*

Αποστολέας Θέμα: Σποραδική απασχόληση  (Αναγνώστηκε 74948 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Σποραδική απασχόληση
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 03:20:27 pm »
Ρε παιδιά αν κάποιος παίρνει 1 ένσημο από ιεκ και 1 από δημοτικό την ίδια μέρα μετράνε κ τα 2 για το μετέπειτα ταμείο?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2009, 03:26:29 pm από solero »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:00:47 »

Αποσυνδεδεμένος pixel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 03:29:43 pm »
Ρε παιδιά αν κάποιος παίρνει 1 ένσημο από ιεκ και 1 από δημοτικό την ίδια μέρα μετράνε κ τα 2 για το μετέπειτα ταμείο?
απ' ότι ξέρω μόνο ένα ένσημο την ημέρα μπορεί να μετρήσει

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 03:41:51 pm »

Είχα κ εγώ αντίστοιχη ερώτηση...νομίζω θα βοηθηθείς απο :

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=15771.90 (διάβασε όλες τις σχετικές απαντήσεις )
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 12:22:17 pm »

Λοιπόν ο οαεδ λέει μετράει 1 αλλά το ικα καταχωρεί 2. Εντομεταξύ στη μηχανογραφημένη κατάσταση των ενσήμων δε λέει πουθενά ότι π.χ. την Τρίτη δούλεψες κ δω κ εκεί. Άρα στα μετράνε ως 2 διαφορετικά εκτός αν στο σύνολο περνάνε τα 25 το μήνα. Σωστά τα λέω?  ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:00:47 »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 12:28:53 pm »

Λοιπόν ο οαεδ λέει μετράει 1 αλλά το ικα καταχωρεί 2. Εντομεταξύ στη μηχανογραφημένη κατάσταση των ενσήμων δε λέει πουθενά ότι π.χ. την Τρίτη δούλεψες κ δω κ εκεί. Άρα στα μετράνε ως 2 διαφορετικά εκτός αν στο σύνολο περνάνε τα 25 το μήνα. Σωστά τα λέω?  ???

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ που είναι στην καταμέτρηση ενσήμων για το ταμείο ανεργιας μου είπε πως "εμείς μετράμε τα ένσημα..ας προέρχονται κ απο 7 εργοδότες την ίδια ημέρα..υπάρχει μηνιαίος περιορισμός στα 25 ένσημα βέβαια..
Ολα αυτά για συμβάσεις μερικής απασχόλησης..( όπου κ το ένσημο έχει μικρότερη ασφαλιστική αξία)
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 01:49:06 pm »

Λοιπόν ο οαεδ λέει μετράει 1 αλλά το ικα καταχωρεί 2. Εντομεταξύ στη μηχανογραφημένη κατάσταση των ενσήμων δε λέει πουθενά ότι π.χ. την Τρίτη δούλεψες κ δω κ εκεί. Άρα στα μετράνε ως 2 διαφορετικά εκτός αν στο σύνολο περνάνε τα 25 το μήνα. Σωστά τα λέω?  ???

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ που είναι στην καταμέτρηση ενσήμων για το ταμείο ανεργιας μου είπε πως "εμείς μετράμε τα ένσημα..ας προέρχονται κ απο 7 εργοδότες την ίδια ημέρα..υπάρχει μηνιαίος περιορισμός στα 25 ένσημα βέβαια..
Ολα αυτά για συμβάσεις μερικής απασχόλησης..( όπου κ το ένσημο έχει μικρότερη ασφαλιστική αξία)

Δε μου λες κ κάτι άλλο για να μπω ταμείο το καλοκαίρι πόσα ένσημα πρέπει να μαζέψω φέτος?Η τελευταία μου σύμβαση έληξε 30 Ιούνη 2009. Από τότε μέχρι τώρα είμαι ταμείο ανεργείας. Αν το διακόψω τώρα πόσα ένσημα θέλω για να μπω τον Ιούνιο ξανά?125 από τον Απρίλη του 2009 μέχρι τον Απρίλη του 2010 ή 125 από τώρα που σταμάει το ταμείο μέχρι τον Ιούνιο?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2009, 01:59:17 pm από solero »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 02:12:11 pm »
Χρειάζεσαι 125 ένσημα απο την ημερομηνία της τωρινής σου σύμβασης μέχρι κ 2 μήνες πριν την απόλυση σου.

Αν δεν τα συγκεντρώσεις , θα πάρεις το καλοκαίρι το υπόλοιπο του ταμείου της περσινής σου επιδότησης (αν υπάρχει).
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 02:25:20 pm »
Χρειάζεσαι 125 ένσημα απο την ημερομηνία της τωρινής σου σύμβασης μέχρι κ 2 μήνες πριν την απόλυση σου.

Αν δεν τα συγκεντρώσεις , θα πάρεις το καλοκαίρι το υπόλοιπο του ταμείου της περσινής σου επιδότησης (αν υπάρχει).

Ναι αλλά για να γίνει αυτό δεν πρέπει να διακόψω τώρα τη σποραδική απασχόλιση? Διότι τώρα με 3 ένσημα τη βδομάδα μπορώ και παίρνω το μισό ταμείο.Μπορώ να τους πω το διακόπτω τώρα κ το συνεχίζω το καλοκαίρι?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2009, 02:27:07 pm από solero »

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 02:39:00 pm »

Ναι αλλά για να γίνει αυτό δεν πρέπει να διακόψω τώρα τη σποραδική απασχόλιση? Διότι τώρα με 3 ένσημα τη βδομάδα μπορώ και παίρνω το μισό ταμείο.Μπορώ να τους πω το διακόπτω τώρα κ το συνεχίζω το καλοκαίρι?

Την απόφαση αυτή θα την πάρεις εσύ...Σαφέστατα θα πρέπει να κάνεις αναστολή ταμείου με στόχο τα 125 ένσημα.

Μπορεις βέβαια να υπολογίσεις περίπου ,αν είσαι σε θέση να μαζέψεις τόσα ένσημα.Νομίζω είναι δύσκολο,με 3 μέρες μόνο να τα καταφέρεις.
Οπότε σκέψου το πολυ καλά.
Μήπως είναι καλύτερα να "διακόψεις" τώρα ,ώστε να δικαιούσαι ακέραιους τους μήνες του ταμείου??
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 02:48:47 pm »

Την απόφαση αυτή θα την πάρεις εσύ...Σαφέστατα θα πρέπει να κάνεις αναστολή ταμείου με στόχο τα 125 ένσημα.

Μπορεις βέβαια να υπολογίσεις περίπου ,αν είσαι σε θέση να μαζέψεις τόσα ένσημα.Νομίζω είναι δύσκολο,με 3 μέρες μόνο να τα καταφέρεις.
Οπότε σκέψου το πολυ καλά.
Μήπως είναι καλύτερα να "διακόψεις" τώρα ,ώστε να δικαιούσαι ακέραιους τους μήνες του ταμείου??

Δηλαδή μου λες ότι μπορώ να πάω αύριο να τους πω διακόπτω και συνεχίζω το καλοκαίρι. (

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 03:00:11 pm »
Είσαι σίγουρη οτι μόνο αυτά τα ένσημα θα έχεις ?

Αν ναι..το βλέπω δυσκολο να συγκεντρώσεις 125 σε λίγους μήνες.Είναι όμως σημαντικό να μαζεύεις ένσημα..μην το υποτιμας.

Νομίζω λοιπόν (αλλά δεν σε αναγκάζω) πως σε συμφέρει να αναστείλεις το ταμείο ώστε το καλοκαίρι να συνεχίσεις να παίρνεις τα χρήματα απο την παλιά επιδότηση.

Φυσικά ,σου προτείνω να κάνεις ξανά αίτηση για νέο ταμειο..ασχετα απο το αν δικαιούσαι..εγώ δεν είμαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ..τα πράγματα αλλάζουν κ πολλές φορές δεν το γνωρίζουμε.
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος solero

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 03:15:03 pm »

Αν ναι..το βλέπω δυσκολο να συγκεντρώσεις 125 σε λίγους μήνες.Είναι όμως σημαντικό να μαζεύεις ένσημα..μην το υποτιμας.

Νομίζω λοιπόν (αλλά δεν σε αναγκάζω) πως σε συμφέρει να αναστείλεις το ταμείο ώστε το καλοκαίρι να συνεχίσεις να παίρνεις τα χρήματα απο την παλιά επιδότηση.

Φυσικά ,σου προτείνω να κάνεις ξανά αίτηση για νέο ταμειο..ασχετα απο το αν δικαιούσαι..εγώ δεν είμαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ..τα πράγματα αλλάζουν κ πολλές φορές δεν το γνωρίζουμε.

Ναι σίγουρα. Τεσπα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα πάω αύριο να το βεβαιώσω και στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου!Να είσαι καλά  :)

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 03:23:24 pm »

Ναι ,είναι καλύτερα να πας κ να δεις κ εκείνοι τι θα προτείνουν..Εύχομαι όλα βολικά!
Ναι σίγουρα. Τεσπα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα πάω αύριο να το βεβαιώσω και στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου!Να είσαι καλά  :)
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος fefespi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 04, 2010, 02:23:28 pm »
Γνωρίζω επείδή διάβασα την εγκύκλιο για το επίδομα ανεργίας και το δικαίωμα για εργασία μέχρι και δυο μέρες από τον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει κάποιος ότι πρέπει να πάει την σύμβαση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να του αφαιρεθούν τα χρήματα που παίρναι από την ωρομίσθια απασχόληση ποιά επίπτωση θα έχει?
α) θα του κοπεί το επίδομα ανεργίας?
β) θα του αφαιρεθούν τα χρήματα από τη διαφορά που θα προκύψει σε σχέση με το επίδομα ανεργίας που παίρνει?
γ) θα κοπεί η κάρτα ανεργίας ?
θα υπάρχει επίπτωση εκτός από τη χρηματική?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)