*

Αποστολέας Θέμα: Απορίες για Καθήκοντα-Υποχρεώσεις  (Αναγνώστηκε 6573 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος italikoulis

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απορίες για Καθήκοντα-Υποχρεώσεις
« στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 01:02:57 am »
Γεια σας,
είμαι για πρώτη χρονιά αναπληρωτής φέτος κι έχω κάποιες απορίες:
1) Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ωράριο πάνω από 21 ώρες/εβδομάδα με τις extra ώρες πληρωμένες ως υπερωρία (πηγαίνοντας σε πάνω από 2 σχολεία?)
2) Είμαστε υποχρεωμένοι, όπως οι μόνιμοι, να κάνουμε εφημερίες εάν είμαστε σε 3 σχολεία?
3) Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε να μας ανατεθούν εξωδιδακτικές εργασίες όταν έχουμε υπερωριακό ωράριο και μάλιστα σε 3 σχολεία? .... (πότε θα προλαβαίνουμε?)
4) Κι ένα που δεν έχω καταλάβει πως και πότε το προλαβαίνουμε: Αυτό το ρημάδι το πιστοποιητικό υγείας για να το βγάλουμε έγκαιρα (όπως απαιτείται), πότε θα πάμε σε τόσους γιατρούς κι επιτροπές εντός προθεσμίας, αφού εννοείται πως τις ώρες αυτές κάνουμε (καθημερινά) μάθημα στο σχολείο.... Πως γίνεται πρακτικά? Παίρνουμε άδεια κι αν ναι,τι είδους κι από ποιον?
Έχει κάποιος ιδέα για όλα αυτά?? Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 01:04:37 am από italikoulis »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Απορίες για Καθήκοντα-Υποχρεώσεις
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:55 »

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 02:44:23 pm »
καλησπερα!
οποιος ειναι σε 3 σχολεια δεν κανει εφημεριες και σου παραθετω το ΦΕΚ: http://www.ypepth.gr/docs/efhmeries_ekdromes_fek170.pdf
το πιστοποιητικο υγιειας μπορει να το πας σε ενα μηνα, καποιοα μερα θα σε βολεψει ;) ;)
για τα υπολοιπα αγνοω...

να ρωτησω και εγω κατι: εχω 17 ωρες σε ενα σχολειο και 4 σε αλλο. στο προγραμμα μπορουν να με βαλουν οποως βολευονται οι προγραμματιστες η υπαρχει καποιος περιορισμος: π.χ μπορει αυτες τις 4 ωρες να πηγιανω καθε μερα η "πρεπει" να μου τις μαζεψουν σε 1-2 μερες;;
αν υπαρχει και καποια σχετικη ρυθμιση/διαταξη/νομος θα ηταν χρησιμο!!
ευχαριστω πολυ

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 11:40:03 pm »
Καλησπέρα και από μένα. Σήμερα μας έδειξε η Διευθύντρια ένα έγγραφο που αφορά στις άδειες των αναπληρωτών, ομως είπε ότι θα μας το δώσει να το διαβάσουμε από βδομάδα γιατί θέλει να το μελετήσει η ίδια. Ερωτώ, λοιπόν, αν ξέρει κάποιος τι γίνεται όταν θέλεις να πάρεις λίγες ώρες άδεια για να πας το μωρό για εμβόλιο. Ο περσινός διευθυντής με άφηνε έτσι, στο μιλητό. Φέτος που είμαι σε άλλο σχολείο και αρκετά πιο μακριά δεν το κόβω να γίνεται έτσι. Οπότε μήπως ξέρει κανείς τι χαρτιά χρειάζονται; Επίσης,είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε υπεύθυνοι τάξης; Ρωτώ γιατί τη σελίδα που ανέφερε η epistimik δεν μου την ανοίγει.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2009, 11:53:19 pm »
Και κάτι άλλο που ξέχασα.Επιτρέπεται ωρομίσθιος ή και αναπληρωτής να κάνει εφημερία στον 7ο μήνα κύησης; >:( >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:55 »

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2009, 12:19:17 am »
Ο ωρομίσθιος δεν κάνει εφημερίες.Η αναπληρώτρια λογικά αν είναι έγκυος επίσης δεν κάνει.Το βλέπω από την καθαρά ανθρώπινη πλευρά του το θέμα!Σκοπός είναι να υπάρχει κατανόηση από τους συναδέλφους.Υπεύθυνος τμήματος ο αναπληρωτής μπορεί να γίνει και φυσικά πάντα του αναθέτουν τμήμα!
La vita e bella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 09, 2009, 11:25:52 pm »
Μήπως ξέρει κανείς τι σημαίνει πρακτικά υπεύθυνος βιβλιοθήκης; Εννοώ είναι από τις δύσκολες ή χρονοβόρες εργασίες; Γιατί από ό,τι είδα μου την ετοιμάζουν να μου τη σερβίρουν οσονούπω!!

Αποσυνδεδεμένος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 06:54:32 am »
α) ο αναπληρωτής κάνει και υπερωρίες και εφημερίες κανονικά....
β) πάνω από 2 σχολεία όμως, κάνει εφημερία μόνο στο σχολείο τοποθέτησης και όχι διάθεσης.....πάνω από 3 σχολεία δεν κάνει εφημερίες!!!
γ) μπορεί να του ανατεθεί και τμήμα....(η νομοθεσία λέει πως καλό είναι να αποφεύγεται, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις!!!)  άρα ο διευθυντής καλύπτεται νομικά σε αυτό!!!
δ) αν αρνηθείς τις υπερωρίες (μέχρι 5 ώρες μπορεί να σου "φορτώσει" ο σύλλογος- για παραπάνω  ώρες, χρειάζεται έγκριση από υπεπθ)....έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς.....τότε συνεδριάζει το υπηρεσιακό συμβούλιο και σου τις ....αναθέτει ξανά!!!!(με μια διαφορά...θα είσαι στην κόντρα με το διευθυντή του σχολείου σου και δε σε συμφέρει)

όσον αφορά στο πότε θα προλάβεις να κάνεις χαρτιά-γραφειοκρατικά έγγραφα κτλ....πες το διευθυντή σου απλά πως: αύριο δεν έρχομαι..πάω να κάνω χαρτιά και να κόψεις το λαιμό σου.....  δεν έχω δυϊκή υπόσταση να βρίσκομαι και σε νοσοκομείο και σε διεύθυνση και σχολείο και υπερωρία...όταν τελειώσω, σήμερα, αύριο(;) θα επιστρέψω!!! και ρίξ' του και ένα ειρωνικό χαμόγελο...μην περιμένεις να σου πει ναι ή όχι....απλά τον ενημερώνεις αποφασιστικά πως την επόμενη μέρα...θα λείπεις!!! :P :P :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 12:41:50 pm »
Και κάτι άλλο που ξέχασα.Επιτρέπεται ωρομίσθιος ή και αναπληρωτής να κάνει εφημερία στον 7ο μήνα κύησης; >:( >:( >:( >:(

Μπήκα στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου.
Ο διευθυντής με ρώτησε αν μπορώ στην κατάστασή μου να αναλάβω τη γιορτή της 28ης με μία άλλη συνάδελφο.
Απάντησα θετικά.
2 μέρες μετά κάναμε την τακτική 1η συνεδρίαση του συλλόγου.
Καμία εξωδιδακτική ασχολία δεν μου ανέθεσαν και με απάλλαξαν και από εφημερίες.

Δεν ξέρω αν το έκαναν καλή θελήσει ή βάσει νόμου τον οποίο αγνοώ.  :)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 04:31:37 pm »
δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι αναπληρωτες (δε μιλαω για ωρομισθιους γιατι ειναι διαφορετικο το καθεστως)συνεχως γκρινιαζουν για τις εξωδιδακτικες εργασιες (υπευθυνοι τμηματος κτλ)!!αν θελετε να μας αντιμετωπιζουν ως ισοτιμους συναδελφους αφηστε τη δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπια και καντε αυτα που κανει ολος ο κοσμος!!!μας εχετε πρηξει με την τεμπελια και τη γκρινια σας!!!εννοειται αφηνω εξω τους συναδελφους οι οποιοι συμπληρωνουν ωραριο σε 3 σχολεια για ευνοητους λογους...
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 05:38:50 pm »
Παντως και εγω που διανυω αισιως τον 6ο μηνα εγκυμοσυνης μια χαρα με βαζουν μερα παρα μερα εφημερια... Δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι κουραστικο απλα δεν προλαβαιμω να παρω ανασα!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 07:55:35 pm »
δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι αναπληρωτες (δε μιλαω για ωρομισθιους γιατι ειναι διαφορετικο το καθεστως)συνεχως γκρινιαζουν για τις εξωδιδακτικες εργασιες (υπευθυνοι τμηματος κτλ)!!αν θελετε να μας αντιμετωπιζουν ως ισοτιμους συναδελφους αφηστε τη δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπια και καντε αυτα που κανει ολος ο κοσμος!!!μας εχετε πρηξει με την τεμπελια και τη γκρινια σας!!!εννοειται αφηνω εξω τους συναδελφους οι οποιοι συμπληρωνουν ωραριο σε 3 σχολεια για ευνοητους λογους...

Αν δεν καταλαβαίνεις, να το κάνεις για να το καταλάβεις!
1. Eίδες κανέναν να γκρινιάζει;;;;
2. Ποια κάνει όλος ο κόσμος;;  ???
3. Θα μιλήσεις για τεμπελιά και νοοτροπία δημοσίου σε άτομα που στην πλειοψηφία τους έχουν φάει τη ζωή τους στον ιδιωτικό χώρο και δούλευαν από το πρωί ως το βράδυ; >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
4. Την ισοτιμία πού την είδες; Ή μήπως ο αναπληρωτής και ο ωρομίσθιος πληρώνονται το καλοκαίρι, ή παίρνουν μεταφορικά και δεν το ξέρω εγώ; Ή μήπως έχεις δει πολλούς μόνιμους να κάνουν εφημερίες στην εγκυμοσύνη τους; Εγώ πάντως γενικά δεν είδα καμιά ισοτιμία στα δικαιώματα και τα προνόμια... άραγε ισχύει μόνο για τις υποχρεώσεις;>:( >:( >:( >:(
5....... σε πρήξαμε κιόλας.............

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 12:02:54 am »
Συνάδελφοι, αν κάποιος γνωρίζει κάποια νομοθεσία σχετική με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των αναπληρωτών (αυτά που έχει το pde στα νέα αρχεία τα διάβασα και δεν βρήκα αυτό που θέλω), αν μπορεί, ας την παραθέσει.
Συγκεκριμένα, τι γίνεται πχ σε περίπτωση που χιονίσει και το σχολείο είναι ανοιχτό, ενώ ο δρόμος από τον οποίο ερχόμαστε όσοι μένουμε μακριά και πηγαινοερχόμαστε είναι κλειστός; Υπάρχει, μου είπαν, κάποιος νόμος που λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων το πολύ από το σχολείο που υπηρετούμε, οπότε, λέει, είσαι υποχρεωμένος να κόψεις το σβέρκο σου να πας!! ::) Γνωρίζετε κάτι σχετικό;

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 01:32:51 am »
Και κάτι άλλο, αν γνωρίζει κανείς. Αν σημειωθείς απών από το σχολείο σου, μπορείς να το αφήσεις ως έχει, χωρίς να πάρεις κάποια άδεια; Προβλέπεται κανένα... έγκλημα και τιμωρία;

Αποσυνδεδεμένος aphrodite

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση! ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 05:58:13 pm »
Kαλησπέρα! Αν και το θέμα παλιό, ελπίζω να το εντοπίσετε και να λάβω κπ απάντηση.
Χωρίς να έχω καμία διάθεση Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου αλλά επειδή δεν ανέχομαι και να γίνομαι υποχείριο άλλων που έχουν τέτοια νοοτροπία, γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει τι συμβαίνει όταν κάποιος απουσιάζει με άδεια και εκείνη η μέρα είναι και μέρα εφημερίας του; Ποιος τον αναπληρώνει στην εφημερία και όταν ο υπάλληλος επιστρέψει-με το καλό-κάνει εφημερία μια άλλη μέρα της εβδομάδας ή ρολάρει το πρόγραμμα εφημεριών κανονικά; Έχω ακούσει-και όχι διαβάσει σε κάποια εγκύκλιο-ότι ο υποδιευθυντής είναι υπεύθυνος για να αναπληρώνει στις εφημερίες. Ισχύει αυτό;
Ευχαριστώ!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 17, 2011, 06:00:04 pm από aphrodite »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653