0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
επειδή εχω κ γω για πρωτη φορα το ιδιο θέμα φέτος με μάρτυρα του ιεχωβα μου ειπαν να απευθυνθω στην σύμβουλο . ομως επειδή οπως αναφέρθηκε θα πρεπει να σέβεσαι το διαφορετικο στην περιπτωση της προσευχης δεν εχεις θέμα.εμενα ο γονιος μου ειπε να μην συμμετε΄χει καθολου ουτε σε προσευχη ουτε σε χριστουγ γιορτη , εθνικές εορτές .πχ αν κανουμε δεντρακια χριστουγεν ως κατασκευη τα χριστουγεννα δεν θελει να συμμετεχει το παιδι . εκει ειναι το θεμα για μένα πχ εγω το βάζω για βοηθο μου να μοιρασουμε υλικα να κτλ αν ομως μου πει εγω κυρια ποτε θα κάνω τι του λες? δεν θελει η μαμα !! αντε να δουμε στην πράξη
Παράθεση από: maraki28 στις Σεπτεμβρίου 13, 2009, 06:02:11 pmεπειδή εχω κ γω για πρωτη φορα το ιδιο θέμα φέτος με μάρτυρα του ιεχωβα μου ειπαν να απευθυνθω στην σύμβουλο . ομως επειδή οπως αναφέρθηκε θα πρεπει να σέβεσαι το διαφορετικο στην περιπτωση της προσευχης δεν εχεις θέμα.εμενα ο γονιος μου ειπε να μην συμμετε΄χει καθολου ουτε σε προσευχη ουτε σε χριστουγ γιορτη , εθνικές εορτές .πχ αν κανουμε δεντρακια χριστουγεν ως κατασκευη τα χριστουγεννα δεν θελει να συμμετεχει το παιδι . εκει ειναι το θεμα για μένα πχ εγω το βάζω για βοηθο μου να μοιρασουμε υλικα να κτλ αν ομως μου πει εγω κυρια ποτε θα κάνω τι του λες? δεν θελει η μαμα !! αντε να δουμε στην πράξηΝομίζω ότι πρώτα πρέπει να δώσεις στο γονιό να καταλάβει ότι αν το παιδί του δεν συμμετέχει θα αισθάνεται το ίσιο άσχημα και ότι έτσι ξεχωρίζει. Αν το πεις στο γονιό με όμορφο τρόπο, δεν νομίζω να αρνηθεί. Τώρα, αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι κάνουμε στο παιδί κατήχηση και ΄τιι το βάζουμε με το ζόρι να κάνει προσευχή κλπ. Δίνεις στο γονιό να καταλάβει ότι σέβεσαι τη διαφορετικότητα, αλλά αυτή η διαφορετικότητα δεν πρέπει να κάνει το παιδί να ξεχωρίζει. Διαλέγεις μαι προσευχή ουδέτερη, αν πρέπει να κάνεις προσευχή (ας μην μπούμε πάλι σε αυτή τη συζήτηση) και αν το παιδιί δεν θέλει να κάνει το σταυρό του (αν πρέπει να γίνεται ο σταυρός) το αφήνεις. Αν τώρα ρωτήσουν τα άλλα παιδιά τους εξηγείς και τους μιλάς για τη διαφορετικότητα, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και για πρότζεκτ διαπολιτισμικότητας, διαφορετικότητας.
Να το βάζεις πίσω πίσω στην προσευχή,ώστε κανένας να μην το βλέπει αν κάνει το σταυρό του ή όχι.Και ο γονιός ευχαρηστιμένος και τα παιδιά δε θα το ξεχωρίσουν.
Παράθεση από: TEM στις Σεπτεμβρίου 13, 2009, 06:48:52 pmΝα το βάζεις πίσω πίσω στην προσευχή,ώστε κανένας να μην το βλέπει αν κάνει το σταυρό του ή όχι.Και ο γονιός ευχαρηστιμένος και τα παιδιά δε θα το ξεχωρίσουν.Πολύ φοβάμαι TEM ότι αυτού του είδους ο χειρισμός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημία στο παιδί κυρίως, καθώς του περνάς με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως οφείλει να κρύβει τη διαφορετικότητά του.
Παράθεση από: angelika στις Σεπτεμβρίου 13, 2009, 10:53:10 pmΠαράθεση από: TEM στις Σεπτεμβρίου 13, 2009, 06:48:52 pmΝα το βάζεις πίσω πίσω στην προσευχή,ώστε κανένας να μην το βλέπει αν κάνει το σταυρό του ή όχι.Και ο γονιός ευχαρηστιμένος και τα παιδιά δε θα το ξεχωρίσουν.Πολύ φοβάμαι TEM ότι αυτού του είδους ο χειρισμός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημία στο παιδί κυρίως, καθώς του περνάς με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως οφείλει να κρύβει τη διαφορετικότητά του. Συμφωνώ.
Ακούγοντας όλες αυτές τις περιπτώσεις (και άλλες πιο ακραίες ίσως) εξοργίζομαι!Γιατί να γίνεται τέτοιος προσυλητισμός στα παιδιά; Ας αποφασίζουν τα ίδια τι θέλουν να ακολουθήσουν στα 18 τους. Οι "παραδόσεις" μας μάραναν...
Παράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 14, 2009, 12:51:57 amΑκούγοντας όλες αυτές τις περιπτώσεις (και άλλες πιο ακραίες ίσως) εξοργίζομαι!Γιατί να γίνεται τέτοιος προσυλητισμός στα παιδιά; Ας αποφασίζουν τα ίδια τι θέλουν να ακολουθήσουν στα 18 τους. Οι "παραδόσεις" μας μάραναν...Κοίτα Landau, καλώς ή κακώς, όλοι γεννιόμαστε μέσα σε συγκεκριμένα πολιτισμικά πλαίσια. Γεννιέσαι Έλληνας π.χ., μαθαίνεις να είσαι περήφανος για την ιστορία του τόπου σου, της οικογένειάς σου... Δεν τα επέλεξες όλα αυτά αλλά είναι εκεί. Αν είχες γεννηθεί Κινέζος και βουδιστής, μην αμφιβάλλεις πως θα υπερασπιζόσουν με ζήλο τις θέσεις σου. Και η αθεϊα μία φιλοσοφική θέση είναι. Εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτό να ενηλικιωθείς tabula rasa χωρίς να σου μεταδοθεί από τους μέντορές σου ένα ιδεολογικό πλέγμα. Οι παραδόσεις απλά καλλιεργούν την έννοια του ανήκειν, την αίσθηση του ότι είσαι μέλος σε μία κοινότητα.Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η παιδεία των ανθρώπων δεν είναι ασκημένη όχι στην ανοχή, αλλά στην κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Και εκεί ακριβώς ξεκινάει η δική μας δουλεια