0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1. Να ενημερώσω για το αυτονόητο, ότι δηλαδή σε πάμπολλες περιπτώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων, αν όχι πλεόν στην πλειοψηφία, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται και αν πεις "κιχ" η απάντηση είναι ότι αν ξαναμιλήσεις θα βρεθείς στο δρόμο. 2. Υπαρχουν εκπαιδευτικοί που όντως δεν συμπληρώνουν ωράριο και είτε τους δίνονται "δήθεν" ώρες γραμματιακής υποστήριξης στο σχολείο, είτε το συμπληρώνουν σε Διεθύνσεις κοιτώντας το ταβάνι. Σε σχολεία έχουμε βρεθεί και εμείς και τα έχουμε δει να γίνονται δίπλα μας. Και σε κάθε περίπτωση, αυτοί γιατί παίρνουν ολόκληρο το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας, αφού για τις ώρες εκτός τάξης δεν έχουν τίποτα να προετοιμάσουν;3. Η αξιολόγηση προφανώς και θα πρέπει να αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, για την πλειοψηφία των οποίων υπάρχουν βάσιμα ερωτηματικά για το με ποιες διαδικασίες διορίστηκαν.4. 2 μήνες το καλοκαίρι + 15 μέρες τα Χριστούγεννα + 15 μέρες το Πάσχα = 3 μήνες. Κάνω λάθος με τα μαθηματικά μου;Και με αυτά θέλω να πω ότι αν δεν διορθωθούν αυτές οι στρεβλώσεις και οι αδικίες δεν πρόκειται κανείς να μας πάρει σοβαρά. Εν τέλει ας προβληματιστούν οι εκπαιδευτικοί γιατί η υπόλοιποι κονωνία δεν συμμερίζεται τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Αυτο το οποίο εν τέλει είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαδικασία διαχωρισμού του καλού από τον κακό εκπαιδευτικό, του πρόθυμου από τον βαριεστημένο και του εργατικού από τον τεμπέλη. Γιατί υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες στα σχολεία και όποιος δεν το βλέπει με βάζει σε σκέψεις για το σε ποιά από τις δύο ανήκει. Όλοι μπάινουν στο ίδιο τσουβάλι και όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από το εκπαιδευτικό σύστημα. Και βγαίνει και μετά ο Μπράτης και λέει και επισήμως, καμία αξιολόγηση των δασκάλων. Και πιθανώς το ίδιο θα πει και η ΟΛΜΕ. Ε, λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να μας πάρει κανείς στα σοβαρά έτσι. Και θα πάρει η μπάλα μαζί και δίκαια αιτήματα που έχουν μία ουσιαστική βάση. Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση για το ποιός αποδίδει σε ένα σχολείο και ποιός όχι, και φυσιά θα δούμε πως αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει, δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις ουτε μισό ευρώ αύξηση. Εκτός αν δεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι σοβιετία, οπότε να μπουν όλοι στο δημόσιο, όλοι όμως, και να παίρνουμε όλοι τα ίδια για οτιδήποτε κάνει ο καθένας. Είναι και αυτό μία πρόταση.
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 05, 2010, 02:36:50 pmΑυτο το οποίο εν τέλει είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαδικασία διαχωρισμού του καλού από τον κακό εκπαιδευτικό, του πρόθυμου από τον βαριεστημένο και του εργατικού από τον τεμπέλη. Γιατί υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες στα σχολεία και όποιος δεν το βλέπει με βάζει σε σκέψεις για το σε ποιά από τις δύο ανήκει. Όλοι μπάινουν στο ίδιο τσουβάλι και όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από το εκπαιδευτικό σύστημα. Και βγαίνει και μετά ο Μπράτης και λέει και επισήμως, καμία αξιολόγηση των δασκάλων. Και πιθανώς το ίδιο θα πει και η ΟΛΜΕ. Ε, λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να μας πάρει κανείς στα σοβαρά έτσι. Και θα πάρει η μπάλα μαζί και δίκαια αιτήματα που έχουν μία ουσιαστική βάση. Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση για το ποιός αποδίδει σε ένα σχολείο και ποιός όχι, και φυσιά θα δούμε πως αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει, δεν πρόκειται οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις ουτε μισό ευρώ αύξηση. Εκτός αν δεχθούμε ότι η Ελλάδα είναι σοβιετία, οπότε να μπουν όλοι στο δημόσιο, όλοι όμως, και να παίρνουμε όλοι τα ίδια για οτιδήποτε κάνει ο καθένας. Είναι και αυτό μία πρόταση. Δε νομίζω να είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν και οι κακοί ή οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί, όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Αντίθετα εγώ αντέδρασα στην επιλεκτική ισοπέδωση.Δε φαντάζομαι να πιστεύεις ότι δεν εφαρμόζουν την αξιολόγηση γιατί το λέει ο Μπράτης! Μήπως τελικά δεν την εφαρμόσουν για να συντηρούν όλα αυτά που περιγράφεις; Λέω μήπως;