0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά από αναζήτηση σχετικών άρθρων και ανακοινώσεων στο alfavita.gr, επικοινωνία με αιρετούς, γραφεία πρωτοβάθμιας και υπoυργείο, έχω φτάσει στα όρια της απελπισίας!Τα νούμερα δείχνουν ότι οι αναπληρωτές δάσκαλοι που υπάρχουν στον πίνακα φτάνουν δεν φτάνουν για την πρώτη φάση, με κενά άλλα τόσα χωρίς υπερβολή, με προϋπολογισμό που προβλέπει όλους όσους χρειάζονται, αλλα με ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων κλειστό για όσους δεν έκαναν τα χαρτιά τους τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτοί είναι τουλάχιστον 600 απόφοιτοι ΠΤΔΕ του φετινού καλοκαιριού, και επιπλέον κάποιοι ελάχιστοι που για προσωπικούς λόγους το αποφάσισαν μετά την έλευση της προθεσμίας. (όπως εγώ)Είναι το ζήτημα πολιτικό, οικονομικό, δεν θέλω να μπω σε τέτοιο παιχνίδι, απλά βλέπω ότι κάποιοι παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή μας, την ώρα που όπως όλα δείχνουν πάνε να μειώσουν τμήματα, ολοήμερα, τάξεις υποδοχής, ενώ παράλληλα πολλές αποσπάσεις κόπηκαν σε πρώτο βαθμό προσπαθώντας (κατά προσωπική μου άποψη) να εκβιάσουν τη μικρότερη πρόσληψη αναπληρωτών μέσω της μείωσης των αναγκών για δασκάλους.Δεν ξέρω τι να περιμένω στη χώρα που κάθε μέρα ισχύει και κάτι διαφορετικό. Κάθε υπέυθυνος σου δίνει και μια άλλη αόριστη απάντηση, ενώ αυτό που ήταν δεδομένο πριν λίγα χρόνια (oι εκπρόθεσμες καταθέσεις αιτήσεων και το άνοιγμα του ηλεκτρονικού συτήματος και 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι) φέτος δεν ισχύει χωρίς να έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε ανάγκες στα σχολεία όλης της Ελλάδας.
Η γκρίνια όμως τώρα σε τι οφελεί και ποιον?
Ευχαριστώ πολύ kyra_daskala, αλλά η υπομονή μας είναι στα όριά της.Ευχαριστώ πολύ george27 πολύ χρήσιμη πληροφορία το εύχομαι να ξεμπερδεύουμε αυτή τη βδομάδα.Τώρα για TEM και anneta ναι λοιπόν συντρέχουν πολλοί λόγοι που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου τον Ιούνιο. Είτε γιατί δεν μπορείς να πάρεις βεβαίωση από τη σχολή είτε δουλεύεις σε ιδιωτικό σχολείο και ο νόμος σου απαγορεύει να παραιτηθείς πριν τελειώσει η σχολική χρονιά (όταν βγαίνουν οι ημερομηνίες για αναπληρωτές). Δεν το κάνουμε από καπρίτσιο για να γκρινιάζουμε μετά.Μπείτε στη θέση λοιπόν αυτών που τους λένε εδώ και πάνω από ένα μήνα ότι από μέρα σε μέρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ξανανοίξει το σύστημα, και καθημερινά τηλεφωνούν και παρακολουθούν το internet για κάποιο νέο, και δώστε τους κάποια πληροφορία αν έχετε,ή αλλιώς σταματήστε να απαντάτε αν δεν έχετε κάτι να πείτε. Το αν είναι αστείοι ή όχι οι λόγοι του καθενός είναι δική του υπόθεση, και λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας, και ως παλιότερα μέλη που είστε, και λόγω συναδελφικότητας, δεν περίμενα ειρωνία ή εμπαιγμό στην απάντησή σας.
δεν κατάλαβα σε ποιον απευθύνεσαι ΤΕΜ μπερδεύτηκα.ναι ΕΙΝΑΙ πρόβλημα και καθόλου γελοίο ΛΩΡΑ να ξέρεις ότι υπάρχουν θέσεις για να σε πάρουν αλλά να μην ξέρεις πότε και να είσαι εγκλωβισμένος ένα καλοκαίρι μέρα με τη μέρα να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει. Δεν περιμένω να ταυτιστεί κάποιος μαζί μου, να με ενημερώσει επίσημα ή ανεπίσημα αν ξέρει τι θα γίνει θέλω. Δεν θα απολογηθώ για την αποροφητικότητα του κλάδου μου. Ουτε για την επιλογή του ιδιωτικού, που για όποιον έχει δουλέψει ξέρει ότι δεν το κάνει για την ευκολία του.