0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρχικά δεν δεχομαι από ακνέναν με τόσο ειρωνικό ύφος να κρίνει τη δουλειά μου. Το τι θα παρουσιάσω εγώ σε μαι γιορτή στο νηπιαγωγείο και το πώς θα το παρουσιάσω είναι καθαρά δική μου υπόθεση. Σε πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο ήταν πάρα πολύ όμορφο, το χάρηκαν πάρα πολύ τα παιδιά αλλά και οι γονείς, ο προϊστάμενος και η σύμβουλος που το παρακολούθησαν. Άρα το σχόλιο σου είναι μάλλον κακοκπραίρετο.Τώρα, για το πότε αρχίζει η προετοιμασία των παιδιών για τα Χριστούγεννα, τα χρόνια που ήμουν σε νηπιαγωγείο ξεκινούσαμε αρχές Δεκεμβρίου και φυσικά δεν ασχολούμασταν ΜΟΝΟ με αυτό. Το π΄ρογραμμα μας συνεχιζόταν κανονικά, με το προτζεκτ και παράλληλα γινόταν και κάποιες κατασκευές. Ίσως είναι θέμα οργάνωσης και προτεραιοτήτων. Εγώ, ας πούμε δεν θεωρώ ότι όλες οι δραστηριότητες πρέπει να κινούνται γύρω από τα Χριστούγεννα, ή την 25η ή το Πάσχα ή τις Απόκριες. Μπόρουν κάλλιστα να γίνουν παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα, ειδικιά να μικάμε για ολοήμερο.....Τέλος, δηλαδή κάθε εκπαιδευτικός που είναι αλλόθρησκός πρέπει κατά τη γνώμη σου να διορίζεται σε χωριό όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ασπάζεται την ίδια με αυτόν θρησκεία; Και αν αυτό το μέρος είναι μακριά από τον τόπο του; Και αν έχει ήδη άλλους δασκάλους; Αυτοί θα πρέπει να φύγουν; Και αν δεν υπάρχει σχολέιο εκεί; Και ποιός θα επιβάλει σε συνάδελφο να πάει στο τάδε σχολείο λόγω πίστης; Αν λοιπόν εσένα σε στείλουν σε σχολέιο όπου η πλειοψηφία των παιδιών είναι Α θρησκεύματος δεν θα πας γιατί διαφωνείς με την πίστη τους ή θα το σεβαστείς; Κάτι ανάλογο είναι και αυτό, από την άλλη μεριά όμως. Τώρα αν η συνάδελφος κάνει προσυλυτισμό (που δεν κατάλαβα να υπάρχει τέτοιο θέμα) τότε ναι, ελιναι κατακριτέο...Τέλος, δεν νομίζω ότι παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε αν γινόταν αυτό δεν θα είχε φανεί τόσα χόνια που βρίσκεται η συνάδελφος στο σχολείο; Ή μήπως ξαφνικά άρχισε η πίστη της να παρεμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία; Και όπως είπα, εκπαιδευτική διαδικα΄σια δεν είναι να κάνουμε παρέλαση, να κάνουμε γιορτή, να κόψουμε δεντράκια και αυγουλάκια, ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι τόσα άλλα πράγματα, έίναι ο σεβασμός στον άλλο, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, είναι η ανάγνωση, η γραφή, τα μαθηματικά, είναι οι φυσικές επιστήμες, είναι οι υπολογιστές, είναι η γυμναστική, είναι το φαγητό, είναι η εξερεύνηση του κόσμου μας και άπειρα άλλα, τα οποία δουλέυονται στα σχολεία
Παράθεση από: emmaki στις Οκτωβρίου 25, 2009, 09:09:43 pmΑρχικά δεν δεχομαι από ακνέναν με τόσο ειρωνικό ύφος να κρίνει τη δουλειά μου. Το τι θα παρουσιάσω εγώ σε μαι γιορτή στο νηπιαγωγείο και το πώς θα το παρουσιάσω είναι καθαρά δική μου υπόθεση. Σε πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο ήταν πάρα πολύ όμορφο, το χάρηκαν πάρα πολύ τα παιδιά αλλά και οι γονείς, ο προϊστάμενος και η σύμβουλος που το παρακολούθησαν. Άρα το σχόλιο σου είναι μάλλον κακοκπραίρετο.Τώρα, για το πότε αρχίζει η προετοιμασία των παιδιών για τα Χριστούγεννα, τα χρόνια που ήμουν σε νηπιαγωγείο ξεκινούσαμε αρχές Δεκεμβρίου και φυσικά δεν ασχολούμασταν ΜΟΝΟ με αυτό. Το π΄ρογραμμα μας συνεχιζόταν κανονικά, με το προτζεκτ και παράλληλα γινόταν και κάποιες κατασκευές. Ίσως είναι θέμα οργάνωσης και προτεραιοτήτων. Εγώ, ας πούμε δεν θεωρώ ότι όλες οι δραστηριότητες πρέπει να κινούνται γύρω από τα Χριστούγεννα, ή την 25η ή το Πάσχα ή τις Απόκριες. Μπόρουν κάλλιστα να γίνουν παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα, ειδικιά να μικάμε για ολοήμερο.....Τέλος, δηλαδή κάθε εκπαιδευτικός που είναι αλλόθρησκός πρέπει κατά τη γνώμη σου να διορίζεται σε χωριό όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ασπάζεται την ίδια με αυτόν θρησκεία; Και αν αυτό το μέρος είναι μακριά από τον τόπο του; Και αν έχει ήδη άλλους δασκάλους; Αυτοί θα πρέπει να φύγουν; Και αν δεν υπάρχει σχολέιο εκεί; Και ποιός θα επιβάλει σε συνάδελφο να πάει στο τάδε σχολείο λόγω πίστης; Αν λοιπόν εσένα σε στείλουν σε σχολέιο όπου η πλειοψηφία των παιδιών είναι Α θρησκεύματος δεν θα πας γιατί διαφωνείς με την πίστη τους ή θα το σεβαστείς; Κάτι ανάλογο είναι και αυτό, από την άλλη μεριά όμως. Τώρα αν η συνάδελφος κάνει προσυλυτισμό (που δεν κατάλαβα να υπάρχει τέτοιο θέμα) τότε ναι, ελιναι κατακριτέο...Τέλος, δεν νομίζω ότι παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε αν γινόταν αυτό δεν θα είχε φανεί τόσα χόνια που βρίσκεται η συνάδελφος στο σχολείο; Ή μήπως ξαφνικά άρχισε η πίστη της να παρεμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία; Και όπως είπα, εκπαιδευτική διαδικα΄σια δεν είναι να κάνουμε παρέλαση, να κάνουμε γιορτή, να κόψουμε δεντράκια και αυγουλάκια, ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι τόσα άλλα πράγματα, έίναι ο σεβασμός στον άλλο, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, είναι η ανάγνωση, η γραφή, τα μαθηματικά, είναι οι φυσικές επιστήμες, είναι οι υπολογιστές, είναι η γυμναστική, είναι το φαγητό, είναι η εξερεύνηση του κόσμου μας και άπειρα άλλα, τα οποία δουλέυονται στα σχολείαΠοιος ειρωνεύτηκε τη δουλειά σου? Εσύ μίλησες για τα σκετσάκια που οργανώσετε και που δεν έχω λόγο να σκεφτώ ότι απέτυχαν.Τα Χριστούγεννα όμως τι σκετσάκι θα κάνετε? Άσχετο με την περίσταση?Δεν είπα να πάει με το ζόρι σε χωριό που ζουν μόνο μάρτυρες. Είπα ότι αν πάει θα είναι όλοι (και η ίδια προφανώς,εκτός κι αν τα κάνει όλα με σκοπό τη λούφα όπως είπαν και άλλα μέλη) ευχαριστημένοι. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τη σχέση των καθηγητών με τους μαθητές τους στο λύκειο με την αντίστοιχη στο νηπιαγωγείο.
Σκέψου έναν γυμναστή που βάζει χέρι στις μαθήτριες του δημοτικού να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν φυσικό που μπαίνει στη γ λυκείου και λέει ανέκδοτα να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν νηπιαγωγό που προσπαθεί να προσηλυτίσει μουσουλμάνους.
Παράθεση από: TEM στις Οκτωβρίου 25, 2009, 10:43:30 pmΣκέψου έναν γυμναστή που βάζει χέρι στις μαθήτριες του δημοτικού να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν φυσικό που μπαίνει στη γ λυκείου και λέει ανέκδοτα να μην τον κρίνει κανένας. Σκέψου έναν νηπιαγωγό που προσπαθεί να προσηλυτίσει μουσουλμάνους. Αυτά είναι συμπεριφορές. Όχι δουλειά! Έχει πολύ μεγάλη διαφορά!