*

Αποστολέας Θέμα: SOS για φιλολόγους  (Αναγνώστηκε 6994 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katerina ioanna

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
SOS για φιλολόγους
« στις: Οκτωβρίου 23, 2009, 12:26:53 pm »
Είμαι αδιόριστη φιλόλογος και φοιτώ στο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ Σπουδές στην Εκπαίδευση. Μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι το εν λόγω μεταπτυχιακό δεν παρέχει καθόλου μόρια στον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών γιατί δεν έχει παιδαγωγική Επάρκεια. Ύστερα από σειρά τηλεφώνων σε υπουργείο Παιδείας ΑΣΕΠ και ΕΑΠ ανακάλυψα ότι δεν θεωρείται παιδαγωγικό παρότι παρέχει μαθήματα παιδαγωγικά άρα δεν μοριοδοτείται. Προσέξτε λοπόν αν αξίζει να κάνετε αίτηση.........

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: SOS για φιλολόγους
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:55:44 »

Αποσυνδεδεμένος bubuka

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:10:30 pm »
νομιζω καπου ειδα ενα παρομοιο post.μοριοδοτειται κανονικα ως μεταπτυχιακο ασχετου κλαδου(δηλαδη 2 μορια)και οχι με 3 που δινουν τα μεταπτυχιακα παιδαγωγικων και διδακτικης.και δεν δινει παιδαγωγικη επαρκεια
η επανασταση ξεκιναει απο μεσα μας

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:23:41 pm »
Να κανω κ εγω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις κ μου απαντησει.Υπαρχει συναφεια αναμεσα σε μεταπτυχιακο των νηπιαγωγων (παιδαγωγικο παιχνιδι κλ) κ σε φιλολογια;Υπαρχει περιπτωση να αναγνωριστει  μισθολογικα σε φιλολογο; Ρωταω για μια φιλη που εχει αγχωθει οτι το κανει τζαμπα.Αλλα εγω λεω πως ειναι παιδαγωγικο τμημα των νηπιαγωγων αρα θα επρεπε να αναγνωριστει λογικα ε;

Αποσυνδεδεμένος melina.an

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:25:18 pm »
Και γιατί το ονομάζουν ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τότε?
ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:55:44 »

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:26:55 pm »
bubuka, ναι, αναγνωρίζεται σίγουρα (2 μόρια). Το θέμα είναι αν έχει μέσα στον τίτλο τις λέξεις "διδασκαλία" ή "εκπαίδευση" για να πάρει 3 μόρια..
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:41:37 pm »
Πάντως, το θέμα δεν είναι ουσίας, αλλά τύπου όπως καταλάβατε.

Για παράδειγμα, εγώ έδωσα εξετάσεις για το ΠΜΣ Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (διακριτό ως προς την εξεταστέα ύλη, το πρόγραμμα σπουδών και βάσει του ίδιου του ΙΚΥ από αυτό της Θεωρητικής Γλωσσολογίας)
με σκοπό την ειδίκευσή μου στη διδασκαλία γλώσσας (ελληνικής ως μητρικής/ξένης - μειονοτικών ομάδων - με ΤΠΕ κτλ), όπως άλλωστε μπορεί να δει κάποιος αναζητώντας στο διαδίκτυο το αντικείμενο Applied Linguistics, αλλά και τον ίδιο τον οδηγό σπουδών του παν/μίου Αθηνών.
Παίρνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο, διαπίστωσα ότι έλεγε "Γλωσσολογία" (sic!), νέτα σκέτα και ότι κάποιοι απόφοιτοι είχαν διεκδικήσει -δικαιωνόμενοι-  3 μόρια στον ΑΣΕΠ, αλλά ατομικά. Καταλαβαίνετε μου ήρθε τρέλα, ειδικά όταν είχα επιλέξει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έναντι του "Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας" για λόγους... παν-επ-ιστημοσύνης !
Εντέλει, άκρη με τον ασεπ δεν έβγαλα ατομικά (μοριοδοτήθηκα 2 μόρια) και ήρθα αντιμέτωπη με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παν/μιου, παρά τις προθέσεις και τη συμπαράσταση των καθηγητών μου.

Συμπέρασμα; Εξαρτάται από το ποιος έχει συστήσει το μεταπτυχιακό και για ποιο λόγο το πώς μοριοδοτείται στον ΑΣΕΠ και όχι  από την ουσία / φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών του... :(
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:47:20 pm από marianthid »
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος melina.an

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:53:36 pm »
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό που δεν έχω καταλάβει...... του ΕΑΠ θεωρειται μεταπτυχιακο παιδαγωγικο τελικα ή όχι?
Μπερδεύτηκα!Όταν είσαι απόφοιτος καθηγητικων σχολών -φπψ-έχεις παιδαγωγική επάρκεια εκ των πραγμάτων.Τότε μονο το ΑΣΕΠ δεν το αναγνωρίζει ως παιδαγωγικό?ΤΟ ΥΠΕΠΘ?
Θα με ενδιεφερε αν πραγματικά τελικά αξίζει.....
Αν ξέρει  κανεις σας παρακαλώ ενημερώστε με......

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 10:59:44 pm »
Να κανω κ εγω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις κ μου απαντησει.Υπαρχει συναφεια αναμεσα σε μεταπτυχιακο των νηπιαγωγων (παιδαγωγικο παιχνιδι κλ) κ σε φιλολογια;Υπαρχει περιπτωση να αναγνωριστει  μισθολογικα σε φιλολογο; Ρωταω για μια φιλη που εχει αγχωθει οτι το κανει τζαμπα.Αλλα εγω λεω πως ειναι παιδαγωγικο τμημα των νηπιαγωγων αρα θα επρεπε να αναγνωριστει λογικα ε;
Παιδικό βιβλίο και παιδαγωγικό υλικό;; Nαι μια χαρά μοριοδοτείται(λογικά με 2 μόρια γιατί δεν είναι διαδακτικής)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2009, 11:03:27 pm από vasilikip »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 11:07:59 pm »
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό που δεν έχω καταλάβει...... του ΕΑΠ θεωρειται μεταπτυχιακο παιδαγωγικο τελικα ή όχι?
Μπερδεύτηκα!Όταν είσαι απόφοιτος καθηγητικων σχολών -φπψ-έχεις παιδαγωγική επάρκεια εκ των πραγμάτων.Τότε μονο το ΑΣΕΠ δεν το αναγνωρίζει ως παιδαγωγικό?ΤΟ ΥΠΕΠΘ?
Θα με ενδιεφερε αν πραγματικά τελικά αξίζει.....
Αν ξέρει  κανεις σας παρακαλώ ενημερώστε με......

Το θέμα δεν είναι η παιδαγωγική επάρκεια (θέμα πτυχίου και δεδομένο για εμάς τους φιλολόγους), αλλά η μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο αντικείμενο της εκπαίδευσης ή της διδασκαλίας.
Όπως αναφέρει η φίλη, το εν λόγω μεταπτυχιακό δεν αναγνωρίζεται ως παιδαγωγικό ( άρα δεν παίρνει 3 μόρια), παρά το ότι ο τίτλος του περιλαμβάνει τη λέξη "εκπαίδευση" -και εκεί έγκειται το παράλογο του θέματος.
Μια λογική υπόθεση είναι ότι θίγει τα συμφέροντα των αποφοίτων τεχνικών σχολών που χρειάζεται να δώσουν ΑΣΠΑΙΤΕ για να πάρουν παιδαγωγική επάρκεια (για αυτούς δεν είναι κατοχυρωμένη από το πτυχίο) αν αναγνωριστεί το μεταπτυχιακό ως παιδαγωγικό και κάποιοι εξ αυτών φοιτούν σε αυτό.
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 24, 2009, 11:23:19 pm »
bubuka, ναι, αναγνωρίζεται σίγουρα (2 μόρια). Το θέμα είναι αν έχει μέσα στον τίτλο τις λέξεις "διδασκαλία" ή "εκπαίδευση" για να πάρει 3 μόρια..
αυτό με τους δύο όρους είναι πολύ σχετικό...
μπορεί να περιλαμβάνει σαν τίτλος και τον όρο "παιδαγωγική" και να εντάσσεται στα παιδαγωγικά (3 μόρια)

Αποσυνδεδεμένος emily_

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 25, 2009, 12:07:02 am »
Εγώ παρακολουθώ το μεταπτυχιακό 'Σπουδες στην Εκπαίδευση' που διοργανώνει η ΑΣΠΑΙΤΕ σε συνεργασία με το Roehampton University. Το μεταπτυχιακό αυτό δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αντίστοιχο του ΕΑΠ. Η υπεύθυνη του μεταπτυχιακού μας είπε οτι ο ΑΣΕΠ της είπε πως δεν μας δίνει 3 μόρια γιατί δεν περιλαμβάνει στον τίτλο του τη λέξη 'αγωγή'.............έλεος!!!!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 10, 2009, 02:03:24 pm »
Συνάδελφοι, η προκήρυξη 2Π/2008, το γράφει ξεκάθαρα όσον αφορά στους μεταπτυχιακούς τίτλους και στη μοριοδότησή τους (Αρ. Φ. 515, σ. 14578). Παραθέτω:

Λαμβάνονται υπόψη μόνο αναγνωρισμένοι μεταπτυχιακοί τίτλοι διάρκειας φοιτήσεως τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους:
Μεταπτυχιακός τίτλος στην ειδικότητα του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, προσαύξηση 2 μονάδες.
Μεταπτυχιακός τίτλος στη διδακτική της ειδικότητας του κλάδου για την οποία διαγωνίζεται ο υποψήφιος, ή στα παιδαγωγικά, προσαύξηση 3 μονάδες.

Επομένως, δε δίνονται τα +2 μόρια σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό κάνει ο καθένας, αλλά στην ειδικότητα του κλάδου του και όχι σε οποιοδήποτε αντικείμενο.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος bubuka

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 13, 2009, 05:04:25 pm »
ε, ενταξει οταν εισαι φιλολογος ας πουμε, το σπουδες στην εκπαιδευση ειναι σχετικο με τις σπουδες σου. μπορει οχι διδακτικης, παντως σχετικο!!!!
η επανασταση ξεκιναει απο μεσα μας

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 18, 2009, 03:41:15 am »
Όταν είσαι φιλόλογος με ειδίκευση στην παιδαγωγική, δηλαδή παιδαγωγός επιστήμων, τότε δίνει +2 μόρια σίγουρα bubuka ως μεταπτυχιακό σχετικό με το ειδικό επιστημονικό αντικείμενο του πτυχιούχου αυτού, αλλά λογικά δίνει και στις άλλες ειδικεύσεις των φιλολόγων καθηγητών. Ο μαθηματικός όμως ή ο θεολόγος τι σχέση έχουν; Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό του ΕΑΠ δε δίνει τα +3 μόρια ως μεταπτυχιακό με αντικείμενο την εκπαίδευση. Γιατί όπως παρέθεσα και από το ΦΕΚ, δεν αναγνωρίζεται μόνο η διδακτική του κλάδου, αλλά και τα ευρύτερα παιδαγωγικά θέματα, ώστε να δοθούν οι +3 μονάδες.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2009, 04:00:33 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)