*

Αποστολέας Θέμα: Χρειάζομαι την γνώμη σας!!!  (Αναγνώστηκε 7261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος epapan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έρχονται και καλύτερα. Don't panic!!!!
    • Προφίλ
Χρειάζομαι την γνώμη σας!!!
« στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:17:15 pm »
Στο Νηπιαγωγείο όπου βρίσκομαι, υπάρχει ένα νήπιο του οποίου οι γονείς βρίσκονται εν διαστάσει. Στον Αγιασμό, το νήπιο βρισκόταν με την μητέρα του. Κάποια στιγμή μπαίνει ο πατέρας και λέει να μην δίνουμε το παιδί στη μητέρα του και ότι έχει προβλήματα με τη σύζυγο. Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της κηδεμονίας ,ποιά πρέπει να είναι η στάση μας?
Ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Χρειάζομαι την γνώμη σας!!!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:11 »

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:38:25 pm »
Αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της κηδεμονίας ούτε υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα, τότε δεν μπορείτε υποθέτω να μη δίνετε το παιδί στη μητέρα του, γιατί έτσι λέει ο πατέρας. Μπορεί και η μητέρα με την ίδια λογική να πει να μην το δίνετε στον πατέρα... Το παιδί έδειχνε καλά με τη μητέρα του?

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:41:40 pm »
Άμα τους πεις,εμάς δε μας ενδιαφέρουν τα οικογενειακά σας,δεν είμαστε δικαστήριο.... :-\

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:46:43 pm »
Άμα τους πεις,εμάς δε μας ενδιαφέρουν τα οικογενειακά σας,δεν είμαστε δικαστήριο.... :-\

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:53:11 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:51:42 pm »
Έτσι κι αλλιώς θα συμπληρώσουν το έγγραφο σχετικά με το ποιος θα παίρνει το παιδί από το σχολείο.
Αφού δεν υπάρχει επίσημη απόφαση δικαστηρίου για την κηδεμονία, εξαρτάται τώρα από το ποιος από τους δύο έχει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού. Ξεκαθάρισέ το (ζήτα χαρτί) για να είσαι καλυμμένη. Επίσης ενημέρωσε οπωσδήποτε την σύμβουλο. Μην ανακατευτείς σε τέτοιες "οικογενειακές" διαμάχες, εκείνη είναι υπεύθυνη για να καλέσει τους γονείς και να λύσει το θέμα.
Είχαμε παρόμοια περίπτωση πέρισυ η οποία μας "έβγαλε την πίστη" μέχρι το καλοκαίρι!!!!!! :P Άστα...ου μπλέξεις με τέτοια... ::)

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ
Όταν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου...δεν υπάρχει "σωστό" γι' αυτούς... :-\ Δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβήξαμε εμείς! :-X
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:53:52 pm από sophie »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sedix

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Εκπαιδευση ?? ποια εκπαιδευση ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:53:42 pm »
Εαν οι γονεις ειναι χωρισμενοι θα ζητησεις να μαθεις ποιος εχει την επιμελεια και αυτο θα σου το φερουν εγγραφως !!

μονο σε αυτον που εχει την επιμελεια μπορεις να δινεις το παιδι . Σε κανενα αλλον !!

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2009, 10:57:36 pm »
ωχ τη καημένη τη ψυχούλα μου
τι τραβάει
όλα αυτό τα πληρώνει
 :-\

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 12:14:57 am »
ενημέρωσε την σχολικη σύμβουλο για να είσαι καλυμενη κ οτι σου πει αναλόγως πράττεις . ξεκαθάρισε με τους γονεις οτι αυτο δεν ειναι σωστο για το παιδι κ ουτε εισαι αρμοδια να λυσεις τα οικογενειακα τους .επειδή οι γονεις ειναι παραξενα φρουτα μην  βρεθείς με καμια μήνυση στο βιογραφικό σου εδω δεν μπορουν να τα βρουν για το καλο του πααιδιού τους εσενα θα φυλάξουν.την σύμβουλο επιγόντως
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος julie21

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 12:59:21 am »
Πρόσεξε πάρα πολύ μου έτυχε την πρώτη φορά που δούλεψα σε σχολείο και ντρεπόμουν να μιλήσω... ερχόταν η μητέρα να μου θάβει τον πατέρα , ο πατέρας μια από τα ίδια στο τέλος κατέληξα να κάνω τον οικογενειακό σύμβουλο , έφευγα από το σχολείο μια ώρα αργότερα για να τους μιλάω!!! Το σχολείο ήταν ιδιωτικό φυσικά και ο διευθυντής δε με βοήθησε ποτέ γιατί απλά του άρεσε αυτή η κατάσταση!!!!!

Αν υπάρχει κάποιο χαρτί να το ζητήσεις , αν δεν σου το δείξουν στείλε μια επιστολή πους να τους εξηγήσεις ότι δεν πρόκειται να εμπλακείς και να τα βρουν μόνοι τους (πιο κομψά)..

Καλό κουράγιο!!!

Αποσυνδεδεμένος ranza

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:11:32 am »
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλες-όλους που τοποθετήθηκαν.Είμαι νέο μέλος αλλά σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και βλέπω πως δίνονται συμβουλές για διάφορα θέματα.Το δικό μου αγχος είναι ότι στην τάξη μου έχω παιδί-Μαρτυρα του Ιεχωβά και από ότι έμαθα από την συνάδελφο που είναι μόνιμη εκεί, ο πατέρας είναι που δυσκολεύει τα πράγματα. Πώς θα πρέπει να συμπεριφερθώ π.χ αν τα παιδιά ρωτήσουν γιατί ο Κωστάκης δεν ΄κάνει το σταυρό του? Πώς την χαρακτηρίζουμε αίρεση, Τι????Από τι απαλλάσεται το παιδί???????

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:32:15 pm »
  Αν και δεν έχω καθόλου αντίστοιχη εμπειρία,νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να το αντιμετωπίσεις όπως οποιοδήποτε αλλόθρησκο παιδί δηλ να μην αφήσεις να αισθανθεί άσχημα επειδή είναι μειοψηφία, να αισθανθεί αποδεκτό και μέλος της ομάδας...Ένα απ' τα μηνύματα που θέλουμε να περνάμε δεν είναι και η ανοχή στο διαφορετικό; Σου δίνει την αφορμή να το κάνεις πράξη...Με το να πεις ότι καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει και πως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι και αυτό είναι το όμορφο, έχεις απαντήσει στα παιδιά..
Όταν λες ο πατέρας δυσκολεύει τα πράγματα τι εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος epapan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Έρχονται και καλύτερα. Don't panic!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:44:57 pm »
Ίσως μπορεί να βρεθεί κάποια προσευχή - ευχή που να ικανοποιεί τα παιδιά και να μην εγείρονται τέτοιου είδους ζητήματα. Η δομή της κοινωνίας μας συνεχώς αλλάζει. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά αλλόθρησκα παιδιά.Η προσέγγιση στην πίστη θα πρέπει να περιέχει μυνήματα αγάπης και σεβασμού.

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας!!!

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 06:02:11 pm »
επειδή εχω κ γω για πρωτη φορα το ιδιο θέμα φέτος με μάρτυρα του ιεχωβα  μου ειπαν να απευθυνθω στην σύμβουλο . ομως επειδή οπως αναφέρθηκε θα πρεπει να σέβεσαι το διαφορετικο στην περιπτωση της προσευχης δεν εχεις θέμα.εμενα ο γονιος μου ειπε να μην συμμετε΄χει καθολου ουτε σε προσευχη ουτε σε χριστουγ γιορτη , εθνικές εορτές .πχ αν κανουμε δεντρακια χριστουγεν ως κατασκευη τα χριστουγεννα δεν θελει να συμμετεχει το παιδι . εκει ειναι το θεμα για μένα πχ εγω το βάζω για βοηθο μου να μοιρασουμε υλικα να κτλ αν ομως μου πει εγω κυρια ποτε θα κάνω τι του λες? δεν θελει η μαμα !! αντε να δουμε στην πράξη
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 06:31:46 pm »
Δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Θα διηγηθώ το προσωπικό μου παράδειγμα. Όταν ήμουν στο δημοτικό, είχα πει στη δασκάλα την ώρα των θρησκευτικών ότι δεν πιστεύω στο θεό κλπ (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είχα πει..). Η δασκάλα, θυμάμαι, είπε τότε κάτι σε στυλ ότι δεν είναι κακό να πιστεύω κάτι διαφορετικό, αλλά όταν μεγαλώσω θα καταλάβω (και κατάλαβα πολλά περισσότερα χεχε).
Το θέμα, πιστεύω, είναι το πως έχουν μάθει το παιδί τους οι γονείς να κατανοεί αυτά τα πράγματα (δεν είναι πάντα εύκολο).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182845
  • Σύνολο θεμάτων: 19475