0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδια χαλαρωστε λεμε να γινει αυτο απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσα κενα δασκαλων.πως κανετε ετσι?το ψωμι σας θα φανε?
οσο για το φτωχια και γκρινια : " Η υλικη φτωχεια θεραπευεται ευκολα, η φτωχεια της ψυχης ομως, ποτε" ΜΟΝΤΑΙΝ"
Don QuixoteΠροφανώς οι ωρομίσθιοι δεν έχετε εκπροσώπηση στο συνέδριο της ΔΟΕ για αυτό και δεν κατάλαβες το πνεύμα της ανακοίνωσης.Η πρόταση είναι να συσταθούν οργανικές θέσεις ειδικοτήτων σε κάποια σχολεία. Παραθέτω ακριβώς: "Οι συνάδελφοι των ειδικών μαθημάτων να έχουν αποδεδειγμένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στη διδασκαλία μικρών μαθητών και να αποτελούν μέρος του προσωπικού του σχολείου. Υπάρχει, άλλωστε, σχετική θέση της ΔΟΕ για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε ομάδες σχολείων."
Εφόσον έχεις δουλέψει σε Ολοήμερα κατανοείς ότι το παραπάνω μπορεί να γίνει στις πρωτεύουσες των νομών και στις πόλεις. Επειδή Δημοτικά όμως δεν έχει μόνο η Αθήνα αλλά και το πιο μικρό χωριό, δεν μπορεί να διορίσει ειδικότητες παντού. Σε αυτά τα σχολεία ζητά η ΔΟΕ να αναλάβουν τις ώρες αυτές οι δάσκαλοι, που ούτως ή άλλως κάνουν αυτά τα μαθήματα στο πρωινό πρόγραμμα. Φαντάσου ότι στην επαρχία που πρωτοδιορίστηκα ο πληροφορικός (δάνειο από τη δευτεροβάθμια) για να συμπληρώσει 24 ώρες έτρεχε σε δυο διαφορετικά χωριά και τρεις μέρες στην πόλη στο γραφείο.
Οι συνάδελφοι των ειδικών μαθημάτων να έχουν αποδεδειγμένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στη διδασκαλία μικρών μαθητών και να αποτελούν μέρος του προσωπικού του σχολείου. Υπάρχει, άλλωστε, σχετική θέση της ΔΟΕ για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε ομάδες σχολείων. Όπου είναι δυνατόν να αναλάβουν και να διδάξουν δάσκαλοι τα αντικείμενα για τα οποία δε χρειάζονται Ειδικότητες και κατέχουν οι ίδιοι βασικές γνώσεις (π.χ. πληροφορική, θέατρο, χορός, εικαστικά κλπ).
Προς θεού, μη με χαρακτηρίσεις υπερασπίστρια του Μπράτη, διότι πρώτη θα σου πω πόσο απογοητευμένη είμαι από το προεδρείο του συνδικαλιστικού μου οργάνου και το πόσο εύκολα "πούλησαν" τις απεργίες του 2006.
Δεν ξέρω σε τι Δημοτικά διδάξατε ή τι δασκάλους έχετε συναντήσει και έχετε καταλήξει οι περισσότεροι στα συμπεράσματά σας. Προφανώς για το Δημοτικό Σχολείο δεν ισχύει το γνωστό ...σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματιές. Μόνο κακοί δάσκαλοι υπάρχουν!Είναι αστείο, όπως και το επιχείρημα για τα τεράστια κενά με τα οποία φτάνουν τα παιδιά στην Α Γυμνασίου. Χρόνια το ακούω, το έχω βιώσει και ως μαθήτρια αλλά όταν έγινα δασκάλα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει επαφή μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.Ύλη που στην Α Γυμνασίου οι φιλόλογοι τη θεωρούσαν διδαγμένη, στην πραγματικότητα δεν διδασκόταν ποτέ στο Δημοτικό. Με τα νέα αναλυτικά προγράμματα το χάσμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δουλεύω σε μεγάλες τάξεις και διαρκώς έχω πάνω από το κεφάλι μου διπλό άγχος, να βγάλω την ύλη μου αλλά και να τα προετοιμάσω για το γυμνάσιο και δεν είμαι η μοναδική. Όλοι οι δάσκαλοι που συνεργαστεί το ίδιο κάνουν.
Έχω τοποθετηθεί σ'αυτό το τόπικ και επειδή είδα οτι βγήκαν μαχαίρια είπα να αποσυρθώ και να μη ξαναποστάρω παρόλο που παρακολουθώ την συζήτηση.
Φυσικά όλα αυτά που προτείνεις είναι για το καλό και το συμφέρον της παιδείας και όχι για να ξεμπλοκάρει ο κλαδος σου ( ).
Να αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών στις παιδαγωγικές σχολές ωστε οι δάσκαλοι να καταρτίζονται πιο σωστά,να ανέβουν ένα επίπεδο ωστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής μας όπου η γνώση εξελίσσεται.Να αλλάξουν και τα αναλυτικά προγράμματα των δημοτικών ωστε τα παιδιά να διδάσκονται τα μαθήματα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και έτσι να μπαίνουν στο γυμνάσιο χωρίς ιδιαίτερα κενά.
Προτείνω αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Δασκάλων λοιπόν.Έχεις αντίρρηση μ'αυτό;Θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;
Μέχρι να "αναβαθμιστούν" όμως οι δάσκαλοι, επέτρεψε μου να μην αφήνω τον κύριο Μπρατη να καθορίζει τη μοίρα μου.
Παράθεση από: Don Quixote στις Οκτωβρίου 13, 2009, 01:31:12 pm Μέχρι να "αναβαθμιστούν" όμως οι δάσκαλοι, επέτρεψε μου να μην αφήνω τον κύριο Μπρατη να καθορίζει τη μοίρα μου....τη μοίρα σου ή τη μοίρα των δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους;πρόσεχε γιατί καρφώνεσαι
αλλα, οτι ενας δασκαλος ειναι ικανος να διδαξει μαθηματα οπως γλωσσα,φυσικη,μαθηματικα, ε νομιζω οτι αυτο το μπορει και με το παραπανω.
Φαντάζομαι έχει υποθεί και πιο πάνω αλλά θα το αναφέρω(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος δάσκαλος): Ο Η/Υ στο Δημοτικό χρησιμέυει σαν εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών για πρότζεκτ ή για εργασίες των μαθητών πάνω σε κάποιο μάθημα (πχ κάποια εργασία στην ιστορία). Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ένας πληροφορικός να κάνει ξεχωριστό μάθημα πληροφορικής για να δείξει ένα- δυο πραγματάκια πάνω στον Η/Υ και όχι ένας δάσκαλος ή στην καλύτερη ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακό στην πληροφορική.