0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης στο σύνδεσμο που δίνεται για το άρθρο αυτό (στα ΝΕΑ) έχει, σε μορφή εικόνας, "10 μαθήματα προς τους γονείς - τι πρέπει να κάνουν για να μάθει το παιδί τους να μελετά"με τις αυτονόητα ή όχι και τόσο ενέργειες που μπορούν να ακολουθήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Εγώ επανειλημμένα έχω ζητήσει από γονείς να μην κρατάνε το βιβλίο την ώρα που το παιδί τους προσπαθεί να διαβάσει. Ειδικά όταν ακολουθούν αυτή την πρακτική στην Γ' λυκείου, τρελαίνομαι! Το τι έχω ακούσει για μανάδες που ξενυχτάνε διαβάζοντας ιστορία και βιολογία μαζί με τα βλαστάρια τους, δε λέγεται! Εμένα πάντως η μαμά μου τελευταία φορά με "εξέτασε" στην α' δημοτικού και αυτό μου έκανε πολύ καλο, γιατί έμαθα να αυτοπειθαρχώ και να είμαι υπεύθυνη για ό,τι αναλάμβανα στη ζωή μου.
Και όμως, υπάρχουν ακόμη γονείς που, ενώ τους λες ότι δε χρειάζεται να κάνει το παιδί παραπάνω ώρες για 1 συγκεκριμένο μάθημα, σου λένε ότι επειδή δεν έχουν οι ίδιοι την υπομονή να κρατούν το βιβλίο, σε πληρώνω να το κάνεις εσύ! Δηλαδή αυτή η φράση να του κρατάς το βιβλίο... τι να πω Αυτενέργεια μηδέν!
Θα ήθελα να προσθέσω και το αμίμητο που μου έχει συμβεί και μόλις το θυμήθηκα. Πριν από πολλά χρόνια μια μαμά μού ζήτησε να της κάνω ιδιαίτερο 1 ώρα ιστορία... για να κάνει μετά μάθημα στο γιόκα της, που έγραφε διαγώνισμα. Όταν τη ρώτησα, γιατί να μην του κάνω απευθείας εγώ μου είπε το εξής: Ααα, δε γίνεται, γιατί εσύ μπορείς να έρθεις μόνο μεσημέρι και κοιμάται εκείνη την ώρα το πουλάκι μου Ε τότε, λέω, να κάνουμε έναν κόπο, μια και γράφει το παιδί και να έρθω κατά τις 9.30 το βράδυ. Απάντηση: αχ, δε γίνεται κοπέλα μου, γιατί εκείνη την ώρα ... θέλει να κοιμηθεί το χρυσό μου, είναι κουρασμένο!! ... και έκανα μάθημα στη μαμά!