*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη μέρα στο σχολείο !!  (Αναγνώστηκε 15880 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος epapan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έρχονται και καλύτερα. Don't panic!!!!
    • Προφίλ
Πρώτη μέρα στο σχολείο !!
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 08:48:39 am »
Καλή αρχή σε όλους !!!
Θα ήθελα να ρωτήσω για το τι έχετε προγραμματίσει να κάνετε αύριο (πρώτη μέρα).
Προσωπικά σκεφτόμουν αυθόρμητο παιχνίδι στις γωνιές, παιχνίδια γνωριμίας, καθώς και "διαδρομές" στο χώρο της τάξης.

:) :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πρώτη μέρα στο σχολείο !!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:39 »

Αποσυνδεδεμένος mxatzimarkou

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μια φορα στα 1000 χρονια γινεται η αγαπη αιωνια!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:14:13 am »
 Kαλημερουδια! Εγω δεν εργαζομαι ακομα ως διορισμενη σε δημοσιο νηπιαγωγειο αλλα ευελπιστω για μετα τα Χριστουγεννα παντως.  Συνηθως στην ταξη μου πρωτη μερα προσπαθώ να εξικοιωθούν τα παιδια με τον χωρο, τις γωνιες, παιζουμε το παιχνιδι με την μπαλα, οπου σε κυκλο τα παιδια πετούν την μπαλα το ενα στο άλλο, και λενε το ονομα τους. Στην συνέχεια φτιάχνουμε απο κανσον ενα μικρό ταμπελάκι σε κάποιο σχεδιο, π.χ. καραβακι , οπου γραφουν το ονομα τους οσα μπορουν μονα τους και το κρεμαμε στον λαιμο. Ετσι βλεπεις ποια παιδια ξερουν να γραφουν και να κοβουν , για να εχεις μια πρωτη εικονα ;)
Πριν σχολασουμε συνηθως τους διαβαζω το παραμύθι ''πρώτη μέρα στο σχολείο'', και μετα ζωγραφιζουν σε χαρτι την πρωτη εντυπωση που τουσ δινει το νεο τους σχολειο η ταξη.
Αυτα  :) :) :)

Εχεις να προτεινεις  κανα παιχνιδι γνωριμιας?

Αποσυνδεδεμένος julie21

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 12:06:33 pm »
Από τα ωραιότερα παιχνίδια γνωριμίας είναι να πάρεις ένα κουβάρι μεγάλο αντί για μπάλα. Ξεκινάει η νηπιαγωγός και λέει το όνομα της και κάτι που της αρέσει πολύ πχ είμαι η Julie και μ αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζω..και κρατώντας την άκρη πετάει το κουβάρι μέχρι όλα τα παιδιά να κρατάνε ένα σημείο της κορδέλας και να πάει σε όλους.. και εκεί που όλοι νομίζουν ότι τέλειωσε ζητάς από το τελευταίο παιδί να στείλει πίσω το κουβάρι λέγοντας όμως αυτή τη φορά τι είπε το παιδάκι που του το πέταξε!

Μ αυτό το διπλό παιχνίδι λοιπόν ξετυλίγεις το κουβάρι και ο κύκλος γίνεται σαν ιστός αράχνης , ακούγονται όλα τα παιδιά και μετά καλούνται να θυμηθούν και το παιδί που τους πέταξε το κουβάρι, κάτι που συνήθως δε γίνεται και προκαλεί πολύ γέλιο!!!

Αποσυνδεδεμένος zouki

• Νέο μέλος
  • *
  • χαλαραααα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 12:34:41 pm »
ενα αλλο παιχνιδι γνωριμιας εκτος απο αυτα τα δυο που ειναι πολυ ωραια κ στην πραξη ειναι με τη βοηθεια ενος φακου. στον κυκλο το καθε παιδι παιρνει τον φακο, τον αναβει κ τον στρεφει προς το προσωπο του. τα υπολοιπα πρεπει να φωναξουν "πες μας το ονομα σου κ πες το φωτεινα" .την δευτερη η την τριτη μερα που θα εχουν εξοικοιωθει κ λιγο μπορουμε να παιξουμε κ το παιχνιδι με τον καθρεπτη. το καθε παιδι παιρνει τον καθρεφτη,λεει το ονομα του αλλα περιγραφει κ τι βλεπει, πχ εχω μαυρα μαλλια, καστανα ματια κτλ. τους αρεσει πολυ. και στις 2 περιπτωσεις καλο ειναι η νηπιαγωγος να κανει την αρχη ωστε να ξεμπλοκαρουν κ τα π;ιδια.
πε60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:07:39 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 02:58:28 pm »
Eυχαριστω κοριτσια, τον ιστο τον εχω ξανακουσει. Ο φακος και ο καθρεπτης πολυ ωραιες ιδεες.

Αποσυνδεδεμένος epapan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Έρχονται και καλύτερα. Don't panic!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 03:37:19 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας. Είναι φοβερές.!!!

Ένα άλλο παίχνιδι γνωριμίας
Σε ένα μπωλ πλαστικό βάζουμε καραμέλες (ζελεδάκια).Κάθε παιδί σηκώνεται, παίρνει μια καραμέλα και γυρνώντας προς τα παιδιά, λέει το όνομα του και κάτι για τον εαυτό του.Μπορείς να διαπραγματευτείς την ένα προς ένα αντιστοίχιση(τόσες καραμέλες όσες και τα παιδιά) ή να μετρήσουν τα παιδιά τις καραμέλες που περισσεύουν.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2009, 11:06:15 pm »
Είναι πολύ νωρίς για τέτοια μαθηματικά εκτός κι αν έχεις μεγάλα νήπια και πολύ δουλεμένα.
Εξερευνήστε το χώρο του σχολείου (που να βάζουν τα πραγματά τους, πού καθόμαστε, πού τρώμε κ.λ.π.), συνδυάζοντάς τον με κανόνες, την αυλή, χορέψτε, δοκιμάστε το χόκι πόκι που τα ξετρελαίνει, παίξτε παιχνίδια γνωριμίας. Προτιμήστε απλές δραστηριότητες με απλούς κανόνες που τελειώνουν γρήγορα, αρχίστε να εισάγετε τις ρουτίνες που θα εδραιώσετε. Γενικά επιλέξτε εύκολα πράγματα που θα τα ενθουσιάσετε ώστε να θέλουν να ξαναέρθουν, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τους "σατανικούς"  ;D ;D ;D σκοπούς σας (κανόνες- ρουτίνες- όρια). Θυμηθείτε ασκήσεις χαλάρωσης προς το τέλος.
ΠΕ60

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 08:42:54 am »
Καλημερα. Ritalamp τι ασκησεις χαλαρωσης προτεινεις?

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2009, 02:27:36 pm »
Από το πιο απλό ξαπλωνουμε στο πάτωμα και ακούμε χαλαρωτική μουσική ή ήχους της θάλασσας ή του δάσους, μέχρι λίγο πιο ενδιαφέρον με χρήση της αναπνοής. (π.χ. φουσκώνω ένα μπαλόνι στην κοιλιά μου- τρεις εισπνοές- και μετά μια καρφιτσούλα μου το σκάει- παρατεταμμένη εκπνοή). Όταν χρησιμοποιείτε την αναπνοή τα παιδιά να είναι καθιστά ή ξαπλωμένα με λυγισμένα γόνατα και να μην επαναληφθούν οι αναπνοές πάνω από 2 το πολύ τρεις φορές (ζολίζομαι γκρεμίζομαι). Επίσης μαθετέ τους να σηκώνονται αργά ειδικά όταν είναι ξαπλωμένα. Δε χρειάζετε να διαρκέσει πολύ η δραστηριότητα, όμως είναι ιδανική για να πέσεί η ένταση ειδικά μετά από διάλειμμα ή έντονη κινητική δραστηριότητα.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 07:03:57 pm »
εγω για τη χαλαρωση χρησιμοποιω το ροζα ροζαλια απο τη λιλιπουλολη. μ αρεσει πολυ κ αρεσει και στα παιδια.οταν γινεται στο τελος της μερας βαζω μετα τη χαλαρωση και το αντιο λιλιπουπολη

Αποσυνδεδεμένος gioulitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τα ζουζούνια μου - ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 09:09:46 pm »
Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω κατι ως προς την 1η μέρα στο σχολείο. Προσλήφθηκα στη δ' φάση, οπότε δεν έχω παρουσιαστεί καν,.. αλλά μου είπαν πως επειδή είμαστε λίγα άτομα ενδεχομένως οι τοποθετήσεις να βγουν την Τετάρτη και την Πέμπτη να πρέπει να είμαι στο σχολείο. Όλα τα παραπάνω μου είναι γνωστά και οικεία, αλλά... Δεν γνωρίζω εγώ ακόμη το σχολείο, δεν το έχω εξερευνήσει εγώ ακόμη πως θα το κάνω με τα παιδιά; Σκέφτομαι πως αν με στείλουν σε ολοήμερο, θα υπάρχει φαντάζομαι ήδη άλλη νηπιαγωγός η οποία θα έχει ξεκινήσει ήδη και όλα αυτά θα τα έχει κάνει. Αν με στείλουν σε κλασικό αλλάζει. Μπερδεύτηκα. Τι κάνω;

Υ.Γ.: το παιχνίδι γνωριμίας με την αράχνη είναι τέλειο. Το έχω εφαρμόσει πολλές φορές στις πρακτικές και σε παιδικούς, εκδηλώσεις, πάρτι κλπ και τα παιδιά τρελαίνονται. ;D

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 10:20:17 pm »
Μπορεις να το κανεις μαζι με τα παιδια , να σου μιλησουν καποια περσινα για το πως δουλευανε στις γωνιες κα να κερδισεις χρονο στην..ξεναγηση  ;D συζητωντας τι θα τους αρεσε να κανουν σε καθε γωνια. θα προτεινουν ωραια πραγματα και ολοι μαζι θα δειτε τι βολευει.μεχρι την αλλη μερα θα εχεις δει το χωρο ανετα

Αποσυνδεδεμένος gioulitsa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τα ζουζούνια μου - ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 12:56:20 am »
kathyk σευχαριστώ πάρα πολύ. Με ξεμπλοκάρισες με δυο κουβέντες.  ;)

Εννοείται πως μόλις πάω τελικά, θα σας πω εντυπώσεις.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2009, 09:08:27 am »
καλη αρχη! :D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871