δεν μπορέσω να γεμίσω τις ώρες μου με Μαθηματικά , ευχαρίστως να κάνω και Αγγλικά.Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας , με έχετε καλύψει πλήρως!Όταν βρώ μαθητές θα ενημερώσω
Εφόσον λοιπόν είναι τραγικά εύκολη γλώσσα και την ξέρεις καλύτερα (αναρωτιέμαι με ποιο κριτήριο το λες αυτό) από πολλούς "δασκαλους", φαντάζομαι ότι εξακολουθείς μέχρι σήμερα να διαβάζεις συνέχεια Αγγλικά βιβλία. Επίσης, φαντάζομαι ότι έχεις πάρει Proficiency του Cambridge γιατί είναι το μοναδικό Proficiency που ασχολείται με την γλώσσα. Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις άριστα όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα και ξέρεις και πώς να τα ερμηνεύσεις (πολλές φορές και σε σύγκριση με την Ελληνική γραμματική και το συντακτικό). Και βεβαίως, γνωρίζεις να κάνεις πλάνα ετήσια, εβδομαδιαία, και ημερήσια γιατί υπάρχει ύλη που πρέπει να καλύπτεται σε κάθε τάξη και δεν βοηθούν μόνο τα teacher's books σ'αυτό.
Επίσης, φαντάζομαι ότι έχεις πάρει Proficiency του Cambridge γιατί είναι το μοναδικό Proficiency που ασχολείται με την γλώσσα.
Έτσι, λοιπόν, ακολουθώντας κι εγώ το παράδειγμά σου, καθ'ότι κι εγώ ήμουν πάρα πολύ καλή στα Μαθηματικά και έπαιρνα συνέχεια 20άρια, θα πάρω ένα καλό βοήθημα, θα το μελετήσω επισταμένως και θ'αρχίσω κι εγώ φέτος να διδάσκω Μαθηματικά για να γεμίσω τις ώρες μου.
Να προσθέσω ότι δεν κάνουμε όλοι για τον ίδιο λόγο μάθημα. Έφυγα από εκδοτική εταιρεία όπου έβγαζα τα διπλάσια απ'αυτά που βγάζω τώρα, μόνο και μόνο γιατί λατρεύω τη διδασκαλία και δεν μ'ενδιαφέρει που κάθομαι με το επίδομα 3 μήνες το καλοκαίρι ούτε που τρέχω από φροντιστήριο σε ιδιαίτερο και τούμπαλιν μέχρι τις 10 το βράδυ. Ούτε με ενδιαφέρει που τα πρωϊνά μου, κάθομαι και ετοιμάζω την ύλη μου και διορθώνω γραπτά.
Πρωτίστως, λοιπόν, όπως και άλλοι συνάδελφοι που έχω δει εδώ μέσα, κάνουμε μάθημα από την καλή μας την καρδιά και ύστερα για να βγάλουμε χρήματα.