PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Εξετάσεις
Πανελλήνιες
(Συντονιστής:
MARKOS
)
προφορική εξέταση στις πανελλήνιες εξετάσεις
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: προφορική εξέταση στις πανελλήνιες εξετάσεις (Αναγνώστηκε 3740 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
vtmr
Νέο μέλος
προφορική εξέταση στις πανελλήνιες εξετάσεις
«
στις:
Οκτωβρίου 26, 2009, 08:39:23 am »
Tweet
γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω εντελώς πληροφοριακά, αν γνωρίζει κάπως πόσα παιδιά δίνουν κάθε χρονο πανελλήνιες εξετάσεις προφορικά.
έχω ένα μαθητή ο οποίος είναι δυσλεκτικός, δυστυχώς το φροντιστήριο εθελοτυφλεί γιατί οι γονείς μπορεί να αντιδράσουν αν κάνουμε λόγο για δυσλεξία. τέλος πάντων, είμαι φιλόλογος και δεν ξέρω τι να κάνω για να το βοηθήσω. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τις προφορικές εξετάσεις;
Ευχαριστώ πολύ!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: προφορική εξέταση στις πανελλήνιες εξετάσεις
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 18:03:43 »
emmaki
Ιστορικό μέλος
The best is yet to come......
«
Απάντηση #1 στις:
Οκτωβρίου 26, 2009, 09:57:05 am »
Πρέπει να έχει χαρτί από ΚΕΔΔΥ που να πιστοποιεί ότι έχει δυσλεξία και μόνο δυσλεξία.
Από εκεί και πέρα εξετάζεται στα ίδια θέματα αλλά προφορικά.
Από ότι καταλαβαίνεις είναι παράιτητο να εμπλεχθούν οι γονείς προκειμένου να γίνει αυτό. Από το σχολέιο τι λένε;
Καταγράφηκε
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!
Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20
vtmr
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Νοεμβρίου 08, 2009, 12:28:15 am »
έχω μιλήσει με τους γονείς του παιδιού, γνωρίζουν πως το παιδί τους έχει σοβαρά προβλήματα στην έκθεση και στο γραπτό λόγο, αλλά
δε νομίζω ότι γνωρίζουν ότιι το παιδί έχει δυσλεξία, τώρα το σχολείο δε νομίζω να του έχει επισημάνει το πρόβλημα. Εγώ εργάζομαι σε φροντιστήριο και η θέση μου είναι λεπτή, γιατί δεν παύει να είναι ιδιωτική επιχείρηση η οποία μπορεί να αενδιαφέρεται για την επιτυχία των παιδιών
αλλά θεωρεί πως αυτά τα ζητήματα είναι λεπτά και δεν είναι εύκολο να ειπωθούν στους γονείς.
προσπαθώ να βοηθήσω το μαθητή με όποιο τρόπο μπορώ, αλλά το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και μάλιστα εμφανές και στον προφορικό λόγο. δεν ξέρω τι να κάνω για να βοηθήσω το παιδί. Περιμένω τις συμβουλές σας.
ευχαριστώ πολύ!
Καταγράφηκε
morfoula_mc
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #3 στις:
Νοεμβρίου 08, 2009, 07:08:40 am »
Καλημέρα! Για να χαρακτηριστεί ένα παιδί ως δυσλεξικό ή με μια οποιαδήποτε δυσκολία, πρέπει να έχει διάγνωση από διεπίστημονική ομάδα (ο πιο εύκολος τρόπος να βρεις μία τέτοια είναι στα ΚΕΔΔΥ-αν έχεις κάποιον γνωστό σχετικό με αυτά τα θέματα, ρώτησε να σου συστήσει ένα νοσοκομείο που να εμπιστεύεται), όπως ανέφερε και το emmaki. Απλά για να προχωρήσεις σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να έχεις διάγνωση στα χέρια σου, έτσι ώστε να είσαι καλυμμένη και να ξέρεις προς τα που να προανατολιστείς. Αν και το τονίζω αν μπορείς (όλοι ξέρουμε τη νοοτροπία του ιδιωτικού τομέα), προσπάθησε να οδηγήσεις τους γονείς προς αυή την κατεύθυνση, χωρίς να τους κάνεις να αισθανθούν ματαίωση ή 'απειλή' με αυτή σου την πρόταση. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου.
Υ.Γ. Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη, μπορώ να σου στείλω σε προσωπικό μνμ δύο κέντρα που μου έχει συστήσει καθηγήτρια πολύ αξιόλογη και καταξιωμένη σε αυτά τα θέματα.
Καταγράφηκε
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Εξετάσεις
Πανελλήνιες
(Συντονιστής: