0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ίσως πάλι, να ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αντισταθμιστική αγωγή (ενισχυτική και πδσ) με πιο τολμηρό και σοβαρό τρόπο και να προχωρήσουμε σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση!ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ με περίπου 30 λύκεια έχουν φτάσει σχεδόν στο 60. Πως γίνεται αυτό στην Αθήνα με περισσότερα σχολεία?Μόνο εδώ δεν δημιουργούνται τμήματα?
ΠαράθεσηΜου κάνει μεγάλη εντύπωση!ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ με περίπου 30 λύκεια έχουν φτάσει σχεδόν στο 60. Πως γίνεται αυτό στην Αθήνα με περισσότερα σχολεία?Μόνο εδώ δεν δημιουργούνται τμήματα?Απλά στην επαρχια υφισταται το φαινομενο (οπως και στην Αθηνα, αλλά φετος σα να συγκρατηθηκε η Αθηνα) να δημιουργουνται κατα κορον παρανομα τμηματα με μαθητες πολυ λιγοτερους του οριου.Χρειαζονται 7 μαθητες για δημιουργια τμηματος και 5 για διατηρηση του, αλλά στην επαρχια δεν υπαρχει περιπτωση να μαζευτουν 7 μαθητες για να δημιουργηθει τμημα κι επειδη δεν υπαρχουν σχολεια σε κοντινη αποσταση οπως στην Αθηνα (η εγκυκλιος προβλεπει να δημουργειται τμημα και με μαθητες γειτονικων σχολειων), δημιουργουνται τμηματα με οποιοδηποτε αριθμο μαθητων. Κι εναν μαθητη να εχουν, θα δημιουργησουν τμημα! Και δυο αποφοιτους που θελουν να ξαναδωσουν να εχουν, παλι θα δημιουργησουν τμημα. Εννοειται οτι οι υπογραφες των υπολοιπων φανταστικων μαθητων μπαινουν απο τον καθηγητη ή το Σχεδιαστη ή αλλους μαθητες. Λιγοι ειναι που το κανουν απο την καλη τους καρδια για να εξυπηρετησουν τους μαθητες, οι περισσοτεροι το κανουν για να παιρνει ο Σχεδιαστης κι οι μονιμοι μπολικα λεφτουδακια (γι'αυτο και περυσι, που η αμοιβη των μονιμων εγινε ιδια με των ωρομισθιων, ο αριθμος των τμηματων που δημιουργηθηκαν μειωθηκε πολυ) και μερικοι για να δινουν μορια σε γνωστους τους καθηγητες.Αυτα εχουν ειπωθει πολλες φορες στο φορουμ και σιγουρα ειναι γνωστα τοσο στις Διευθυνσεις (αφου αυτες ειναι που εγκρινουν τα τμηματα και κανουν τους Ελεγχους), οσο και στο Υπουργειο. Απλά οσο τα λεφτα ερχονταν απο την ΕΕ εκαναν τα στραβα ματια. Τωρα ομως τα λεφτα βγαινουν απο τα κρατικα ταμεια! Μαλλον γι'αυτο τονιστηκε στη φετινη εγκυκλιο να δοθει ιδιαιτερη προσοχη στις προϋποθεσεις δημιουργιας τμηματος...Η μονη λυση σ'ολο αυτο το κρυφτουλι ειναι να μεταμορφωθει ο θεσμος της ΠΔΣ σε υποχρεωτικη βοηθεια προς τους αδυναμους μαθητες που δεν μπορουν να περασουν την ταξη, σ'αντιστοιχια μ'αναλογες δομες του εξωτερικου. Αν μαλιστα στελεχωνοταν με αδιοριστους καθηγητες (πληρους ή μερικης απασχολησης, ομως οχι με ωρομίσθιο αλλά με μηνιαιο μισθο και ολα τα προνομια των μονιμων: 25 ενσημα, 14 μισθους, αναλογες άδειες), θα μπορουσαμε επιτελους να δουμε σημαντικη αυξηση στον αριθμο διορισμων! (ενω τωρα καθε χρονο ζουμε τη σταθερη ΜΕΙΩΣΗ των διορισμων) Επειδη σ'αλλο τοπικ μια συναδελφος με ρωτησε ποιος εκπαιδευτικος θα ηθελε να δουλευει με μερικη απασχοληση, απαντω οτι υπαρχουν πολλες αδιοριστες μητερες εκπαιδευτικοι που θα το προτιμουσαν, τοσο απο το τωρινο καθεστως της ωρομισθιας, οσο και απο τα φροντιστηρια ή τις αλλες εργασιες που κανουν. Εξαλλου, κανενας δεν υποχρεωνει κανεναν εργαζομενο να μεινει σε θεση που δεν επιθυμει.
Παράθεση από: lionile στις Οκτωβρίου 24, 2009, 11:04:29 amΠαράθεση από: nmavro73 στις Οκτωβρίου 24, 2009, 10:31:56 amΠαίρνεις ένσημο όταν κάνεις 2 ώρες και πάνω. Πρέπει το ημερομίσθιο να είναι πάνω από το τεκμαρτό, που είναι 11 ευρώ πλέον. Οπότε με 1 ώρα δεν παίρνεις ένσημοΔηλαδή αν έχω 4 μέρες μάθημα με 2 ώρες ημερησίως παίρνω συνολικά-λέμε τώρα- 4 ένσημα εβδομαδιαίωςΚατάλαβα καλά Καλά κατάλαβες.
Παράθεση από: nmavro73 στις Οκτωβρίου 24, 2009, 10:31:56 amΠαίρνεις ένσημο όταν κάνεις 2 ώρες και πάνω. Πρέπει το ημερομίσθιο να είναι πάνω από το τεκμαρτό, που είναι 11 ευρώ πλέον. Οπότε με 1 ώρα δεν παίρνεις ένσημοΔηλαδή αν έχω 4 μέρες μάθημα με 2 ώρες ημερησίως παίρνω συνολικά-λέμε τώρα- 4 ένσημα εβδομαδιαίωςΚατάλαβα καλά
Παίρνεις ένσημο όταν κάνεις 2 ώρες και πάνω. Πρέπει το ημερομίσθιο να είναι πάνω από το τεκμαρτό, που είναι 11 ευρώ πλέον. Οπότε με 1 ώρα δεν παίρνεις ένσημο
Από ότι γνωρίζω μπαίνει 1 ένσημο την ημέρα, κι ας εργάζεσαι σε 2 διαφορετικούς εργοδότες.Για αυτό το λόγο γνωστή μου, μοίρασε τις ώρες σε περισσότερες από μία μέρες..
Μα μπορεί στο ΙΚΑ να καταχωρηθεί παραπάνω από 1 ένσημο την ημέρα?Νομίζω πως όχι. Η γνωστή μου το έψαξε και γι' αυτό το λόγο προτίμησε να μοιράζει τις ώρες σε πολλές μέρες.Άλλο αν ο ΟΑΕΔ τα υπολογίζει με άλλο τρόπο..