*

Αποστολέας Θέμα: Δηλωση πρωθυπουργου για παιδεια  (Αναγνώστηκε 9213 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mardz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Δηλωση πρωθυπουργου για παιδεια
« στις: Οκτωβρίου 16, 2009, 09:19:34 pm »
τις τελευταιες ημερες εχει γινει τοση κουβεντα για ΠΔΣ ξεχωντας ωρομισθιες -αναπληρωσεις,

η προσοχη μας και οι φωνες μας επρεπε να κατευθυνονταν αλλου αν ειχαμε μακροπροθεσμους στοχους

ειμαστε φτηνοι στο αλευρι και ακριβοι στα πιτουρα

γι'αυτο παραθετω τα κυρια μερη της ομιλιας του που αφορουν την παιδεια :

«Η παιδεία είναι στον πυρήνα αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά το χώρο της παιδείας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την δέσμευσή του για την καταβολή 1 επιπλέον δισ. ευρώ από τον πρώτο προϋπολογισμό, «παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση».
Έθεσε δε ως στόχους «τη διετή προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλους, την καθολική λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας, νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς την σημερινή πίεση και κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σύγχρονο σύστημα ειδικής αγωγής για τα παιδιά με αναπηρία, την εισαγωγή της αξιολόγησης σε κάθε τομέα, την αυτονομία των σχολικών μονάδων στον καθορισμό των αναγκών επιμόρφωσης και μια ανώτατη εκπαίδευση, που θα μπορεί «να προσελκύει ξένους φοιτητές αντί να διώχνει την ελληνική νεολαία στο εξωτερικό».

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2009, 09:23:06 pm από mardz »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Δηλωση πρωθυπουργου για παιδεια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:28 »

Αποσυνδεδεμένος maricagirl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 16, 2009, 09:46:13 pm »
Αν γίνονταν τα ολοήμερα σχολεία θα είχε τελειώσει δια παντός το πρόβλημα στη δευτεροβάθμια.
Ζω με την ελπίδα!!!!!!
Πιστεύω ότι αν δεν κάνει κάτι θα πάθει ότι και ο προηγούμενος.

Αποσυνδεδεμένος ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 11:14:41 am »
Oλοήμερα γυμνάσια και  μαθηματικοί, φιλόλογοι μόνο στην 6η Δημοτικού. Προτάσεις έγιναν στην υπουργό κ. Διαμαντοπούλου σε συνάντησή της την εβδομάδα που μας πέρασε. Νεότερη συνάντηση και νέα σε λίγες μέρες. Περιμένετε  ;) ;) ;) ;) ;) ;)
ΜΕΓΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 12:53:19 pm »
μακάρι να γίνει... πολύ συγκινήθηκα.. :'(
και να σκεφτούμε ότι οι νυν καθηγητές που απαξιώνονται ήταν κάποτε ως μαθητές τα ''αστέρια'' του κάθε σχολείου.
δηλαδή απαξιώνεται ένα σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής επιστημονικής αφρόκρεμας!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:28 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 04:50:16 pm »
MILTOSTAMMY,μη μου λες τέτοια!!!!!
Λες να μας κάτσει κάτι τέτοιο;Γιατί εγώ από τη δουλειά με τη <παραπαιδεία> αρχίζω και έχω κουσούρια.
Χθες έκανα βόλτες με το αυτοκίνητο τρεις φορές το τετράγωνο του σπιτιού μου, και ξεχνούσα να σταματήσω.

Αποσυνδεδεμένος ΜΙΛΤΟΣΤΑΜΜΥ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 05:01:50 pm »
MILTOSTAMMY,μη μου λες τέτοια!!!!!
Λες να μας κάτσει κάτι τέτοιο;Γιατί εγώ από τη δουλειά με τη <παραπαιδεία> αρχίζω και έχω κουσούρια.
Χθες έκανα βόλτες με το αυτοκίνητο τρεις φορές το τετράγωνο του σπιτιού μου, και ξεχνούσα να σταματήσω.
Πιστεύω πως μέσα στην 2ετία-3τία θα έχει γίνει. Όσο για την παραπαιδεία δεν είναι τίποτα αυτό. Εγώ έχω πάει σε παιδί για μάθημα ενώ είχα σε άλλο. Μην ξεχνάς ότι το επάγγελμά μας έχει στατιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό burn out  εγκεφάλου και ψυχολογίας σε σχέση με τα άλλα επαγγέλματα.
ΜΕΓΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος melina.an

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 06:16:26 pm »
Ελπιζω του χρονου να ξεκινησει το πιλοτικο που υποσχεθηκε ...... ενα σε καθε νομο!και στη συνεχεια να επεκταθει.........
Οσον αφορά την 5η και 6η Δημοτικου........ το παρακολουθουσα   και παλια το  θεμα ...επι  υπουργειας Μαριεττας....... ηθελε λενε να το περασει το νομοσχεδιο...... αλλα αντιδρουσε η ΔΟΕ .....μηπως και μακροπροθεσμα  υπερκορεστουν παλι εξαιτιας μασ.....λες και ειμαστε τιποτα δευτεροι ως κλαδος!
Εχετε κατι νεοτερο για αυτο?............. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 07:14:14 pm »
Προς MILTOSTAMMY, έχω καλέσει και τρία παιδιά ταυτόχρονα για μάθημα................
Αυτό που μου δίνει κουράγιο,είναι το γεγονός ότι άκουσα στην τηλεόραση την υφυπουργό παιδείας να λέει, ότι μετά την τακτοποίηση των κολεγίων θα ασχοληθούν με  τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία θα επεκταθούν μέχρι τέλους τετραετίας σε όλη τη χώρα.
Επίσης δήλωσε ότι ο προθυπουργός τους έδωσε εντολή να πραγματοποιήσουν όσα είχαν τάξει πριν τις εκλογές.

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 09:22:43 pm »
 Συνάδελφοι,αυτή η φράση:" καθολική λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας", μήπως σημαίνει μόνο γεωγραφικά και όχι σε όλες τις βαθμίδες;γιατί δεν είπε σε όλες τις βαθμίδες;με έβαλε σε σκέψεις...

Αποσυνδεδεμένος mardz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 09:42:36 pm »
Συνάδελφοι,αυτή η φράση:" καθολική λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας", μήπως σημαίνει μόνο γεωγραφικά και όχι σε όλες τις βαθμίδες;γιατί δεν είπε σε όλες τις βαθμίδες;με έβαλε σε σκέψεις...

εμ αυτο λεμε ...

να πιεζουμε ωστε αν τους ξεφευγει κατι να το επαναφερουμε
ολη η εβδομαδα περασε με την ΠΔΣ
την στιγμη που ακουγονται για κενα αναπληρωτων και ωρομισθιων σε ολη την Ελλαδα

τι περιμενουν ;

να κανουν ποδαρικο με προσληψει στην ΠΔΣ;

εδω δεν καλυπτεται το βασικο πρωινο προγραμμα..
στο τρωκτικο εχω διαβασει για διαφορα μερη της Ελλαδας  που παραπονιονται μαθητες και συλογοι για κενα

αλλα και την υφυπουργο παιδειας ακουσα σε εκπομπη (νομιζω νετ) να λεει χαρακτηριστικα για πολλα κενα αναπληρωτων δασκαλων και καθηγητων στα νησια

και λοιπον ;

κινηση βλεπουμε;

Αποσυνδεδεμένος giwrgos galos

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 12:51:21 pm »
Μήπως εννοούνε ότι θα κάνουνε όλα τα δημοτικά ολοήμερα και όχι γυμνάσια-λύκεια? Γιατί μου φαίνεται περίεργο να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς εδώ δεν έχουνε χρήματα να πάρουνε έναν ωρομίσθιο ΠΔΣ-ίτη επειδή δεν έχουνε 300 ευρώ να του δώσουνε. Και θα κάνουνε μαζικές προσλήψεις καθηγητών για τα ολοήμερα γυμνάσια-λύκεια? Χρειάζονται πολλά λεφτά για να γίνουνε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας ολοήμερα. Τι να πω...μακάρι να τα βρούνε τα λεφτά. για να δούμε προκοπές..προς το παρόν είμαι επιφυλακτικός...
Κι όσο γι αυτό που ειπώθηκε να μπούνε καθηγητές στην έκτη δημοτικού..δε νομίζω να μας αφήσουνε οι ίδιοι οι δάσκαλοι. ένα θα σας πω μόνο...είχα παρακολουθήσει μια ημερίδα των δασκάλων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και απαιτούσανε όλοι οι φορείς (απαιτούσανε εξαγριωμένοι κι όλας, και το θεωρούσανε απαράδεκτο που δεν συμβαίνει) να διδάσκουνε και το μάθημα των αγγλικών!! Οπότε φαντάζομαι απο τώρα την αντίδρασή τους, εάν ειπωθεί έστω και για αστείο ότι θα μπούνε καθηγητές στην έκτη δημοτικού...μην σας πω ότι εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα..όπου οι κατσίκες είμαστε εμείς, ο γείτονας η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να μπούνε και στην δευτεροβάθμια...παντοδυναμία δασκάλων κοιτάνε αυτοί. Αλλά έτσι είναι σ αυτόν τον τόπο. Όταν κάποιος βρίσκει δουλειά, γίνεται σκληρός και επιδιώκει κι άλλα εις βάρος άλλων.
Όσο ζω ελπίζω πάντως!!

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 06:06:03 pm »
Και εγώ αυτό λέω,επειδή είπαν ολοήμερα σχολεία σε όλη τη χώρα!Δεν ανέφεραν σε όλες τις βαθμίδες!

Αποσυνδεδεμένος kwnstantina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 06:13:53 pm »
εγώ από ότι κατάλαβα, αναφερθηκε σε ολοημερα σε όλες τις βαθμίδες. άλλωστε είχε ήδη ειπωθεί για ολοημερα γυμνάσια πιλοτικά σε κάθε νομο... εγώ ελπίζω... αν γίνει αυτό κ δοθεί κ το 1 δις στην παιδεία, του χρόνου θα έχουμε αρκετές προσλήψεις. απλά αυτό το ολοήμερο γυμνάσιο δεν αναφέρεται σε όλες τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας, αυτό είναι το θέμα... εμένα με βολέυει, γιατί είμαι ΠΕ 02 κ ήδη αναπληρώτρια, οπότε αν γίνει αυτό, τότε θα ελπίζω να διοριστώ πιο άμεσα κ όχι με το 24μηνο.... θα δείξει... είπε ότι θα βγει κ ενιαίο πρόγραμμα για τα ολοήμερα μέχρι τέλη μαιου, γιατί είδα την ομιλία της... άρα σε λίγους μήνες αν όχι πιο νωρίς, θα ξέρουμε...

Αποσυνδεδεμένος ankas

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 06:19:02 pm »
Όταν λες ότι το ολοήμερο γυμνάσιο δεν αναφέρεται σε όλες τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας,εννοείς ότι δεν αναφέρεται για όλους τους καθηγητικούς κλάδους;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)