*

Αποστολέας Θέμα: Περικοπές δαπανών για τα μεταπτυχιακά  (Αναγνώστηκε 8880 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gi@

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 963
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Περικοπές δαπανών για τα μεταπτυχιακά
« στις: Απριλίου 25, 2007, 05:38:49 pm »
Και νέο φρενάρισμα, αυτή τη φορά του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά, από την υπουργό Παιδείας. Σε μια προσπάθεια να μην προσθέσει στη φαρέτρα του φοιτητικού κινήματος, ενόψει και των φοιτητικών εκλογών της 9ης Μαϊου, και τα βέλη της πολιτικής της κατά των μεταπτυχιακών σπουδών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" αποτελεί μια καταγραφή των μέχρι τώρα ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων μαζί με ορισμένες προτάσεις τροποποιήσεων και -αυτονόητα- δεν μπορεί να αποτελεί το τελικό σχέδιο νόμου". Παράλληλα η υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι "μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα και τους ενδιαφερόμενους προς διαβούλευση". Ωστόσο η υπουργός Παιδείας αποφεύγει να διαψεύσει την ουσία του "κειμένου που δημοσιεύεται". Σύμφωνα με το νομοσχέδιο επιβάλλεται γενικευμένη πολιτική διδάκτρων στα μεταπτυχιακά ενώ η πρόβλεψη ότι ο κρατικός προυπολογισμός θα χρηματοδοτεί μόνο ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε κάθε τμήμα ΑΕΙ θα εισάγει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στα πανεπιστήμια καθώς πανεπιστημιακοί του ιδίου τμήματος θα διαγκωνίζονται για το ποιο μεταπτυχιακό θα έχει την "τύχη" της κρατικής χρηματοδότησης. Η υπουργός Παιδείας δεν θέλει ν' ανοίξει τέτοιο μέτωπο τώρα. Έτσι σπρώχνει το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, όπως έκανε και με το αντίστοιχο για την έρευνα, στο μέλλον. Το επικοινωνιακό παιχνίδι άλλωστε που παίζει με τη Σύνοδο των πρυτάνεων της επιτρέπει τέτοιους ελιγμούς. Η Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά επιβεβαίωσε την επιρροή της κ. Γιαννάκου, καθώς οι πρυτάνεις, σε πλήρη αντιδιαστολή με το κλίμα που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τις αποφάσεις πολλών Συγκλήτων, προσπέρασαν τον νόμο-πλαίσιο και τα προβλήματα εφαρμογής του και ασχολήθηκαν με την έρευνα. Πρόταση του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να παγώσει για ένα χρόνο η εφαρμογή του νόμου απορρίφθηκε. Το... δώρο που υποσχέθηκε στα πανεπιστήμια η κ. Γιαννάκου (την επόμενη επταετία -σύμφωνα με τις δηλώσεις της- θα διατεθούν από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο 420 εκατ. για την έρευνα) αποδείχτηκε ισχυρό καταπραϋντικό.


Πηγή: http://www.alfavita.gr/typos/typos20070424b.php
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2012, 11:05:10 am από para5 »
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:43:23 »

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2007, 10:09:02 pm »
Αγγλία θα γίνουμε. Και εκεί πες υπάρχει χρήμα. Εμείς; Χωράφια και ακίνητα θα τα πουλάμε όσο όσο για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας σε κάποια χρόνια. Όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε.

Αποσυνδεδεμένος vasg

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 328
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2007, 11:50:15 pm »
Να γίνουμε Αγγλία!!!
Γιατί εδώ για να κάνεις ένα ΠΜΣ πρέπει να χεις βίσμα από Υπουργό και πάνω.
Στην Αγγλία, μπορείς να κάνεις πιο εύκολα από ότι εδώ ενα Μεταπτυχιακό και οποιο θέλεις παρακαλώ.
Γιατί ειναι απλό, πληρώνεις.
Εδω για να κανεις ένα πΜΣ που θέλεις πρέπει να είναι παρεμφερες με το βασικό σου πτυχίο, να εισαι με λίγα λόγια απόφοιτος του  ίδιου τμήματος που κανει το μεταπττυχιακό,
να περάσεις στις εξετάσεις γιατί θα είσαι το δεξί χέρι του καθηγητή και οι θέσεις θα είναι μόνο 2-3-10 το πολύ.
Ας πληρώσω λοιπόν το προτιμώ σε αυτό το κράτος, γιατι όποιος πλήρώσει θέλω να πιστεύω  ότι θα μπει, εχε,ι δεν έχει βίσμα.
Δείτε παρακάτω προυποθέσεις εισαγωγής στο παρακάτω ΠΜΣ στις Επιστήμες Αγωγης του Παιδαγωγικού της Θράκης, όπου:
Εγώ που είμαι Απόφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και τελειόΦΟΙΤΟς Πληροφορικής ,το ΠΜΣ αυτό ισοδυναμεί με Παιδαγωγική Επάρκεια και δεν χρειάζομαι αυτό το μπουρδ....λο που λέγεται ΑΣΠΑΙΤΕ.
Δεν μπορώ όμως να είμαι υποψήφια.

Δείτε ποιοί μπορούν:

"Υποψήφιοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Π.Μ.Σ. μπορεί να είναι όσοι  συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του αρθρ. 12 παρ.2 εδ. α του Ν. 2083/1992, υπό τους εξής ειδικότερους όρους:

1.    Έχουν πτυχίο Παιδαγωγικών ή άλλων Τμημάτων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμων της αλλοδαπής. Το πτυχίο αυτό θα πρέπει να αναφέρεται σε σπουδές που έχουν σχέση με τα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος και ο γενικός βαθμός να είναι τουλάχιστον «λίαν καλώς» (ή προκειμένου για πτυχία της αλλοδαπής ο αντίστοιχός τους).

2.    Έχουν επαρκή γνώση μίας από τις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, ή Γερμανικά αν είναι Έλληνες, και επιπλέον της Ελληνικής αν είναι αλλοδαποί.

3.    Δεν παρακολουθούν άλλο Π.Μ.Σ."


Αντι να τρέχουμε στην Αγγλία λοιπόν, ας γίνουμε Αγγλία.

Θέλω την γνώμη σας.
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος Gi@

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 963
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2007, 10:22:28 am »
Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν μεταπτυχιακά που πληρώνεις και υπάρχουν αντίστοιχοι όροι....
Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα!
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:43:23 »

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2007, 03:08:03 pm »
Να γίνουμε Αγγλία!!!
Γιατί εδώ για να κάνεις ένα ΠΜΣ πρέπει να χεις βίσμα από Υπουργό και πάνω.
Στην Αγγλία, μπορείς να κάνεις πιο εύκολα από ότι εδώ ενα Μεταπτυχιακό και οποιο θέλεις παρακαλώ.
Γιατί ειναι απλό, πληρώνεις.



Εν μέρει μονο συμφωνώ μαζι σου. Γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι πόση βρωμιά υπάρχει στις διαδικασίες επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών. Έχεις απόλυτο δίκιο και δεν είναι υπερβολή αυτό που λες ότι πρέπει να έχεις βύσμα από υπουργό και πάνω. Ξέρω περιπτώσεις που μου είπανε χύμα ότι χώσανε πολιτικό μέσον και τους πήρανε. Κάτι τέτοια σου προκαλούν πραγματική αηδεία. Από προσωπική μου κιόλας εμπειρία μιλώντας, έχει τύχει να με φάει ένα τέτοιο βύσμα σε περίπτωση που ήταν πασιφανές ότι η κοπέλα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να την πάρουνε. Από τότε τους σιχάθηκα όλους τους και με τον καιρό με αηδειάζουν όλο και πιο πολύ κάθε φορά που ακούω ανάλογες περιπτώσεις.

Εκεί που διαφωνώ, όμως, είναι στο θέμα της πληρωμής διδάκτρων. Μέχρι στιγμής λίγα είναι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα που ζητάνε δίδακτρα της τάξεως της Αγγλίας και υπάρχουν και κάποια επιπλέον τμήματα που ζητάνε ένα συμβολικό ποσό. Στα περισσότερα και κυρίως σ' αυτά όπου η επιλογή γίνεται μέσω γραπτών εξετάσεων δεν απαιτούν καταβολή διδάκτρων. Σκέψου λοιπόν ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ελλήνων υποψηφίων που δεν έχει τη δυνατότητα να φύγει στην Αγγλία ή γενικά στο εξωτερικό για να γλιτώσει το (πα)λούκι της εξέτασης και το πολεμάνε αξιοπρεπώς επί χρόνια μήπως και καταφέρουν να τους πάρουν σε κάποιο ΜΔΕ στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν και τη δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα, γιατί αν την είχαν θα την είχαν ήδη κάνει για έξω χωρίς να ταλαιπωρούνται. Γιατί, λοιπόν, μαντάμ Μαριέττα να κόψεις και σ' αυτούς τα όνειρά τους; Θα μου πεις, όπως στην Αγγλία πληρώνουν και μπαίνουν όλοι να πληρώσουμε κι εμείς. Δεν είμαστε όμως εμείς Αγγλία κι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Ποια βιωτικά επίπεδα πάμε τώρα να συγκρίνουμε; Ποιους μισθούς; Μπορεί ο μέσος Έλληνας να διαθέσει τα ποσά που διαθέτει ο οποιοσδήποτε Ευρωπαίος; Το σφάλμα της εφαρμογής ευρωπαϊκών πολιτικών στην καθημερινή μας ζωή το βιώνουμε καθημερινά και βλέπουμε ότι είναι γελοίο και παράλογο. Πάμε να χτίσουμε πολυκατοικίες σε θεμέλια παράγκας.  Ας βάλουν στην τελική ένα συμβολικό ποσό για τη γραφική ύλη και τα λοιπά στοιχειώδη, όχι όμως τα χιλιάρικα τα ευρώ που ελάχιστοι θα μπορούν να τα πληρώσουν.
Το αποκορύφωμα της πολιτικής της ανισότητας, αυτό εχω να πω...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2007, 03:11:53 pm από rica »

lousalome84

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2007, 03:52:41 pm »
Αν είναι να γίνουμε Αγγλία, πρέπει:

1.να πεταχθούν έξω από τα πανεπιστήμια όλοι εκείνοι οι άθλιοι/άχρηστοι/αδαείς/ανέντιμοι/απαράδεκτοι/αμόρφωτοι που απέκτησαν διδακτορικά με βύσμα και δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα στο διεθνή επιστημονικό στίβο, δεν έχουν δημοσιεύσεις, και επαφή με την έρευνα γενικότερα. Γιατί αυτοί δεν αποτελούν απλώς τα κακώς κείμενα της σημερινής παιδείας, αλλά ενισχύουν ένα καθεστώς με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

2.να επιτραπεί και να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της έρευνας από επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλώς ή κακώς 'η μόρφωση για τη μόρφωση' έχει πάψει να ισχύει, και η οικονομία επιβάλλει τη μόρφωση για την εξυπηρέτηση της αγοράς εργασίας (του εργοδότη με άλλα λόγια). Τουλάχιστον ας τα σκάνε αυτοί για να μας σπουδάζουν, αφού αυτοί τα καρπώνονται σε βάθος χρόνου, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

3.να γίνει προσομοίωση των προγραμμάτων σπουδών με τα αντιστοιχα του εξωτερικού (και όχι με βάση το τι διδακτορικό τελειώνει η κόρη/ο γιος  του καθηγητή που είναι μέλος ΔΕΠ και στην επιτροπή προσαρμογής του ΠΣ του εκάστοτε ΑΕΙ)

Ένα σχόλιο για τους μισθούς στην Αγγλία: ΟΚ, υψηλοί μισθοί αλλά όταν για μια γκαρσονιέρα στη Victoria (όπως λέμε Πλάκα) χρειάζεσαι 800 λίρες το μήνα, ήτοι 1200 ευρά, και για ένα σάντουιτς τύπου Εβερεστ 5 λίρες (άρα 8 ευρώ), τα 2000 ευρώ το μήνα (πρώτος μισθός για κάτοχο μάστερ, αν είσαι τυχερός) είναι λίγα. Να πω κι άλλα; 1 λεμόνι (όχι κιλό!) =1 ευρώ, μισό κιλό ντομάτες=4 ευρώ, ένα εισιτήριο λεωφορείου=2 ευρώ,  1 παράσταση θεάτρου=80 ευρώ... και η λίστα είναι ατελείωτη. Α, να μην ξεχνάμε ότι η δουλειά του καθηγητή εκεί είναι 9-5, και όχι part-time όπως σ'εμάς!

Μετά από αυτές τις σκέψεις, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να γίνουμε Αγγλία. Έχουμε στραβά, έχουμε και καλά. Κανένας πολίτης Άγγλος δεν περνά όσο καλά περνά ο Έλληνας. Μάλλον η λύση είναι να πάρουμε τα καλά τους (π.χ. περισσότερη αξιοκρατία), αλλά να μη γίνουμε Αγγλία.

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2007, 03:57:57 pm »
Συμφωνώ απόλυτα.

Αποσυνδεδεμένος Gi@

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 963
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2007, 04:07:44 pm »
Εγώ προσωπικά δεν είπα να γίνουμε Αγγλία και δεν συμφωνώ ....
Συμφωνώ απόλυτα με τον lousalome84 και ρωτώ "Πώς θα γίνουν πραγματικότητα τα καλά των Άγγλων εδώ στην Ελλάδα?" Γιατί εάν δεν προσπαθήσουμε όλοι εμείς τότε ποιος?

Έχω δώσει εξετάσεις σε μεταπτυχιακό και ξέρεις τι γύρισαν και μου είπανε??? Εϊσαι επιλαχούσα γιατί τα 5 άτομα πα΄νω από εσένα είχαν βίσμα. Και ενώ στα γραπτά είχα πιάσει το άριστα σε όλα τα μαθήματα, μου έριξαν μόρια από αλλού (συνέντευξη κ.ά.) για να έχουν και αποδεικτικά.
Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση???
ΠΕ 60

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 26, 2007, 04:09:42 pm »
Τους σκυλοβρίζεις και φεύγεις, μήπως;;;;

Αποσυνδεδεμένος Gi@

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 963
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 26, 2007, 04:12:52 pm »
Δεν το έκανα... Δεν έσκυψα το κεφάλι... Τους είπα απλά ένα μπράβο και ότι έτσι θα πάνε μπροστά.
Τι να κάνεις? Απ' όσο γνωρίζω αυτά γίνονται σε πολλές σχολές....
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος vasg

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 328
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 26, 2007, 05:13:32 pm »
[quote author=lousalome84 link=topic=1569.msg13294#msg13294 date=1177591961

Έχουμε στραβά, έχουμε και καλά. Κανένας πολίτης Άγγλος δεν περνά όσο καλά περνά ο Έλληνας. Μάλλον η λύση είναι να πάρουμε τα καλά τους (π.χ. περισσότερη αξιοκρατία), αλλά να μη γίνουμε Αγγλία.
[/quote]

Οι έλληνες πολίτες που περνάνε καλά είναι αυτοί που είναι  μόνιμα διορισμένοι και γενικότερα οι ευνοημένοι από αυτό το κράτος.
Το να πάρουμε μόνο τα καλά από τους Άγγλους δεν έίναι να πάρουμε μόνο αυτά που μας συμφέρουν, δηλαδή να μην δουλεύουμε 9 ώρες για να λέμε ότι περνάμε καλά.

Παράθεση
Έχω δώσει εξετάσεις σε μεταπτυχιακό και ξέρεις τι γύρισαν και μου είπανε??? Εϊσαι επιλαχούσα γιατί τα 5 άτομα πα΄νω από εσένα είχαν βίσμα. Και ενώ στα γραπτά είχα πιάσει το άριστα σε όλα τα μαθήματα, μου έριξαν μόρια από αλλού (συνέντευξη κ.ά.) για να έχουν και αποδεικτικά.
Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση???

Ένσταση και αναφορά στον συνήγορο του Πολίτη.
Σε καμία περίπτωση δεν φεύγεις.
Ολοι στηρίζονται στο ότι οι πολίτες φεύγουν και δεν διεκδικούν τα δικαιώματα τους γι'αυτό δεν ντρέπονταιι να σου πουνε και κατάμουτρα ότι δεν έχεις βίσμα.
Learning by doing...

lousalome84

  • Επισκέπτης
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 26, 2007, 10:38:51 pm »
[quote author=lousalome84 link=topic=1569.msg13294#msg13294 date=1177591961

Έχουμε στραβά, έχουμε και καλά. Κανένας πολίτης Άγγλος δεν περνά όσο καλά περνά ο Έλληνας. Μάλλον η λύση είναι να πάρουμε τα καλά τους (π.χ. περισσότερη αξιοκρατία), αλλά να μη γίνουμε Αγγλία.


Οι έλληνες πολίτες που περνάνε καλά είναι αυτοί που είναι μόνιμα διορισμένοι και γενικότερα οι ευνοημένοι από αυτό το κράτος.
Το να πάρουμε μόνο τα καλά από τους Άγγλους δεν έίναι να πάρουμε μόνο αυτά που μας συμφέρουν, δηλαδή να μην δουλεύουμε 9 ώρες για να λέμε ότι περνάμε καλά.

[/quote]

vasg είπα εγώ να πάρουμε ή όχι το ωράριο τους; είπα να πάρουμε την α-ξ-ι-ο-κ-ρ-α-τ-ίια. Λίγη προσοχή παρακαλώ στις αναγνώσεις για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και παρεξηγήσεις.

Αποσυνδεδεμένος vasg

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 328
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:58:43 am »
ΟΚ!!
Νο problem.
Δεν εκανα προσωπικά σε εσένα κριτική.
Με αφορμή τα λεγόμενα σου σχολίασα.
Δεν είπες το αντίθετο.
Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος Gi@

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 963
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετά την έρευνα φρενάρει και τα μεταπτυχιακά
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 28, 2007, 09:41:21 am »
Όχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά
 
Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του ΠΜΣ "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία", αποφάσισε να μην καταβάλει τα δίδακτρα για το εαρινό εξάμηνο του 2007. Με την απόφασή του αυτή ο Σύλλογος θέλει να πλαισιώσει την ήδη υπάρχουσα συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και στο νέο νόμο-πλαίσιο καθώς και να πιστοποιήσει την αντίστασή του στην προώθηση του αντιδραστικού νόμου για τα μεταπτυχιακά, ο οποίος επίκειται να κατατεθεί στην
ΠΕ 60

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185399
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 818
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 17
Επισκέπτες: 685
Σύνολο: 702

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.05 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.