0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα.Συμφωνώ και μεγώ ότι πράγματι κάτι πάει να κινηθεί σωστά!Θέλω όμως να ρωτήσω:Αν κάποιος για κάποιο λόγο θέλει μόνο 5 ώρες δεν μπορεί να τις πάρει?Πρέπει να δεχθεί οπωσδήποτε δέκα?
Απλό παράδειγμα. Νέος τρέχει δεξιά και αριστερά, ψάχνει, ρωτάει, σκίζεται γενικά και παίρνει κάποιες ώρες αντικειμενικά ή όχι. Διδάσκει 3-4 χρόνια και έχει μια κάποια εμπειρία από τάξη.Παλιός δούλευε 10 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία και γενικά το πτυχίο το είχε για κάδρο. Άσε που δεν έχει διαβάσει απολύτως τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια ενώ στο ερώτημα τι είναι η τάξη προσπαθεί να θυμηθεί από τα παιδικά του χρόνια.
Καλημέρα, πράγματι κάτι πάει να κινηθεί σωστά!!!Να ρωτήσω όμως κάτι,αν κάποιος για κάποιο λόγο θελήσει μόνο κάποιες ώρες και όχι δέκα, δεν θα μπορέσει να τις πάρει?Απαραίτητα πρέπει να αποδεχθεί δέκα?
Όσο οι εκπαιδευτικοί, που ζουν την κατάσταση, δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το πώς πρέπει να λειτουργούν τέτοιου είδους προγράμματα και η εκπαίδευση γενικότερα, ώστε να γίνουν και επίσημα από την ΟΛΜΕ οι αντίστοιχες προτάσεις, μην περιμένετε να δείτε από τον εκάστοτε Υπουργό να παίρνει ικανοποιητικές αποφάσεις. Για εμένα τα γεγονότα έχουν ως εξής: Η ΠΔΣ λειτουργούσε για χρόνια κάτω από αδιαφανέστατες συνθήκες. Φέτος πάγωσε με επίσημη αιτιολογία την έλλειψη πόρων. Μόλις αντέδρασαν οι εκπαιδευτικοί, ξαφνικά, ω του θαύματος μέσα σε λίγες μέρες το πρόγραμμα μπήκε σε λειτουργία (χωρίς καν να αναφερθεί αν βρέθηκαν οι αναγκαίοι πόροι που υποτίθεται ότι ήταν το βασικό πρόβλημα) και μάλιστα με μια μικρή αλλαγή επί το διαφανέστερον (αξιοκρατικό δεν θα ονόμαζα το κριτήριο της χρονολογίας κτήσης πτυχίου). Και η απορία μου είναι: Η ΟΛΜΕ αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια πρότεινε ποτέ στο Υπουργείο αξιοκρατικά κριτήρια και τρόπους βελτίωσης του προγράμματος ή τόσο καιρό καταγγέλλει απλώς το πρόβλημα;
sikat, σωστά αυτά που γράφεις. και προσθέτω ότι οι άνθρωποι που άλλαξαν επάγγελμα δεν έχουν κάνει καν αίτηση για πδσ, όταν έπρεπε. αυτοί λοιπόν οι παλιοί δεν θα είναι στις νέες λίστες για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία!