0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική στις ημερήσιες εκδρομές.
Παράθεση από: akrivia στις Απριλίου 25, 2007, 09:01:08 pmΗ συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική στις ημερήσιες εκδρομές. Μπορεί κάποιος να παραθέσει τη σχετική εγκύκλιο/νόμο;
Να διευκρινίσω πως ρώτησα το παραπάνω με αφορμή κάτι ακραίο και θέλω με την ευκαιρία να ρωτήσω αν το σχολείο έχει το δικαίωμα να ζητά τέτοια ακραία πράματα. Συγκεκριμένα, επειδή είμαι σε νησί, η ολοήμερη θα γίνει σε άλλο νησί. Υπάρχουν επιλογές ή να πάρεις το πλοίο τα ξημερώματα (4 πρέπει να είμαστε στο λιμάνι) για χ προορισμούς κι επιστροφή το βράδυ μετά τις 11 ή να πάρεις άλλο πλοίο που φεύγει περίπου στις 8 και να επιστρέψεις 8 το βράδυ. Η Διεύθυνση του σχολείου λέει πως τα παιδιά είναι αυτά που επιλέγουν και συνήθως προτιμούν το δύσκολο δρομολόγιο. Και ρωτώ: δε θα έπρεπε η Διεύθυνση να λάβει σοβαρά υπόψη τα δρομολόγια και να αποκλείσει όσα έχουν ξενύχτι κι ειδικά εφόσον υπάρχει πλοίο με αναχώρηση σε λογική ώρα; Κι αφού δεν το κάνει, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στην εκδρομή;
Για το τελευταίο ερώτημα βρήκα αυτό.https://nomothesiasxoleiou.wordpress.com/δραστηριοτητεσ/περίπατοιεκδρομές/Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι νεότερο. (Να επιλέξεις όλο το σύνδεσμο που παρέθεσα)
Διαβάζοντας την νομοθεσία στο λινκ που παρέθεσες, είδα και αυτό:Παρατήρηση 2: Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και ΣΕ ΔΥΟ (2) ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.. δηλ σε μετακινησεις που αφορούν υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων!!!! Άρα αν κάποιοι μαθητές μας έχουν συμπληρώσει δύο μετακινήσεις, λογικά δεν πρέπει να εγκρίνουμε την συμμετοχή τους;;;;
Το πάνω το παρέθεσα, ώστε ο/η συνάδελφος να ξεκινήσει ως βάση, για να κάνει ερώτημα αν είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε εκδρομή. Αυτό που με ρωτάς τώρα, υπάρχει νεότερη νομοθεσία που αναφέρεται συνολικά σε κάθε είδους μετακινήσεις (εκτός αν κάποια μου διαφεύγει)https://edu.klimaka.gr/arxeio/nomothesia-fek/fek-681-2017-sxolikes-ekdromes-episkepseis.pdf