0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ρε παιδιά αν κάποιος παίρνει 1 ένσημο από ιεκ και 1 από δημοτικό την ίδια μέρα μετράνε κ τα 2 για το μετέπειτα ταμείο?
Παράθεση από: solero στις Νοεμβρίου 25, 2009, 03:20:27 pmΡε παιδιά αν κάποιος παίρνει 1 ένσημο από ιεκ και 1 από δημοτικό την ίδια μέρα μετράνε κ τα 2 για το μετέπειτα ταμείο?Λοιπόν ο οαεδ λέει μετράει 1 αλλά το ικα καταχωρεί 2. Εντομεταξύ στη μηχανογραφημένη κατάσταση των ενσήμων δε λέει πουθενά ότι π.χ. την Τρίτη δούλεψες κ δω κ εκεί. Άρα στα μετράνε ως 2 διαφορετικά εκτός αν στο σύνολο περνάνε τα 25 το μήνα. Σωστά τα λέω?
Παράθεση από: solero στις Νοεμβρίου 26, 2009, 12:22:17 pmΠαράθεση από: solero στις Νοεμβρίου 25, 2009, 03:20:27 pmΡε παιδιά αν κάποιος παίρνει 1 ένσημο από ιεκ και 1 από δημοτικό την ίδια μέρα μετράνε κ τα 2 για το μετέπειτα ταμείο?Λοιπόν ο οαεδ λέει μετράει 1 αλλά το ικα καταχωρεί 2. Εντομεταξύ στη μηχανογραφημένη κατάσταση των ενσήμων δε λέει πουθενά ότι π.χ. την Τρίτη δούλεψες κ δω κ εκεί. Άρα στα μετράνε ως 2 διαφορετικά εκτός αν στο σύνολο περνάνε τα 25 το μήνα. Σωστά τα λέω? Υπάλληλος του ΟΑΕΔ που είναι στην καταμέτρηση ενσήμων για το ταμείο ανεργιας μου είπε πως "εμείς μετράμε τα ένσημα..ας προέρχονται κ απο 7 εργοδότες την ίδια ημέρα..υπάρχει μηνιαίος περιορισμός στα 25 ένσημα βέβαια..Ολα αυτά για συμβάσεις μερικής απασχόλησης..( όπου κ το ένσημο έχει μικρότερη ασφαλιστική αξία)
Χρειάζεσαι 125 ένσημα απο την ημερομηνία της τωρινής σου σύμβασης μέχρι κ 2 μήνες πριν την απόλυση σου.Αν δεν τα συγκεντρώσεις , θα πάρεις το καλοκαίρι το υπόλοιπο του ταμείου της περσινής σου επιδότησης (αν υπάρχει).
Παράθεση από: domenica στις Νοεμβρίου 26, 2009, 02:12:11 pmΧρειάζεσαι 125 ένσημα απο την ημερομηνία της τωρινής σου σύμβασης μέχρι κ 2 μήνες πριν την απόλυση σου.Αν δεν τα συγκεντρώσεις , θα πάρεις το καλοκαίρι το υπόλοιπο του ταμείου της περσινής σου επιδότησης (αν υπάρχει).Ναι αλλά για να γίνει αυτό δεν πρέπει να διακόψω τώρα τη σποραδική απασχόλιση? Διότι τώρα με 3 ένσημα τη βδομάδα μπορώ και παίρνω το μισό ταμείο.Μπορώ να τους πω το διακόπτω τώρα κ το συνεχίζω το καλοκαίρι?
Παράθεση από: solero στις Νοεμβρίου 26, 2009, 02:25:20 pmΠαράθεση από: domenica στις Νοεμβρίου 26, 2009, 02:12:11 pmΧρειάζεσαι 125 ένσημα απο την ημερομηνία της τωρινής σου σύμβασης μέχρι κ 2 μήνες πριν την απόλυση σου.Αν δεν τα συγκεντρώσεις , θα πάρεις το καλοκαίρι το υπόλοιπο του ταμείου της περσινής σου επιδότησης (αν υπάρχει).Ναι αλλά για να γίνει αυτό δεν πρέπει να διακόψω τώρα τη σποραδική απασχόλιση? Διότι τώρα με 3 ένσημα τη βδομάδα μπορώ και παίρνω το μισό ταμείο.Μπορώ να τους πω το διακόπτω τώρα κ το συνεχίζω το καλοκαίρι?Την απόφαση αυτή θα την πάρεις εσύ...Σαφέστατα θα πρέπει να κάνεις αναστολή ταμείου με στόχο τα 125 ένσημα.Μπορεις βέβαια να υπολογίσεις περίπου ,αν είσαι σε θέση να μαζέψεις τόσα ένσημα.Νομίζω είναι δύσκολο,με 3 μέρες μόνο να τα καταφέρεις.Οπότε σκέψου το πολυ καλά.Μήπως είναι καλύτερα να "διακόψεις" τώρα ,ώστε να δικαιούσαι ακέραιους τους μήνες του ταμείου??
Είσαι σίγουρη οτι μόνο αυτά τα ένσημα θα έχεις ?Αν ναι..το βλέπω δυσκολο να συγκεντρώσεις 125 σε λίγους μήνες.Είναι όμως σημαντικό να μαζεύεις ένσημα..μην το υποτιμας.Νομίζω λοιπόν (αλλά δεν σε αναγκάζω) πως σε συμφέρει να αναστείλεις το ταμείο ώστε το καλοκαίρι να συνεχίσεις να παίρνεις τα χρήματα απο την παλιά επιδότηση.Φυσικά ,σου προτείνω να κάνεις ξανά αίτηση για νέο ταμειο..ασχετα απο το αν δικαιούσαι..εγώ δεν είμαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ..τα πράγματα αλλάζουν κ πολλές φορές δεν το γνωρίζουμε.
Παράθεση από: domenica στις Νοεμβρίου 26, 2009, 03:00:11 pmΕίσαι σίγουρη οτι μόνο αυτά τα ένσημα θα έχεις ?Αν ναι..το βλέπω δυσκολο να συγκεντρώσεις 125 σε λίγους μήνες.Είναι όμως σημαντικό να μαζεύεις ένσημα..μην το υποτιμας.Νομίζω λοιπόν (αλλά δεν σε αναγκάζω) πως σε συμφέρει να αναστείλεις το ταμείο ώστε το καλοκαίρι να συνεχίσεις να παίρνεις τα χρήματα απο την παλιά επιδότηση.Φυσικά ,σου προτείνω να κάνεις ξανά αίτηση για νέο ταμειο..ασχετα απο το αν δικαιούσαι..εγώ δεν είμαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ..τα πράγματα αλλάζουν κ πολλές φορές δεν το γνωρίζουμε.Ναι ,είναι καλύτερα να πας κ να δεις κ εκείνοι τι θα προτείνουν..Εύχομαι όλα βολικά!Ναι σίγουρα. Τεσπα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα πάω αύριο να το βεβαιώσω και στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου!Να είσαι καλά