0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλήθεια όταν λες 12-13
saint καλωσήρθες στην πραγματικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση Η ίδια δεν έχω δουλέψει σε ΙΙΕΚ αλλά έχω 2-3 πολύ κοντινά άτομα που το έχουν κάνει (και το κάνουν ακόμα). Τραβάνε τα μαλλιά τους για το (ανύπαρκτο) επίπεδο των "μαθητών" και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διεύθυνση τα μαθήματα, τους μαθητές-πελάτες και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.Ας βάλουμε κάτω μερικά δεδομένα:1. οι πελάτες πληρώνουν και ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν το χαρτί. Άρα ότι και να κάνεις (εσύ κακομοίρη εκπαιδευτικέ) με τους προφορικούς βαθμούς, στο τέλος θα έχεις φροντίσει να δώσεις από πριν τα θέματα των εξετάσεων ΚΑΙ τις απαντήσεις και ότι και να γράψουν θα βάλεις αυτό που χρειάζεται για να περάσουν το μάθημα.2. οι μαθητές στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά που δεν είχαν κάποια άλλη διέξοδο στην ζωή τους και θεώρησαν ότι άμα έχουν κι ένα "χαρτί" θα έχουν λίγο περισσότερο ήλιο στην μοίρα τους. Μέγα ψέμα, αλλά όλοι θέλουμε να παραμυθιαζόμαστε.3. συνήθως οι μαθητές δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο τα χρήματα που καταβάλλουν (οι γονείς τους συνήθως) και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούν την "φοίτησή" τους στο ΙΙΕΚ ως ... φοίτηση. 4. η αμοιβή των εκπαιδευτών είναι σημαντικά κατώτερη από αυτή των δημοσίων. Φέτος οι φίλοι μου, πτυχιούχοι πολυτεχνείου, υποψήφιοι διδάκτορες, δουλεύουν με 10 ευρώ καθαρά την ώρα.Στα δημόσια ΙΕΚ το επίπεδο των μαθητών δεν είναι καλύτερο, αλλά η βαθμολόγηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα καθώς εδώ ο μαθητής δεν είναι πελάτης και οι απουσίες μπαίνουν πιο αυστηρά. Οι συνθήκες μαθήματος όμως είναι κατά κανόνα χειρότερες.
Όχι καλέ δεν υπάρχει βάση δεδομένων.