*

Αποστολέας Θέμα: Νήπια και προνήπια μαζί. Αδερφάκια μαζί.  (Αναγνώστηκε 5330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VasoZ

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ενας κούκος φέρνει την Ανοιξη;
    • Προφίλ
Νήπια και προνήπια μαζί. Αδερφάκια μαζί.
« στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 09:48:34 am »
Καλημέρα. Είμαι μητέρα ενός γιου περίπου 6 χρόνων που ξεκίνησε ένα μήνα πριν νήπια και μιας κόρης που ξεκίνησε προχθές προνήπια. Είμαι χημικός αδιόριστη.
Ξεκινώ με την ουσία του θέματος κατευθείαν γιατί ο χρόνος μου είναι λίγος.
 Σήμερα πήρα την κόρη μου στο σπίτι μέσα στη μισή ώρα όπως μου είπε η νηπιαγωγός,γιατί η διευθύντρια ειδοποίησε και ήρθαν ΟΛΑ τα προνήπια να μπουν για μία δύο μέρες σε μία τάξη μαζί με τα νήπια. Οπως καταλάβατε γινόταν ένα μπάχαλο και η κόρη μου έκλαιγε που έκλαιγε λόγω προσαρμογής ,σήμερα τρόμαξε με τόσα παιδιά.
Επιπλέον άρχισε και ο γιος μου να κλαίει με την κατάσταση αυτή της αδερφής του αλλά και γιατί τους άφησα εγώ σήμερα. Με το μπαμπά του αντιδρά καλύτερα και η προσαρμογή είναι πιο εύκολη. Να σημειώσω ότι ο γιος μου είχε έντονο πρόβλημα προσαρμογής τον προηγούμενο μήνα.
Η νηπιαγωγός μου είπε ότι χθες ο γιος μου (νήπιο) ούτε που πλησίασε την αδερφή του και μάλιστα ίσως να την αποφεύγει κιόλας .Πιθανόν νιώθει ανεξάρτητος και πιο μεγάλος. Λογικό και το περίμενα.
Προτεινε μήπως είναι καλύτερα να μπει η κόρη μου (προνήπιο) στο άλλο τμήμα των προνηπίων όπου θα έχουν μόνο πρόγραμμα προνηπίων μέσα στη μέρα και θα κάνει και ένα ξεκίνημα να συνηθίσει με παιδιά της ηλικίας της. Ισως να είναι πιο εύκολα έτσι.

Αυτές τις μέρες είχα αρχίσει να το σκέφτομαι και εγώ μετά την αντίδραση των παιδιών μου. Φαίνεται ότι αντί να βοηθήσει την κόρη μου ως πιο μικρή η παραμονή με τα νήπια όπου είναι ο αδερφός της, κάνει την κατάσταση χειρότερη τουλάχιστο για το γιο μου... ???
Μέσα μου νιώθω ότι μάλλον είναι καλύτερα να χωριστούν. Το να είναι μαζί έκανε κακό στο γιο μου.
Ούτε και βλέπω να λειτουργεί υποστηρικτικά το όλο εγχείρημα για το πιο μικρό παιδί. Στο μεικτό τμήμα θαναι μόλις 5 προνήπια.

Από την άλλη η νέα νηπιαγωγός δε με κέρδισε ιδιαίτερα με την έννοια ότι ήταν πολύ χαλαρή και ούτε καν μπήκε στον κόπο να υποδεχτεί όλα τα προνήπια όπως έπρεπε μιας και τα περισσότερα θα έιναι στη δική της τάξη.

Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι καλύτερο για το κάθε παιδί μου στην παρούσα φάση.  :( :-\
Θάθελα και τις γνώμες και άλλων νηπιαγωγών μέχρι να δώσω την απόφασή μου αύριο στο σχολείο.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Νήπια και προνήπια μαζί. Αδερφάκια μαζί.
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:31:50 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 10:38:59 am »
Καλή αρχή!!! :) :) :)
όταν υπάρχει η δυνατότητα εγώ προσωπικά φροντίζω να χωρίζονται τα αδέλφια, ξαδέλφια, κολλητοί φίλοι κ.λ.π. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό το ένα παιδί να φορτώνεται την προσαρμογή και την ευθύνη του άλλου παιδιού. Μάλιστα υπάρχουν επιστημονικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να χωρίζονται και τα δίδυμα σε διαφορετικά τμήματα (εδώ δεν το έχω μελετήσει ιδιαίτερα το ζήτημα, καθώς ποτέ οι γονείς δεν το δέχονται, οπότε δεν μπαίνω καν στον κόπο). Μέχρι στιγμής έχω δει ότι όταν οι αλληλεπιδράσεις μέσα στην οικογένεια δεν μεταφέρονται και στο σχολείο τα πράγματα βελτιώνονται πολύ και στο σπίτι και γενικά το κάθε παιδί ωριμάζει ανεξάρτητα σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και όχι προσπαθώντας να εντάξει και το αδελφάκι του σε αυτή την πορεία. Αν επιπλέον το μεγάλο παιδί αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα προσαρμογής είναι πολύ άδικο να  έχει και την έννοια του μικρότερου.

Από την άλλη δε μου αρέσει να είναι χωριστά τα προνήπια από τα νήπια. Έχοντας δουλέψει και με τα δυο καθεστώτα έχω διαπιστώσει ότι επωφελούνται και τα μεν και τα δε από τη συνδιδασκαλία. Τα μεν μικρά έχουν ένα πρότυπο πιο κοντά στο μπόι τους, τα δε μεγάλα εμπεδώνουν τη γνώση προσπαθώντας να εξηγήσουν και να βοηθήσουν τα μικρότερα.

Ανακεφαλαίωση γιατί το παράκανα. Γνώμη μου είναι να χωριστούν τα παιδάκια και το αν σου αρέσει ή όχι η δασκάλα θα το δεις στην πορεία. Κι ό,τι δε σου αρέσει το συζητάς μαζί της ιδιαιτέρως με ηρεμία και βρίσκεις άκρη. ;) ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 10:56:43 am »
Καλή αρχή!!! :) :) :)

Κι ό,τι δε σου αρέσει το συζητάς μαζί της ιδιαιτέρως με ηρεμία ...... ;) ;)

οση βεβαια σου εχει απομεινει.... ;D
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 11:35:10 am »
συμφωνω με τη ριτα.
1.  καλυτερα μεικτο τμημα για την αλληλεπιδραση, τα μικρα μιμουνται τα μεγαλυτερα και τα μεγαλα αισθανονται οτι ειναι "δασκαλοι" για τα μικρα, ασρ που πολλες φορες το χρησιμοποιουμε στην πραξη αυτο κατι σαν "αλληλοδιδακτικη"! :D
2. ο γιος σου αισθανεται το αγχος της προστασιας της αδερφης του κ δεν χαλαρωνει. ενδεχεται να θεωρουν κ οι φιλοι του οτι τα αλλα παιδια ειναι μικρα για να παιξουν μαζι οποτε κ αυτος δεν θελει να κατεβει επιπεδο
3. η κορη σου θα γινει πιο ανεξαρτητα κ θα στηριχτει στη δικια της παρεα χωρις να ανταγωνιζεται κανενας κανεναν. οχι οτι θα τους κανει κακο να ειναι μαζι,μπορει σε λιγες μερες να μην υπαρχει κανενα προβλημα. ολα εξαρτωνται απο το τι ρολο θα παιξουν τα παιδια μαζι.ειναι ανταγωνιστικα; ειναι υπερβολικα υπευθυνα κ αγχωμενα;
4. ισχυει για τα διδυμα η απομαρυνση στην περιπτωση που ο ενας υπερισχυει του αλλου. στην περιπτωση αυτη απομακρυνεται το "δυνατο" παιδι γιατι του ειναι πιο ευκολο στη μεση της χρονιας πχ να μπει σε αλλο κλιμα. πολλες φορες ομως εχουν την αναγκη να επισκεφτουν το αδερφακι τους στην αλλη ταξη. αν τα παιδια ειναι ισοτημα και ανεξαρτητα με τις δικες τους παρεες και χωρις να υπαρχει η προσδοκια των αλλων για την ιδια συμπεριφορα απο αυται-γιατι συνηθιζεται να περιμενουν οι τριτοι τον ιδιο χαρακτηρα λογω της ιδιας φατσας-τοτε δεν υπαρχει προβλημα.
5.η υποδοχη ειναι πολυ πολυ σημαντικη. εγω οπως κ αλλες νηπιαγωγοι ακομα και μεχρι το τελος της χρονιας προσπαθω να υποδεχομαι το καθε παιδακι πιο προσωπικα,ενα αστειο,ενα χαμογελο κατι που να απευθυνεται σ αυτο και οχι στο συνολο.
 παντως απο τη στιγμη που μπηκες στη σκεψη του τι να κανεις φαινεται οτι εισαι υποψιασμενη για για το κατι..διαφορετικο και καλυτερο κ θα τα πας καλα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:31:50 »

Αποσυνδεδεμένος VasoZ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 11:50:47 am »
Δεν έχω πια επιλογή. Μόλις μου τηλεφώνησε η νηπιαγωγός ότι τα χώρισαν τα τμήματα καθαρά βάση αριθμού παιδιών και ότι η διευθύντρια έδωσε εντολή να μπουν τα αδέρφια μαζί σε όλα τα τμήματα. >:( Χωρίς να εξεταστεί και λίγο η κάθε περίπτωση πως λειτουργεί παρά το ότι έθεσε το θέμα μου η νηπιαγωγός για το πρόβλημα των παιδιών.
Η πολύ ευαισθησία θα τη φάει τη διευθύντρια. Εγώ τρέχω στο μεταξύ στη ΔΕΠΑ για τη σύνδεση του φυσικού αερίου στο σχολείο γιατί η ΔΕΠΑ το προγραμματίζει για τέλη Νοέβρη! >:( >:(
Προχθές έκανα φασαρία μαζί ΄με άλλους γονείς στην Πρωτοβάθμια γιατί δεν έστελναν νηπιαγωγό ώστε να ξεκινήσουν όλα τα προνήπια. Εκεί που είχε ξεκινήσει η κόρη μου τη Δευτέρα (ανήκε στα πρώτα μισά προνήπια που ξεκίνησαν) τηνΤρίτη η διευθύντρια λέει "μην ξαναφέρνετε τα παιδιά. Να πατε να φωνάξετε για να φέρουν νηπιαγωγό". Περιέργως μόλις κάναμε φασαρία έφεραν την άλλη μέρα.

Το άλλο το τρελλό; Οι νιπτήρες είναι τόσο ψηλά στις τουαλέτες που τα παιδιά δεν φτάνουν να πλύνουν τα χέρια τους. Κι όλα αυτά σε ένα κτίριο που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά.
Ευχαριστώ για την ευαισθησία που δείξατε και την ανταπόκρισή σας.

Το ερώτημα είναι "εγώ ξέρω τι μου γίνεται με τα παιδιά μου και την παιδαγωγική" .
Ο εκάστοτε διευθυντής ή εκπαιδευτικός ξέρει τι του γίνεται κι ότι πρέπει να ενεργεί με βάση του τι είναι καλύτερο για τα παιδιά; 'Η μήπως λειτουργούμε με βάση πάνω από όλα τι είναι καλύτερο για τους συναδέρφους; Γιατί αυτό βλεπω και στο λυκειο που είναι ο άντρας μου και στα νηπιαγωγεία φέτος!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 12:32:14 pm »
κοιτα, το να ειναι μαζι τα παιδια δεν βοηθα τις νηπιαγωγους, απλα υπαρχει κ η αντιληψη οτι θα ειναι καλυτερα, θα βοηθιουνται.. κτλ.. μπορει κ να γινει ετσι. παντως δε νομιζω οτι δεν αλλαζει το τμημα αν το ζητησεις, απλα πρεπει να βρεθει παιδακι κ απο το αλλο τμημα για ανταλλαγη..

Αποσυνδεδεμένος VasoZ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 01:12:39 pm »
Το να βοηθάει τις νηπιαγωγούς όχι δεν τις βοηθάει. Συμφωνώ. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να είναι όλα νήπια ή όλα προνήπια.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 01:31:23 pm »
εννοω να ειναι μαζι τα αδερφια,δεν υπαρχει λογος υπερ τους να το κανουν εχεις δικιο ομως οτι πρεπει λιγο να σκεφτουν το καλυτερο αλλα μαλλον θεωρουν οτι δεν τρεχει κ τιποτα να να μαζι..πες το παλι κ πες κ τους λογους που το θες. πιστευω οτι θα το σεβαστουν

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 02:00:56 pm »
Συμφωνώ με την Kathyk. Συζήτησέ το ζήτημα που σε απασχολεί και λογικά θα σε εξυπηρετήσουν.
Για το γέλιο της ιστορίας όσες φορές χρειάστηκε να χωρίσω έτσι αδελφάκια δεινοπάθησα μέχρι να πείσω τους γονείς ότι ήταν καλύτερα για τα παιδιά τους. Επίσης έχω δώσει μάχες και με συναδέλφους γιαυτό το πράγμα. Έχει πολύ πλάκα το πόσο διαφορετικά σκεπτόμαστε οι άνθρωποι...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 02:25:23 pm »
Για το γέλιο της ιστορίας όσες φορές χρειάστηκε να χωρίσω έτσι αδελφάκια δεινοπάθησα μέχρι να πείσω τους γονείς ότι ήταν καλύτερα για τα παιδιά τους. Επίσης έχω δώσει μάχες και με συναδέλφους γιαυτό το πράγμα.

αν οι συναδελφοι δεν εχουν κατσει να σκεφτουν η δεν ετυχε να το ακουσουν ποτε οτι μπορει ο ρολος που αποκτανε τα αδερφια να μην τους βοηθαει, λειτουργουν απο ενστικτο κ απο τη θεωρια " να ναι μαζι να εχουν κ παρεα" . βεβαια ενα φοβισμενο παιδι σιγουρα θα το βοηθησει αυτο,πρεπει ομως να το παρατηρουμε κ στη διαρκεια της χρονιας. ειχα καποτε 2 αδερφουλες κ η μεγαλη κραταγε απο το χερι τη μικρη ακομη και στις μουσικες καρεκλες!η μικρη δεν το χρειαζοταν αλλα η μεγαλη επεμενε οτι πρεπει να την προσεχει!

Αποσυνδεδεμένος vecchiarella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • dum spiro spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 06:50:20 pm »
Οταν τα δικά μου πήγαν σχολείο (νήπεια -προνηπεια) τα είχαν μαζί.Η νηπιαγωγός , μια εξαιρετική παδαγωγός , τα δίδασκε ξεχωριστά όσο μπορούσε διότι τα νήπια έπρεπε εκ των πραγματων να μάθουν πολλά περισσότερα.Ο μεγάλος μου ήταν ιδιαίτερα υπερπροστατευτικός με τον μικρό , με αποτέλεσμα τα μην τον αφήνει να παίζει ,συνήθως ,με τα άλλα παιδιά και να είναι συνέχεια μαζί.Μαλώνανε αρκετα και είχα στεναχωρηθεί ιδιαίτερα.Το συζήτησα με την νηπιαγωγό τους και έβαλε αυτή λύση στο πρόβλημα  τους πρόσεχε να μην είναι πάντα μαζί , τους χώρίσε δηλαδή με τον δικό της τρόπο και έτσι η χρονιά εξελίχθηκε άψογα .Το θέμα είναι όμως ότι ήμουν τυχερή που έπεσα σε σώστό άνθρωπο και σωστή δασκάλα.Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι χωριστά αλλά μου είχε πεί ότι τα αδέλφια δεν τα χωρίζουν.Τώρα είναι πρώτη και δευτέρα και είναι σούπερ!!!

Αποσυνδεδεμένος VasoZ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 12:06:30 pm »
Ηρθε και σύμβουλος και τελικα πέρασε η άποψη της διευθύντριας να μην χωριστούν. Εχουμε κλάμματα και από τους δυο κάθε μέρα αλλά ευτυχώς είναι στην αρχή και δεν κρατάει για πολύ.
Τώρα να ρωτήσω κάτι άλλο γιατί υπήρξε παρεξήγηση με τη νηπιαγωγό. Η νηπιαγωγός έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρόβλημα με όσα λέει ο κόσμος για αυτό. Το σχολείο που πάνε τα παιδιά μου είναι σε απόσταση 20 μέτρα από το σπίτι της νηπιαγωγού η οποία έχει 30 χρόνια σε αυτήν την περιοχή.

Ο νηπιαγωγός δεν επιλέγει σε ποιο σχολείο θα πάει όπως γίνεται με τους καθηγητές ή ισχύει κάτι άλλο διαφορετικό; Θα με τρελλάνουν σε αυτό το σχολείο.
Αύριο θα πάμε για διαμαρτυρία στη ΔΕΠΑ γιατί αλλιώς σκοπεύουν να συνδέσουν το αέριο και να αποκτήσουν θέρμανση τα παιδιά τέλη Νοέβρη!
Εχω αρχίσει και τα παίρνω χοντρά στο κρανίο με όλα αυτά και κρατιέμαι να δω μήπως και τα πράγματα πάνε καλύτερα ,μήπως και στρώσουν. >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 02:41:00 pm »
Ηρθε και σύμβουλος και τελικα πέρασε η άποψη της διευθύντριας να μην χωριστούν.. >:( >:( >:(

ειπε καποιο συγκεκριμενο επιχειρημα;μη νομιζεις οτι οι συμβουλοι ξερουν περισσοτερα!! ;D προσωπικα θα ελεγα το αντιθετο..
Ο νηπιαγωγός δεν επιλέγει σε ποιο σχολείο θα πάει όπως γίνεται με τους καθηγητές ή ισχύει κάτι άλλο διαφορετικό; Θα με τρελλάνουν σε αυτό το σχολείο.
. >:( >:( >:(

κανενας δεν επιλεγει κανενα σχολειο ουτε οι νηπιαγωγοι ουτε οι καθηγητες. απλα δηλωνουμε την προτιμηση μας και αν υπαρχει κενο και καμια φορα μεσον  :(, παιρνουμε το σχολειο. γιατι εχει προβλημα; την θιγουνε σε κατι; αν την ενοχλει μπορει να ζητησει αποσπαση αλλα αφου ειναι διπλα στο σπιτι της ειναι λιγο δυσκολο να το αποφασισει..

Αύριο θα πάμε για διαμαρτυρία στη ΔΕΠΑ γιατί αλλιώς σκοπεύουν να συνδέσουν το αέριο και να αποκτήσουν θέρμανση τα παιδιά τέλη Νοέβρη!
Εχω αρχίσει και τα παίρνω χοντρά στο κρανίο με όλα αυτά και κρατιέμαι να δω μήπως και τα πράγματα πάνε καλύτερα ,μήπως και στρώσουν. >:( >:( >:(

να διαμαρτυρηθειτε..αμαν πια λες και τα βαζουν απο την τσεπη τους και δεν κοιτανε το αυτονοητο. απλα μη σου βγουν τα νευρα σε λαθος ατομο!

Αποσυνδεδεμένος VasoZ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 04:34:04 pm »
Εγώ γνωρίζω ότι δηλώνουν κάποια περιοχή και μπαίνουν σε κάποιο σχολείο αυτής της περιοχής. (Για τους καθηγητές) Τέλος πάντων. Εχει προβλημα η νηπιαγωγός ειδικά με παλιά άτομα στην συνοικία σαν εμένα (ήμασταν και συμμαθήτριες στο σχολείο) που γνωρίζουν το πρόβλημα υγείας που έχει.

Τίποτα νορμάλ δεν μπορεί να πάει πια; >:( >:( >:(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144