0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ίσως να μην είμαι ο κατάλληλος να γράψω σε αυτό το θέμα (λόγω κιρίως της απαράδεκτης ορθογραφίας μου)...Παρ όλα πιστεύω πως η παρατήρησή μου θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς εκπαιδευτικούς που βάζουν αγγελίες.Μου ακούγεται πολύ άσχημο το "με διδακτική εμπειρία"... Εμπειρία είναι κάτι που έχουμε ζήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας (Έτσι όπως έχω στο μυαλό μου αυτή τη λέξη... Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος φιλόλογος)Όταν κάποιος γράφει στην αγγελία του οτι έχει διδακτική εμπειρία ακούγεται σαν να λέει "Έχω διδάξει και μια δυο φορές..."Πιστεύω πως οι περισσότεροι από αυτούς που το γράφουν εννοούν "διδακτική πείρα"....ΥΓ: Δεν είμαι φιλόλογος.... οπότε πολύ πιθανον να κάνω λάθος ή να έχω εκφράσει με επιχειρήματα που δε στέκουν αυτό που θέλω να πώ...Αν είναι έτσι διορθώστε με...
Το έμπειρος είναι όντως συνώνυμο του πεπειραμένος. Η εμπειρία όμως διαφέρει από την πείρα, όπως ανέφεραν προηγουμένως οι συνάδελφοι.
Μη με θεωρήσεις "στραβόξυλο", αλλά είναι δυνατόν 2 συνώνυμες έννοιες να διαφέρουν;
Παράθεση από: dimstella στις Νοεμβρίου 01, 2009, 06:08:14 pmΜη με θεωρήσεις "στραβόξυλο", αλλά είναι δυνατόν 2 συνώνυμες έννοιες να διαφέρουν;Δεν τα πάω καλά με τη θεωρία, αλλά νομίζω οι συνώνυμες λέξεις πάντα έχουν κάποια εννοιολογική διαφορά, καθώς η γλώσσα έχει μια τάση να "ξεφορτώνεται" τις άχρηστες λέξεις. Έτσι σπανίζουν οι ταυτόσημες λέξεις (πχ. αχλάδι= απίδι), ενώ έχουμε πολλές συνώνυμες, όπως έμπειρος και πεπειραμένος.