*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς  (Αναγνώστηκε 35200 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vnikolitsa

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ... Οι επόμενες κινήσεις μάς
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:04:21 pm »
Κοleygr εαν θελεις στο κειμενο που θα συνταξεις μπορουμε να υπογραψουμε οσοι ενδιαφερομαστε και να το στειλουμε επισης και στο email της νεας υπουργου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:44:32 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:25:51 pm »
Κοleygr εαν θελεις στο κειμενο που θα συνταξεις μπορουμε να υπογραψουμε οσοι ενδιαφερομαστε και να το στειλουμε επισης και στο email της νεας υπουργου.
vnikolitsa, η ιδέα σου ακούγεται καλή αλλά βρίσκω 2 δυσκολίες σε αυτό που ζητάς...

1) Το κείμενο πρέπει να σταλεί άμεσα γιατι αν χάσουμε κι άλλο χρόνο, θα είναι δύσκολο να βγεί καινούρια υπουργική απόφαση... Ήδη φαίνεται δύσκολο με δεδομένο πως έχουν αρχίσει να καλούν... Το κακό λοιπόν είναι πως δε μπορούμε να περιμένουμε ουτε κάν λίγες ημέρες μέχρι να μαζευτούν οι υπογραφές...

2) Είμαι φυσικός και όχι φιλόλογος, στις πανελλήνιες είχα πάρει 9 στην έκθεση!!!
Φοβάμαι λοιπόν πως το κείμενο που θα γράψω, θα είναι σε προσωπικό επίπεδο και θα θέλει πολλές αλλαγές μέχρι να σας πείσω να υπογράψετε... Εξάλου, αν παρακολουθήσεις λίγο τα μηνύματά μου... (στο pde και το meafora) έχω ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και δεν είμαι σήγουρος οτι εκφράζει την πλειοψηφία...

Οπότε λέω να το στείλω προσωπικά... Άν βέβαια υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί και θέλει, ας το κάνει αυτός και να υπογράψω κι εγώ...
Τέλος, αν το κάνω εγώ ο ίδιος προσωπικά, μπορώ να παραθέσω την ψηφοφορία που είχαμε κάνει εδώ στο pde και να δείξω έτσι πως το αίτημά μου (και όχι το κείμενό μου) εκφράζει την πλειοψηφία από εμάς...

ΥΓ: Είμαι ανοιχτός σε επιπλέον συζήτηση... Απλώς αναφέρω τη γνώμη μου με βάση τις δυσκολίες που βρήκα...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:38:55 pm »
vnikolitsa, η ιδέα σου ακούγεται καλή αλλά βρίσκω 2 δυσκολίες σε αυτό που ζητάς...

1) Το κείμενο πρέπει να σταλεί άμεσα γιατι αν χάσουμε κι άλλο χρόνο, θα είναι δύσκολο να βγεί καινούρια υπουργική απόφαση... Ήδη φαίνεται δύσκολο με δεδομένο πως έχουν αρχίσει να καλούν... Το κακό λοιπόν είναι πως δε μπορούμε να περιμένουμε ουτε κάν λίγες ημέρες μέχρι να μαζευτούν οι υπογραφές...

2) Είμαι φυσικός και όχι φιλόλογος, στις πανελλήνιες είχα πάρει 9 στην έκθεση!!!
Φοβάμαι λοιπόν πως το κείμενο που θα γράψω, θα είναι σε προσωπικό επίπεδο και θα θέλει πολλές αλλαγές μέχρι να σας πείσω να υπογράψετε... Εξάλου, αν παρακολουθήσεις λίγο τα μηνύματά μου... (στο pde και το meafora) έχω ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και δεν είμαι σήγουρος οτι εκφράζει την πλειοψηφία...

Οπότε λέω να το στείλω προσωπικά... Άν βέβαια υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί και θέλει, ας το κάνει αυτός και να υπογράψω κι εγώ...
Τέλος, αν το κάνω εγώ ο ίδιος προσωπικά, μπορώ να παραθέσω την ψηφοφορία που είχαμε κάνει εδώ στο pde και να δείξω έτσι πως το αίτημά μου (και όχι το κείμενό μου) εκφράζει την πλειοψηφία από εμάς...

ΥΓ: Είμαι ανοιχτός σε επιπλέον συζήτηση... Απλώς αναφέρω τη γνώμη μου με βάση τις δυσκολίες που βρήκα...
Καταλαβαινω απολυτα τους ενδοιασμους σου .Εγω προτεινα τις υπογραφες πιστευοντας οτι αλλιως εισακουγεται ενας και αλλιως πολλοι.Δεν ξερω εαν μπορει να αλλαξει η υπουργικη αποφαση για φετος,ωστοσο αυτο θα ηταν πολυ ευχαριστο.Θα ηθελα μονο να συμπληρωσω οτι οι υπογραφες στην επιστολη του aristos2 μαζευτηκαν σ'ενα βραδυ Κυριακης.

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:45:21 pm »
Εντάξει... με έπεισες...
Θα το φτιάξω το βράδυ και θα το βγάλω εδώ σε αυτό το θέμα...
Απλώς μάλλον πως θα δυσκολευτώ λίγο να γράψω κάτι πιο γενικό απ ότι είχα στο μυαλό μου...
Λέω να το αφήσουμε μέχρι Δευτέρα ξημερώματα το πολύ ωστε να υπογράψουν αρκετοί... και παράλληλα να μή χάσουμε πολύ χρόνο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:44:32 »

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:53:08 pm »
Τέτοιου τύπου παρατυπίες σαν αυτές που περιγράφονται πιο πάνω για την πδσ μπορούν να γίνουν και για τους ωρομίσθιους; Και αν ναι πώς μπορούμε να το ελέγχουμε; Αν πάρουμε τηλέφωνο στη δευτεροβάθμια και ζητήσουμε τα ονόματα όσων προσελήφθησαν στην ωρομισθία είναι υποχρεωμένοι να μας τα δώσουν; Σήμερα έπαιρνα τηλ. στη δευτεροβάθμια από τις 9 το πρωι μέχρι τη 1 το μεσημέρι και το τηλέφωνο μιλούσε συνεχώς. Αύριο έχω σκοπό να πάω από εκεί, για να ρωτήσω τι γίνεται με τους ωρομίσθιους και θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται, για να τους αντιμετωπίσω όπως πρέπει.
Υ.Γ. Μπράβο σε όσους αγωνίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Αποσυνδεδεμένος xristis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 10:56:37 pm »
Φίλοι μου ,

Κανένας κόπος μας νομίζω δεν  πάει  χαμένος .  Είναι  Μεγάλη  Επιτυχία  μας  το  ότι  ήδη  το θέμα των Αξιοκρατικών Κριτηρίων

αποτελεί κεντρική θέση της νέας Κυβέρνησης.

Υποθέτω  ότι  Άμεσα , για τη ΠΔΣ , θα ισχύσουν  αντικειμενικά  κριτήρια  Προσλήψεων  μέσα από τους ισχύοντες Πίνακες

Αναπληρωτών , για να  ακυρωθούν από αύριο  επι  τέλους ,  όλες  οι προεκλογικές προσλήψεις.

Άς  δώσουμε  λίγες μέρες ακόμα περιθώριο στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 11:49:01 pm »
Είναι  Μεγάλη  Επιτυχία  μας  το  ότι  ήδη  το θέμα των Αξιοκρατικών Κριτηρίων αποτελεί κεντρική θέση της νέας Κυβέρνησης.
Υποθέτω  ότι  Άμεσα , για τη ΠΔΣ , θα ισχύσουν  αντικειμενικά  κριτήρια  Προσλήψεων  μέσα από τους ισχύοντες Πίνακες Αναπληρωτών , για να  ακυρωθούν από αύριο  επι  τέλους ,  όλες  οι προεκλογικές προσλήψεις.
Άς  δώσουμε  λίγες μέρες ακόμα περιθώριο στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ

φίλε μου... αυτά περιμέναμε (τα κριτήρια) και απο την άλλη κυβέρνηση... και έμειναν στα λόγια!
Που αν δεν είχαν μείνει, δεν θα είχα πέσει εκει που έπεσαν...
Αν δε δω πράξεις... δεν πιστεύω τίποτα! Ουτε απο τους μεν, ούτε απο τους δε.
Καθημερινά... ενημερώνομαι απο το διαδίκτυο και ψάχνω κάθε είδηση που κυκλοφορεί και αναμένω....
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 12:06:27 am »
Φίλοι μου , Κανένας κόπος μας νομίζω δεν  πάει  χαμένος .  Είναι  Μεγάλη  Επιτυχία  μας  το  ότι  ήδη  το θέμα των Αξιοκρατικών Κριτηρίων αποτελεί κεντρική θέση της νέας Κυβέρνησης.Υποθέτω  ότι  Άμεσα , για τη ΠΔΣ , θα ισχύσουν  αντικειμενικά  κριτήρια  Προσλήψεων  μέσα από τους ισχύοντες Πίνακες Αναπληρωτών , για να  ακυρωθούν από αύριο  επι  τέλους ,  όλες  οι προεκλογικές προσλήψεις.  Άς  δώσουμε  λίγες μέρες ακόμα περιθώριο στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ

Εγώ μπερδεύτηκα. ::)

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 03:58:50 am »
Το κείμενο που κατα την προσωπική μου εκτίμηση πρέπει να στείλουμε άμεσα στην καινούρια υπουργό είναι το εξής:

Η πρώτη σας πρόκληση

Αξιότιμοι κυρία Υπουργέ και κύριε υφυπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε για την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας. Ο ρόλος που αναλαμβάνετε είναι αντικειμενικά ο πιο βαρυσήμαντος ρόλος όσον αφορά το μέλλον της χώρας μας. Η παιδεία σε κάθε χώρα είναι αυτή που μακροπρόθεσμα καθορίζει το μέλλον της και έτσι οι όποιες αποφάσεις λάβετε από τη θέση που κατέχετε σήμερα θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια ακόμα.
   Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως ακόμα και η πιο απλή φαινομενικά απόφαση που θα λάβετε θα πρέπει να ληφθεί μετά από πολύ σκέψη, με μεγάλη υπευθυνότητα και με πολλές επιφυλάξεις. Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αυτές κιόλας τις μέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε την πρώτη σας πρόκληση από τη θέση αυτή…
   Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) μπαίνει αυτές τις ημέρες σε εφαρμογή σε όλα τα λύκεια της χώρας μας. Είναι μάλιστα ένα πρόγραμμα που δεν επιδέχεται επιπλέον καθυστερήσεις για ευνόητους λόγους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα της ΠΔΣ καταλαβαίνετε πως ότι  είναι να γίνει πριν τη γενίκευση της έναρξης του προγράμματος, επιβάλλεται να γίνει άμεσα και σωστά.
   Το πρόβλημα με την ΠΔΣ  είναι πως (από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε) μέχρι και σήμερα οι προσλήψεις γίνονται χωρίς κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο… Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι προσλήψεις γίνονται με αδιαφανή, αναξιοκρατικό και εντελώς απαράδεκτο τρόπο. Με δεδομένο μάλιστα πως η προϋπηρεσία από  την ΠΔΣ αναγνωρίζεται επίσημα στους πίνακες ωρομίσθιων, αναπληρωτών και διορισμών… μιλάμε εν τέλει για αναξιοκρατικούς και αδιαφανείς διορισμούς εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία!
   Μετά από συνεχείς συζητήσεις
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13845.0 ) ,  ακόμα και ψηφοφορία
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13736.0 ), έχουμε πλέον καταλήξει πως η λύση του ανωτέρω προβλήματος είναι απλή… Να γίνονται οι προσλήψεις με βάση τα μόρια που αναγνωρίζονται στους πίνακες των ωρομίσθιων. Στο κάτω-κάτω όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΠΔΣ κατατάσσονται στο θεσμό των ωρομίσθιων από το ίδιο το κράτος. Γιατί να μην προσλαμβάνονται και με τον ίδιο τρόπο;
   Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως η ζητούμενη καινούρια υπουργική απόφαση επιβάλλεται να περιλαμβάνει ρύθμιση ώστε να μη δίνονται περισσότερες ώρες σε κάποιον με λιγότερα μόρια (ειδάλλως θα υπάρξουν πολλές παρατυπίες από τους υπεύθυνους υφιστάμενους σας). Όπως επίσης ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει ρύθμιση για αιτήσεις στα λύκεια που ενδιαφέρουν τον κάθε εκπαιδευτικό  (έναντι των βιογραφικών που μέχρι σήμερα καταθέτουμε άτυπα στα λύκεια χωρίς συνήθως να παίρνουμε ούτε αριθμό πρωτοκόλλου)
   Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η πρώτη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε δείχνοντας πυγμή και βούληση υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας (που απ’ ότι βλέπουμε είναι κάτι που περιλαμβάνεται και στα δικά σας πιστεύω)
   Τέλος σας ενημερώνουμε πως πολλοί από εμάς έχουμε ήδη καταφύγει σε νομικά μέσα ή είμαστε αποφασισμένοι να καταφύγουμε σε αυτά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά την ΠΔΣ και καταστρατηγεί το Άρθρο 4 του συντάγματος.
( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15381.0 )

Με εκτίμηση των λόγων σας και προσμονή των πράξεών σας
(Υπογραφές)

ΥΓ1: Όποιος ενδιαφέρεται να το υπογράψει μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα με 1)ονοματεπώνυμο, 2)διορισμένος ή αδιόριστος 3)Ειδικότητα ολογράφως (πχ φυσικός)

ΥΓ2: Είμαι ανοιχτός σε τροποποιήσεις ωστε να εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερους. Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας το γράψει να το συζητήσουμε.

ΥΓ3: Είμαι της άποψης οτι το πολύ μέχρι τη Δευτέρα (για να μην πω σήμερα) το κείμενο πρέπει να σταλεί... αλλιώς δεν θα έχει και πολλά περιθώρια να κάνει κάτι απο φέτος!

ΥΓ4: Όποιος έχει κάποια ιδέα για να το στείλουμε και αλλού (εκτός το meafora)... το προτείνει.

ΥΓ5: Αν εν τέλει δεν εκφράζει κανέναν σας... Το στέλνω εγώ προσωπικά ( Σας είχα προειδοποιήσει οτι δυσκολεύομαι να γράψω :) )

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 08:52:20 am »
Μπράβο για τον αγώνα σου, ενάντια στο έως τώρα αίσχος, το σχετικό με την ΠΔΣ.

Επειδή αναζητώ το mail της νέας Υπουργού, σε τηλ. μου στο γραφείο της και σε συνομιλία μου με υπάλληλο εκεί, με διαβεβαίωσε ότι πάγωσαν οι όποιες μέχρι τώρα διαδικασίες και σε νέα εγκύκλιο θα μπουν προϋποθέσεις αξιοκρατικές για τις κλήσεις.

Ελπίζω ό,τι μου είπε να ισχύσει μέχρι κεραίας.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:12:38 am »
Επειδή αναζητώ το mail της νέας Υπουργού, σε τηλ. μου στο γραφείο της και σε συνομιλία μου με υπάλληλο εκεί, με διαβεβαίωσε ότι πάγωσαν οι όποιες μέχρι τώρα διαδικασίες και σε νέα εγκύκλιο θα μπουν προϋποθέσεις αξιοκρατικές για τις κλήσεις.
Ελπίζω ό,τι μου είπε να ισχύσει μέχρι κεραίας.
μακάρι να είναι αλήθεια!!!!!!!!
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:13:39 am »
Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο και μακαρι να γινει.Εμεις ομως για καλο και για κακο ας στειλουμε την επιστολη του Koleygr.

Αποσυνδεδεμένος alexpap

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μια σκέψη γεμίζει την απεραντοσύνη
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:37:22 am »
καλημέρα!!διαβάζοντας τα ευχάριστα περι πιθανής πρόσληψης ωρομισθίων ΠΔΣ από πίνακα, χάρηκα....κ πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο να ακούσω τα ευχάριστα νέα ή έστω την πιθανότητα να γινουν έτσι οι προσλήψεις...απάντησε μια κυρία, η οποία ορθά κοφτά μου είπε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει , ότι εξαρτάται από τις διευθύνσεις κ ότι...δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με το άν αλλάξει κ γίνεται η πρόσληψη από πίνακες!!!ακούτε;;;δεν ξέρει τίποτα...σαν να το άκουγε πρώτη φορά...περαστικά μας παίδες!!!

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:53:05 am »
καλημέρα!!διαβάζοντας τα ευχάριστα περι πιθανής πρόσληψης ωρομισθίων ΠΔΣ από πίνακα, χάρηκα....κ πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο να ακούσω τα ευχάριστα νέα ή έστω την πιθανότητα να γινουν έτσι οι προσλήψεις...απάντησε μια κυρία, η οποία ορθά κοφτά μου είπε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει , ότι εξαρτάται από τις διευθύνσεις κ ότι...δεν ξέρουν τίποτα σχετικά με το άν αλλάξει κ γίνεται η πρόσληψη από πίνακες!!!ακούτε;;;δεν ξέρει τίποτα...σαν να το άκουγε πρώτη φορά...περαστικά μας παίδες!!!

To τηλ. στο γραφείο της Υπουργού : 210 3443900
Ο άνθρωπος που μου απάντησε σε αυτό το τηλέφωνο μου είπε ξεκάθαρα πως πάγωσε η όποια διαδικασία είχε ξεκινήσει και θα τεθούν νέα αξιοκρατικά κριτήρια.
Αυτά ...
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά