*

Αποστολέας Θέμα: Μαθηματικά Α' Λυκείου  (Αναγνώστηκε 5111 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosMath

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Μαθηματικά Α' Λυκείου
« στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 11:24:29 am »
Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα τα φώτα σας συνάδελφοι μαθηματικοί.Έχω αναλάβει ενα παιδί Α΄λυκείου αλλά δυστυχώς οι ώρες που βολεύουν περιορίζονται σε 2 ώρες την εβδομάδα (1 και 1).Εμένα μου φαίνονται λίγες αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για περισσότερες.Η ερώτηση μου είναι πως θα με συμβουλεύατε να κατανήμω  τις ώρες ανάμεσα σε Άλγεβρα και Γεωμετρία και αν γνωρίζετε πόσες (περίπου) διδακτικές ώρες αφιερώνονται στο κάθε κεφάλαιο.
Η δεύτερη ερώτηση δεν είναι ζωτικής σημασίας απλά αν γνωρίζει κάποιος και δε βαριέται να γράφει θα μου φανέι χρήσιμη  απάντησή του-της.

Ευχαριστώ πολύ.
"Errors are not in the art but in the artificers."

-Isaac Newton-

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μαθηματικά Α' Λυκείου
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:50:29 »

Αποσυνδεδεμένος olgander

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 11:04:48 am »
Καλή αρχή συνάδερφε! Νομίζω 2 ώρες είναι λίγες, αλλά αφού δεν γίνεται διαφορετικά θα ζοριστείς! Στην Α Λυκείου η Γεωμετρία είναι αρκετά απλή, άρα μεγαλύτερη έμφαση θα έδινα στην Άλγεβρα, χωρίς όμως να παραμεληθεί η Γεωμετρία γιατι εσυ θα κάνεις 2 ώρες αλλά στο σχολείο θα κάνουν 4-5 άρα δεν θα προλαβαίνεις να τους φτάσεις. Το πως θα κατανείμεις τις ώρες θα το δεις ανάλογα με την ενότητα στην οποία θα βρίσκεσαι καθε φορά. Για παράδειγμα το κεφ2 στη Γεωμετρία είναι απλό άρα θα σου πάρει λιγότερες ώρες να το δώσεις. Το 3 όμως είναι βασικό, και από εκεί πέφτει θέμα στις εξετάσεις, άρα θα δώσεις περισσότερο βάρος. Επομένως προτείνω αρχικά να κάνεις 1η βδομάδα: 1,5 άλγεβρα 0,5 γεωμετρια 2η βδομάδα: 1γ+1α, και έτσι εναλλάξ να συνεχίσεις. Αν καταφέρεις να φτάσεις στην άλγεβρα 2-3 ενότητες μπροστά από το σχολείο, τότε δώσε στην γεωμετρία... Κάπως έτσι. Δυστυχώς όταν μας περιορίζουν στις ώρες δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο σωστά θα θέλαμε... Στο περίπου πάει κεφάλαιο και μήνας, αλλά εξαρτάται από το κεφάλαιο, το μέγεθος και τη δυσκολία του. Μπορείς επίσης να προτείνεις στους γονείς μια φορά το μήνα να κάνεις εξτρα 1 ωρα για αποριες-συμπληρώσεις κτλ... Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό θα ζοριστείς, αλλά μετά θα βρεις το ρυθμό και θα στρώσει.
Αυτά προτείνω εγώ, ίσως οι υπόλοιποι συνάδερφοι ως πιο έμπειροι έχουν να προτείνουν κάτι καλύτερο. Καλό κουράγιο...!

Αποσυνδεδεμένος anna4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 12:10:32 am »
Μήπως θα μπορούσες να κάνεις 1,5 ώρα κάθε φορά?Έτσι προλαβαίνεις-ίσως, ανάλογα και το παιδί-να κάνεις και τα δύο κάθε φορά και δύο φορές την εβδομάδα....

Αποσυνδεδεμένος anna4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 12:17:21 am »
Ως προς τη δεύτερη ερώτηση εξαρτάται από τον καθηγητή...π.χ συνήθως-'ετσι μου έχουν τύχει-επιμένουν στα απόλυτα...είναι όλα σχετικά...πέρσυ ένα παιδί έγραφε στα απόλυτα διαγώνισμα 1ου τετραμήνου μετά τις γιορτές στα απόλυτα....οπότε δε μπορώ να "καθορίσω "έτσι πόσο χρόνο χρειάζεται το κάθε κεφάλαιο....
Τουλάχιστον, αν είναι δυνατόν να είσαι πάντα έστω και λίγο πιο μπροστα από το σχολείο,,,αλλά όντως με 2 ώρες και αν είναι και το παιδί αργό θα δυσκολευτείς...
Καλή δύναμη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:50:29 »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 02:23:09 am »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας :)

-Isaac Newton-

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2009, 01:40:32 pm »
Καλησπέρα και πάλι... Θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει τίποτα θέματα που βάζουν στάνταρ οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου σε διαγωνίσματα Άλγεβρας Α λυκείου στα κεφάλαια 1.4 1.5 και 1.6 (ανισότητες - απόλυτη τιμή). Φοβάμαι μην κάνω πολύ εξειδικευμένα πράγματα στο παιδί ενώ ζητάνε πιό απλές ασκήσεις.
Ευχαριστώ πολύ.

-Isaac Newton-

Αποσυνδεδεμένος olgander

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2009, 08:50:40 pm »
Φίλε Panosmath ακολούθησε το παρακάτω link.

http://rapidshare.com/files/255639756/Sxolikoi_symvouloi_peo3.rar

Εχει καταχωθηθει από τον exterr, εδω: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13104.0

Όταν ανοιξεις, μεταξυ άλλων θα δεις ένα φάκελο με τιτλο Vailas. Ανοιξέ τον. Στον τόμο 2 που λέει θα βρεις:

Τόμος 2 σελ 359
     Θέματα εξετάσεων Α,

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 08, 2009, 02:50:25 am »
Ευχαριστώ πολύ ! Ειδικά το thread στο οποίο με παρέπεμψες έχει πολλά χρήσιμα uploads ! Ξαναγράφω το παραπάνω ερώτημα γιατί πολλοί διαβάζουν μόνο το τελευταίο post :P
Θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει τίποτα θέματα που βάζουν στάνταρ οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου σε διαγωνίσματα Άλγεβρας Α λυκείου στα κεφάλαια 1.4 1.5 και 1.6 (ανισότητες - απόλυτη τιμή). Φοβάμαι μην κάνω πολύ εξειδικευμένα πράγματα στο παιδί ενώ ζητάνε πιό απλές ασκήσεις.
Ευχαριστώ πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 08, 2009, 11:29:47 am από PanosMath »

-Isaac Newton-

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182672