*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93802 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #308 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 04:29:11 pm »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:14:42 »

Αποσυνδεδεμένος arlene

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Post Tenebras Lux
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 04:40:18 pm »
ρε Μαρκο δασκαλιτσος εισαι? ;D

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 04:49:21 pm »
ατ'αρχας πιστευω οτι η "δασκαλιτσα" δεν ειπε κατι κακο. την αποψη της υποστηριξε. αρεσει ή οχι.
και γω θεωρω και παλι το ξανα-ματα-λεω, οτι οι δασκαλοι δεν φταινε καθολου. αλλου ειναι το προβλημα....
οχι αλλο αιμα αδελφικο συναδελφοι.....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:14:42 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 04:54:00 pm »
......... Επίσης, αφιέρωσα ώρες για να διαβάσω από την πρώτη σελίδα τη συζήτηση και παρατήρησα μια απαξιωτική στάση των συγκεκριμένων δασκάλων προς τους συναδέλφους και μια διάθεση αλαζονείας και απόκρυψης της αλήθειας. Ίσως είναι τα κατάλοιπα του συνδρόμου της πάλαι ποτέ διετούς ή τριετούς ακαδημίας...
Μπα, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού τώρα. Παραθέτω ξανά το πρώτο μήνυμα του τόπικ.

Παράθεση

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:34:55 am »
ανάλογη αναφορά έχω κάνει και ΄γω ,ότι αν ήταν οι μαθηματικοι ή οι φυσικοί ο κλάδος τους θα μας έφταιγε.Διάπιστωση πάντως μετά από τόσα και τόσα μηνύματα είναι η αλαζονεία τόσο των δασκάλων όσο η δική μας συναδελφοι ...κατά βάθος  θεωρούμε πως έιναι δυνατον έμεις που κάναμε ....που ράναμε.....που ειδικευτήκαμε.....που ...που...να είμαστε του πεταματού και να ζητιανεύουμε για εργασία ενώ οι δάσκαλοι να΄ναι περιζήτητοι ,άραγε εάν σε μια άλλη ζωή διοριζόμασταν ολοι μα όλοι θα είχαμε την ίδια γνώμη για τους δασκάλους;

Αποσυνδεδεμένος Don Quixote

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:01:31 am »
καλησπερα σαν καθηγητης αλλα πανω απο ολα σαν κοινωνικο ον οφειλεις να κρατας την ψυχραιμια σου αγαπητε μου δον κιχωτη...πανω απο ολα ειμαστε καθηγητες αντι λοιπον να στρεφουμε τα βελη μας ο ενας στον αλλον ας τα στεψουμε εκει που πρεπει...για να το πετυχουμε αυτο λοιπον πρεπει να ειμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ...Να θελει καποιος να δουλεψει ειναι λογικο αλλωστε και εγω θελω να διοριστω αλλα μεχρι να γινει αυτο κανω κατι αλλο οπως ολοι μας αλλωστε...Δεν συγκρουομαι με δασκαλους κλπ ελπιζοντας οτι θα βγει κατι ετσι....

:) :)

Αναστασια 76 δεν συγκρούομαι με τους δασκάλους. Συνάδελφοι δάσκαλοι (σαν την _Ελένη_ και τον Νάκης Ιωάννης) δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να συγκρουστώ. Όμως να με συγχωράς αλλά με άλλους "συναδέλφους" δασκάλους και με την ΔΟΕ, που θεωρούν την πρωτοβάθμια τσιφλίκι τους, θα συγκρουστώ μέχρι "τελικής πτώσης".

Γιατί (τώρα θα μιλήσω επί προσωπικού), δεν παρακάλεσα κανέναν να με καλέσει στα ολοήμερα δημοτικά. Δεν έβαλα "βύσμα". Το Υπουργείο με κάλεσε. Και με καλεί τόσα χρόνια, γιατί φαντάζομαι με θεωρεί κατάλληλο.

Έρχεται λοιπόν ο George Clooney, ο superman, ο βασιλιάς των συνδικαλιστών Δημήτρης Μπράτης και βγάζει ανακοίνωση θέλοντας (ούτε λίγο ούτε πολύ) να με πετάξει έξω από την πρωτοβάθμια. (και όχι μόνο εμένα, αλλά και τους θεατρολόγους, τους γυμναστές (χορό), τους εικαστικούς).

Και σε ρωτώ. Αφού ο κύριος Δημήτρης με θεωρεί ακατάλληλο... Γιατί δεν το είπε από την αρχή; Γιατί με άφησε να μπω στην πρωτοβάθμια; Γιατί δεν έκανε το μάθημα της πληροφορικής ένας δάσκαλος από την αρχή;

Μήπως γιατί ο κύριος Μπρατης δεν "καταδέχεται" δάσκαλος να πάει για ωρομίσθιος; Μήπως γιατί όλοι είναι καλοί στην πρωτοβάθμια, σαν ωρομίσθιοι; Αλλά οργανικές θέσεις μόνο για δασκάλους. Πείτε το συνδικαλιστές της ΔΟΕ. Μην ντρέπεστε. Όλοι σαν ωρομίσθιοι στην πρωτοβάθμια. ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Και μόνο δάσκαλοι στα δημοτικά. Καλοί κακοί δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι δάσκαλοι. Οι υπόλοιποι ας  γίνουν και κλέφτες. Ποσώς ενδιαφέρει τον κύριο Δημήτρη που εξασφάλισε την χρηματοδότηση για τα ολοήμερα δημοτικά (που θα γίνουν όλα υποχρεωτικά). Για τα ολοήμερα γυμνάσια και λύκεια... Έχει ο θεός. Εξάλλου δεν μας έχουν πάρει και τα χρόνια εμάς της "δευτεροβάθμιας" όπως τους μεσήλικες συναδέλφους της "πρωτοβάθμιας". Και δεν έχει και σημασία η ηλικία. Καθένας είναι όσο αισθάνεται.  ;D

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:06:21 am »
...Περιττό να πω ότι δεν θα άνοιγε τέτοιο τόπικ αν δεν υπήρχαν τα ολοήμερα δημοτικά ή αν υπήρχαν ολοήμερα γυμνάσια-λύκεια.

...άραγε εάν σε μια άλλη ζωή διοριζόμασταν ολοι μα όλοι θα είχαμε την ίδια γνώμη για τους δασκάλους;

-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
-Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 09:32:55 am »
...Περιττό να πω ότι δεν θα άνοιγε τέτοιο τόπικ αν δεν υπήρχαν τα ολοήμερα δημοτικά ή αν υπήρχαν ολοήμερα γυμνάσια-λύκεια.

................
Eγώ την άποψή μου εξέφρασα και την πιστεύω. Άλλωστε έκανα παράθεση στο πρώτο μήνυμα του τόπικ.
Τελικά ποιος είναι ο στόχος : η θυματοποίηση και η σύγκρουση με τους δασκάλους ή η δημιουργία ολοήμερων γυμνασίων ( ή κάποιος άλλος);

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 10:06:27 am »
Eγώ την άποψή μου εξέφρασα και την πιστεύω. Άλλωστε έκανα παράθεση στο πρώτο μήνυμα του τόπικ.
Τελικά ποιος είναι ο στόχος : η θυματοποίηση και η σύγκρουση με τους δασκάλους ή η δημιουργία ολοήμερων γυμνασίων ( ή κάποιος άλλος);

Δεν ηγούμαι κάποιας ομάδας για να σου απαντήσω ποιος είναι ο στόχος.
Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση, ριζική αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών και δίκαιη κατανομή των πόρων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #318 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:23:48 pm »
καλησπερα δον κιχωτη....δεν ειπα ποτε οτι εχει αδικο ο ενας η ο αλλος...δεν ειμαι εγω αυτη που θα κρινει.....και εγω αλλωστε κρινομαι...απλα θεωρω οτι απευθυνεσαι σε λαθος ατομα...π.χ.δασκαλιτσα...

καλα κανεις και αγωνιζεσαι και διεκδικεις αλλα....με λαθος τροπο...απευθυνσου στα καταλληλα ατομα.... και εγω μαζι σου τοτε...προτιμοτερο ειναι αυτο απο το να τσακωνομαστε μεταξυ μας...και οι δασκαλοι με την σειρα τους προσπαθουν να αμυνθουν...οι απλοι δασκαλοι εννοω οχι οι συνδικαλιστες...ολοι εχουμε τον ιδιο σκοπο...μη το ξεχναμε...
με διχονοια δεν βγηκε ποτε τιποτα...με διαλογο ομως;;;;
Κατεβαστε λοιπον τους τονους καλο για ολους μας θα ειναι και ξαναλεω στρεψτε τα βελη στη σωστη κατευθυνση... :)
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:34:35 pm »
Συνάδελφοι, τα θέματα της εκπαίδευσης δεν μπορούμε να τα βλέπουμε μεμονωμένα. Γιατί είναι κρίκοι και αλληλοσυμπληρώνονται. Η ενδεχόμενη σύγκρουση με άλλους κλάδους είναι αναπόφευκτη, όταν εκείνοι σφετερίζονται τίτλους άλλων ή παρεμποδίζουν τη σωστή λειτουργία όλου του οικοδομήματος της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα έθεσα τις πραγματικές βάσεις της Παιδαγωγικής Επιστήμης με στοιχεία και συμφωνώ με το δίκαιο αίτημα του Don Quixote να μην τον αποκλείει κανείς (είτε λέγεται Μπράτης είτε όπως αλλιώς) ξαφνικά από τη διδασκαλία του μαθήματός του ακόμα και στην Πρωτοβάθμια. Τις ενστάσεις μου όσον αφορά στη λειτουργία των τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης και την ανεπάρκεια των λειτουργών της Πρωτοβάθμιας είδατε πως απέφυγα να αναλύσω διεξοδικώς πέρα από κάποιες νύξεις. Και το έκανα συνειδητά, γιατί σέβομαι το ρόλο οποιουδήποτε εκπαιδευτικού. Θα μπορούσα να υποστηρίξω ακόμα και την κατάργηση πια των τμημάτων δημοτικής εκπαίδευσης με επιχειρήματα επιστημονικά ως ενός αναχρονιστικού θεσμού και την αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας, ΔΕΝ το έκανα όμως. Είναι μεγάλο και σοβαρό θέμα και ειλικρινά αναγνωρίζω το δικαίωμα και αυτών των ανθρώπων να απασχοληθούν. Πάντως, τις ενστάσεις μας με σκοπό την οποιανδήποτε διόρθωση λαθών του εκπαιδευτικού συστήματος ή την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να τις διατυπώνουμε στο πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου. Στην τελική, η εκπαίδευση δεν είναι τσιφλίκι κανενός συνδικαλιστικού φορέα.

Μια παρατήρηση όμως: Το επιχείρημα-καραμέλα περί εναλλαγής πολλών προσώπων-διδασκόντων στην Πρωτοβάθμια δεν ισχύει στο βαθμό που το επικαλούνται οι δάσκαλοι. Άλλωστε, μιλάμε για το μοίρασμα των βασικών μαθημάτων της γλώσσας-ιστορίας και μαθηματικών μόνο στις δύο ειδικότητες των φιλολόγων-καθηγητών και μαθηματικών αντίστοιχα. Τι ένα άτομο (δάσκαλοι) τι δύο άτομα (φιλόλογοι-μαθηματικοί); Έτσι κι αλλιώς δε διδάσκουν ήδη φιλόλογοι ξένων γλωσσών, μουσικοί, πληροφορικοί, γυμναστές στην Πρωτοβάθμια; Τι έπαθαν τα παιδιά; Σύγχυση; Και στην τελική, για τις ανώτερες τάξεις του δημοτικού (Ε΄-ΣΤ΄) γίνεται ο λόγος.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:41:09 pm »
Γιάννη συμφωνώ με τα παραπάνω αλήθεια τί ειδικότητα έχεις;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:11:38 pm »
άκυρη ερώτηση διάβασα τα παραπάνω και είδα την ειδικότητα ....δλδ μόνο το τμήμα του παιδαγωγικού του ΦΠΨ θα μπορούσε να διδάξει στο δημοτικό ή όλοι οι φιλολόγοι κατά τη γνώμη σου;Προσωπικά και τώρα να ξανάδινα δε θα δήλωνα παιδαγωγικά οπότε γενικά σε ρωτάω τί πιστεύεις;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)