*

Ψηφοφορία

Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα?

φροντιστήριο
11 (28.9%)
ιδιαίτερα
27 (71.1%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 37

Η ψηφοφορία έληξε: Αυγούστου 25, 2009, 01:03:46 pm

Αποστολέας Θέμα: Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα?  (Αναγνώστηκε 16807 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα?
« στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:03:46 pm »
σε μια τετοια περιπτωση οπου τα ιδιατερα και το φροντιστηριο δεν μπορουν να συνδιαστουν τι θα διαλεγατε?

βρισκομαι σε ενα τετοιο διλημμα. εδω και 4 χρονια εργαζομουν αποκλειστικα μονο με ιδιαιτερα οπου υπηρξαν χρονιες που ειχα και 22 ωρες φουλ ιδιαιτερα. περσι εργαστηκα για 4,5 ωρες σε φροντιστηριο παραλληλα με τα ιδιατερα που ειχα (καπου 15 ωρες). φετος μου ζητα απο το φροντιστηριο να εργαστω 15-18 ωρες, πραγμα που κανει αδυνατο να συνεχισω τα ιδιατερα περα απο 3 ωρες (γατι υπαρχουν και χαμενες ωρες στην μετακινηση). το φροντιστηριο το θελω για τα ενσημα καθως ειμαι στα 27-28 και απο ενσημα εχω κτ ελαχιστα απο 2 εξαμηνα σε ΙΕΚ. μου ειπε με αυτες τις ωρες θα εχω 25 (αν θυμαμαι καλα) ενσημα το μηνα ενω αν μου δωσει 10-12 ωρες (οπως  ζητησα για να μπορεσω να κρατησω κπ ιδιατερα) τα ενσημα θα ειναι 12-16 το μηνα.

τι θα κανατε?  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα?
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:38:29 »

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:15:46 pm »
3 χρονια εκανα ιδιαιτερα. δεν ειχα μπει καθολου στη σκεψη να κανω φροντιστηριο. αν καταλαβα καλα εισαι αγγλικη φιλολογια. αν οντως εισαι νομιζω οτι ειναι καλυτερα τα ιδιαιτερα. να σου πω γιατι. για να κανει καποιος ιδιαιτερα στα αγγλικα συνηθως θα κανει για να παρει ενα διπλωμα. απ'ο,τι εχω ακουσει οι καθηγητες αγγλικων μπορουν να παρουν κ 20 ευρω την ωρα. επειδη δεν υπαρχουν τοσοι διαθεσιμοι καθηγητες αγγλικης οι αμοιβες ειναι μεγαλυτερες.
ας παρουμε κ τις 2 περιπτωσεις
1. δουλευεις σε φροντιστηριο. ας πουμε οτι παιρνεις ενα μισθο των 800 ευρω αλλα εισαι ασφαλισμενη.
2. δουλευεις με ιδιαιτερα. παιρνεις πχ ενα μισθο των 1200 ευρω.
αν θελεις να ασφαλιστεις μπορεις να δινεις γυρω στα 300 ευρω το διμηνο (αν θυμαμαι καλα) κ να γραφτεις στο τεβε. ετσι θα εισαι ασφαλισμενη κ θα παιρνεις τα ενσημα σου κανονικα. κ το τεβε ειναι καλυτερο ταμειο απο το ικα.
βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση οτι εχεις παιδια για ιδιαιτερα κ οτι θα μπορεις να κανεις μαθημα κ το καλοκαιρι.
θα διαλεγα με βαση του τι παιδια εχω. δλδ αν εχω παιδακια μικρα που τους κανω μαθημα μονο κ μονο για να τα βοηθησω με τα αγγλικα του σχολειου μαλλον θα επελεγα το φροντιστηριο αφου αυτα τα παιδακια δεν ειναι κατι το σταθερο. αν ομως ειχα παιδια που εκαναν lower πχ θα διαλεγα τα ιδιαιτερα

Αποσυνδεδεμένος isovitis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ισόβια εξεταζόμενος....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:22:43 pm »
Αν θες μπορώ να ελαφρύνω το πρόγραμμά σου. πάσσαρε μου κάποιες από τις ώρες σου... ;D

Τώρα στο δια ταύτα. Σαφώς τα πολλά ιδιαίτερα με καλές συνθήκες είναι καλύτερα, ειδικά αν δεν είναι διάσπαρτα σε μεγάλη ακτίνα.
Αν πάλι θες τα ένσημα για ασφάλεια ή\και επιδομα αργότερα προτιμάς φροντιστήριο. Αρκεί τα ένσημα να τα παίρνεις κανονικά.... ::)
Με τον καιρό να ΄ναι κόντρα έχει τιμή σα πετάς...

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:35:58 pm »
3 χρονια εκανα ιδιαιτερα. δεν ειχα μπει καθολου στη σκεψη να κανω φροντιστηριο. αν καταλαβα καλα εισαι αγγλικη φιλολογια. αν οντως εισαι νομιζω οτι ειναι καλυτερα τα ιδιαιτερα. να σου πω γιατι. για να κανει καποιος ιδιαιτερα στα αγγλικα συνηθως θα κανει για να παρει ενα διπλωμα. απ'ο,τι εχω ακουσει οι καθηγητες αγγλικων μπορουν να παρουν κ 20 ευρω την ωρα. επειδη δεν υπαρχουν τοσοι διαθεσιμοι καθηγητες αγγλικης οι αμοιβες ειναι μεγαλυτερες.
ας παρουμε κ τις 2 περιπτωσεις
1. δουλευεις σε φροντιστηριο. ας πουμε οτι παιρνεις ενα μισθο των 800 ευρω αλλα εισαι ασφαλισμενη.
2. δουλευεις με ιδιαιτερα. παιρνεις πχ ενα μισθο των 1200 ευρω.
αν θελεις να ασφαλιστεις μπορεις να δινεις γυρω στα 300 ευρω το διμηνο (αν θυμαμαι καλα) κ να γραφτεις στο τεβε. ετσι θα εισαι ασφαλισμενη κ θα παιρνεις τα ενσημα σου κανονικα. κ το τεβε ειναι καλυτερο ταμειο απο το ικα.
βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση οτι εχεις παιδια για ιδιαιτερα κ οτι θα μπορεις να κανεις μαθημα κ το καλοκαιρι.
θα διαλεγα με βαση του τι παιδια εχω. δλδ αν εχω παιδακια μικρα που τους κανω μαθημα μονο κ μονο για να τα βοηθησω με τα αγγλικα του σχολειου μαλλον θα επελεγα το φροντιστηριο αφου αυτα τα παιδακια δεν ειναι κατι το σταθερο. αν ομως ειχα παιδια που εκαναν lower πχ θα διαλεγα τα ιδιαιτερα

διαθεσιμοι καθηγητες αγγλικων μπορει να μην υπαρχουν αλλα υπαρχουν πολλοι επαρκειουχοι οποτε οι τιμες πεφτουν  ;D (π.χ. το ανωτερο που εχω ειναι 15-17ευρω σε lower)
ειχα ψαξει για τεβε αλλα ο λογιστης μου ειχε πει οτι επρεπε να πληρωνω 450 περιπου το διμηνο. δεν με συνεφερε απο την αποψη οτι τα μαθηματα τελειωνουν μεσα με τελη μαιου και θερινα πλεον δεν κανει κανεις (μονο περσι μου ετυχε λογω πτυχιου) γιατι τα παιδια ειναι τοσο φορτωμενα με δραστηριοτητες ολο το χρονο που ουτε να ακουνε οτι θα κανουν μαθημα το καλοκαιρι. οποτε για σχεδον 4 μηνες δεν θα ειχα να πληρωσω το τεβε.

thanks maryvas για την απαντηση σου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:38:29 »

Αποσυνδεδεμένος gelina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:39:40 pm »
νομίζω πως μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται καλύτερη επιλογή το φροντιστήριο. ένσημα, σταθερός μισθός και επίδομα. σαφώς και είναι απαραίτητα τα ιδιαίτερα για τα λεφτά αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να στηριχτείς μόνο σ΄αυτά.θεωρώ πως απλά είναι απαραίτητο εξτρα εισόδημα
Δύο πράγματα είναι αιώνια: Το σύμπαν και η ανοησία των ανθρώπων… Αν και για το σύμπαν, έχω αρχίσει τελευταία να αμφιβάλλω…
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:39:57 pm »
Αν θες μπορώ να ελαφρύνω το πρόγραμμά σου. πάσσαρε μου κάποιες από τις ώρες σου... ;D

αμε γιατι οχι  ;D ουτως ή αλλως οσα ιδιαιτερα δεν καταφερω να εχω θα τα συστησω σε φιλες

Τώρα στο δια ταύτα. Σαφώς τα πολλά ιδιαίτερα με καλές συνθήκες είναι καλύτερα, ειδικά αν δεν είναι διάσπαρτα σε μεγάλη ακτίνα.
Αν πάλι θες τα ένσημα για ασφάλεια ή\και επιδομα αργότερα προτιμάς φροντιστήριο. Αρκεί τα ένσημα να τα παίρνεις κανονικά.... ::)

Αποσυνδεδεμένος maratel

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:43:00 pm »
θα σου στείλω μηνυμα...

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:55:02 pm »
θα σου στείλω μηνυμα...

οκ μαρατελακι!! ;D

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 20, 2009, 02:04:27 pm »
Το ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος tinkerbel!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 20, 2009, 03:43:29 pm »
Εγώ τα τελευταία 3 χρόνια μοιράζω τις ώρες και στα 2.Το φροντ για τα ένσημα και το επίδομα το καλοκαίρι, και τα ιδιαίτερα για τα χρήματα.10 ώρες περίπου φροντ και 12-14 ιδιαίτερα.Κάτι τέτοιο θα σου έλεγα να κάνεις.
Μυστικά για έναν ονειρεμένο γάμο! http://projectgamos.gr/

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 20, 2009, 03:55:03 pm »
tinkerbell, Με 10 ωρες φροντιστηριο βγαινεις ταμειο(φανταζομαι οχι απο την πρωτη χρονια)? τις εχεις μοιρασμενες τις ωρες σε 5 μερες?

Αποσυνδεδεμένος tinkerbel!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:02:04 pm »
Από δεύτερη χρονιά παίρνω επίδομα, 340 ευρώ το μήνα το καλοκαίρι.Την πρώτη όχι.3 μέρες την εβδομάδα φροντ, αλλά μάλλον μου τις περνάει να φαίνονται 5 μέρες παρουσίας.Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη.Μπορεί να φαίνονται κανονικά, και γι αυτό να μην παίρνω το ποσό ολόκληρο, 450 που είναι κανονικά νομίζω.Με 8 ή 8.5 ώρες φροντ πάντως, μπορείς να έχεις και βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ.Λιγότερες δεν στο παρέχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2009, 04:05:10 pm από tinkerbel! »
Μυστικά για έναν ονειρεμένο γάμο! http://projectgamos.gr/

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:31:31 pm »
thanks tinkerbell για τιςπληροφοριες

thymiaras εχω την εντυπωση είτε οτι ήταν πολυ δύσκολο διαδικαστικά να κανω  διακοπη τεβε για αυτους τους μήνες είτε οτι δεν γινοταν (δεν θυμάμαι καλα :-\).

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 20, 2009, 04:37:37 pm »
καλο θα ηταν να τα συνδυασεις και τα 2.το φροντιστηριο πληρωνει τα ενσημα με βαση τις ωρες και οχι τις ημερες επομενως αν σου δηλενει 2,5-3 ωρες την ημερα θα εχεις 25 ενσημα το μηνα δωρα χριστουγεννα πασχα αδεια επιδομα αδειας βιβλιαριο ασθενειας κτλ.συνολο 12.5-15 ωρες στο φροντιστηριο =σταθερος μισθος και ασφαλεια.απο ιδιαιτερα κρατα τους καλυτερους μαθητες η αυτους που δεν σου κανουν τη ζωη δυσκολη.το να μπλεξεις με τεβε δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)