*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93792 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #280 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:21:10 am »
Παρεμβαίνω στη συζήτηση,αν και είχα πει ότι δε θα ξανασχοληθώ,για να απαιτήσω να μην ξανα αναφερθεί το δικό μου όνομα στο θέμα που συζητάται εδώ μέσα.
Και μερικοί μερικοί / μερικές μερικές μη μιλάτε για το επίπεδό μας,γιατί αν κάνω επικόλληση όλα εκείνα τα προσωπικά μηνύματα που μου χετε στείλει εδώ μέσα κάποιοι φιλόλογοι,θα ξεφτιλιστείτε όσο δεν πάει.Αλλά δε θα ρουφιανέψω και εδώ φαίνεται το πραγματικό επίπεδο.Τουλάχιστον εγώ είχα το θάρρος να τα πω δημόσια ρε,όχι να γίνω θρασύδειλη και να βρίζω επί προσωπικού για να φανώ "καλός"-"καλή" στο δημόσιο διάλογο και έτσι να είμαι αποδεκτός-ή.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Νάκης Ιωάννης και τον ευχαριστώ πολύ!Μπράβο και στην anastasia86!

Τελευταία προειδοποίηση:μην ξανα αναφερθεί στο εν λόγω θέμα το όνομά μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:09:31 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:16:44 am »
Κατ’αρχάς, συνάδελφοι που επαινέσατε την απάντησή μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Ακολούθως ,θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απάντηση αυτή δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει οποιονδήποτε ή να διεκδικήσει οτιδήποτε. Άλλωστε εργάζομαι και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιστημονική και εκπαιδευτική μου δραστηριότητα, ώστε να... ορέγομαι θέσεις και τάξεις άλλων. Απλώς, ένιωσα την ανάγκη να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και να μιλήσω για θέματα που ερευνώ και μελετώ επιστημονικώς εδώ και χρόνια. Τις απόψεις μου τις υποστηρίζω με επιχειρήματα και έχω το δικαίωμα (και την υποχρέωση) να διαφωνήσω με όποιες ανακρίβειες διατυπώνονται και να κατακρίνω τα κακώς κείμενα της εκπαιδευτικής μας πραγματικότητας.

Παράθεση
Όσο χαζό και αν ακούγεται το ότι αποκτά ο δάσκαλος μικρές και βασικές γνώσεις σε 10 ή 15 διαφορετικά πεδία, είναι παράλογο το πως κατέχει ο φοιτητής του Φ.Π.Ψ. τρεις επιστήμες όπως είναι η Φιλοσοφία, η Παιδαγωγική και η Ψυχολογία.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2009, 03:50:17 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος larjohn

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 04:51:14 am »
εμενα αλλο με απασχολει. Η παναθα τι θα κανει!!!

Νίκη στο Γκρατζ και πρώτη θέση στον όμιλο

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 05:31:56 am »

Παράθεση
Διαβάζω τόση ώρα και βλέπω επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα για να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.

Anastasia86, συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται επιστημονικός διάλογος με επιχειρήματα (όποιος βέβαια ακολουθεί τις βασικές αρχές του...). Το να έχουμε διαφωνίες και ενστάσεις για κάποιο θέμα δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναπτύσσουμε τις απόψεις μας και να στηλιτεύουμε κάτι που θεωρούμε λάθος. Η ντροπή είναι σε όσους δεν μπορούν να αρθρώσουν επιστημονικό λόγο και στην τελική μην έχοντας ουσιαστική άποψη βρίζουν. Προσωπικά, απ’ό,τι θα διάβασες, αποφάσισα να απαντήσω, γιατί γράφτηκαν ανακρίβειες, τις οποίες ούτε το επίπεδό μου ούτε η μόρφωσή μου ανέχονται. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου.

Καλημέρα. Ιωάννη, δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα και σε κανέναν εδώ και το διευκρίνισα και στην απάντησή μου, και επίσης για τον ίδιο λόγο έγραψα σε α' πληθυντικό, βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμά σου να αναπτύσσεις την επιχειρηματολογία σου για να υπερασπιστείς τις θέσεις σου όπως όλοι -με τις περισσότερες μάλιστα δεν θα διαφωνήσω ως απόφοιτος ΦΠΨ που έχει δεχθεί ανάλογο διαχωρισμό και κριτική από αποφοίτους άλλων τμημάτων. Δεν βλέπω όμως επιστημονικό επίπεδο στις απαντήσεις πολλών από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς -πράγμα λυπηρό- στη συζήτηση αυτή, όπως και σε συζητήσεις εκτός φόρουμ, και σε αυτό αναφέρθηκα γενικώς.
Τέλος, αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε ξεχάσει την ουσιαστική σημασία της λέξης "κλάδος": τομέας ενός οργανωμένου συνόλου. Το οργανωμένο σύνολο στην περίπτωσή μας είναι η εκπαίδευση (όσο οργανωμένη είναι στη χώρα μας), ο στόχος πρέπει να είναι κοινός για όλους μας, γι'αυτό ας την υπηρετήσουμε ο καθένας όπως πρέπει και όσο καλύτερα μπορεί από τη θέση που διάλεξε. Κάναμε τις επιλογές μας, τελειώσαμε ό,τι τελειώσαμε ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, ας δούμε ότι ο στόχος πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διασπά υποτιμώντας ο ένας τη μόρφωση του άλλου. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί. Αυτά είχα να πω.
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:09:31 »

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 09:42:19 am »
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2009, 09:47:07 am από Don Quixote »

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 10:00:11 am »
δόξα και τιμή στον αδιόριστο καθηγητή χαχαχαχα,π'αντως κάτι διάβασα για ολοήμερο λυκειο που θα ξεκινήσει απ΄του χρονου σε δοκιμαστικό επίπεδο για να δουμε.......

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:11:53 am »
Ιωάννη και Don Quixote, είστε φοβεροί.

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:59:14 pm »
δεν θελω να ανακατευτω γενικως αλλα θελω να κανω μια παρατηρηση γιατι με εκνευριζουν αυτοι που δεν λενε
τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι..........

οπως ειπε και η semeli ...σωστα...οιπαιδαγωγικες οταν εδινα εγω..το 2000 -και πιο πριν κ πιο μετα, μεχρι σχετικα προσφατα- ειχαν χαμηλοτατες βασεις εισαγωγης.....
συνεπως ....δεν ειχαν ζητηση...γιατι ετσι " δημιουργουντα'ι οι βασεις....αναλογα με τη ζητηση.......

το οτι ξαφνικα η βασεις τους εφτασαν στα υψη..υποδηλωνει απλα κ μονο οτι αυξηθηκε η ζητηση γι αυτες τις σχολες απο τους υποψηφιους....κ τιποτα παραπανω...............

δεν εχει καμια σχεση με το κυρος της σχολης....και αυτο συμβινει γενικα !ΣΕ ΟΛΕΣ τις σχολες!!!!!

απλα αυτοι που ειναι καθε φορα αριστουχοι.....επιλεγουν....που θα δηλωσουν...κ ετσι ανεβαζουν τις βασεις......απλο ειναι.....

το κακο ειναι το εξης....:

οι ιατρικες κ οι νομικες λ.χ ειχαν ανεκαθεν υψηλες βασεις......
οι παιδαγωγικες οχι...τωρα ανεβηκαν παλι...και ειναι προφανες οτι εγινε επειδη οι υποψηφιοι δηλωνουν εκει
στοχευοντας σε μια επαγγελματικη εξασφαλιση....ειναι ολοφανερο!!!
πριν λιγα χρονια οι ιδιοι αριστουχοι...απαξιουσαν για τις παιδαγωγικες.....κ ανεβαζαν τις βασεις αλλων σχολων!

ειναι ολοφανερο λοιπον γιατι επιλεγονται αυτες οι σχολες απο τους αριστουχους και ειναι πραγματικα λυπηρο!!!!και κακο συναμα......αν δεν αγαπας πραγματικα αυτο που θα κανεις....δεν θα εισαι και σωστος σε αυτο.......αν το βλεπεις ψυχρα επαγγελματικα....δεν προσωραει.....και τετοιου ειδους επαγγελματα οπως π.χ του γιατρου η του δασκαλου η του καθηγητη ΔΕΝ μπορεις να τα επιλεγεις ετσι ελαφρα τη καρδια...απλα κ μονο για να eξασφαλιστεις οικονομικα κ επαγγελματικα....

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:02:38 pm από eleni09 ΠΕ 02 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:53:07 pm »
Μα Semeli μου, από το χώρο αυτόν έχουμε περάσει πολλοί και σε καταλαβαίνω απολύτως! Άθλιες οι συνθήκες και ήρωες οι συνάδελφοι... Οι δάσκαλοι όμως δεν ξέρουν τι σημαίνει φροντιστήριο, ποτέ δεν ήξεραν. Ο συνδικαλισμός τους μια χαρά τα έχει κανονίσει και συμφωνώ με τον Don Quixote που τα λέει τσεκουράτα. Μη σας ξενίζει ο αγωνιστικός του τρόπος, τα δικαιώματά του προσπαθεί να διασφαλίσει. Προφανώς, έχει ταλαιπωρηθεί, όπως όλοι οι δευτεροβάθμιοι και τον πνίγει η αδικία. Ένα παράδειγμα του κακού συνδικαλισμού των δασκάλων και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και το γράφω πλήρει συνειδήσει: Τα τμήματα δημοτικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγών έχουν εξασφαλίσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πάμπολλα μεταπτυχιακά, ενώ άλλες σχολές παρακαλούν να κάνουν έστω ένα! Για παράδειγμα το τμήμα της Αθήνας έχει μεταπτυχιακά που ούτε τα αντίστοιχα τμήματα που θεραπεύουν τις επιστήμες αυτές δεν μπορούν εδώ και χρόνια να λάβουν έγκριση. Οι παιδαγωγοί του τμήματος ΦΠΨ της Αθήνας χρόνια τώρα παλεύουν να φτιάξουν το μεταπτυχιακό της Ειδικής Αγωγής, αλλά το υπουργείο το έδωσε στους δασκάλους. Γιατί; Μα φυσικά επειδή κατά κύριο λόγο είναι πολλές χιλιάδες που αυτό ισοδυναμεί με ψήφους και άλλες πολιτικές ερμηνείες. Γιατί να μην τα πούμε συνάδελφοι; Επίσης, γνωρίζετε για το καθεστώς κατατακτηρίων στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης Αθηνών;! Μόνο με βαθμό πτυχίου χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ στα άλλα τμήματα κονταροχτυπιούνται δεκάδες (μην πω εκατοντάδες) για ελάχιστες θέσεις. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;! Για του λόγου το αληθές κάνω paste από συζήτηση του forum των ΠΕ70: joana it: "Στο Παιδαγωγικό για τους δασκάλους στην Αθήνα δε γίνονται πλέον εξετάσεις αλλά πας και κάνεις αίτηση και μετράει μόνο ο βαθμός του πτυχίου σου. Πρέπει να έχεις 9+ για να σε πάρουν." Το επιβεβαίωσα στη συνέχεια. Γι'αυτό και εγώ επιμένω και σας κουράζω με τις απαντήσεις μου αυτές τις ημέρες, αλλά πρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, επιστημονικά και εκπαιδευτικά. Δεν είμαστε "φιλόπτωχον ταμείον".

Παράθεση
κάτι διάβασα για ολοήμερο λυκειο που θα ξεκινήσει απ΄του χρονου σε δοκιμαστικό επίπεδο

Αν δεν προηγηθεί ολοήμερο Γυμνάσιο, ολοήμερο Λύκειο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Και όσο κι αν το έχουν πει εδώ και καιρό, μάλλον θα αργήσει πολύ να εφαρμοστεί (αν πετύχει κιόλας).

Παράθεση
Συνάδελφοι τα ολοήμερα δημοτικά θα γίνουν υποχρεωτικά. Πολλοί δάσκαλοι θα συνταξιοδοτηθούν για να μην τους πιάσει το ασφαλιστικό. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Το Υπουργείο θα αναγκαστεί να προσλάβει χιλιάδες 22χρονους δασκάλους (με την αύρα της νιότης) αλλά και πάλι θα υπάρχουν πολλά κενά.

Πολύ ενδιαφέρον. Μάλλον πρέπει να ανοίξουμε καινούρια συζήτηση (Διορισμοί καθηγητών και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) και να μεταφερθούμε εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:10:13 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 01:53:35 pm »
eleni μου, ομως, δεν ειναι κατακριτεο οτι πολλοι δηλωνουν τωρα τις παιδαγωγικες δημοτικης. πιστευω οτι και πολλοι απο μας ισως αν διναμε τωρα το ιδιο θα εκαναν.
εξαλλου, κάνεις εναν αγωνα και θεωρω οτι αν δεν πιστευεις σε αυτο που κάνεις δεν πετυχαινεις το στοχο σου. συνεπως και τα παιδια που σημερα προετοιμαζονται πιστευουν σε αυτο που κανουν ή πρεπει να πιστευουν για να πετυχουν.
το προβλημα δεν το εντοπιζω μονο εκει.....

και αν  οι πτυχιουχοι των λεγομενων καθηγητικων σχολων ειχαν επαγγελματικη αποκατασταση λιγο θα μας ενοιαζε αν και ποιος ειναι ο καταλληλος ανθρωπος για την καταλληλη θεση....

ας βελτιωσουν επιτελους τα χάλια της β'βαθμιας εκπ/σης με μικροτερο αριθμο μαθητων ανα ταξη,με διορισμους κλπ κλπ και ας μη κρινουμε αν οι σχολες βγαζουν τους καταλληλους. Αυτο ειναι θεμα των σχολων και παντως οχι των εκπαιδευτικων.

οσο για τους εκπ/κους της πληροφορικης εκει πστευω οτι θα πρεπει να διοριζονται και στα δημοτικα.
ο καθεις και τα οπλα του....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:08:40 pm »
Έτσι είναι Ιωάννη, όπως τα λες. Το γνωρίζω ότι οι περισσότεροι έχετε δουλέψει σε αυτόν τον κλάδο. Όπως τα λες. Ήρωες. Ούτε να αρρωστήσουμε δεν μπορούμε. Αν λείψουμε, εννοείται ότι χάνουμε το μεροκάματο. Και αν τολμήσουμε να ζητήσουμε αναπλήρωση, όχι για τα χρήματα αλλά για να μην φωνάζουν ότι μείναμε πίσω στην ύλη, γίνεται χαμός. Νομίζουν ότι το ζητάμε για να εξοικονομήσουμε τα λιγοστά ευρώ, αυτά θα μας σώσουν. Είναι πολλά τα κακώς κείμενα εκεί, οι περισσότεροι συνάδελφοι τα γνωρίζετε. Οι δάσκαλοι σαφώς όχι. Ιωάννη, συμφωνώ και με αυτά που γράφεις στο τελευταίο μήνυμα. Φυσικά και με όλα τα προηγούμενα. Και με τον Don Quixote.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:27:36 pm »
Τελευταία προειδοποίηση:μην ξανα αναφερθεί στο εν λόγω θέμα το όνομά μου.

Πω πω σε φαντάζομαι να ζούσες σε άλλη εποχή στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Εντελώς δημοκρατικός ο τρόπος για να αντιμετωπίζεις οτι δεν σου αρέσει.

Την άποψη μου για την ΔΟΕ την έχω πει.  Εμένα με εκφράζει αυτό που φώναζε τότε ο κόσμος μετά το τέλος της συναυλίας του Μίκη. ΔΩΣΤΕ ΤΗ "ΔΟΕ" ΣΤΟ ΛΑΟ. Γιατί αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τη ΔΟΕ εκεί θα καταλήξουμε. Ειδικά όταν ο πρόεδρος της (και με λύπη βλέπω ότι συμφωνούν και νέοι δάσκαλοι) θέλει να πετάξει έξω από την εκπαίδευση τις ειδικότητες που κλείνουν δεκαετία στα δημοτικά.

+++++

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:31:21 pm »
τωρα θα δεχτεις τις συνεπειες που δεν ακουσες την προειδοποιηση! θα δεις τι θα παθεις! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:34:17 pm »
σχετικα με το ολοήμερο λύκειο το διάβασα στο εθνος ,σκοπο θα΄χει να πλήξει τα φροντιστήρια καθώς θα διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης και θα είναι υποχρεωτικό τί να πω....ισως στο γυμνάσιο τα παιδιά δεν έχουν και τις τρομέρες δυσκολίες ούτε και έιναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν οπότε σου λέει για να δούμε το λύκειο που οι ανάγκς είναι περισσότερες

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182621
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)