*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι Κεντρικής Μακεδονίας 2009-2010  (Αναγνώστηκε 45474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

evants

• Επισκέπτης
Απ: Ωρομίσθιοι Κεντρικής Μακεδονίας 2009-2010
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:34:12 pm »
θα πεσει η βαση ωρομισθιας μολις κληθει η γ φαση και θα δουμε. το γιατι ανεβηκε το ξερεις. ΟΑΕΔ,ΟΑΕΔ,ΟΑΕΔ και ΠΔΣ,ΠΔΣ,ΠΔΣ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:34 »

Αποσυνδεδεμένος mireig

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:36:25 pm »
συγνωμη που περνετε τηλ. για ενημερωση?

Αποσυνδεδεμένος kasta1

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:42:03 pm »
dimfil,
κάθε φορά μετά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ανεβαίνει η βάση αναπλήρωσης, γιατί αλλάζουν τα δεδομένα. Εισέρχονται δηλ. στον πίνακα νέοι επιτυχόντες του διαγωνισμού που πριν δεν υπήρχαν λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας και διαιρούνται τα μόρια δια 2 του προηγούμενου διαγωνισμού για κάποιον που τα είχε πάει καλά. Φέτος προστέθηκε και το πρόβλημα του ΟΑΕΔ! Η δεύτερη χρονιά πάντως είναι πιο προβλέψιμη.

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:43:28 pm »
συγνωμη που περνετε τηλ. για ενημερωση?
[/2310503904 για ανατολικη θεσσαλονικη και 2310640260 για δυτικη.quote]

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:34 »

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 01:50:21 pm »
kasta1,
ευχαριστώ πολύ, αν και μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη η βάση και για αναπλήρωση και για ωρομισθία. Παιδιά καλή τύχη σε όλους και ελπίζω να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει...ΟΛΟΙ...
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος mireig

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 09:29:31 am »
Για την πιερια πια ειναι τα τηλεφωνα?

Αποσυνδεδεμένος helengeo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 11:03:04 am »
Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είναι η τρίτη φορά που δουλεύω ωρομίσθια και ήξερα ότι δεν έχουμε άλλες υποχρεώσεις πέρα από τις διδακτικές μας ώρες για τις οποίες και μας πληρώνουν (όταν μας πληρώνουν). Φέτος στο σχολείο που πήγα ήθελαν εκτός από εφημερία που έχω ξανακάνει ως εξυπηρέτηση να μου αναθέσουν τμήμα. Αυτό όμως δεν προβλέπεται πουθενά, έτσι δεν είναι; Σας ευχαριστώ

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 11:16:35 am »
δεν εχεις καμια υποχρεωση απολυτως να αναλαβεις τμημα και να κανεις εφημερια. αν θελουν να εφημερευει ή να αναλάβει ευθύνη 25 παιδιών καποιος ας παρουν μονιμο προσωπικο.μήπως πληρώνεσαι για την εξτρα εργασία; οσο τα ανεχομαστε αυτα φαινεται οτι συναινουμε στο αγος της ωρομισθιας. θεσε την αποψη σου ωστε να ξερουν ολοι οι μονιμοι ο,τι συμβαινει στην παιδεια,γιατι δεν ειναι γνωστα αυτα τα πραγματα.το μονο που θα μπορουσα να καταλαβω ειναι ο εκβιασμος-εμμεσα-οτι αν τους κανεις νουμερα θα .....πραγμα τραβηγμενο κατα τη γνωμη μου

Αποσυνδεδεμένος helengeo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 01:49:04 pm »
Έχεις απόλυτο δίκιο, evants. Ιδιαιτέρως όταν ήμασταν με την άλλη ωρομίσθια μας το έριξε στο πνεύμα συνεργατικότητας και ότι θα μας κάνουν στην άκρη οι άλλοι συνάδερφοι αν είμαστε αρνητικές. Δεν πρόκειται όμως να τους χαρίσω τίποτα. Φτάνει μετά από τρεις φορές επιτυχία στον Ασεπ και τρία χρόνια εκμετάλλευση και ακόμα στο περίμενε. Και όσο για τους συναδέρφους σίγουρα γνωρίζετε τι επικρατεί στα περισσότερα σχολεία. τρώγονται ποιος θα κάνει και τι θα κάνει. τουλάχιστον όμως πληρώνονται και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις.

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 02:26:36 pm »
δεν μπορω να ξεχασω την εικονα καθηγητων να τρωγονται για το ποιος θα δουλεψει λιγοτερο,θα εχει τις καλυτερες ωρες,δε θα αναλαβει γιορτες και εργασιες και την παραλληλη δημιουργια κλικας. και μιλαμε για ανθρωπους που δουλευουν 16 ωρες.τωρα αν δε σου μιλαν,στενοχωρια μεγαλη..εδω δε μιλιουνται οι μονιμοι μεταξυ τους! καλυτερα μπορω να πω για να μη σου φορτωνονται. το μονο που ξερω ειναι οσο σε φοβουνται,τοσο σε σεβονται.αλλα ας μας καλεσουν πρωτα  ???κι η δυτικη θεσσαλονικης που κατι ειχε ξεκινησει σταματησε.εχει κανεις καποιο νεοτερο;

Αποσυνδεδεμένος Vasiliki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 03:50:37 pm »
Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είναι η τρίτη φορά που δουλεύω ωρομίσθια και ήξερα ότι δεν έχουμε άλλες υποχρεώσεις πέρα από τις διδακτικές μας ώρες για τις οποίες και μας πληρώνουν (όταν μας πληρώνουν). Φέτος στο σχολείο που πήγα ήθελαν εκτός από εφημερία που έχω ξανακάνει ως εξυπηρέτηση να μου αναθέσουν τμήμα. Αυτό όμως δεν προβλέπεται πουθενά, έτσι δεν είναι; Σας ευχαριστώ

Καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε και να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, γιατί έτσι δεν 'κακομαθαίνουν' και οι διευθυντές και φοβούνται να επαναλάνουν την ίδια τακτική εκμετάλλευσης και στους υπόλοιπους. Λοιπόν, στο θέμα μας, δεν είναι μεσα στις υποχρεώσεις των ωρομισθίων να αναλαμβάνουν τμήμα, ούτε να κάνουν εφημερίες, ούτε να τρέχουν στο σχολείο πάνω από τρεις εργάσιμες μέρες. Δεν υποχρεώνονται να συνοδεύουν σε εκδρομές παρα μόνο εφόσον το επιθυμούν, ούτε να αναλαμβάνουν εξωσχολικές υποθέσεις του τύπου να πηγαίνουν χαρτιά σε δευτεροβάθμιες, τράπεζες κλπ. Τα λέω γιατί μας βρίσκουν 'μικρούς' ( :) ;) ) και μας εκμεταλλεύονται, Και εγώ την πάτησα, και εγώ έκανα τη χαζή γιατί φοβήθηκα να αντιδράσω, όμως κατάλαβα ότι η ανοχή μου σε τέτοια θέματα μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα μου μέσα στο σχολείο, αλλά επιπλέον ζημειώνει όλο το σώμα των ωρομισθίων, καθώς παγιώνει τη συμπεριφορά του κάθε διευθυντή απέναντι στους ωρομίσθιους γενικά.
Αυτά φιλικά και συναδελφικά.. :)

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 02, 2009, 08:15:29 pm »
" Δεν υποχρεώνονται να συνοδεύουν σε εκδρομές παρα μόνο εφόσον το επιθυμούν, ούτε να αναλαμβάνουν εξωσχολικές υποθέσεις του τύπου να πηγαίνουν χαρτιά σε δευτεροβάθμιες, τράπεζες κλπ. [/quote]

ειναι ασχετο με το θεμα βεβαια αλλα καλο να το προσεξει κανεις.πρεπει να πηγαινουμε στις εκδρομες εφοσον ειναι μερα δουλειας μας γιατι ειναι η μονη χασουρα που πληρωνομαστε και προσμετραται στα μορια

Αποσυνδεδεμένος Vasiliki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 01:06:39 pm »
" Δεν υποχρεώνονται να συνοδεύουν σε εκδρομές παρα μόνο εφόσον το επιθυμούν, ούτε να αναλαμβάνουν εξωσχολικές υποθέσεις του τύπου να πηγαίνουν χαρτιά σε δευτεροβάθμιες, τράπεζες κλπ.

ειναι ασχετο με το θεμα βεβαια αλλα καλο να το προσεξει κανεις.πρεπει να πηγαινουμε στις εκδρομες εφοσον ειναι μερα δουλειας μας γιατι ειναι η μονη χασουρα που πληρωνομαστε και προσμετραται στα μορια
[/quote]

Αναφερόμουν γενικότερα σε δικαιώματα ή μη ωρομισθίων..να σκεφτεί κανείς ότι με υποχρέωσαν να συνοδεύσω τμήμα ως ωρομίσθια ενώ είχα ήδη κλείσει το ωράριο μου τη συγκεκριμένη ημερα της εκδρομης..το κατέθεσα ως αρνητική εμπειρία ωρομισθίας, μαζι με τα υπολοιπα.. δεν καταλαβαίνω που το κακο αλλα τελοσπαντων, δεν ασχολούμαι περισσότερο.. ???

evants

• Επισκέπτης
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 03, 2009, 02:05:13 pm »
και καλα κανεις, μην εισαι ευθικτη.εχεις δικιο στα οσα γραφεις απλα καποτε κι εγω διαβασα κατι στο φορουμ και παραπλανηθηκα για καιρο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182695
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)