*

Ψηφοφορία

Θα εργαζόσασταν ταυτόχρονα σε φροντιστήριο και σαν ωρομίσθιος?

ΝΑΙ
69 (78.4%)
ΟΧΙ
13 (14.8%)
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
6 (6.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 87

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 01, 2009, 04:33:56 pm

Αποστολέας Θέμα: Φροντιστήριο&Ωρομίσθιος  (Αναγνώστηκε 8265 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dreamy

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Φροντιστήριο&Ωρομίσθιος
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 05:33:56 pm »
Επειδή είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ&απασχολεί πολλούς συναδέλφους ήθελα να δω&στατιστικά ποια είναι η αποψή σας για το ζήτημα.Είναι η πρώτη φορά που κάνω ψηφοφορία γιαυτό ζητώ κατανόηση για τυχόν λάθη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Φροντιστήριο&Ωρομίσθιος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:17 »

Αποσυνδεδεμένος dreamy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 05:37:53 pm »
Για να κάνω την αρχή προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο γιατί δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 07:57:56 pm »
 Εγώ πάντως έχω 3 συναδέλφους στο φροντιστήριο που συνδυάζουν και τα δύο, χωρίς να είχαν ποτε πρόβλημα με το ΙΚΑ ή την εφορεία. Μάλιστα  η μία εκ των τριών είχε ρωτήσει στο ΙΚΑ, όταν την προσέλαβαν ωρομίσθια, αν πρέπει να διακόψει την εργασία της στο φροντιστήριο, και η υπάλληλος της είπε ότι κανείς δε θα την καταγγείλει, διότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ένας άνθρωπος  δε μπορεί να ζήσει με 150-300 ευρώ και 10-15 ένσημα το μήνα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με τη μία κοπέλα είχαμε υποβάλει μαζί τα χαρτιά μας στον ΟΑΕΔ για το ταμείο ανεργίας. Πράγματι, κανείς δεν της είπε τίποτα, παρόλο που φαινόταν από τις απολύσεις της ότι δουλεύει παράλληλα σε φροντιστήριο και σε δημόσιο σχολείο ως ωρομίσθια.

Αποσυνδεδεμένος ks10

• Έμπειρο μέλος
  • VIVA LA VIDA
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:15:33 pm »
Έχω πάρει στο υπουργείο και έχω ρωτήσει 2 φορές μια πέρυσι και μία φέτος, θεωρείται παράνομο να είμαστε ωρομίσθιοι και να δουλεύουμε ταυτόχρονα σε φροντιστήριο ή ιδιωτικό σχολείο. Τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι δεν το είχαν διευκρινίσει και πολλά άτομα δούλευαν έτσι. Προσωπικά, δούλεψα φέτος μόνο σε σχολείο 12 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν να μην πάρω το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι.  :( Πού αλλού να βρούμε εργοδότη?? Στα ΙΕΚ? Ή μας το απαγορεύουν και εκεί? Μας αναγκάζουν να επιλέξουμε δεύτερη απασχόληση που να μην έχει σχέση με την εκπαίδευση...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 09:36:49 am από ks10 »
ΠΕ06

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:17 »

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:30:53 pm »
την περσινή χρονιά δούλευα και σε φροντιστήριο και ως ωρομίσθια σε γυμνάσιο και το έκανα αποκλειστικά για τα ένσημα. Το ξέρω ότι ρίσκαρα και μάλιστα άρχισα να φοβάμαι, όταν διάβασα στο forum πως κάπιοος "κάρθωσε" έναν ωρομίσθιο της ΠΔΣ από την Αριδαία στην Δευτεροβάθμια , με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί η προυπηρεσία του.
Τι να πω.... Αν στην περιοχή σου υπάρχουν χαφιέδες να προσεχεις :-\ :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 09:02:04 pm »
Πριν 2 χρόνια όταν ρώτησα στην πρωτοβάθμια που με κάλεσαν αν μπορώ να δουλεύω παράλληλα σε φροντιστήριο μου απάντησαν "Μα φυσικά. Πώς αλλιώς θα τα βγάλεις πέρα?" Πέρυσι δεν δούλεψα και δεν πήρα ταμείο. Δεν νομίζω ότι θα είχε κάποιος συμφέρον να μας "καρφώσει". Μονάχα αν προκαλούσαμε. Να δουλεύουμε για παράδειγμα σε ένα φροντιστήριο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή στο σχολείο που δουλεύουμε ως ωρομίσθιοι. Τότε κάποιος από ένα κοντινό φροντιστήριο θα είχε συμφέρον να μας καρφώσει. Αν όμως δουλεύω ως ωρομίσθια 50χμ από το φροντιστήριο και να με πάνε στον προϊστάμενο φαντάζομαι ότι θα κάνει τα στραβά μάτια.
Το ΙΚΑ είναι κάθετα υπέρ του εργαζομένου και δεν τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη απόφαση. Σου λένε ότι και αλλοδαπός να είσαι ,χωρίς χαρτιά, εμας μας ενδιαφέρει η ασφαλιστική κάλυψη του εργαζομένου.

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 09:05:32 pm »
Εγώ θα ήθελα να μάθω αν ταυτόχρονα μπορείς να πάρεις ένσημα από πδσ κ φροντιστήριο.Για τα 25 ένσημα ,πως πρέπει να είναι οι ώρες σου απλωμένες στην βδομάδα κ πόσες ώρες συνολικά πρέπει να δουλεύεις ,για να δικαιούσαι 25 ένσημα?Όποιος ξέρει ,παρακαλώ να μου απαντήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος eleniCH06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:18:44 pm »
Ειμαστε σοβαροι? φυσικα ναι!!!!!!!!!!!!!!!! Οποιος τολμουσε να με καταγγειλει μεχρει Ευαγγελατο θα εφτανα που λεει ο λογος και θα τους ξεφτυλιζα................................. Να δω ποιος απο αυτους θα ζουσε με 300Ε καθε οποτε τα παιρναμε και αυτα και με 0Ε 4 μηνες το καλοκαιρι............ οι αλητες!!!!!!!!!!!!!! συγχιστηκα η αδιοριστη και μεχρι να αρχισουν τα ολοημερα ανεργη καθηγητρια..............
δευτερη ζωη δεν εχει

Αποσυνδεδεμένος dreamy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:23:47 pm »
Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά αν δεν σου τύχει κάποιος <παράξενος> για να σε καρφώσει μπορείς να δουλεύεις και στα δύο απλά θα είσαι παράνομος.Το θέμα είναι μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον πχ για το διορισμό σου?(ελπίζουμε να μη μείνουμε μια ζωή στην ωρομισθία!)και να υπάρξει κάποιο κώλυμα η σιγά μην κάτσουν να ψάχνουν τι έκανες στο παρελθόν,επειδή από ότι ξέρω έχει πολλή γραφειοκρατία ο διορισμός!Όσον αφορά τα ένσημα αυτό που ξέρω είναι ότι μπορείς να πάρεις μόνο μέχρι 1 την ημέρα κ πρέπει να δουλεύεις τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα!Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με!

Αποσυνδεδεμένος dreamy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 10:54:15 pm »
Επίσης,να ρωτήσω όσοι εργάζεστε ταυτόχρονα κ σε φροντιστήριο κ σαν ωρομίσθιοι είχατε αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου ως προς να σας προσαρμόσει το πρόγραμμα για να τα συνδυάζετε κ τα δύο ή άλλου είδους προβλήματα?Με συγχωρείτε για την υπομονή στο θέμα κ τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά έχω αρκετούς συναδέλφους που είναι σε αυτό το δίλημμα κ προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ! :)

Αποσυνδεδεμένος xalakis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 11:17:18 pm »
Επίσης,να ρωτήσω όσοι εργάζεστε ταυτόχρονα κ σε φροντιστήριο κ σαν ωρομίσθιοι είχατε αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου ως προς να σας προσαρμόσει το πρόγραμμα για να τα συνδυάζετε κ τα δύο ή άλλου είδους προβλήματα?

εξαρταται.

σε μια περιοχη οπου βριθει απο την ειδικοτητα σου, εχει το πανω χερι κ κανει ο,τι θελει.

αμα ειστε μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριου, οχι μονο δε θα πει οχι για την ωρομισθια, αλλα μπορει και να σου επιτρεψει να δουλευεις κ σε 2 φροντηστηρια ταυτοχρονα!!

σε μενα προσωπικα ετσι εγινε περισυ. αμα σου δινει απο 2 εως 10 ωρες, καταλαβαινει οτι δε σου φτανουν για να ζησεις, οποτε κανει τα στραβα ματια (η συμβαση του ΙΚΑ ειναι ακρως αυστηρη, μπορει να σου κανει μηνυση ακομη κι αν πινεις καφε σε αλλο φροντιστηριο!!)

οσο για την ωρομισθια: περισυ με τις λιγες ωρες τα φερνα βολτα, φετος που μου δινει περισσοτερες δε θα παω σε αλλο φροντ, αλλα προσπαθω να τις "χωρεσω" σε στανταρ χρονοζωνη, για να αφησω αλλη χρονικη ζωνη διαθεσιμη για ωρομισθια.

τωρα το αν θα το καταφερω, ειναι αλλο θεμα. αλλα δεν τον πειραζει..

κι αμα τον πειραζει, ξυδι. ::) οχου..

Αποσυνδεδεμένος dreamy

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 11:39:18 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση!Άρα είναι καθαρά θέμα ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, όλα είναι σχετικά δηλαδή!Πάντως η ψηφοφορία μέχρι τώρα τείνει στο να συνδυάζονται κ τα δύο άρα πιστεύω ότι εκφράζει κ το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 11:41:26 pm »
Εγώ θα ήθελα να μάθω αν ταυτόχρονα μπορείς να πάρεις ένσημα από πδσ κ φροντιστήριο.Για τα 25 ένσημα ,πως πρέπει να είναι οι ώρες σου απλωμένες στην βδομάδα κ πόσες ώρες συνολικά πρέπει να δουλεύεις ,για να δικαιούσαι 25 ένσημα?Όποιος ξέρει ,παρακαλώ να μου απαντήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φυσικα μπορεις,το κανω χρονια εγω,μην ακους διαφορα παραμυθια.Με μια ωρα την ημερα παιρνεις τα ενσημα σου αλλα οχι ολο το ποσο του επιδοματος ανεργιας το οποιο σχετιζεται με τις αποδοχες που εχεις.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2009, 11:42:00 pm »
Η πλειοψηφία για να μην πω όλοι οι ωρομίσθιοι δουλεύουν σε 1 ή και 2 ακόμα δουλειες (πρωί και απόγευμα) αν είναι στο ολοήμερο για να τα βγάλουν πέρα. Και φυσικά κανονικότατα με ΙΚΑ και δεν τρέχει τίποτα. Όσο για το πρόγραμμα πάντα βρίσκεις την άκρη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182623
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)