PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ 2ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ?..
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ 2ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ?.. (Αναγνώστηκε 4105 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
entropia
Νέο μέλος
ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ 2ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ?..
«
στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2009, 10:25:40 am »
Tweet
Geia se olous!
Tha mporouse kapoios na mou exigisei ti ginetai me to orologio programma sta dithesia dimotika kai tin didaskalia ton agglikon se afta? Eimai diorismeni se ena mikro nisaki - tourkia meria - kai epeidi den simplirono orario sto gimnasio likeio, simfona me ton nomo, prepei na kalipso to orario mou me didaskalia stin protovathmia, diladi sto dithesio dimotiko tou nisiou - pragma pou den me peirazei - alla i diefthintria tou sholeiou thelei soni kai kala na me sproxei sto oloimero (pragma pou den me exipiretei katholou, gia pollous logous) ishirizomeni oti sta dithesia den ginontai mathimata agglikon stin proini zoni!?! Daskaloi den ehoun erthei akoma sto nisi kai den eho kai kapoion na sinenoitho mazi tou.....
Eho vrei omos ta shetika FEK tou 2005 kai 2006 opou lene oti to mathima ton agglikon prepei na didasketai kanonika sta sholeia (efoson diatithetai kathigitis aftis tis eidikotitas) horis na xeperna tis 3 ores evdomadiaios ana taxi kai to sinolo ton oron ana taxi evdomadiaios na min einai pano apo 30. Eho dei kai to ipodeigmatiko programma ton dithesion alla stin praxi den eho katalavei pos mporei na ginei afto horis na einai se varos kapoion allon mathimaton....Lambanomenou ipopsi otii sta dithesia einai i proti, i triti kai i tetarti se ena tmima kai oi ipoloipes taxeis se ena allo kai me mathimata memonomena ana taxi alla kai sindidaskalies kai ola ta parerlkomena....Tha mporouse kapoios pou gnorizei na mou exigisei?
Efharisto prokatavolika
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ 2ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ?..
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:04:04 »
kyra_daskala
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #1 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2009, 11:10:32 am »
Δεν προβλέπεται από το νόμο η διδασκαλία των αγγλικών στο πρωινό πρόγραμμα των 1/ 2/ και 3/θέσιων Δημοτικών σχολείων.
Υπάρχουν πολλές ώρες που απαιτείται συνδιδασκαλία και για την καλύτερη λειτουργία των ολιγοθέσιων σχολείων τα 45' χωρίζονται σε ημίωρα διδασκαλίας της μιας τάξης και σιωπηρής εργασίας της άλλης τάξης. Όταν δε μιλάμε για 2/θέσια ή και 1/θέσια σχολεία συναντάται συχνά και η αλληλοδιδακτική.
Εδώ θα δεις πως κατανέμεται ο χρόνος στα ολιγοθέσια σχολεία...
http://paroutsas.jmc.gr/monothesio3.htm
Τέλος στα 2/θέσια σχολεία δεν μοιράζονται οι τρεις μικρές τάξεις μαζί και οι τρεις μεγάλες μαζί σε άλλο τμήμα.
Στο ένα τμήμα είναι η Α και η Γ-Δ και στο άλλο η
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του
entropia
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2009, 02:50:34 pm »
Σ'ευχαριστώ που μου απάντησες, αλλά το site, που μου 'εστειλες δεν έχει όλεσ τις πληροφορίες.... 'οντος έχει ενα μερος του ΦΕΚ 1280_13_9_2005, που αφορά το ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων, όλων των θέσεων, αλλά στο ΦΕΚ 1139-2006, που αφορά την 'Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο' αφού παρουσιάζει τα μαθήματα και την κατανομή των ωρων στα ολιγοθέσια, ΑΚΡΙ
Καταγράφηκε
smarw
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2009, 03:02:40 pm »
έχω δουλέψει ωρομίσθια(ολοημερο) σε δυο 2/θεσια μέχρι τώρα και μάλιστα σε διαφορετικες πόλεις της περιφέρειας μου!!!!Κανένα δεν είχε αγγλικά στο πρωινό προγραμμα...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 02:04:04 »
kyra_daskala
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Σεπτεμβρίου 06, 2009, 03:08:07 pm »
Δεν είχα υπ΄όψιν μου αυτό το ΦΕΚ, αλλά έχοντας διδάξει σε ολιγοθέσιο σχολείο, πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να εντάξουν τα Αγγλικά σε 2/θεσιο σχολείο. Δεδομένου κι όλας ότι σε τέτοια σχολεία υπάρχει και έλλειψη χώρων.
Στο τετραθέσιο που ήμουν εγώ και είχα το τμήμα συνδιδασκαλίας, με το συνάδελφο των Αγγλικών επειδή έπρεπε να κάνει τα 3/2 στις Γ και Δ τάξεις, χωρίζαμε το τμήμα την ώρα των μαθηματικών.
Δηλαδή για 1 45λεπτο και 1 20λεπτο είχε την Τρίτη και τους έκανε Αγγλικά και εγώ είχα την Δ να τους κάνω μαθηματικά και το άλλο 45λεπτο και το 1 20λεπτο πήγαινε η Δ για Αγγλικά και είχα εγώ μόνη της τη Γ Δημοτικού για μαθηματικά.
Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα.... ο συνάδελφος των αγγλικών έκανε μάθημα στο διάδρομο του σχολείου. Τις υπόλοιπες ώρες τις συμπλήρωνε στο Ολοήμερο του δικού μας σχολείου αλλά και του διπλανού χωριού.
Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με άλλα 2/θέσια σχολεία και να δεις πως και αν εφαρμόζεται αυτό που λεει το ΦΕΚ.
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο