*

Αποστολέας Θέμα: Νέος υπουργός Παιδείας???  (Αναγνώστηκε 30091 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Νέος υπουργός Παιδείας???
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 02:26:14 pm »
Άλλο πατριωτισμός και άλλο εθνικισμός. Και επειδή είναι μεγάλη κουβέντα γενικά, θα ξεφύγουμε από το θέμα και θα μας διαγράψουν. Οπότε άστο.. και τα περί σοβαρότητας αλλού καλύτερα (όπως στους δημιουργούς της φασιστοειδούς ιστοσελίδας που παρέθεσαν πριν το σύνδεσμο). Υγεία πάνω απ' όλα συνάνθρωπε :)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:16:29 »

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 02:30:49 pm »
Υγεία δε λες τίποτα! :)

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 05:02:27 pm »
Προς Landau

Το 2 απο μονο του ισως να μην λεει πολλα.Αλλα σε συνδυασμο με το 1,την διαλυση της ΠΔΣ και τις φημες για τοποθετηση αιωνοβιων σε υψηλα ποστα στο ΥΠΕΠΘ, δινουν την εντυπωση οτι θα κατρακυλησουμε σε εκπαιδευτικο μεσαιωνα.

Επειδη αυτο με το παραμυθι με το dna το εχω ξανακουσει οτι και καλα δεν εχουμε σχεση με τους αρχαιους Ελληνες (παγκοσμια πρωτοτυπια ο διαχωρισμος ουτως η αλλως) περιμενω να μου στειλεις μια ερευνα εμπεριστατωμενη...ενα λινκ... κατι τουλαχιστον και μετα θα σου απαντησω με δικα μου αδιάσειστα  στοιχεια.

Στειλε με πμ ομως να μην εχουμε καμια διαγραφη μιας που ειναι εκτος θεματος.

Προς dog

Δεν ειμαι εθνικιστης, ουτε ακολουθω αριστερο λαιφσταιλ και καλο θα ηταν να διαχωρισεις στο μυαλο σου καποια πραματα περι πατριωτισμου - εθνικισμου - αριστερης ψευτο-προοδευτικοτητας.
«Η ΛΕΓΕ ΤΙ ΣΙΓΗΣ ΚΡΕΙΤΤΟΝ Η ΣΙΓΗΝ ΕΧΕ» 
Ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή, ή αλλιώς να σιωπάς.

«ΩΣ ΟΥΔΕΝ Η ΜΑΘΗΣΙΣ, ΗΝ ΜΗ ΝΟΥΣ ΠΑΡΗ»
Η μάθηση είναι μηδέν χωρίς τη σκέψη και την κρίση.

Μένανδρος ο Αθηναίος (342-292 π.Χ)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 06:05:36 pm »
Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Τζιγιάννη. Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ 02 (φιλόλογοι) κα ΤΕ16 (μουσικοί). Πρόσφατα ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Master στη "Μουσική Ερμηνεία - Διδακτική πιάνου"). Έχω εργαστεί ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός τα έτη 2006-2007 (Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, πιάνο), 2007-2008 (Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, πιάνο) και ως αναπληρώτρια το έτος 2008-2009 (Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, πιάνο).

Φέτος είμαι άνεργη. Δεν προσελήφθην ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου σε κάποιο από τα 42 μουσικά σχολεία της χώρας. Παρόλο που η σειρά μου στο πίνακα κατάταξης αναπληρωτών για τα μουσικά σχολεία στην ειδίκευση του πιάνου (βλ. http://www.ypepth.gr) είναι υψηλή (Νο 68 από σύνολο σχεδόν 1200 ατόμων). Οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών στα πιάνα για τα μουσικά σχολεία περιορίστηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (~48 άτομα). Τα κενά που υπολείπονται ακόμη, καλύπτονται "πελατειακά" με συμβάσεις ωρομισθίων καθηγητών.

Έχω υποβάλει πρόσφατα ένσταση  ως ΤΕ16 Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έναντι της σειράς κατάταξης του πίνακα αναπληρωτών για την ειδίκευση πιάνου στα μουσικά σχολεία. Απάντηση δεν έλαβα, παρότι παρήλθε ήδη ένα διάστημα 2 μηνών. Ο λόγος της ένστασής μου συνίσταται στο ότι προηγήθηκαν στην κατάταξη του πίνακα και επομένως στις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών για την ειδίκευση του πιάνου στα μουσικά σχολεία, ΤΕ16 μουσικοί απόφοιτοι ωδείων με τρίμηνη παιδαγωγική επιμόρφωση από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Μετά από τροποποίηση του Νόμου για την Παιδαγωγική επάρκεια επί Ευριπίδη Στυλιανίδη επετράπη σε αποφοίτους ωδείων να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια με 3μηνα σεμινάρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με το Φ.361.1 16/5/2008 και με την εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων 2009-2010, παιδαγωγική επάρκεια έχουν :

Τα πτυχία που αντικαθιστούν το πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) είναι τα κάτωθι: α) Των Τµηµάτων Α.Ε.Ι.:
-Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών
-∆ηµοτικής Εκπαίδευσης
-Επιστηµών της Αγωγής ή Επιστηµών Αγωγής Προδηµοτικής Εκπαίδευσης ή Επιστηµών της Αγωγής ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου της Κύπρου
-Φιλοσοφίας
-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
-Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών β) Σχολής Νηπιαγωγών γ) Παιδαγωγικής Ακαδηµίας

δ) ∆ιδακτορικό δίπλωµα ή µεταπτυχιακός τίτλος στις επιστήµες της Αγωγής και ε) Καθηγητικών Σχολών.

Επίσης σύμφωνα με το νόμο 3687, ΦΕΚ 159, 1-8-2009:
Αρθρο 5
4.α. Στην περίπτωση ιθ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985, όπου αναφέρεται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., εφεξής νοείται βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Άρα με τον τρόπο αυτό ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. Εφεξής το μόνο που χρειάζονται όλες οι ειδικότητες για την είσοδό τους στην εκπαίδευση είναι ένα 3μηνο σεμινάριο.

Αυτή τη στιγμή, εγώ όπως και πολλοί νέοι με σπουδές στις φιλοσοφικές σχολές της χώρας, δεν προσφέρουμε στην εκπαίδευση της πατρίδας μας. Η κατάσταση που σας περιέγραψα είναι απόρροια προηγούμενων πολιτικών που άφησαν ανοιχτά παράθυρα για διορισμό αναπληρωτών και μονίμων χωρίς τα ανάλογα τυπικά προσόντα.

Δεν ζητώ τίποτε, μόνο το αυτονόητο: Να εργαστώ κρινόμενη και αξιολογούμενη σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά μου προσόντα. Η διάθεση προσφοράς μου στην πατρίδα μου παραμένει ακόμη ζεστή και ζωντανή.

Με ειλικρινή εκτίμηση 
Aλεξάνδρα Τζιγιάννη

http://www.alfavita.gr/ank_b/ank10_10_9_1037.php
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:16:29 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 06:08:17 pm »
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 11, 2009, 08:49:40 pm »
καλα αυτό με τους ΠΕ 71 - ΠΕ 61 δεν μπορω να το καταλαβω! τοσοι υπουργοι εχουν περασει κ δεν εχει βρεθει ενας να κανει το αυτονοητο κ να τους διορισει μονιμα!

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 09:49:57 pm »
Απο το 'FIMOTRO΄http://fimotro.blogspot.com/2009/10/blog-post_9486.html ενα αρθρο που υποσχεται πολλες εκπληξεις για τη συνεχεια...

ΑΠΟ ΤΗΝ... ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;

Μας είναι συμπαθής, αλλά με αυτή την λογική δεν θα πρέπει να ασκούμε κριτική σε κανένα! Πάμε λοιπόν : Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη

Αποσυνδεδεμένος DOG

• Πλήρες μέλος
  • Νυχτα ξελογιαστρα,νυχτα ομορφη.......
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 26, 2009, 10:27:57 pm »
εμενα με  ενδιαφερει για τον καθε υπουργο το τι θα κανει.
αν κανει σωστα πραγματα κ παει ολο της το σοι σε ιδιωτικο,καρφι δε μου καιγεται.
αν παλι κανει λαθη κ ολο της το σοι παει σε δημοσιο,θα σκεπτομουν οτι το κανει μονο για τα ματια του κοσμου,αλλα κ παλι το ιδιο θα μου εκανε...
γενικως η κριτικη πρεπει να αφορα τα πεπραγμενα.....

τα υπολοιπα θεωρω οτι ειναι αυτο ακριβως αυτο που διδασκουμε στην εκθεση ως <επιθεση στο ηθος του αντιπαλου>

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 03:00:55 am »

Πεπραγμένα (και μη) υπάρχουν πολλά, το θέμα είναι αν έχουμε τη διάθεση να τα δούμε και μάλιστα αντικειμενικά.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:07:59 am »
Προς δημόσια διαβούλευση

Από troktiko:

"Γενική Γραμματέας Παιδείας χωρίς πτυχίο"

"Ας προσγειωθούμε. Καλές οι ευχές και οι προσδοκίες, αλλά στην Ελλάδα δεν ζουν πολύ. Έτσι και ο κ. Παπανδρέου σιγά-σιγά φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει από παλιές (σκανδαλώδεις) φιλίες που όμως κρύβουν και επικίνδυνες προεκτάσεις. όλοι μάθαμε ότι η κα Θάλεια Δραγώνα έγινε ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν ξέρω όμως πόσοι ξέρετε την ιστορία της...

Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης τάξης του ΅71, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, σύζυγός της κα Θάλεια Δραγώνα. ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
Όμως:
Η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια εν Ελλάδι που δεν έχει πτυχίο! Το μόνο που διαθέτει είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ& αμερικανική βάση, πριν κλείσει. Για όποιον δεν πιστεύει ας δει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της όπου λέει επιμελώς κρύβοντας την αλήθεια ότι "σπούδασα Ψυχολογία στην Ελλάδα". Που και πότε άγνωστο.

Το μεμπτό είναι ότι αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της και έγινε μέλος ΔΕΠ με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Με άλλα λόγια "κατ'εξαίρεση". Μήπως ο κ. Παπανδρέου είχε παίξει (έμμεσα ή άμεσα) τον ρόλο του σε αυτό ως τότε Υπουργός Παιδείας?

Και αν σε κάποιους τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, ρωτάω: Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια? Μήπως είναι ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεων του κ. Πρωθυπουργού?"

Από esos:

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:42:47 am »

Παράθεση
Η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια εν Ελλάδι που δεν έχει πτυχίο!

Για το δημοσιογράφο που το έγραψε: Καλά, μην ορκίζεσαι κιόλας!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 12:59:57 am »
Ακόμα κι ο τρισμέγιστος γενικός γραμματέας Ζαχόπουλος είχε πτυχίο...

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 01:36:31 am »

Ο Ζαχό το 'θελε για να ρίχνει ..γκόμενες!!!  ;D ;D ;D

Ο Λαλιώτης το 'χε πάρει;; ....δε θυμάμαι...  ;D ;D ;D
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος evan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 11:00:58 am »
Νεες εξελιξεις για την υφυπουργο παιδειας Ε. Χριστοφιλοπουλου.

Προκειται για την παράνομη λειτουργία μπουζουξίδικου για 17 χρόνια σε ακίνητο ιδιοκτησίας της.Αν και ειναι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, ο χώρος νοικιάστηκε με σκοπο τη λειτουργια νυχτερινού κέντρου. Ενω οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας η κ. Χριστοφιλοπούλου συνέχισε κανονικά τη μίσθωση.

Περισσοτερα στο press-gr [http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_2738.html]

Υ.Γ.προς Landau
 Ακομα περιμενω εκεινο το pm για το παραμυθι που λεγαμε στο #72, αν και βλεπω πως επισκεπτεσαι το pde.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 10, 2009, 11:50:51 am από evan »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182847
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 765
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144