*

Αποστολέας Θέμα: Σύμβαση έργου και επίδομα ανεργίας  (Αναγνώστηκε 28941 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Σύμβαση έργου και επίδομα ανεργίας
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 30, 2010, 05:46:34 pm »
Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με όσους δουλεύουν στο ΙΔΕΚΕ και θέλουν να βγουν στο ταμείο ανεργίας, γιατί θέλω να βγω στο ταμείο ανεργίας, αλλά μαθαίνω κάτι πράγματα ανήκουστα. Δηλαδή, όσοι δούλευαν στο ΙΔΕΚΕ είχαν σύμβαση έργου, αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε απόλυση κι επιπλέον ότι τα ένσημα δεν προσμετρούνται για τον ΟΑΕΔ. Διάβασα ένα αρκετά παλαιότερο θέμα εδώ κι αυτό που με απασχολεί δεν είναι τόσο αν προσμετρούνται ή όχι τα ένσημα του ΙΔΕΚΕ, καθώς συμπηρώνω ον απαιτούμενο αριθμό από αλλού, αλλά αν με την κατάθεση της σύμβασης έργου, όπου αναγράφεται η λήξη της σύμβασης, δεν πάρω καθόλου επίδομα, που ούτως ή άλλως το δικαιούμαι καθώς έχω ένσημα από πρωινό πρόγραμμα. Ένας συνάδελφος ανέφερε ότι ενώ είχε τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, χωρίς να προσμετρά κι αυτά του ΙΔΕΚΕ, με το που κατέθεσε τη σύμβαση έργου από το ΙΔΕΚΕ του ακύρωσαν όλα τα ένσημα καθώς ημερολογιακά η σύμβαση ΙΔΕΚΕ ήταν η τελευταία. Και φυσικά δεν νομίζω ότι γίνεται να μην την παρουσιάσουμε καθόλου, καθώς θα φανεί από την κατάσταση ενσήμων του ΙΚΑ ότι κάτι λείπει. Ας πει κάποιος που έχει εμπειρία, τι μπορώ να κάνω;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:53 »

Αποσυνδεδεμένος elefthe

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 30, 2010, 05:59:15 pm »
Εγω περυσι την πατησα ετσι. Αν εχεις ενσημα απο ΙΔΕΚΕ αυτα φαινονται στην κατασταση που περνεις απο το ΙΚΑ.
Εχουν ενα δικο τους κωδικο και ξεχωριζουν...οποτε δεν μπορεις να τα κρυψεις. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε καποιον γνωστο σου που εχει επιχειρηση να σε προσλαβει και να σε απολυσει σε μια δυο μερες και ετσι να εχεις στα χερια σου τελευταια απολυση αυτη του "φιλου " σου εργοδότη. Αν εχεις ενσημα πρωινης ζωνης ικανα να βγεις στο ταμειο και την απολυση του φιλου σου τοτε ολα ΟΚ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 24, 2012, 10:57:36 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 30, 2010, 06:34:55 pm »
Δεν το καταλαβαίνω αυτό, γιατί είναι απαραίτητο να έχω άλλη απόλυση? Αυτή είναι η βασική μου απορία. Σε παρακαλώ πες μου...

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 30, 2010, 11:02:28 pm »
Δυστυχώς δε γνωρίζω πολλά για να σε βοηθήσω αποτελεσματικά ,βρήκα όμως αυτό που αφορά το ΙΔΕΚΕ..

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=174.30

" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:11:53 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 30, 2010, 11:10:22 pm »
Το προβλημα με το ΙΔΕΚΕ ειναι παλια ιστορια. Δεν δινει απολύσεις και δεν μπορείς να μπεις στο ταμειο ανεργιας εαν δουλευεις μονο εκει και δεν εχεις απολυση απο αλλου.

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 01, 2010, 12:59:43 am »
Έχω απόλυση από αλλού, αλλά η τελευταία είναι από το ΙΔΕΚΕ. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Η συνάδελφος elefthe πιο πάνω πρότεινε ένα τρόπο, αλλά δεν το καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να έχω μεταγενέστερη του ΙΔΕΚΕ απόλυση;

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 01, 2010, 01:01:03 am »
Έχω απόλυση από αλλού, αλλά η τελευταία είναι από το ΙΔΕΚΕ. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Η συνάδελφος elefthe πιο πάνω πρότεινε ένα τρόπο, αλλά δεν το καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να έχω μεταγενέστερη του ΙΔΕΚΕ απόλυση;

Μάλλον επειδή στον ΟΑΕΔ μετράει (ως ημερομηνία) η τελευταία απόλυση..
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 01, 2010, 01:12:16 am »
Αν από το ΙΔΕΚΕ δεν θεωρείται απόλυση, γιατί δεν θα μετρήσει η απόλυση που έχω από το πρωινό πρόγραμμα (με ημερομηνία 21/6), αλλά αντ' αυτού πρέπει να παρουσιάσω μία διαφορετική απόλυση μεταγενέστερη της λήξης σύμβασης του ΙΔΕΚΕ (με ημερομηνία 30/6) προκειμένου να βγω στο επίδομα;

Υ.Γ. Συγχωρείστε μου τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος elefthe

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 01, 2010, 12:03:41 pm »
Στα ενσημα σου απο το ΙΚΑ φαινεται πια ειναι η τελευταια σου δουλεια.Δεν μπορει να σου δωσει ταμειο ανεργιας αν εσυ δουλευεις καπου. Δηλαδη δεν μπορει να κανει δεκτη την απολυση απο το πρωινό και να σου δωσει ταμειο με βαση εκεινη την ημερομηνια ενω εσυ εξακολουθουσες να δουλευεις στα σδε. Τωρα γιατι δεν κανουν δεκτη την απολυση απο τα σδε...αυτο ειναι μια φρικιαστικη ιστορια που δεν μπορω να σου αναλυσω τωρα...γιατι θα βλεπεις εφιαλτες για πολλες μερες!!!
Κανε αυτο που σου ειπα για να μην κλαις ,οπως εγω , γιατι δεν ξερεις και με τα καινουρια μετρα αν θα δουλευεις απο σεπτεμβριο. Τουλαχιστον να εχεις το ταμειο για 6 μηνες. γιατι με τα 125 ενσημα για 6 μηνες σου δινουν ταμειο .δηλαδη μεχρι κα τα χριστουγεννα...μετα βγες στην βιζιτα...μαζι μου

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 01, 2010, 12:33:08 pm »
Χαχαχα! Έγινε θα κάνω αυτό που μου είπες και σταματάω τις ερωτήσεις. Ελπίζω να λειτουργήσει και να μην έχω τράβαλα γιατί φέτος πολύ ανάποδη χρονιά! Αλλά το σχόλιο θα το κάνω: ρε τι Ελλαδιστάν είμαστε!!! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 01, 2010, 05:13:10 pm »
παιδια προπερυσι μετα απο εντσασεις που καναμε, καταφυγαμε στο συνηγορο του πολιτη, (μας δικαιωσε) αλλα επιδομα δεν πηραμε. :-\
 Περυσι εκανα το εξης Πήγα με την απολυση της πρωτοβαθμιας αλλα μετα τις 29 ιουνη. δεν ανεφερα καθολου το ιΔΕΚΕ και πήρα επιδομα μια χαρα! Τωρα, ο υπαλλληλος ηθελε να βοηθησει, δεν εψαξαν την υποθεση δεν ξερω...παντως τα χρηματα τα πήρα κανονικα.
Εφοσον αυτοι μας εκμεταλευονται με τετοιο αισχρο τροπο , δεν βρισκω τον λογο να μην τους εκμεταλευτουμε και μεις και να παρουμε χρηματα που αλλωστε δικαιουμαστε! μας εχουν γινει  κρατησεις για τα ταμειο!

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 01, 2010, 06:10:47 pm »
παιδια προπερυσι μετα απο εντσασεις που καναμε, καταφυγαμε στο συνηγορο του πολιτη, (μας δικαιωσε) αλλα επιδομα δεν πηραμε. :-\
 Περυσι εκανα το εξης Πήγα με την απολυση της πρωτοβαθμιας αλλα μετα τις 29 ιουνη. δεν ανεφερα καθολου το ιΔΕΚΕ και πήρα επιδομα μια χαρα! Τωρα, ο υπαλλληλος ηθελε να βοηθησει, δεν εψαξαν την υποθεση δεν ξερω...παντως τα χρηματα τα πήρα κανονικα.
Εφοσον αυτοι μας εκμεταλευονται με τετοιο αισχρο τροπο , δεν βρισκω τον λογο να μην τους εκμεταλευτουμε και μεις και να παρουμε χρηματα που αλλωστε δικαιουμαστε! μας εχουν γινει  κρατησεις για τα ταμειο!

χεχεχ και πολύ καλά έκανες!! το ίδιο έκανα και γω http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7278.msg329032#msg329032

μ'αρέσει πάντως που ενώ δικαιώθηκες από το συνήγορο του πολίτη, δεν πήρες για το διάστημα που ήσουν άνεργη το επίδομα έστω και εκ των υστέρων...άμα είναι να δικαιωνόμαστε ηθικά μόνο να μην μπαίνουμε καν στον κόπο!!

Αποσυνδεδεμένος fani-11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 01, 2010, 06:15:16 pm »
Τουλαχιστον να εχεις το ταμειο για 6 μηνες. γιατι με τα 125 ενσημα για 6 μηνες σου δινουν ταμειο .δηλαδη μεχρι κα τα χριστουγεννα...

Δηλαδή για 8 ή 12 μήνες ταμείο πόσα ένσημα χρειάζονται τους τελευταίους 14 μήνες σε περίπτωση ωρομισθίας? 150, 175, 200? Στον ΟΑΕΔ για μερική απασχόληση, άρα για ωρομισθία δεν μετράνε παραπάνω απο 22 ένσημα το μήνα, έτσι δεν είναι?

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 01, 2010, 06:26:29 pm »
Τουλαχιστον να εχεις το ταμειο για 6 μηνες. γιατι με τα 125 ενσημα για 6 μηνες σου δινουν ταμειο .δηλαδη μεχρι κα τα χριστουγεννα...

Δηλαδή για 8 ή 12 μήνες ταμείο πόσα ένσημα χρειάζονται τους τελευταίους 14 μήνες σε περίπτωση ωρομισθίας? 150, 175, 200? Στον ΟΑΕΔ για μερική απασχόληση, άρα για ωρομισθία δεν μετράνε παραπάνω απο 22 ένσημα το μήνα, έτσι δεν είναι?

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από τον αριθμό των. ημερών εργασίας που έχει πραγματοποιήσει ο ενδιαφερόμενος στα προαναφερόμενα κρίσιμα διαστήματα: (14μηνο, 12μήνο ή διετίας) και ειδικότερα όπως αναφέρεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΓΕΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ        ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ           

14ΜΗΝΟ                             
Ημέρ. Εργασ.                  
 125-149   (1)                 5 μήνες
 150-179   (2)                 6 μήνες
180-219    (3)               8 μήνες
220-249                    10 μήνες
250 και άνω                     12 μήνες
210 και συμπλήρωση        12 μήνες
 του 49ου έτους ηλικίας    

1.Ή 200  στη διετία
2.Ή 250 στη διετία
3.Ή 300 στη διετία

Τα μετρησιμα ένσημα είναι 25/μήνα το πολύ.
   Τάσος Λειβαδίτης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182533
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684