*

Αποστολέας Θέμα: Α' Φάση Αναπληρωτών ΠΕ02 2009  (Αναγνώστηκε 210533 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
Απ: Α' Φάση Αναπληρωτών ΠΕ02 2009
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 23, 2009, 06:54:13 pm »
Μεσιέρ Aristos2, .. ούμε ούμε ούμε, σε ευχαριστούμε! (κατά τον επιτονισμό των γηπέδων, διοτί είμαστε και αγοραίο πλήθος -ζωή να έχουμε..)

Κάποιες γενικότερες παρατηρήσεις τώρα, σε σχέση με το θέμα του τόπικ:]
α. γιατί ενώ το υπουργείο ξέρει ότι χρειάζεται προσωπικό 1800-2000 φιλολόγων και ενόσω γνωρίζει αριθμό / προϋπηρεσία 24μηνιτών, ΟΑΕΔιτών κτλ, προκηρύσσει θέσεις ΑΣΕΠ 400 για έναν χρόνο; (240 +160). Απ'ό,τι φαίνεται, χρήματα ιδιαίτερα δεν γλυτώνει, ούτε και ψήφους (εκτός αν κάποιος είναι ευχαριστημένος να θυσιάζει μια πενταετία μίνιμουμ από τη ζωή του για διαδοχικούς ΑΣΕΠ, ξενιτιά, εργασιακή ανασφάλεια κτλ).
β. γιατί "χαιρόμαστε" οι εν πινάκι  αναπληρωτών ευρισκόμενοι (με την απαραίτητη καβαφική ειρωνία), όταν προσλαμβάνονται άλλες κατηγορίες πέραν των προσδιορισμένων ποσοστών, π.χ. πολύτεκνοι; Αυτοί δεν θα καταλάβουν θέσεις στην εκπαίδευση που θα μπορούσαν να είναι κενά για έναν αναπληρωτή; Και μάλιστα, ες αεί ; (ο αναπληρωτής σήμερα είναι, αύριο δεν είναι..)

Petros, χαιρετίζω το νέο τόπικ :)

Το Υπουργείο διόρισε λιγότερους φέτος και θα το κάνει και του χρόνου από Ασεπ κ' 40%, για να "χωρέσει" τους 24μηνίτες.
Ως προς το β. έχεις δίκιο. Η χαρά στηρίζεται σε ψυχολογικά αίτια, παρά σε λογικά. Πάντως, εγώ - για π.χ. -φέτος, που - μην υπολογίζοντας τους με 67% αναπηρία και τους αναπληρωτές σε ΣΜΕΑ, Εκκλησιαστικά, Σιβιτανίδειο - χρειαζόμουν 1270 κλήσεις για να είμαι μέσα, με αυτούς τους υπολογισμούς, χρειάζομαι 1230 και χαίρομαι μετρίως.
Ο κρεμασμένος με τη χαλάρωση του σκοινιού ...χαίρεται, έστω μετρίως.

Και πάλι,όμως, έφτασε τις 611 θέσεις (που σημαίνει 1200 μίνιμουμ αναπληρωτών). Το σκεπτικό που αναπτύσσεις (και συμφέρει το σκοινί μου κατά πολύ, ομολογουμένως!) προϋποθέτει ότι του χρόνου οι 24μηνίτες θα εκτοξεύσουν τον αριθμό των διοριστέων, ώστε να χρειαστούν λιγότερους από 1000 αναπληρωτές (αν  δεχτούμε  το <1000 ως τον σχετικό αριθμό των κενών που δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια / που προκύπτουν εξαιτίας αποσπάσεων από οργανικές θέσεις κτλ) .. Έχουμε καμιά τέτοια πληροφόρηση; Προκύπτει αυτό από μια λεπτομερή μελέτη πρόβλεψης στους πίνακες ;
Διαφορετικά, πρέπει να δεχτούμε είτε ότι στο ΥΠΕΠΘ δεν μπορούν να κάνουν σοβαρό προγραμματισμό για μια διετία (το θέτω σοβαρά ως ενδεχόμενο, δεν ειρωνεύομαι) είτε ότι οι θέσεις και τα κενά δεν επαρκούν για 1800 φιλολόγους.....
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:51:09 »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 23, 2009, 07:41:27 pm »
Ο Οβίδιος, σε μια παλιότερη πρόβλεψή του, έχει μιλήσει για περίπου 300 24μηνίτες του χρόνου.
Αυτό δε σημαίνει εκτόξευση των διορισμών.

Επίσης υπάρχουν ποικίλες περιπτώσεις:
Κάποιος ωρομίσθιος φέτος και 24μηνίτης του χρόνου, αντίθετα κάποιος αναπληρωτής φέτος και μη 24μηνίτης του χρόνου.

Στο ΥΠΕΠΘ υπάρχει, λογικά, προγραμματισμός, αλλά κατά προσέγγιση.
Φέτος. οι λιγότεροι διορισμοί από ποτέ ελπίζω να συνοδευτούν από αριθμό αν/τών ανάλογο του 2007.
Προφανώς, του χρόνου περισσότεροι διορισμοί θα μειώσουν τον αριθμό αν/τών σε σχέση με φέτος, αντίστοιχα.

Και για τα παραπάνω, προϋπόθεση η συνέχιση της μη ορθής διαχείρισης του προσωπικού (αποσπάσεις, άδειες) - που δυστυχώς μας συμφέρει - και οι συνταξιοδοτήσεις του γερασμένου ή φοβισμένου από τις αλλαγές προσωπικού.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:11:41 pm »
Ελπίζω οι γυναίκες φιλόλογοι να ανησυχήσουν με τις νέες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης και να θελήσουν να αποχωρήσουν όσο είναι ακόμη καιρός... μπας και ανοίξει καμιά θέση για τη "νέα γενιά" φιλολόγων που όταν τελικά διοριστεί δε θα είναι και τόσο νέα...

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:17:39 pm »
Ποιο είναι το τηλέφωνο του υπουργείου για τις προσλήψεις Αναπληρωτών ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:51:09 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:23:21 pm »
Για τη λέξη εκτόξευση έχεις δίκιο -το διορθώνω σε αισθητή αύξηση...
Ως προς την ουσία του θέματος, ακριβώς η ποικιλία των περιπτώσεων στον πίνακα αναπληρωτών δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, ενώ το 300 ως αριθμός δεν ρίχνει τη ζυγαριά υπέρ της μιας ή της άλλης υπόθεσης.. Επομένως, επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα:
είναι όντως σχετικά σταθερές οι ανάγκες (και όταν λέω ανάγκες εννοώ αυτές που αναγνωρίζει το εκάστοτε υπουργείο ως τέτοιες, για να κόψει πιστώσεις) στην εκπαίδευση, άρα το πάμε στατιστικά για 1200+ αναπληρωτές ή μήπως κάνουμε πρόληψη του ζητουμένου; Μπορεί στο υπουργείο να θεώρησαν λ.χ. ότι φέτος, με 1600 φιλολόγους, 'βολεύονται' και τα υπόλοιπα ας τα καλύψουμε εκ των ενόντων, με ωρομισθίες κτλ.. (δεν είναι άλλωστε και λίγες οι περιπτώσεις που είμαστε υπεράριθμοι σε μια περιοχή ή με 18 ώρες και κάτι άλλες στα χαρτιά, στο φινάλε...)
Προς θεού, δεν θέλω να παρεξηγηθώ.. Ελπίζω και εγώ στο πρώτο ενδεχόμενο! Απλά, εξετάζοντας λογικά την υπόθεση, δεν θεωρώ δεδομένα ούτε το (σχετικό έστω) άθροισμα προσλήψεων ούτε την 'κακή' διαχείριση του προσωπικού, διότι αυτά έγκεινται στην πολιτική βούληση. Αντιθέτως, προκρίνω τις περικοπές (και) στην εκπαίδευση για οικονομικούς λόγους, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού όπως βολεύει στα καθ΄ημάς (π.χ. περισσότεροι ωρομίσθιοι, λιγότερα λεφτά, περισσότεροι ψήφοι....).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:32:50 pm »
Σωστές οι σκέψεις σου και δε διαφωνώ με καμιά.
Απλώς, μελετώντας τις προσλήψεις της τελευταίας 4ετίας , και κυρώς 2ετίας, φαίνεται πιθανότερο το δικό μου σενάριο.
Και όπως έχω χιλιοπεί, οι ωρομίσθιοι συμφέρουν οικονομικά, αλλά οι διευθυντές των σχολείων διαμαρτύρονται εντονότατα, γιατί εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους και ορισμένες
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2009, 08:42:19 pm από aristos2 »
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:37:33 pm »
Ποιο είναι το τηλέφωνο του υπουργείου για τις προσλήψεις Αναπληρωτών ;

Τμήμα διορισμών (γενικότερα): 210-3442789
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 23, 2009, 08:55:07 pm »
και καλή μας.. χώνεψη! :)

για το θέμα της Α'φάσης αναπληρωτών, εφόσον αυτή θα είναι πριν τις 31/08, μην περιμένετε ότι θα δείξει και πολλά για τον τελικό αριθμό αναπληρωτών... Όσοι/όσες συνταξιοδοτούνται δηλώνουν παραίτηση 31/08, γιατί τους συμφέρει οικονομικά (το γνωρίζω προσωπικά, ως κόρη συνταξιοδοτημένου εκπαιδευτικού). Οπότε, αναμείνατε στο ακουστικό σας για τις επόμενες φάσεις οι.. επαπειλούμενης πρόσληψης :p
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:26:14 pm »

για το θέμα της Α'φάσης αναπληρωτών, εφόσον αυτή θα είναι πριν τις 31/08, μην περιμένετε ότι θα δείξει και πολλά για τον τελικό αριθμό αναπληρωτών...
Συμφωνώ. Αν ακολουθηθεί όμως η περσινή διαδικασία , η πρώτη φάση θα συνοδευτεί άμεσα από μία δεύτερη φάση πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς. Φυσικά ,αν έχουν προσληφθεί 800-850 αναπληρωτές στις 2 πρώτες φάσεις, νομίζω ότι το δείγμα θα είναι καλό.

Παράθεση
Όσοι/όσες συνταξιοδοτούνται δηλώνουν παραίτηση 31/08, γιατί τους συμφέρει οικονομικά (το γνωρίζω προσωπικά, ως κόρη συνταξιοδοτημένου εκπαιδευτικού). Οπότε, αναμείνατε στο ακουστικό σας για τις επόμενες φάσεις οι.. επαπειλούμενης πρόσληψης :p
Γι' αυτό κρατώ μια επιφύλαξη. Όντως μέχρι πριν από 2 χρόνια αυτό συνέβαινε. Για πέρσι όμως είχα ακούσει ότι τους υποχρέωναν να δηλώσουν παραίτηση νωρίτερα . Δε θυμάμαι ακριβώς πότε, αλλά ήταν σίγουρα πριν τις 31/08 και μάλλον μέσα στον Ιούλιο. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά, ούτε ξέρω τι έγινε φέτος .
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2009, 09:28:19 pm από syrrahm »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:36:51 pm »

για το θέμα της Α'φάσης αναπληρωτών, εφόσον αυτή θα είναι πριν τις 31/08, μην περιμένετε ότι θα δείξει και πολλά για τον τελικό αριθμό αναπληρωτών...
Συμφωνώ. Αν ακολουθηθεί όμως η περσινή διαδικασία , η πρώτη φάση θα συνοδευτεί άμεσα από μία δεύτερη φάση πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς. Φυσικά ,αν έχουν προσληφθεί 800-850 αναπληρωτές στις 2 πρώτες φάσεις, νομίζω ότι το δείγμα θα είναι καλό.

Παράθεση
Όσοι/όσες συνταξιοδοτούνται δηλώνουν παραίτηση 31/08, γιατί τους συμφέρει οικονομικά (το γνωρίζω προσωπικά, ως κόρη συνταξιοδοτημένου εκπαιδευτικού). Οπότε, αναμείνατε στο ακουστικό σας για τις επόμενες φάσεις οι.. επαπειλούμενης πρόσληψης :p
Γι' αυτό κρατώ μια επιφύλαξη. Όντως μέχρι πριν από 2 χρόνια αυτό συνέβαινε. Για πέρσι όμως είχα ακούσει ότι τους υποχρέωναν να δηλώσουν παραίτηση νωρίτερα . Δε θυμάμαι ακριβώς πότε, αλλά ήταν σίγουρα πριν τις 31/08 και μάλλον μέσα στον Ιούλιο. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά, ούτε ξέρω τι έγινε φέτος .

Όντως, αισιότατο σενάριο αυτό που αναφέρεις! Αλλά εναπόκειται στη β'φάση, που όπως εκτιμούμε όλοι, θα ακολουθήσει σύντομα...
Ως προς τη συνταξιοδότηση, ξέρω άτομα που αναμένουν να δηλώσουν παραίτηση φέτος στις 31/08, αλλά δεν είναι φιλόλογοι. Αν θυμηθείς τελικά τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές, θα ήταν χρήσιμο για όλους, καθώς υπολογίζουμε πολύ στο κύμα φυγής φιλολόγων (γυναικών γαρ ως επί το πλείστον) λόγω συνταξιοδότησης...
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:37:21 pm »
Εδώ ο κόσμος καίγεται ..., εμείς το χαβά μας!
Μια ιδιότυπη φωτιά ζούμε κι εμείς βέβαια και ... κάθε καλοκαίρι (3ο εγώ).
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:40:54 pm »
Οι συνταξιοδοτήσεις καλά κρατούν και αυξάνονται, καθώς και οι γεννήσεις (ειδικά στον κλάδο μας).
Αυτά μη σας ανησυχούν.

Άντε μην κανω τρίτο και ... σας χαιρετήσω κλέφτικα!  :P
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος vasia98

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:54:55 pm »
Οι συνταξιοδοτήσεις καλά κρατούν και αυξάνονται, καθώς και οι γεννήσεις (ειδικά στον κλάδο μας).
Αυτά μη σας ανησυχούν.

Άντε μην κανω τρίτο και ... σας χαιρετήσω κλέφτικα!  :P
Τη γυναίκα σου τη ρώτησες;;;;;;;; ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 23, 2009, 09:55:21 pm »
Τι το λες και δεν το κάνεις;  ;D :P
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.