*

Αποστολέας Θέμα: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 90775 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος michalis

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: ΠΔΣ-Αναστολή προσλήψεων
« Απάντηση #308 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 01:58:45 pm »
το να μείνω εκτός επειδή δεν το αξίζω το θέλω και ο ίδιος...αλλα να μείνω εκτός επειδή είμαι νέος.....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 02:07:13 pm »
jak επειδή το κατέχεις το θέμα, να σε ρωτήσω, αν με καλέσουν στην ΠΔΣ εξακολουθώ να φαίνομαι στον πίνακα ωρομισθίων για το πρωινό πρόγραμμα; Και να την αφήσω αν με καλέσουν από κεί; Δεν άλλαξε κάτι ελπίζω;
Φυσικά και υπάρχεις κανονικά για πρωινή ωρομισθία. Μπορεί να σε καλέσουν πρωινή αργότερα από την ΠΔΣ και να αποφασίσεις τότε τι από τα δύο σε συμφέρει να πάρεις.
ΜΕΓΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος ewatt

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 02:11:18 pm »
το να μείνω εκτός επειδή δεν το αξίζω το θέλω και ο ίδιος...αλλα να μείνω εκτός επειδή είμαι νέος.....
Και το να μενεις εκτός γιατί το μέσον σου έφτανε για 4 ώρες, ενώ του άλλου για 10 ήταν καλύτερα?
σκέψου ότι αυτοί που είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν δίνουν ΑΣΕΠ δεν σου δημιουργούν πρόβλημα, αφού θα μένουν πάντα χαμηλά στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αν και τονίζω και πάλι ότι η ρύθμιση είναι προσωρινή και πιστεύω ότι θα ισχύσει μόνο για φέτος. Και από τη στιγμή που κανένας άλλος δεν θα σε προσπερνά με τα μόρια που βρίσκει δεξιά και αριστερά δεν τρέχει και τίποτα. Στο κάτω κάτω σε έναν χρόνο έχει ξανα ΑΣΕΠ που μπορείς να μαζέψεις πάλι μόρια! Και με λίγη τύχη να διοριστείς κιόλας!! Αν είσαι μικρός έχεις χρόνο για όλα. Αν είσαι 40 δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι τα 42 για νέο διαγωνισμό. Η ρύθμιση δεν είναι τόσο κακη, απλά ήταν μη αναμενόμενη. Ζημιά δεν θα προκληθεί. Απλά όσοι κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα τους καλύπτει χωρίς να σε ζημιώνει εσένα.

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 02:47:27 pm »
Αν μετρούσε ο ΑΣΕΠ, θα έμεναν με το παράπονο όσοι δεν έχουν περάσει ΑΣΕΠ, τους οποιους συμμερίζομαι γιατι χρειάστηκαν 3 φορές για να περάσω.

Αν μετρούσε η προυπηρεσία, θα γινόταν το έλα να δεις, γιατι σε μεγάλο ποσοστό, και μη κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας, μόνο αυτοί ξέρουν πως την απέκτησαν....

Καταλήγω... ότι αν και με συνέφερε ο ΑΣΕΠ, καθώς με ένα πρόχειρο μέτρημα που έκανα απο τον πίνακα ωρομισθίων βρέθηκα 70 θέσεις κάτω, η εγκύκλιος, απλά βάζει ενα όριο που είναι αντικειμενικό.

Αντικειμενικό, γιατι όλοι έχουμε πτυχίο!

Δεν σου δίνει βέβαια και την πιθανότητα διορισμού, γιατι θα χρειαστουν 10 χρόνια... και ποιος ζει εργαζόμενος 10 χρόνια στην πρόσθετη;
Καθαρίζει τον πίνακα απο τους παλιούς που είναι κοντά στο διορισμό δίνοντας τους τα μόρια που χρειάζονται για να διοριστούν.
Δεν λαμβάνει υπόψη του τα μόρια όσων είναι νεοι και πήραν λίγα μόρια απο ΠΔΣ... που στο κάτω κάτω πως τα πήραν και δεν τα έχουν οι παλιότεροι;
Δεν λαμβάνει υπόψη του τον ΑΣΕΠ, αλλα τον αφήνει αναγκαίο για διορισμό ή αναπλήρωση.
Εμένα μ'αρέσει... παρόλο που οι πιθανότητες μου για ΠΔΣ μειώθηκαν... όχι ότι πριν ήταν δεσμευμένες, αλλα με το αίτημα και μετά είχα 10ωρο... που δεν πρόλαβα καλα καλα να υπογράψω.... ;D
Και ας μου λένε ότι δεν ήταν το αίτημα υπευθυνο.... έχω τις αποδείξεις μου, για όσους πάνε να με βγάλουν παλαβή. ;)
Θεωρώ πως τέλος καλό, όλα καλά.... για λύση 2-3 εργάσιμων ημερών, χωρίς να χαθούν πολλές ώρες ΠΔΣ.

Για να επιβεβαιώσω ότι κατανόησα σωστά την εγκύκλιο:
Οι ωρομίσθιοι πρωινού, καλούνται απο τον πίνακα ωρομισθίων και οι ωρομίσθιοι ΠΔΣ απο τον πίνακα κτήσης πτυχίου, σωστά;
Στον πίνακα ΠΔΣ, γράφονται και απο άλλες περιφέρειες όσοι είχαν υποβάλει αίτηση;

Πάντως στατιστικά, σε μικρό σχολείο, επαρχιακό, υπάρχουν περίππου 40 ώρες για φιλόλογους (αρα 4 άτομα) και περίππου 13-16 ώρες φυσική και μαθηματικά αντίστοιχα.
Αν υποθέσουμε ότι έστω τα μισά σχολεία... κάνουν πρόσθετη, στην Αχαία μόνο, υπολογίζω τουλάχιστον 120 φιλόλογους να πάρουν το 10ωρο τους γεμάτο σε ενα σχολείο. και καμμια 45άρα φυσικοι και αλλοι τόσοι μαθηματικοί.
Για αλλες ειδικότητες δεν το κατέχω το άθλημα...
Η Αχαία πάντως, κάπου είχα βρει ότι έχει κάπου 60 λύκεια... αποκλείεται να κάνουν μόνο τα μισά πρόσθετη!!!και αποκλείεται να έχουν όλα τα λύκεια μόνο απο ένα - δύο τμήματα ανα τάξη.

Καλή αρχή λοιπόν σε όσους τους καλέσουν... και καλό μάθημα! :
Ενα πραγμα δυσκολευομαι να καταλαβω..Υπαρχει καποια αντιπαλοτητα αναμεσα στους επιτυχοντες του ασεπ και σε οσους εχουν μαζεψει προυπηρεσια δουλευοντας στην αγονη γραμμη???Αν ειναι δυνατο...!!!Ο καθενας προσπαθει με οποιο τροπο μπορει...Οσο για τα "αξιοκρατικα κριτηρια"...ας μην το σχολιασω..Διαφανη ναι,αλλα οχι αξιοκρατικα!!Ολοι ημαστε μεσα στον εννιαιο πινακα.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ????
Αρχικά, δεν μίλησα για αξιοκρατία, αλλα για αντικειμενικότητα. Αξιοκρατικά λοιπόν, κατα τη γνώμη μου πάντα, ας μελετήσουν τους πίνακες εδώ και 10 χρόνια που εφαρμόζεται η πρόσθετη, ας βρουν ποιοι είχαν κάνει αίτησεις, ποιοι πήραν ώρες και με ποιον τρόπο, να ξεκαθαριστούν αυτά τα πράγματα, ας μετρήσουν τα μεταπτυχιακά και όλες οι επιτυχίες ΑΣΕΠ αθροιστικά. Γιατι δεν θεωρώ αξιοκρατικό το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ παραγράφεται ενώ η προυπηρεσία χωρίς κανένα κριτήριο μια χαρά κρατιέται.
Επιπλέον, για το ο καθε ένας με όποιον τρόπο μπορεί....πήρε πρόσθετη το αφήνω ασχολίαστο... Υπάρχουν πολλοι που ήθελαν και δεν πήγαν να παρακαλέσουν κανέναν διευθυντή.
Επίσης τόνισα πως δεν μιλάω για ΟΛΟΥΣ όσους έκαναν πρόσθετη, αλλα για μεγάλο ποσοστό αυτών.
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:13:51 pm »
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΑΣΕΠ απαξιώνεται!! Είχαμε τη Σιβιτανίδειο,τα ΣΔΕ.τα εκκλήσσιαστικά,τον ΟΑΕΔ,τώρα και την ΠΔΣ για να παρακάμπτοιυν κάποιοι τον ΑΣΕΠ;;;!! Και δεν είναι δικαιολογιά για μένα ότι είναι 40 ετών και έχουν παιδιά!! Και εγώ είμαι 29 και δεν μπορώ να σκεφτώ καν να κάνω οικογένεια!! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών στη ζωή....δεν τα φέρνει ο πελαργός τα παιδιά!!!!!! Εχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά!!! Όσο πάει απαξιώνεται ο ΑΣΕΠ! Και κάποιοι είμαστε έρμαια αυτού του απαξιωμένου θεσμού!! Γιατί κάποιοι να παλεύουν μέσω ΑΣΕΠ γι αυτό το πολυπόθητο 10ωρο κι άλλοι να το παίρνουν γιατί τους πήραν τα χρόνια;;; Είναι κριτήριο αυτό;;; ΑΙΣΧΟΣ!!!!!
Και δεν τους δίνουν 2 και 4 ώρες,θα πάρουν και 10ωρο!!! Να ρωτήσω και κάτι ακόμη....; Γι αυτούς που οι περισσότεροι δουλεύουν σε φροντιστήρια πλεον...θα ισχύσει η απαγόρευση να δουλεύουν σε φροντιστήριο ή μόνο οι πρωινοι ωρομίσθιοι θα το λούζονται αυτό.....;;;!!!! >:( >:( >:( ??? ??? ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:19:29 pm »
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΑΣΕΠ απαξιώνεται!! Είχαμε τη Σιβιτανίδειο,τα ΣΔΕ.τα εκκλήσσιαστικά,τον ΟΑΕΔ,τώρα και την ΠΔΣ για να παρακάμπτοιυν κάποιοι τον ΑΣΕΠ;;;!! Και δεν είναι δικαιολογιά για μένα ότι είναι 40 ετών και έχουν παιδιά!! Και εγώ είμαι 29 και δεν μπορώ να σκεφτώ καν να κάνω οικογένεια!! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών στη ζωή....δεν τα φέρνει ο πελαργός τα παιδιά!!!!!! Εχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά!!! Όσο πάει απαξιώνεται ο ΑΣΕΠ! Και κάποιοι είμαστε έρμαια αυτού του απαξιωμένου θεσμού!! Γιατί κάποιοι να παλεύουν μέσω ΑΣΕΠ γι αυτό το πολυπόθητο 10ωρο κι άλλοι να το παίρνουν γιατί τους πήραν τα χρόνια;;; Είναι κριτήριο αυτό;;; ΑΙΣΧΟΣ!!!!!
Και δεν τους δίνουν 2 και 4 ώρες,θα πάρουν και 10ωρο!!! Να ρωτήσω και κάτι ακόμη....; Γι αυτούς που οι περισσότεροι δουλεύουν σε φροντιστήρια πλεον...θα ισχύσει η απαγόρευση να δουλεύουν σε φροντιστήριο ή μόνο οι πρωινοι ωρομίσθιοι θα το λούζονται αυτό.....;;;!!!! >:( >:( >:( ??? ??? ???

Παντως βρισκω θετικο οι καθηγητες των φροντιστηριων να παρουν 10ωρο στην ΠΔΣ. Κι οσο πιο πολλα χρονια στα φροντιστηρια τοσο καλυτερα για την ΠΔΣ

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:22:53 pm »

μην  υπερβάλετε! στη πρόσθετη θα μπουν κυρίως άτομα 35 έως 40 χρονών. όσο δηλαδή θα είσαστε και εσείς σε λίγα χρόνια. θα είναι ελάχιστοι οι πενηντάρηδες.

Αποσυνδεδεμένος jefferson

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:25:26 pm »
Και το να μενεις εκτός γιατί το μέσον σου έφτανε για 4 ώρες, ενώ του άλλου για 10 ήταν καλύτερα?
σκέψου ότι αυτοί που είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν δίνουν ΑΣΕΠ δεν σου δημιουργούν πρόβλημα, αφού θα μένουν πάντα χαμηλά στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αν και τονίζω και πάλι ότι η ρύθμιση είναι προσωρινή και πιστεύω ότι θα ισχύσει μόνο για φέτος. Και από τη στιγμή που κανένας άλλος δεν θα σε προσπερνά με τα μόρια που βρίσκει δεξιά και αριστερά δεν τρέχει και τίποτα. Στο κάτω κάτω σε έναν χρόνο έχει ξανα ΑΣΕΠ που μπορείς να μαζέψεις πάλι μόρια! Και με λίγη τύχη να διοριστείς κιόλας!! Αν είσαι μικρός έχεις χρόνο για όλα. Αν είσαι 40 δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι τα 42 για νέο διαγωνισμό. Η ρύθμιση δεν είναι τόσο κακη, απλά ήταν μη αναμενόμενη. Ζημιά δεν θα προκληθεί. Απλά όσοι κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα τους καλύπτει χωρίς να σε ζημιώνει εσένα.

Συνάδελφε ewatt...
1) Οι μεγάλοι σε ηλικία δεν δίνουν ΑΣΕΠ;
2) Μένουν πάντα χαμηλά στους πίνακες;
3) Όταν είσαι μικρός πρέπει να δίνεις συνέχεια ΑΣΕΠ για να μαζεύεις μόρια, μιας κι έχεις χρόνο για όλα;
4) Αυτοί που κοντεύουν να κατοχυρώσουν δικαιώματα είναι μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία;

Αποσυνδεδεμένος mts.ag

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:26:59 pm »
Διαβάζοντας τα μηνύματα των συναδέλφων, νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι ορίζουν τις έννοιες ανάλογα με το τι τους συμφέρει... εγώ ένα εχω να πω: κατα τη γνώμη μου δίκαιο κριτήριο είναι εκείνο που είναι ίσο έναντι όλων. Είναι λοιπόν προφανές ότι η ημερομηνία κτήσης πτυχίου δεν είναι ένα ίσο κριτήριο έναντι όλων, διότι κάποιοι εμφανώς ευνοούνται λόγω ηλικίας. Αντίθετα, σε ότι αφορά το κριτήριο της επιτυχίας στο ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει καμία ανάλογη εύνοια κάποιος ομάδας. Άλλωστε, μην πει κανείς ότι οι νέοι είναι πιο εύκολο να διαβάσουν και να περάσουν γιατί έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο διότι τα στατιστικά θα τους διαψεύσουν: απ' όσο γνωρίζω οι ηλικίες των 30+ (ηλικίες που οι περισσότεροι ξεκινάνε οικογένειες ή έχουν μικρά παιδιά) έχουν τις περισσότερες επιτυχίες στον ΑΣΕΠ.

Νομίζω ότι οι σύλλογοι (ΠΕΑΕ, ΟΛΜΕ κλπ.) θα πρέπει να τοποθετηθούν και επίσημα επι του θέματος!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:32:49 pm από mtsag »

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:44:45 pm »
Για όποιον ενδιαφέρεται η Γ΄Αθήνας ξεκίνησε σήμερα να βγάζει σταδιακά τους πίνακες για την ΠΔΣ

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:45:45 pm »
Μιλάω προσωπικά και όχι ως σύλλογος, το δελτίο τύπου έχει βγει και εκεί φαίνεται πλήρως και το σκεφτικό του συλλόγου.
1.Υπήρχε περίπτωση όταν υπάρχουν τόσοι τρόποι πρόσληψη να μπουν κριτήρια ίσα για όλους; Νομίζω πως όχι και θυμίζω πως κάποιοι συνάλδεφοι έλεγαν ότι αν περάσει η ΠΔΣ από τους πίνακες ευνοούνται όσοι ήδη είχαν μόρια πΔΣ και ήταν βύσματα...Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι υπάρχουν κριτήρια πρόσληψησ και επιτέλεου έγινε η αρχή
2. Σημαντικό είναι το 10ωρο. Γιατί τώρα τα μόρια της προϋπηρεσίας είναι υπολογίσιμα, με έγκαιρη έναρξη μπορεί κανείς να έχει ασφάλιση και επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι
3. Το ασυμβίβαστο φεύγει μέσω της υπέυθυνης δήλωσης και δεν υπάρχει πλέον λόγος φόβου, άρνησης δουλειάς και στην πραγμάτικη μαύρης εργασίας στο φροντιστήριο.
Μη γελιόμαστε...δε γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη και σίγουρα, αν δεν αυξηθούν οι διορισμοί, αν δεν υπάρξει ενιαίο σύστημα διορισμού, θα έχουμε για πάντα προβλήματα. Νομίζω όμως ότι μετά από καιρό μπορούμε να λέμε ότι όλοι μαζί κάτι πετύχαμε και να συνεχίσουμε ελπιδοφόρα. Δώσαμε και ένα μηνυμα ότι σε όσα συμβαίνουν θα απαντάμε άμεσα. Θυμίζω ότι πριν 5 μέρες τρέμαμε για κατάργηση της ΠΔΣ...
4. Είναι άξιο μελέτης και προβληματισμού για το επόμενο διάστημα να δούμε πού το πάει η Αννούλα. Έχω ειλικρινά προβληματιστεί γιατί επέλεξε αυτόν τρόπο. Ένας λόγος μπορεί να είναι το γεγονός οτι ήθελε να δείξει ότι ξεμπερδεύει με βυσματίες κλπ και παλιούς και νέους. Μην ξεχνάμε ότι οι διευθυντές είναι ακόμα της άλλης κυβέρνηση κατά κύριο λόγο. Μήπως όμως αυτό κρύβει και σκέψεις για αλλαγή συνολικά του τρόπου διορισμού; Γιατί με αυτό που έκανε πιο γρήγορα ένας κόσμος θα μπορεί να φύγει πρωινό ωρομισθίας, αναπλήρωση και θα μπαίνει σε 24μηνο. Προτίθεται να αυξήσει τους διορισμούς...δε νομίζω...κάτι άλλο μάλλον υπάρχει

Αποσυνδεδεμένος ks10

• Έμπειρο μέλος
  • VIVA LA VIDA
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:48:34 pm »
Για όποιον ενδιαφέρεται η Γ΄Αθήνας ξεκίνησε σήμερα να βγάζει σταδιακά τους πίνακες για την ΠΔΣ

Οι πίνακες αυτοί θα δημοσιευτούν στο ίντερνετ??
ΠΕ06

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:56:22 pm »

Της Αχαίας ήδη ανέβηκαν στο διαδίκτυο....
ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Π.Δ.Σ.
http://www.dide.ach.sch.gr/news.htm
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Οκτωβρίου 13, 2009, 03:59:50 pm »

Ηδη έχουν αρχίσει και βγάζουν κάποιες ειδικότητες στην ιστοσελίδα τους

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144