*

Αποστολέας Θέμα: Σύμβαση έργου και επίδομα ανεργίας  (Αναγνώστηκε 28987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fani-11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Σύμβαση έργου και επίδομα ανεργίας
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 01, 2010, 06:44:49 pm »
Merci Beaucoup!
Για την ωρομισθία όμως είναι μέχρι 25 επίσης ή κόβουν αλήθεια αυτά τα 2-3 ένσημα? Δηλαδή αν για παράδειγμα ωρομισθία σε Α'θμια ή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:36 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 01, 2010, 06:50:39 pm »
Merci Beaucoup!
Για την ωρομισθία όμως είναι μέχρι 25 επίσης ή κόβουν αλήθεια αυτά τα 2-3 ένσημα? Δηλαδή αν για παράδειγμα ωρομισθία σε Α'θμια ή
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 01, 2010, 07:08:28 pm »
παιδια προπερυσι μετα απο εντσασεις που καναμε, καταφυγαμε στο συνηγορο του πολιτη, (μας δικαιωσε) αλλα επιδομα δεν πηραμε. :-\
 Περυσι εκανα το εξης Πήγα με την απολυση της πρωτοβαθμιας αλλα μετα τις 29 ιουνη. δεν ανεφερα καθολου το ιΔΕΚΕ και πήρα επιδομα μια χαρα! Τωρα, ο υπαλλληλος ηθελε να βοηθησει, δεν εψαξαν την υποθεση δεν ξερω...παντως τα χρηματα τα πήρα κανονικα.
Εφοσον αυτοι μας εκμεταλευονται με τετοιο αισχρο τροπο , δεν βρισκω τον λογο να μην τους εκμεταλευτουμε και μεις και να παρουμε χρηματα που αλλωστε δικαιουμαστε! μας εχουν γινει  κρατησεις για τα ταμειο!

χεχεχ και πολύ καλά έκανες!! το ίδιο έκανα και γω http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7278.msg329032#msg329032

μ'αρέσει πάντως που ενώ δικαιώθηκες από το συνήγορο του πολίτη, δεν πήρες για το διάστημα που ήσουν άνεργη το επίδομα έστω και εκ των υστέρων...άμα είναι να δικαιωνόμαστε ηθικά μόνο να μην μπαίνουμε καν στον κόπο!!

Παιδιά νομίζω ότι απλά ήσασταν τυχεροί και δεν έγινε κανά τράβαλο. Από την άλλη βέβαια είχατε απόλυση μεταγενέστερη από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης με το ΙΔΕΚΕ, οπότε αυτό και μόνο επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε παραπάνω, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπάρχει άλλη απόλυση μετά του ΙΔΕΚΕ, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι όταν του ΙΔΕΚΕ είναι η τελευταία. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που υπάρχει άλλη μεταγενέστερη απόλυση, νομίζω ότι είναι ρίσκο να αποκρύψεις στοιχεία, γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος άσχημα και να σου κάνουν ωραιότατη ανάκληση επιδόματος.

Αποσυνδεδεμένος fani-11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 01, 2010, 07:13:22 pm »
Merci Beaucoup!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:36 »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 01, 2010, 07:57:44 pm »

Παιδιά νομίζω ότι απλά ήσασταν τυχεροί και δεν έγινε κανά τράβαλο. Από την άλλη βέβαια είχατε απόλυση μεταγενέστερη από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης με το ΙΔΕΚΕ, οπότε αυτό και μόνο επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε παραπάνω, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπάρχει άλλη απόλυση μετά του ΙΔΕΚΕ, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι όταν του ΙΔΕΚΕ είναι η τελευταία. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που υπάρχει άλλη μεταγενέστερη απόλυση, νομίζω ότι είναι ρίσκο να αποκρύψεις στοιχεία, γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος άσχημα και να σου κάνουν ωραιότατη ανάκληση επιδόματος.

εεεμμ μα αν είχαμε απόλυση μεταγενέστερη της ημερομηνίας λήξης της σύμβασης του ΙΔΕΚΕ δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και δε θα το συζητούσαμε!! εγώ τλχστον ενώ έχω απόλυση με ημερομηνία ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ αυτής του ΙΔΕΚΕ, πηγαίνω στον οαεδ στις 30 ιούνη, όταν λήγει δλδ αυτή του ιδεκε ΧΩΡΙΣ να το αναφέρω για τους γνωστούς λόγους.. ;D τρέλα αυτοί, τρέλα και μεις!!

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 01, 2010, 08:21:43 pm »
παιδια προπερυσι μετα απο εντσασεις που καναμε, καταφυγαμε στο συνηγορο του πολιτη, (μας δικαιωσε) αλλα επιδομα δεν πηραμε. :-\
 Περυσι εκανα το εξης Πήγα με την απολυση της πρωτοβαθμιας αλλα μετα τις 29 ιουνη. δεν ανεφερα καθολου το ιΔΕΚΕ και πήρα επιδομα μια χαρα! Τωρα, ο υπαλλληλος ηθελε να βοηθησει, δεν εψαξαν την υποθεση δεν ξερω...παντως τα χρηματα τα πήρα κανονικα.
Εφοσον αυτοι μας εκμεταλευονται με τετοιο αισχρο τροπο , δεν βρισκω τον λογο να μην τους εκμεταλευτουμε και μεις και να παρουμε χρηματα που αλλωστε δικαιουμαστε! μας εχουν γινει  κρατησεις για τα ταμειο!

χεχεχ και πολύ καλά έκανες!! το ίδιο έκανα και γω http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7278.msg329032#msg329032

μ'αρέσει πάντως που ενώ δικαιώθηκες από το συνήγορο του πολίτη, δεν πήρες για το διάστημα που ήσουν άνεργη το επίδομα έστω και εκ των υστέρων...άμα είναι να δικαιωνόμαστε ηθικά μόνο να μην μπαίνουμε καν στον κόπο!!

δεν εχω απολυση μεταγενεστερη του ΙΔΕΚΕ

Αποσυνδεδεμένος stellinio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 02, 2010, 04:56:28 pm »
εεεμμ μα αν είχαμε απόλυση μεταγενέστερη της ημερομηνίας λήξης της σύμβασης του ΙΔΕΚΕ δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και δε θα το συζητούσαμε!! εγώ τλχστον ενώ έχω απόλυση με ημερομηνία ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ αυτής του ΙΔΕΚΕ, πηγαίνω στον οαεδ στις 30 ιούνη, όταν λήγει δλδ αυτή του ιδεκε ΧΩΡΙΣ να το αναφέρω για τους γνωστούς λόγους.. ;D τρέλα αυτοί, τρέλα και μεις!!!
Παιδια κι εγώ φέτος πήγα στις 23 Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν την απόλυση του ΙΔΕΚΕ με την απόλυση των ολοήμερων, εφόσον συμπλήρωνα τα ένσημα για να μπω ταμείο. Εγκρίθηκε αρχικά αλλα μετά από μερικές μέρες ήρθε τηλεφώνημα από ΟΑΕΔ και μου ζητάνε ενσημα και τελευταία απόλυση. Τα ψάξανε μέχρι αηδίας. Μου δίνουν περιθώριο 20 μέρες για να τα πάω... σιγά μην έχουν σταλεί τα ένσημα όσο για την απόλυση... Φοβάμαι ότι τελικά και να τα πάω θα μου πουν δε γίνεται να πάρω το επίδομα εφοσον έκανα την αίτηση μια βδομάδα πριν την τελευταία απόλυση. Το ρίσκαρα αλλά δεν ήμουν τυχερή. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω...:(
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 24, 2012, 11:13:30 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 02, 2010, 06:21:04 pm »
δεν επρεπε να πας πριν απολυθεις απο ΙΔΕΚΕ, ηταν παρανομο για αυτους να δεχθουν μαλλον να δωσουν ταμειο εφοσον τυπικα εργαζοσουν ακομα...

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 02, 2010, 06:30:02 pm »
Αχ μωρέ, τι να πω, να αυτά φοβάμαι stellinio. Ελπίζω να βρεις την άκρη. Να προτείνω κάτι; Αν πεις ότι δεν κατέθεσες την σύμβαση έργου με τη λογική ότι δεν ήξερες ότι χρησιμοποιείται και ως απόλυση; Αυτό θα το κάνεις για να μην φανεί ότι πήγες να τους αποκρύψεις στοιχεία και στην ουσία καλύτερα να φανείς άσχετη, παρά ότι πήρες το ρίσκο μήπως και δε το βρουν. Μετά θα σε συμβούλευα να βρεις έναν να σου κάνει μία πρόσληψη για δυο-τρεις μέρες με ημερομηνίες μεταγενέστερες της σύμβασης έργου κι έτσι δεν θα μπορούν να σου το κόψουν.

Και μια ερώτηση...Αφού το ΙΔΕΚΕ δεν δίνει βεβαίωση ενσήμων για το ΙΚΑ, όπως η δευτεροβάθμια στο πρωινό πρόγραμμα, και αφού ακόμα δεν έχουν φανεί στο σύστημα του ΙΚΑ τα ένσημα των τελευταίων μηνών: 1. πώς αυτοί στον ΟΑΕΔ το κατάλαβαν; και 2. πώς εμείς θα ζητήσουμε από το ΙΚΑ να φαίνονται χωρίς τις βεβαιώσεις;

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 02, 2010, 06:31:42 pm »
Αχ μωρέ, τι να πω, να αυτά φοβάμαι stellinio. Ελπίζω να βρεις την άκρη. Να προτείνω κάτι; Αν πεις ότι δεν κατέθεσες την σύμβαση έργου με τη λογική ότι δεν ήξερες ότι χρησιμοποιείται και ως απόλυση; Αυτό θα το κάνεις για να μην φανεί ότι πήγες να τους αποκρύψεις στοιχεία και στην ουσία καλύτερα να φανείς άσχετη, παρά ότι πήρες το ρίσκο μήπως και δε το βρουν. Μετά θα σε συμβούλευα να βρεις έναν να σου κάνει μία πρόσληψη για δυο-τρεις μέρες με ημερομηνίες μεταγενέστερες της σύμβασης έργου κι έτσι δεν θα μπορούν να σου το κόψουν.

Και μια ερώτηση...Αφού το ΙΔΕΚΕ δεν δίνει βεβαίωση ενσήμων για το ΙΚΑ, όπως η δευτεροβάθμια στο πρωινό πρόγραμμα, και αφού ακόμα δεν έχουν φανεί στο σύστημα του ΙΚΑ τα ένσημα των τελευταίων μηνών: 1. πώς αυτοί στον ΟΑΕΔ το κατάλαβαν; και 2. πώς εμείς θα ζητήσουμε από το ΙΚΑ να φαίνονται χωρίς τις βεβαιώσεις;
πολυ εξυπνο! πραγματι δεν υπαρχει απολυση .

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 02, 2010, 06:50:00 pm »
Και για να καλύψεις stellinio πλήρως τα νώτα σου, που λένε...Αυτοί θα σε ρωτήσουν γιατί κατέθεσες τα χαρτιά σου αφού ακόμα δούλευες. Εσύ να απαντήσεις ότι μετά τις 23 Ιουνίου δεν έκανες άλλο μάθημα, ούτε στο ΙΔΕΚΕ ούτε πουθενά κι ότι θεώρησες ότι η απόλυση που τους προσκόμισες  ότι τα πιάνει όλα. Κι αυτό το λέω γιατί ναι μεν το ΙΔΕΚΕ δεσμεύει μέχρι 30/6, αλλά πολλά προγράμματα ολοκληρώνονται πολύ πριν από αυτή την ημερομηνία, κάτι που δεν είναι σε θέση βέβαια να γνωρίζουν στον ΟΑΕΔ. Γενικά η λογική είναι να φαίνεσαι όσο πιο άσχετη γίνεται. Ο πρώτος στόχος είναι να κατευνάσεις τα πνεύματα και μετά να τους οδηγήσεις με τον ευγενικό σου τρόπο να σου πουν οι ίδιοι ότι απαιτείται απόλυση μεταγενέστερη του ΙΔΕΚΕ. Έτσι θα μπορείς να παρουσιάσεις και άλλη απόλυση, χωρίς να φαίνεται ότι το ήξερες και αυτό. Κι αν δεν στο πουν, εσύ πάλι θα παρουσιάσεις άλλη απόλυση, αφού θα έχεις ρωτήσει σε λογιστή...ε; με πιάνεις; Αν πιάσει αυτό, πολύ πιθανό κατά την άποψή μου, απλώς θα γίνει αλλαγή της κατάθεσης των δικαιολογητικών και αλλαγή έναρξης της επιδότησης.
Πώπω! Τρομάζω με τον εαυτό μου! Πού τα σκέφτομαι!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 02, 2010, 07:00:31 pm από Lucinda »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 02, 2010, 07:24:44 pm »
Και για να καλύψεις stellinio πλήρως τα νώτα σου, που λένε...Αυτοί θα σε ρωτήσουν γιατί κατέθεσες τα χαρτιά σου αφού ακόμα δούλευες. Εσύ να απαντήσεις ότι μετά τις 23 Ιουνίου δεν έκανες άλλο μάθημα, ούτε στο ΙΔΕΚΕ ούτε πουθενά κι ότι θεώρησες ότι η απόλυση που τους προσκόμισες  ότι τα πιάνει όλα. Κι αυτό το λέω γιατί ναι μεν το ΙΔΕΚΕ δεσμεύει μέχρι 30/6, αλλά πολλά προγράμματα ολοκληρώνονται πολύ πριν από αυτή την ημερομηνία, κάτι που δεν είναι σε θέση βέβαια να γνωρίζουν στον ΟΑΕΔ. Γενικά η λογική είναι να φαίνεσαι όσο πιο άσχετη γίνεται. Ο πρώτος στόχος είναι να κατευνάσεις τα πνεύματα και μετά να τους οδηγήσεις με τον ευγενικό σου τρόπο να σου πουν οι ίδιοι ότι απαιτείται απόλυση μεταγενέστερη του ΙΔΕΚΕ. Έτσι θα μπορείς να παρουσιάσεις και άλλη απόλυση, χωρίς να φαίνεται ότι το ήξερες και αυτό. Κι αν δεν στο πουν, εσύ πάλι θα παρουσιάσεις άλλη απόλυση, αφού θα έχεις ρωτήσει σε λογιστή...ε; με πιάνεις; Αν πιάσει αυτό, πολύ πιθανό κατά την άποψή μου, απλώς θα γίνει αλλαγή της κατάθεσης των δικαιολογητικών και αλλαγή έναρξης της επιδότησης.
Πώπω! Τρομάζω με τον εαυτό μου! Πού τα σκέφτομαι!

Ευχαριστώ Lucinda για τις συμβουλές. Στο τηλέφωνο βασικά τους είπα ότι τα μαθήματα είχαν τελειώσει και δεν δίδασκα πλέον γι αυτό πήγα με την πρώτη απόλυση...αυτό περίπου που μου είπες. Έπειτα τη σύμβαση δεν ήθελε να την δεχτεί σαν απόλυση...και καλά να κόψω το κεφάλι μου να βρω. Τώρα γιατί θέλουν και τα ένσημα αυτο δεν το καταλαβαίνω εφόσον δεν μετράνε για το επίδομα... Σκέφτομαι να ζητήσω μια βεβαίωση απόλυσης από το διευθυντή μου...και να την παρουσιάσω ως απόλυση. Αν με το καλό μου έχουν σταλεί και τα ένσημα.. Το πώς το βρήκαν ότι δούλευα κι αλλού ένας θεός το ξέρει. Ελπίζω παιδιά εσείς να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα...τα ψάχνουν υπερβολικά φέτος.

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 02, 2010, 08:50:46 pm »
Εννοείς την σύμβαση έργου από το ΙΔΕΚΕ; Αυτήν δεν ήθελε να δεχτεί, ε? Πώπω, θα το πάθω το έμφραγμα δεν τη γλιτώνω. Και πού να την βρούμε την απόλυση από το ΙΔΕΚΕ, αφού δεν δίνει; Και βεβαιώσεις ενσήμων πάλι πού να βρούμε; Αφού ούτε από αυτές δίνει το ΙΔΕΚΕ. Θα λιποθυμήσω!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 02, 2010, 09:33:16 pm »
Εννοείς την σύμβαση έργου από το ΙΔΕΚΕ; Αυτήν δεν ήθελε να δεχτεί, ε? Πώπω, θα το πάθω το έμφραγμα δεν τη γλιτώνω. Και πού να την βρούμε την απόλυση από το ΙΔΕΚΕ, αφού δεν δίνει; Και βεβαιώσεις ενσήμων πάλι πού να βρούμε; Αφού ούτε από αυτές δίνει το ΙΔΕΚΕ. Θα λιποθυμήσω!

Άσε κι εγώ πρώτη φορά δούλεψα με σύμβαση έργου και έχασα πάσα ιδέα. Αν ήξερα εκ των προτέρων... ίσως και να το ξανασκεφτόμουν..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)