*

Αποστολέας Θέμα: νηπιαγωγός διορισμένη ως δασκάλα?  (Αναγνώστηκε 17858 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: νηπιαγωγός διορισμένη ως δασκάλα?
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:37:10 am »
δεν εχω καμια προθεση να θιξω τον κλαδο σας και ξερω ποσο δυσκολη ειναι η δουλεια σας.δεν εχω πειρα απο νηπιαγωγειο αλλα επειδη κανω μαθηματα pre junior σε μαθητες 4-5 ετων αλλα και σε μαθητες α-β δημοτικου βλεπω τη διαφορα και το βαθμο δυσκολιας.διαφωνω καθετα με οποιον ισχυριζεται οτι δεν κανετε κατι ουσιαστικο παρα μονο κανενα τραγουδακι κτλ.ομως πιστευω πως στα ιδιωτικα μπαινει ο οποιοσδηποτε να διδαξει.και ναι εφριξα οταν μου ειπε η φιλη μου οτι θα διδαξει σε εκτη.δεν ηταν ασχετη να το κανει?οχι μονο το φδυσικομαθηματικο δεν θεωρω καταλληλο αλλα ουτε τον φιλολογο να κανει μαθημα σε δημοτικο.διαφορετικα θα υπηρχε μια σχολη να προσφερει μαθηματα απο ολους τους κλαδους και οι πτυχιουχοι της θα διδασκαν σε καθε βαθμιδα.επειδη ομως αυτα δεν γινονται ασ μεινει λοιπον ο καθενας στον κλαδο του.δεν θα διαφωνησω αν καποιος νομιμα διδαξει σε δημοτικο σε περιπτωση ελλειψης δασκαλων αλλα προσωπικα δεν νομιζω οτι εχουμε ελλειψη. η διαταξη μιλαει για τετιοα περιπτωση και οχι για εφαρμογη του κανονα χωρις αυτην.τελοσπαντων ισως ηταν λαθος μου να παραθεσω την αποψη στο συγκεκριμενο τοπικ.και επειδη  εφαρμοζω τα οσα λεω χθες απερριψα ιδιαιτερο να διαβαζω παιδι πεμπτης δημοτικου.ειπα στην μαμα που μου το προτεινε οτι καταλληλη εςιναι μια δασκαλα μονο να αναλαβει τη μελετη του παιδιου και οχι καποιος αλλος.θα μπορουσα να κανω  μια αρπαχτη και να παιρνω τα 15 την ωρα και να το παιζω φωστηρας αλλα επειδη δεν θα μου αρεσε να δω μια δασκαλα να διδασκει αγγλικα δεν το εκανα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:40:02 »

Αποσυνδεδεμένος TESY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:46:33 am »
Ετσι μπράβο,τα διορθωσες λιγάκι...

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:55:40 am »
.

σκοπος μου δεν ηταν να διορθωσω κατι αλλα να διευκρινισωοτι δεν ηθελα να προσβαλλω κανεναν ουτε να θιξω τη δουλεια του απλως ο τροπος που το εθεσα δεν ηταν σωστος.ενδεχομενως το δευτερο μηνυμα να ηταν πιο ξεκαθαρο

Αποσυνδεδεμένος TESY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:11:26 am »
.

σκοπος μου δεν ηταν να διορθωσω κατι αλλα να διευκρινισωοτι δεν ηθελα να προσβαλλω κανεναν ουτε να θιξω τη δουλεια του απλως ο τροπος που το εθεσα δεν ηταν σωστος.ενδεχομενως το δευτερο μηνυμα να ηταν πιο ξεκαθαρο
Η Προσπαθεια που καταβάλλουν οι νηπιαγωγοι, το επίπεδο και η καταρτιση τους είναι πλέον υψηλά...Μια καλή ματιά εδώ μέσα  θα σε πείσει.....Αλλο δασκαλοι αλλο νηπιαγωγοι,άλλο φιλολογοι κτλ....Ολοι εκπαιδευτικοι δεν είμαστε....Η διαφορα είναι ότι κάποιοι διορίζονται με προσπάθεια ΜΗΔΕΝ,αλλοι μετά πολλων βασάνων και αλλοι απλως το βλέπουν ΜΟΝΟ στα καλύτερα όνειρα τους.......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:40:02 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:41:34 am »
θεωρω οτι η α δημοτικου ειναι η πιθο σημαντικη ταξη και μονο ενας δασκαλος μπορει να τα βγαλει περα.αλλη η προσεγγιση και ο τροπος διδασκαλιας στο νηπιαγωγειο και αλλη στο δημοτικο.

τα καινουρια προγραμματα εχουν την φιλοσοφια, οχι διαφορετικο το ενα απο το αλλο, αλλα η συνεχεια του ενος με του αλλου. θεωρειται οτι η διδασκαλια απο το νηπιαγωγειο μεχρι τις πρωτες ταξεις του δημοτικου θα πρεπε να ειναι συνεχομενη..

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 28, 2009, 11:04:53 am »

Η εκπαίδευση των νηπιαγωγών καλύπτει άνετα τις πρώτες τάξεις του δημοτικού (όπως είπε και η angelika). Δεν θεωρείται λοιπόν ότι τοποθετείς κάποιον με άσχετη ειδικότητα. Απλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Κι εγώ αν δεν ήμουν νηπιαγωγός ενδεχομένως να έκανα παρόμοιες σκέψεις.. Επίσης θα συμφωνήσω ότι στα σύγχρονα προγράμματα υπάρχει η τάση της συνέχειας απ' την μια βαθμίδα στην άλλη και οι νηπιαγωγοί θεωρείται οτι θα έπρεπε και επίσημα να μη σταματούν στην εκπαίδευση παιδιών 6 χρόνων. Στο εξωτερικό νομίζω ήδη εφαρμόζεται.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 28, 2009, 03:58:46 pm »
το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει ενιαια εκπαιδευση μεχρι και την β δημοτικου και μετα να αρχιζει η επομενη βαθμιδα

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 28, 2009, 10:56:15 pm »
το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει ενιαια εκπαιδευση μεχρι και την β δημοτικου
Να συμπληρώσω:όπως γίνεται και σε άλλες χώρες βλέπε Αγγλία, όπου μιλάμε για ηλικίες 3-8! Όταν στην Ελλαδίτσα το 3 και το 4 το πετάμε έξω απο τα σχολεία μας...

Όσο για το αν ένας νηπιαγωγός μπορεί να διδάξει στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού απ' όσο γνωρίζω γίνεται στις περισσότερες "ανεπτυγμένες" εκπαιδευτικά χώρες.
Εδω παραθέτω έναν οδηγό σπουδών τμήματος νηπιαγωγών όπου bettina μπορείς να δεις τι ακριβώς διδάσκονται οι νηπιαγωγοί(διδακτικές κτλ)
http://www.rhodes.aegean.gr/tepaes/docs/Odigos_Rodou_2008_2009.pdf
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2009, 10:58:19 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:15:24 pm »
Επειδή πέρυσι δούλεψα ως δασκάλα στη
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:17:46 pm από Effie »
Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 09:22:53 pm »
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13438.msg190255#msg190255

Ας κάνουν τον κόπο οι δάσκαλοι να διαβάσουν τον οδηγο ολοήμερου νηπιαγωγείου που εξηγεί κάποια πράγματα για τηνσυνέχεια ανάμεσα στις βαθμίδες. ;)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 10:28:01 pm »
απο που κι ως που μια νηπιαγωγος μπορει να διδαξει σε δημοτικο?εχω ξαδερφη που διδασκει σε εκτη δημοτικου.ειχα περασει να την παρω την ωρα που σχολουσε καποια στιγμη πριν το πασχα και ακουω πατερα παιδιου να λεει σιγα μη στειλω το παιδι μου σε δημοσιο να κανει μαθημα με καθε πικραμενη που γυρναει απο χωριο σε χωριο.εδω ξερω οτι το επιπεδο των δασκαλων ειναι υψηλο .ξερεις τι πληρωνεις.ετοιμη ημουν να του απαντησω τι κοροιδο ειναι που πληρωνει μια νηπιαγωγο να κανει μαθημα στην κορη του στην εκτη.κρατηθηκα με το ζορι.δεν ξερω αν στο δημοσιο σχολειο μπαινει ο καθε πικραμενος αλλα σιγουρα ο δασκαλος ειναι δασκαλος ο μαθηματικος μαθηματικος και δεν πληρωνω σαν τον μ............. τον καφετζη της γειτονιας να κανει μαθημα στο παιδι μου
Πάλι άρχισες να λες πολλά,και νόμιζα προς στιγμής ότι διορθώθηκες .
Έφυγες από το θέμα (28 Χρόνη δίνει για 10 φορά λοουερ κλπ )
Και αφού έθαψες την (φίλη σου) πήγες τώρα και στους νηπιαγωγούς για να
επιβεβαιώσεις πόσο πικρόχολη είσαι.
Τελικά σίγουρα χρειάζεσαι ψυχίατρο και άσε τους νηπιαγωγούς στην δικιά του αγωνία.
Ξεκίνησαν ένα θέμα με τις απορίες τους και πετάχτηκες εσύ ως μέγας κριτής και παντογνώστης  να τους δήξεις τελικά πως είσαι για τα σίδερα.

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 10:31:45 pm »
απο που κι ως που μια νηπιαγωγος μπορει να διδαξει σε δημοτικο?εχω ξαδερφη που διδασκει σε εκτη δημοτικου.ειχα περασει να την παρω την ωρα που σχολουσε καποια στιγμη πριν το πασχα και ακουω πατερα παιδιου να λεει σιγα μη στειλω το παιδι μου σε δημοσιο να κανει μαθημα με καθε πικραμενη που γυρναει απο χωριο σε χωριο.εδω ξερω οτι το επιπεδο των δασκαλων ειναι υψηλο .ξερεις τι πληρωνεις.ετοιμη ημουν να του απαντησω τι κοροιδο ειναι που πληρωνει μια νηπιαγωγο να κανει μαθημα στην κορη του στην εκτη.κρατηθηκα με το ζορι.δεν ξερω αν στο δημοσιο σχολειο μπαινει ο καθε πικραμενος αλλα σιγουρα ο δασκαλος ειναι δασκαλος ο μαθηματικος μαθηματικος και δεν πληρωνω σαν τον μ............. τον καφετζη της γειτονιας να κανει μαθημα στο παιδι μου
Πάλι άρχισες να λες πολλά,και νόμιζα προς στιγμής ότι διορθώθηκες .
Έφυγες από το θέμα (28 Χρόνη δίνει για 10 φορά λοουερ κλπ )
Και αφού έθαψες την (φίλη σου) πήγες τώρα και στους νηπιαγωγούς για να
επιβεβαιώσεις πόσο πικρόχολη είσαι.
Τελικά σίγουρα χρειάζεσαι ψυχίατρο και άσε τους νηπιαγωγούς στην δικιά του αγωνία.
Ξεκίνησαν ένα θέμα με τις απορίες τους και πετάχτηκες εσύ ως μέγας κριτής και παντογνώστης  να τους δήξεις τελικά πως είσαι για τα σίδερα.

ρε συ paraxenos dδεν μας λες τι ειδικοτητα εισαι για αρχη?οσα για τα σιδερα οντως για εκει ειμαι .αλλα και εσυ δεν νομιζω να πας πισω

Αποσυνδεδεμένος bettina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:04:36 pm »
 δεν μου λες παραξενος εκτος απο το να κρινεις τους ανθρωπους για το χαρακτηρα τους εχεις εκφρασει ποτεν την αποψη σου σε αυτο το φορουμ?δεν νομιζω.οσο για το αν ειμαι πικροχολη δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν με γνωριζεις προσωπικα.
ως προς τους οδηγους σπουδων των διαφορων σχολων η αληθεια ειναι πως αν οντως διδασκομασταν τα οσα περιγραφει ο οδηγος θα ειχαμε καλυτερη παιδεια.δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:52:10 pm »
δεν μου λες παραξενος εκτος απο το να κρινεις τους ανθρωπους για το χαρακτηρα τους εχεις εκφρασει ποτεν την αποψη σου σε αυτο το φορουμ?δεν νομιζω.οσο για το αν ειμαι πικροχολη δεν μπορεις να το ξερεις γιατι δεν με γνωριζεις προσωπικα.
ως προς τους οδηγους σπουδων των διαφορων σχολων η αληθεια ειναι πως αν οντως διδασκομασταν τα οσα περιγραφει ο οδηγος θα ειχαμε καλυτερη παιδεια.δηλαδη θελετε να μου πειτα οτι στις σχολες σας κανατε ακριβως αυτα που λεει?οτι παρακολουθουσατε ολα τα μαθηματα και οτι πηρατε ολοι πτυχιο με αριστα?ενας ο οποιος πατουσε ελαχιστα στη σχολη και πηρε πτυχιο με 5 ειναι καταρτισμενος να διδαξει α και β δημοτικου?ο νομος δινει το δικαιωμα σε μια νηπιαγωγο να διοριστει σαν δασκαλα?οχι .οπως δεν δινει και το δικαιωμα στους κατοχους επαρκειας να διοριστουν αν και μπορουν να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.και μην συγκρινετε τα σχολεια του εξωτερικου με τα δικα μας δεν υπαρχει καμια συγκριση.και ναι μπορει τα τελευταια χρονια να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο αλλα ακομα εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. η δουλεια σας ειναι πολυ δυσκολη και απαιτητικη αλλα εκπροσωποι του κλαδου σας ειναι αυτοι που εχοτυν δημιουργησει στον κοσμο την εντυπωση οτι το νηπιαγωγειο ειναι τοπος παιχνιδιου μονο.
Πολύ μπλα μπλα  βρε παιδί χωρίς ουσία.
Μήπως δεν καταλαβαίνεις και εσύ αυτά που γράφεις και προσπαθώντας να τα εμπεδώσεις χάνεσαι συνεχίζοντας;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)