*

Αποστολέας Θέμα: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???  (Αναγνώστηκε 93945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μα τόσοι πολλοί Δάσκαλοι???
« Απάντηση #364 στις: Μαρτίου 11, 2010, 04:42:32 pm »
γιατι συγκρινετε τους ελληνες δασκαλους με τους δασκαλους του εξωτερικου? τι να πουν κι οι υπολοιποι ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι. που πρεπει να πηγαινουν στην δουλεια 7.30-3 και να παιρνουν τον ιδιο μισθο με τους δασκαλους.η ακομη χειροτερα με τους ιδιωτικους υπαλληλους.τι να πουν κι αυτοι οι καημενοι που αλλα αυτα τα δασκαλιστικα τους φαινονται προκλητικα. αντε να τους πεισεις για το αντιθετο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:20:01 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Μαρτίου 11, 2010, 04:52:33 pm »

γιατι συγκρινετε τους ελληνες δασκαλους με τους δασκαλους του εξωτερικου? τι να πουν κι οι υπολοιποι ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι. που πρεπει να πηγαινουν στην δουλεια 7.30-3 και να παιρνουν τον ιδιο μισθο με τους δασκαλους.η ακομη χειροτερα με τους ιδιωτικους υπαλληλους.τι να πουν κι αυτοι οι καημενοι που αλλα αυτα τα δασκαλιστικα τους φαινονται προκλητικα. αντε να τους πεισεις για το αντιθετο.

Θα μας τρελλάνεις;;; Δημόσιος υπάλληλος γραφείου εισαι;;  ;D
Εχεις μπει σε ταξη, έχεις προετοιμασει μαθημα, είχες 30 παιδιά στο κεφαλι σου, και γραφική δουλεια στο σχολείο; Ξερεις τι είναι ευθυνη παιδιού;...
Ξερεις ότι δε μπορεις στη δουλεια σου να παιζεις ...πασιέντζες; ότι δε μπορεις να κλειστεις στο παραδιπλανό γραφειο ή "να μην πηγαίνεις και καμια μερα στη δουλειά μωρε τι πειραζει"; Ξερεις ότι οι δασκαλοι ξενιτευονται απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας;;.. Με μεγαλη οικονομικη αφαιμαξη και προσωπικό κόστος ζωής;..

Με λίγα λόγια θελω να πω πως η ευθυνη και η δουλεια του δασκαλου (με την ευρεια έννοια) έχει πιο περίπλοκες παραμετρους (παιδαγωγική ευθύνη και εξωδιδακτική απασχόληση) συν το γεγονός πως δεν υπάρχει ουτε κατα διάνοια η έννοια "λουφα"...

Στοιχειωδώς αν τα ξερεις αυτά, πως λες αυτά που λες;.. :o

Να πω πως δε θέλω να μπαινω στη λογική να συγκρίνω δουλειές, γιατί ξερω πως καθε μία έχει τις δικές της δυσκολίες και βασανα που στους πολλούς και ασχετους δεν είναι γνωστά..
Απλά μην παιζουνε την κολοκυθια με τα επαγγέλματα...

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 04:55:38 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Μαρτίου 11, 2010, 05:47:42 pm »

Εγώ ξέρεις τι λέω σε όλους αυτούς που γκρινι'άζουν για τα λεφτά των δασκάλων; Ας έρθουν μια μέρα, όχι παραπάνω, να κάνουν τη δική μου δουλειά. Ας έρθουν για μία μέρα στο ειδική νηπιαγωγείο, να έχουν παιδιά με πολλές και διάφορες ειδικές ανάγκες, να δουλέψουν μαζί τους, να τα εκπαιδεύσουν και όχι να τα κοιτάνει και να λένε "τα καημένα τα παιδάκια".
Επίησς, ας έρθει όποιος δημόδιος ή ιδιωτικός υπάλληλος θέλει, και ας μπει σε μια τάξη με 30 παιδιά. Ας καθίσει να μιλάει για ώρες, να μην μπορεί να παέι ούτε τουαλέτα, να μην μπορεί να μιλήσει στο τηλέφωνο, να μην μπορεί να μιλήσει με το συνάδελφο στη διπαλή αίθουσα, και (όπως γίνεται και στο νηπιαγωγείο) να μην μπορεί  να κάνει ούτε διάλειμμα γιατί την ώρα του "διαλείμματος" πρέπει αν είναι στην αυλή και να προσέχει τα παιδιά, που πολλές φορέ είναι "αφηνιασμένα"...
Γνωστός μου που τα έλεγε αυτά, άλλαξε αμέσως γνώμη όταν ήρθε στο νηπιαγωγείο για να κάνει μια δραστηριότητα με τα παιδιά. Όπως γνώμη άλλαξε και 'αλλος φίλος μου, μόλις μπήκε στο ειδικό σχολέιο όπου δούλευα.
Όταν βρισκόμαστε μακριά από μία κατάσταση είναι πολύ εύκολο να τη σχολιάζουμε....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Μαρτίου 11, 2010, 06:18:11 pm »
θελεις να μας πεις οτι επειδη η δουλεια σου ειναι τοσο δυσκολη καλα κανεις και δουλευεις τοσες λιγες ωρες? αν το πας ετσι οι γιατροι θα επρεπε να δουλευουν 3 μηνες τον χρονο. αυτοι ξερεις τι ψυχολογικο φορτο εχουν που εχουν να κανουν με ανθρωπινες ζωες και πολλες φορες θανατους? οπως και προετοιμασια στο σπιτι να εκπαιδευονται συνεχως για νεες μεθοδους κλπ. πηγαινε εσυ μια μερα να κανεις την δουλεια τους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:20:01 »

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Μαρτίου 11, 2010, 06:32:04 pm »
θελεις να μας πεις οτι επειδη η δουλεια σου ειναι τοσο δυσκολη καλα κανεις και δουλευεις τοσες λιγες ωρες? αν το πας ετσι οι γιατροι θα επρεπε να δουλευουν 3 μηνες τον χρονο. αυτοι ξερεις τι ψυχολογικο φορτο εχουν που εχουν να κανουν με ανθρωπινες ζωες και πολλες φορες θανατους? οπως και προετοιμασια στο σπιτι να εκπαιδευονται συνεχως για νεες μεθοδους κλπ. πηγαινε εσυ μια μερα να κανεις την δουλεια τους.

Δεν ξέρω τι θα κανει το emmaki    αν θα πάει       

Εγώ θά πήγαινα πολλές μέρες    όχι μόνο μια     αν  έπαιρνα    και τα φακελάκια τους ;)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Μαρτίου 11, 2010, 06:38:02 pm »
Είναι ο φίλος μου γιατρός και ο πατέρας μου. Ξέρω, λοιπόν, πολύ καλά.
Επίσης, ξέρω ότι οι γιατροί για να τα βγάλουν περα με το ψυχολογικό κότος, απλά κατά κάποιον τρόπο "αναισθητοποιούνται". Δεν βλέπουν συναισθηματικά κανένα περιστατικό.
Όσο για τις ώρες που δουλέυουν, και μόνο το γεγονός ότι μπορούν να πάνε για κατούρημα (μετά συγχωρήσεως  :P ) είναι πολύ σημαντικό "προνόμιο" που εγώ δεν το έχω! Το γεγονός ότι μπορούν να έχουν τον καφέ τους στο γραφείο τους, μπορούν να κάνουν ένα τηλεφώνημα, μπορούν εάν θέλουν και δεν έχουν ραντεβούν να πάνε μια ώρα αργότερα στο ιατρείο τους ή να φύγουν νωρίτερα....
Και μην ξεχνάμε και τις αμοιβές....

Δεν λέω ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι η δυσκολότερη από όλες, αλλά δεν είναι και εύκολη. Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν διακοπές κάθε τόσο, όπως εδώ έχουμε τα Χροστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι. Δεν είμαιστε εμέις οι "έξυπνοι" που έχουμε βρει δικαιολογία να καθόμαστε....

Αποσυνδεδεμένος fofiko

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Μαρτίου 11, 2010, 06:49:32 pm »
κι εγω εχω συγγενεις γιατρους οι οποιοι δεν παιρνουν φακελακια. μην το γενικευεται κιολας. ποιοι εχουν αλλωστε τοσα λεφτα ωστε να δινουν και φακελακια? και μιλαω για τους δασκαλους που εχουν και τα διαλειμματακια τους και τα κενα και μια χαρα προλαβαινουν να πιουν καφε και να πανε τουαλετα και για ψωνια προλαβαινουν να πανε μην σου πω.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Μαρτίου 11, 2010, 06:52:28 pm »
κι εγω εχω συγγενεις γιατρους οι οποιοι δεν παιρνουν φακελακια. μην το γενικευεται κιολας. ποιοι εχουν αλλωστε τοσα λεφτα ωστε να δινουν και φακελακια? και μιλαω για τους δασκαλους που εχουν και τα διαλειμματακια τους και τα κενα και μια χαρα προλαβαινουν να πιουν καφε και να πανε τουαλετα και για ψωνια προλαβαινουν να πανε μην σου πω.

Να ρωτήσω κάτι;
Είσαι εκπαιδευτικός; Ή μήπως μιλάς απέξω;
Απλά για να ξέρω....

Αποσυνδεδεμένος margarita23

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Μαρτίου 11, 2010, 07:03:04 pm »
Απορώ emmaki γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι! Δε χρειάζεται να απολογηθούμε για τη δουλειά μας! Είχαμε το προνόμιο να γίνουμε εκπαιδευτικοί και να είμαστε ανάμεσα σε παιδιά! Κάθε επάγγελμα έχει ευκολίες και δυσκολίες.
Τελικά, η Διαμαντοπούλου κατάφερε να στρέψει την κοινωνία κατά των εκπαιδευτικών με τα λεγόμενά της!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Μαρτίου 11, 2010, 07:09:51 pm »
Απορώ emmaki γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι! Δε χρειάζεται να απολογηθούμε για τη δουλειά μας! Είχαμε το προνόμιο να γίνουμε εκπαιδευτικοί και να είμαστε ανάμεσα σε παιδιά! Κάθε επάγγελμα έχει ευκολίες και δυσκολίες.
Τελικά, η Διαμαντοπούλου κατάφερε να στρέψει την κοινωνία κατά των εκπαιδευτικών με τα λεγόμενά της!

Απλά θέλω να ξέρω τι επαγγέλεται αυτός με τον οποίο μιλάω, όπως ξέρουν και για μένα έτσι θέλω να ξέρω και γω!!!

Πάντως, ναι. Πάντα υπήρχε μια τάση να θεωρούνται οι εκπαιδευτικοί τυχεροί και τώρα το κακό έχει παραγίνει. Για όλα τα προβλήματα της χώρας φταίνε οι δάσκαλοι (με την ευρεία έννοια) που δεν δουλεύουν στο σχολείο 40 ώρες τη βδομάδα! 'Αντε να κάτσουμε, λοιπόν, από τις 8 μέχρι τις 3 στα σχολεία, να δω τι θα μας κάνουν εκεί, γιατί το μάθημα δεν μπορεί να προετοιμαστεί με άλλους 30 στην ίδια αίθουσα και χωρίς υλικά, βιβλία και Η/Υ!

Οι εκπαιδευτικοί, το ξαναλέω, παντού στον κόσμο έχουν ίδιες 'ωρες διδασκαλιάς και ίδιες διακοπές, αλλάζουν οι ώρες παραμονής στα σχολέια και οι συνθήκες στα σχολέια

Αποσυνδεδεμένος teskos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Μαρτίου 11, 2010, 07:55:48 pm »
εγω μια ερωτηση θελω να κανω: πριν 5 χρονια που δε διοριζονταν οι δασκαλοι με αυτους τους ρυθμους, κανενας δεν ειχε προβλημα ουτε με το ωραριο ουτε με το εκπαιδευτικο εργο δασκαλων/νηπιαγωγων, τωρα τι πονος ειναι αυτος? ποιοι ειναι αυτοι που θεωρουν τους εαυτους τους αξιοτερους χωρις να εχουν ιδεα? ειναι ΤΟΣΟ αξιοκρατικοι που αν ''καποιος'' τους διοριζε ''αυριο'' λογω ελλειψεων στον κλαδο τους , δε θα δεχοντουσαν την θεση επειδη ειναι μικροι ή χωρις ευλογη προυπηρεσια?τρεχοντας θα πηγαιναν!!!!! ΓΙΑΤΙ τοτε μολις τελειωσουν τις σχολες τους τρεχουν για κατατακτηριες στα παιδαγωγικα τμηματα??????κ εν παση περιπτωση θα επρεπε να ντρεπεστε για τους ανανδρους σχολιασμους σας. ασχοληθητε και καντε καλυτερο τον κλαδο σας  (αν ανηκετε καπου...) και αφηστε τις λασπολογιες.αλλα στην ελλαδα εκτος απο την διαφθορα κυριαρχει και ο φθονος, ζηλια θα προτιμουσα, αλλα θα πειτε οτι λαικιζω.

Αποσυνδεδεμένος popaki1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Μαρτίου 11, 2010, 08:10:38 pm »
εγω μια ερωτηση θελω να κανω: πριν 5 χρονια που δε διοριζονταν οι δασκαλοι με αυτους τους ρυθμους, κανενας δεν ειχε προβλημα ουτε με το ωραριο ουτε με το εκπαιδευτικο εργο δασκαλων/νηπιαγωγων, τωρα τι πονος ειναι αυτος? ποιοι ειναι αυτοι που θεωρουν τους εαυτους τους αξιοτερους χωρις να εχουν ιδεα? ειναι ΤΟΣΟ αξιοκρατικοι που αν ''καποιος'' τους διοριζε ''αυριο'' λογω ελλειψεων στον κλαδο τους , δε θα δεχοντουσαν την θεση επειδη ειναι μικροι ή χωρις ευλογη προυπηρεσια?τρεχοντας θα πηγαιναν!!!!! ΓΙΑΤΙ τοτε μολις τελειωσουν τις σχολες τους τρεχουν για κατατακτηριες στα παιδαγωγικα τμηματα??????κ εν παση περιπτωση θα επρεπε να ντρεπεστε για τους ανανδρους σχολιασμους σας. ασχοληθητε και καντε καλυτερο τον κλαδο σας  (αν ανηκετε καπου...) και αφηστε τις λασπολογιες.αλλα στην ελλαδα εκτος απο την διαφθορα κυριαρχει και ο φθονος, ζηλια θα προτιμουσα, αλλα θα πειτε οτι λαικιζω.

Συμφωνώ++++++++     
Κάπου διάβασα εδω μέσα       όπου φτώχεια και γκρίνια     και έχει δίκιο   

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Μαρτίου 11, 2010, 08:32:01 pm »

Γιατί πιστεύω πως το fofico (και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύω) δεν έχει σχέση με την εκπαιδευση, ή είχε κάποτε και τωρα όχι... Και βλέπει τα πραγματα απ'έξω ή σαν απωθημένα, γι' αυτό λέει όσα λέει και μας έχει βάλει στο τριπακι να συγκρίνουμε επαγγέλματα... >:(  (Ελπίζω να κάνω λάθος..)

Ελεος!!! Σα να αξιολογεί τη χρησιμότητα, τη δυσκολία, τα υπέρ και τα κατά των επαγγελμάτων...  Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μην είναι όλοι χρήσιμοι στην κοινωνία και υπάρχει δουλειά που να μην έχει δυσκολίες;;... Εκτός κι είσαι αεριτζής...

Και επί τη ευκαιρία, κι επειδή ποτέ δεν ξερουμε ποιος είναι πίσω από ένα νέο νικ (και λέω νέο νικ, γιατί αργά η γρηγορα οι μασκες πέφτουν), έχω την αίσθηση ότι πέφτει προβοκάτσια από κόσμο που μπαίνει με το"μανδύα" του εκπαιδευτικού, και πυροδοτει την κατάσταση και φτιάχνει κλίμα..  ???

Σιγά μην καθήσω να αποδείξω στο fofico και στο κάθε fofico, ότι δεν είμαι ...ελέφαντας...
Όποιος ξέρει τη δουλειά από μέσα, ξέρει...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2010, 08:34:41 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Μαρτίου 11, 2010, 08:38:06 pm »

Γιατί πιστεύω πως το fofico (και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύω) δεν έχει σχέση με την εκπαιδευση, ή είχε κάποτε και τωρα όχι... Και βλέπει τα πραγματα απ'έξω ή σαν απωθημένα, γι' αυτό λέει όσα λέει και μας έχει βάλει στο τριπακι να συγκρίνουμε επαγγέλματα... >:(  (Ελπίζω να κάνω λάθος..)

Ελεος!!! Σα να αξιολογεί τη χρησιμότητα, τη δυσκολία, τα υπέρ και τα κατά των επαγγελμάτων...  Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μην είναι όλοι χρήσιμοι στην κοινωνία και υπάρχει δουλειά που να μην έχει δυσκολίες;;... Εκτός κι είσαι αεριτζής...

Και επί τη ευκαιρία, κι επειδή ποτέ δεν ξερουμε ποιος είναι πίσω από ένα νέο νικ (και λέω νέο νικ, γιατί αργά η γρηγορα οι μασκες πέφτουν), έχω την αίσθηση ότι πέφτει προβοκάτσια από κόσμο που μπαίνει με το"μανδύα" του εκπαιδευτικού, και πυροδοτει την κατάσταση και φτιάχνει κλίμα..  ???
με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη ο daniel.
Η προβοκάτσια ανθεί αυτόν τον καιρό >:(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653